Verstappen kritizira “neodgovornog” Leclerca

Izdvojeno / Vijesti

Max Verstappen smatra da je vožnja Charlesa Leclerca na VN Japana bila neodgovorna, te ne razumije zašto Ferrarijev vozač nije bio kažnjen.

Leclerc je startao kao drugi, ali je imao poprilično loš start, što je omogućilo Verstappenu da napadne Monegažanina u drugom zavoju. Leclerc je otišao preduboko u taj zavoj te se sudario s Verstappenom koji ga je obilazio s vanjske strane. Nizozemac se izvrtio, a u 15. krugu je zbog oštećenja na bolidu morao i odustati.

Suci su prvotno odlučili da nema potrebe za dodatnom istragom, da bi nešto kasnije objavili da će istrage ipak biti, ali nakon utrke.

“Charles se zabio u mene u drugom zavoju,” komentirao je Verstappen.

“S moje strane, mislim da nisam mogao napraviti ništa drugačije. Svi znamo da gubimo downforce kada smo iza drugog bolida, stoga to ne bi trebala biti isprika. Dovoljno je iskusan da bi to znao.”

“Najčudnija stvar je što nije bilo ni istrage. Cijeli bolid mi je uništen.”

“Sada su krenuli s istragom, ali nakon utrke. Što bi još trebao napraviti da zasluži kaznu? Volim pravo utrkivanje, ali ovo je bila neodgovorna vožnja.”

“Imao je loš start pa je odmah htio ispraviti tu grešku u utrci koja je duga i s mnogo šansi. Zaista šteta što se ovo dogodilo.”

Leclerc nije svalio krivicu na Verstappena, već tvrdi je ovo bila “zeznuta situacija” o kojoj će suditi nakon odgledane snimke.

“Imao sam podupravljanje iza Seba i Lewisa, a onda smo imali dodir. Ne znam što se točno dogodilo, morat ću pogledati snimku. Iz bolida se činila kao zeznuta situacija.”

Sebastian Vettel je bio pod istragom zbog preranog starta, ali je izbjegao kaznu. Tu situaciju je prokomentirao Verstappen koji nije zadovoljan FIA-inim odlukama.

“Pogledao sam Sebov start. Krene, pa stane. Pravila kažu da je to nedozvoljeno. Ali ok, nije stekao nikakvu prednost. Stvarno ne
znam što se događa s tim pravilima.”

– Max Verstappen

Odgovor

32 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Smatram da je Leclerc pogrijesio, no brate mili zadnji koji se treba javit za neodgovornost na stazi je Max. Sta je napravio ove sezone na Spa,Monzi,Austriji? Godinama unazad je unistavao tude utrke pa cak u nekoliko navrata i scojem kolegi. Jedini problem je nedosljednost kaznjavanja i sto nekad nesto je kazna a nekada ne. Npr Vettel u kanadi blokira Hamiltona bez kontakta i dobije kaznu a Max u Austriji izgura Leclerca van staze uz kontakt bez kazne. Ovo je za kaznu no bilo je i ono u Austriji. Necu se uopce vracat na utrke gdje je mjenjao smjer na pola ravnice neposreeno kada ga netko pretjece ili na kocenju. Imao je incidenata kao nitko u zadnjih par godina pa ako je neodgovoran netko i on je u toj grupi neodgovornih vozaca. Imam malo dojam da Leclerc kada je Max u blizini pokusava mu zagorcati zivot na sve moguce nacine bas zbog austrije i mislim da to nije nacin kako se rijesavaju stvari no opet mi je s druge strane drago da je i Max dobio unistenu utrku tudom greskom. Mozda nakon par ovakvih utrka nauci kako je to kad ti netko upropasti utrku pogotovo sto je on radio Vettelu zadnje dvije godine u borbi za naslov gdje je bio aposlutno nebitan faktor. Leclerc je danas napravio glup potez u to nema sumnje i zasluzuje kaznu .



    56
    48

    8
    • Rolex
      nebum kopiral Prikaži

      vrlo korektan komentar



      16
      14

      2
    • Shell
      Kvarner45 Prikaži

      Slažem se s tobom u potpunoati, Max je stvarno posljednja osoba koja bi se trebala javljati kod ovakvih situacija… Pritom naravno ne znači da je Leclerc u pravu, ali upravo mu je Max objasnio kako se to radi (Austrija)..



