Massa blizu produžetka ugovora s Williamsom

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa očekuje da njegova budućnost s Williamsom u Formuli 1 bude riješena u narednim tjednima. Klauzula u njegovom ugovoru kaže da momčad ima priliku produžiti suradnju s Brazilcem do rujna ove godine. Massina karijera je zadobila veliki preokret nakon napuštanja Ferrarija na kraju 2013. godine, i prelaska u Williams-Mercedes. Mnogi tvrde da je Felipe u Williamsu doživio novu mladost. Prošle godine u Austriji je osvojio prvi pole position nakon Brazila 2008., osvojio je još nekoliko postolja te je umalo pobijedio u Abu Dhabiju, no slavlje je izmaknulo zbog problema s ERS-om.

U izjavi za Motorsport.com, Massa je izrazio želju da vozi za Williams i sljedeće sezone.

“Nadam se da će momčad ubrzo obnoviti ugovor. U njemu postoji klauzula po kojoj momčad može produžiti ugovor, i mislim da im neće trebati puno vremena da odluče. Postoji datum do kojeg momčad treba odlučiti [rujan], ali ja ne vidim razlog zašto mi ne bi produžili ugovor.”

Massa je bio važan dio obnove Williamsa, a u momčad je doveden kao iskusnija potpora razvitku bolida i dosta mlađem kolegi Valtteriju Bottasu. Prošlu sezone Felipe je završio na sedmoj poziciji, a trenutno zauzima šesto mjesto, sa samo dva boda manje od Kimija Raikkonena i tri manje od Bottasa.

“Došao sam u Williams imajući važnu ulogu u promjenama koje je momčad radila. Bili su sigurni u moje sposobnosti. Prvobitni plan je bio osvježiti momčad s nekoliko novih inženjera, promijeniti izgled bolida s novim sponzorima i promijeniti vozačku postavu, zajedno sa mnom. Trenutno me tretiraju kao veoma važan faktor u momčadi, i uživam veliko poštovanje cijelog tima.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.