Perez još uvijek sanja o tituli svjetskog prvaka

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 8 komentara

Sergio Perez, Force India

Sergio Perez izjavio je kako još uvijek sanja o tome da postane svjetski prvak Formule 1, te da radi na tome da dobije priliku u nekoj velikoj momčadi koja bi mu omogućila borbu za naslov. Meksikanac je već jednom obitavao u velikoj momčadi, 2013. u McLarenu, no malo tko iz Wokinga ima nešto pohvalno za reći o njemu. Osim što nije pokazao performanse o kakvima često zna puno pričati, radnici nisu bili oduševljeni njegovom pristupu rada i bahatom ponašanju. Nakon što je dobio otpusnu kartu iz McLarena, Sergio je prešao u Force Indiju, gdje trenutno odrađuje drugu sezonu.

“Naravno da nisam prestao sanjati o tome da želim postati svjetski prvak. To je moj cilj  i radim na tome da se nađem u poziciji kada ću moći pobjeđivati i boriti se za titulu. Mnogo sam naučio kroz ovih nekoliko godina u Formuli 1. Sada sam sigurniji u sebe i znam da bi posao obavio na visini zadatka kad bi dobio priliku u nekoj velikoj momčadi. Uvjeren sam u svoje vozačke sposobnosti i znam da vozim dobro. Mislim da godišnje ne odvozim 2-3 utrke na maksimumu, što je prilično dobro.”

“U Force Indiji se osjećam jako dobro, kao da sam kući. Uživam raditi s momčadi, mislim da smo se mnogo poboljšali u svakom području. Prošle godine smo imali najbolju sezonu u povijesti ekipe, dok smo ove godine, nakon teškog starta, napravili nevjerojatne stvari. Prošlih nekoliko utrka nisam bio dobar, ali siguran sam da ću se poboljšati. Znam koji su problemi loših nastupa, stoga vidim da bi se u ostatku sezone moglo dogoditi dosta pozitivnih stvari.”


Odgovor

8 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Slabo Checo da će ti se ukazati takva prilika.
    Da Bog da` i da pobijedi, mada je u Sauberu par puta bio blizu.
    Ali mlad je, tek mu je 25 i nada uvijek umire zadnja.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Kad je Perez bija u velikoj momčadi ona je bila sve samo ne velika, to je druga stvar što danas 2013. za McLaren izgleda ko osvajanje prvenstva. A za ovo nisan zna da je u McLarenu ostavija loš dojam.


    0
    0

    0
  3. Marros Prikaži

    Sergio nije slab vozač. No epizoda sa McLarenom skupo ga je koštala. Največa ironija je u tome da on osobno uopče nije kriv za rezultate iz 2013. McLaren je otišao u potpuno krivi smijer te godine, a posljedice vuče momćad još i dan danas. Sergio se je borio kako je umio i znao. Kada su mu poslije jedne sezone rekli “Zbogom!” i zamjenili ga Magnussenom sam osobno nisam vidio nikakvoga smisla u toj odluci. Kevin je prošle godine doduše vrlo dobro radio svoj posao no ni njega nema u McLarenu ove godine na gridu. Dakle…Doduše govori se da je Perez dobio otkaz zbog svoga privatnoga ponašanja. Sada da li je to istina ili ne…Mene osobno u 2012. godini nije toliko fascinirao svojim postoljima, jer su ti rezultati bili više stvar taktike nego Sergieve brzine, no mislim da bi trebao ostati u McLarenu dulje vrijeme. Ali sa obzirom gdje se nalazi trenutačno Force India a gdje McLaren nije baš nešto izgubio. Ali istina je da Force India nije momčad za pobjede, nego za solidne rezultate, a Sergio poslije 2012. sigurno želi nešto više. Ne znam, mislim da je Marko vrlo blizu ocijeni onoga što čeka Sergia, jedino ako mu se karijera okrene kao što se je nekada Riccardu Patreseu.


    0
    0

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      odliča komentar! premda sam ja ipak bio fasciniran postoljima sabuera. kad su razbijali ferrari. :)


      0
      0

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      @Maros:. Točno, nije slab vozač, ali nije ni kalibar za vrhunske domete. Istina, vozio je McLaren koji je bio, kakav je bio i za rezultate ga niko posebno ne krivi, ali ponašanje na stazi, par puta sa momčadskim kolegom i pogotovo van staze, osigurale su mu izlaznu kartu iz McLarena. Mislim da mu više niti jedna velika i konkurentna momčad ne će pružiti priliku, a samim time njegov san o naslovu svjetskog prvaka ostaće samo to. Zato se ne slažem sa time da je trebao ostati Wokingu. Jedino što mu nitko na svijetu ne može oduzeti je, nada. Uostalom, mislim da mu je dobro u FI.


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Situacija sa Perezom je u stvari prilično složena. Naime Carlos Slim pomogao mu je dosta u njegovoj karijeri, dakle novac nije bio problem. 2011. u Sauberu nije kao debitant bio slab, no nije bio baš ni super vrhunski. 2012. je stjecajem okolnosti postigao tri postolja i odmah se je o njemu počelo pričati kao da je čovjek budučnosti i da bi bio super za Ferrari. No Ferrari u njemu nije vidio iskustvo koje je tražio i od dogovora nije bilo ništa. U isto vrijeme Hamiltonu je Mclaren došao preko glave i najedanput se je dogodila prilika za Sergia. U stvari mislim da McLaren niti nije previše ozbiljno računao na Pereza nego ih je situacija sa Lewisom dovela do ugovora sa Sergiom. Što je bilo 2013. svi znamo. Da je danas u Force Indii nije uopče slabo za njega i tu se slažem sa tobom. Ako sam zbilja iskren meni on nikako nije spadao u sliku sa McLarenom, več mi je nekako bolje dolazio u obzir sa Ferrariem. Ne znam, možda zbog latinske krvi, koje je tada u Ferrariju bilo dosta. No McLaren mi se činio poprilično izgubljen poslije odlaska Hamiltona, kao da ih je to poprilično iznenadilo, jer poslije jedne godine u momčadi, Perez je dobio otkaz, a Magnussen, koji kao debitant isto tako nije bio slab, davljen je na listu čekanja. A dečki realno gledajuči njihove godine, iskustvo i bolide koje su imali na raspolaganju nisu radili slab posao. Ne znam, u McLarenu nisu baš u prošlosti vozače previše brzo mijenjali. Dakle da se vratim Perezu: dobar vozač, koji se ne boji dvoboja sa drugim vozačima, čovjek koji osvaja bodove, iako manje nego njegovi momčadski kolege, čovjek koji sa 25 godina nije star, no trend mladih vozača stila Sainz, Verstappen, Kvyat, dovodi ga u položaj da jednostavno ne može realno računati na šansu za svjetskog prvaka, iako ja osobno mislim da niti nije kapaciteta za tu poziciju. No u F1 bi mogao ostati još neko vrijeme, a onda…Mislim da bi mu dobra opcija bio IRL.


        0
        0

        0
  4. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Nada umire posljednja…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.