      11
      11

      0
    • Ferrari
      Korisnik Prikaži

      A zašto je ovo danas za kaznu? ispada po tebi da se namjerno zabio u njega i slomio sebi i njemu bolid, ali eto njemu je kiruški precizno slomio bolid da mora odustat, a sebi samo prednje krilo sje*bo tako da može otić u boks i krenuti sa začelja ponovo u utrku i to nas opet vraća na ono “da li ćemo im pustit da se utrkuju ili nećemo”? ako im ne daju priliku da se utrkuju to znači da nitko neće ni pokušat bilo kakav manevar jer postoji rizik ovakvog dodira i to će na kraju rezultirat procesijama protiv kojih se opet svi bune, a ako im puste da se utrkuju, pa normalno je da dođe do nekog dodira možda svaki 10 put netko bude morao i odustat… kao da je vozačima u cilju da pri svakom obilaženju idu u boks po novo prednje krilo ili odustaju? pa nije… u ovoj situaciji danas uopće nije bilo nekog prostora da se stvari odigraju puno drugačije, a treba Leclerc pokazat Maxu zube barem još koji put i od njega i očekujem to, bez obzira na kazne, možda Maxa malo dovede u red jer on se uvijek izvlačio na kontu toga što su ga drugi izbjegavali… mogao je i on ovo izbjeć da je pazio odsnosno prikočio kao što su masu puta Vettel i ekipa znali prikočit kad se on bacao na njih… sad plače ko pi*ka na radio i pravi se lud kao da nijednom nije napravio ništa slično, pa je*em ja takvog vozača



      2
      -2

      4
  2. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Kme kme a uredu ti je kad ti nekom sje.. š utrku?



    18
    13

    5
    • Rolex
      nebum kopiral Prikaži

      ne znam što ti opravdavaš? da li si vidio snimku?…kao ono: “zločinac iz moje stranke nije zločinac!”???? -zločinac kao slikovit opis.tipično leftist



      16
      11

      5
      • Narain Karthikeyan
        Narain Karthikeyan Prikaži

        E opravdam samo kazem kad on nekom sje.. utrku onda po njemu nije on kriv nego ovaj drugi. Ne znam jel on kad rekao da je on kriv i da se ispricao drugom vozacu.



        10
        7

        3
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          ma nek se čohaju…to nije problem.kad dođu nove gume 2021 biti će i jači ovjesi pa se neće rasipavat ko razbijeno kaljeno staklo. max nije nikog razbio već 25-6 utrka svojom krivicom. ako bolje pogledaš max je kriv za 5 utrka u kojem je razbio drugog. koliko puta se lui rascopao? koliko puta je seb isljugao svojom krivicom i koliko ih je slupao? odi sad na šumija…sudari su normalna stvar.



          8
          -11

          19
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          25-26? Jel toliko prošlo od Belgije?

          5 utrka? 5 puta je barem razbio Kimija…



          25
          20

          5
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          vekinator
          bleb i osta živ? kimi je stisnuo maxa tamo…ima snimka?

          https://www.youtube.com/watch?v=7sIkMy-17hY&t=180s



          6
          -2

          8
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Stisnuo? Od kad se to smije uletiti u zavoj prebrzo i da ti vozač koji je više od pola bolida ispred mora ostaviti prostora za lude manevre? Kimi je imao najnormalniju i najoptimalniju putanju u taj zavoj. Max je loše startao i probao sve vratiti u provjm zavoju i zato je napravio dive bomb koji je mogao proći samo da je Kimi otišao ravno. Jer da ga Kimi i nije ‘stisnuo’ nema tog bolida koji bi uspio skrenuti putanjom kojom je Max planirao sa tom brzinom.



