Wolff šesti konstruktorski naslov posvetio Laudi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff je ovaj šesti uzastopni konstruktorski naslov posvetio Nikiju Laudi, njihovom pokojnom neizvršnom direktoru.

Mercedes je danas izjednačio Ferrarijev rekord uzastopnih momčadskih titula iz perioda 1999.-2004., a Wolff kaže da nikad nije očekivao tako dugačak niz uspješnih godina:

“Kad smo se prije šest ili sedam godina zaputili ovim putem htjeli smo pobjeđivati što češće, a onda se i boriti za naslove. Sad, šest godina kasnije – osvojili smo šesti naslov u nizu. Nismo nikad mislili da će to biti moguće i nevjerojatno sam sretan u ime svih onih koji su bili dio ovog putovanja.”

“Nije uvijek bilo jednostavno. Svi su naporno radili i imali smo dovoljno bolnih trenutaka, ali smo uvijek bili spremni podići se.”

“Svi u Brackleyu i Brixworthu su nevjerojatno marljivo radili na ovom uspjehu i ne mogu im dovoljno zahvaliti. Ne bismo ovo uspjeli niti bez konstantne podrške Daimlera i Petronasa koji su uvijek bili na našoj strani.”

“Šesti naslov je vrlo poseban i posvećujemo ga Nikiju. On je od početka bio tako važan dio i svima nam nedostaje. Svaki dan ga se sjetim i još mi je teško pomisliti da više nije tu. Stalno razmišljam – što bi Niki rekao da je tu, što bi mislio?”

“Danas bi vjerojatno čestitao na šestom naslovu i rekao da imamo izazivače za iduću godinu. Na svoj specifičan način nam ne bi dozvolio da se zanesemo.”

– Toto Wolff

Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Tko bi rekao, već šesti naslov…sedmi neće ovako lako uzeti i dobro da sve upućuje na epsku sezonu koja nas čeka.

    Schumi…drž’ se



    8
    6

    2
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Svaka čast na posveti.



    6
    6

    0
  3. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Ako ostanu ovakvi bolidi dignut če ih 10



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.