          7
          2

          5
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          vekinator
          nekako mi se čini da odnedavno gledaš utrke i pokušavaš mi projicirati tvoju stvarnost za koju nisam zainteresiran jer vidiš samo kroz jednu prizmu. ono je bio start? paziš na okolinu? ulaziš usko u prvi zavoj koji je 160 stupnjeva a širi od avionske piste? nikad se ništa slično nije dogodilo u spa?voziš li ti brže od 90 ikad jer je ono bio baš sudar pri toj brzini…čak i da je htio izbjeći to stiskanje kimija prema ogradi, max bi bio pogođen od iza. neiskusan si druže



          9
          -3

          12
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Čovjek koji kaže da je Max samo u 5 utrka drugima slupao bolid mi kaže da ja odnedavno pratim utrke..ironijo slatka li si.

          Ne znam ni što reći za ovo gledanje kroz jednu prizmu nakon komentara na drugom članku da je Leclerc tip vozača koji ne priznaje svoje greške, a istovremeno braneći Maxa na ovom članku. Maxa koji u životu nije izjavio da je kriv za neki incident. Jesam li stvarno ja taj ovdje koji gleda kroz jednu prizmu? Nije mi problem za nijednog vozača reći da je pogriješio kad je, al vidim da tebi je.



          12
          8

          4
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Ti ako si iskusan @kopiral onda valjda znaš da se onuda i onom putanjom ne može proći.
          Plus, izgubio je pozicije na startu i u želji za nadoknađivanjem pravi divebomb na mjestu, u prilici i situaciji, koji nisu za divebomba.
          Slično je uradio Ferrarijima prije 3 godine na istom mjestu.
          I oba puta je Max bio taj koji na startu nije pazio na okolinu. ;)
          BTW, ja ne gledam trke odnedasvno, već preko 35 godina



          9
          7

          2
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          vekinator

          sva sreća da se možeš obrazovat po videima a ne fikcijama . imaš pregršt analiza i videa i baš mi nije da mi ih ti kao “vjerodostojan” tumačiš dokumentirane i snimljene situacije. mržnja sa i bez razloga nije dobra i ne čini čovjeka boljom osobom.



          6
          -5

          11
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          Frantic
          dupli nick. to za stiskanje minusa potajice? imaš još koji?
          ja gledam malo dulje…i čak što više, dam svakom protiv mene na bilo kojoj benziskoj utrci 50% više snage kao benefit…i nemate šanse…nisam bio generalski sinek skjota pa nisam imao šanse



          5
          -5

          10
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Kakav dupli nick prika? :facepalm:
          :rofl: :rofl:
          Ne priliči to baš ljudima u petoj deceniji života.
          A nisam toliki pacijent.

          Ovaj drugi dio sa ovih 50% ne kontam.
          Ali nije ni bitan za diskusiju….



          4
          4

          0
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          frantic
          hajde nek buda kako kažeš

          vex
          vidiš nick? dakle uvijek će biti opisane situacije prije objava drugih jer vidim taj sport odmah a ne naknadno, vidim ga kao jako brz vozač jako brzih reakcija. imaj svoje mišljenje, nemam ništa protiv



          3
          1

          2
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Možda bi trebao neke situacije pogledati naknadno a ne na temelju prve reakcije reagirati. Ovo ti kažem bez imalo sarkazma. Jer prvi dojam često vara. Isto kako vozači vrućih glava plaču na radio pa kasnije kad pogledaju situaciju iz više kuteva vide da su u krivu. E sad osobnost velikih je da tad priznaju grešku, a neki ni tad neće priznat.

          Eto u vrijeme youtubea ja mogu čvrsto tvrditi da je Max itekako uništio drugima više od 5 utrka, i da se u Spa slična situacija već dogodila, i da je preagresivno i prebrzo ušao u taj zavoj.



          2
          2

          0
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          vekinator

          je i to je istina, ali to je start. alonso je skoro odrubio glavu leclercu u spa prošle godine. čuj, ne mjenjam mišljenje gotovo nikad i vjeruj mi da je prva odluka najbolja odluka ukoliko to uključuje prirodnu nadarenost u kvalitetnom IQ+ tematsko znanje.

          nije max ništa van prosjeka za prve 3 sezone. čini mi se da je lui imao gori rezultat za to vrijeme sveukupno izraženih u DNF.
          uglavnom, ne plačem za prolivenim mlijekom. nema svrhe. dobro smo se zabavili danaske i to je jedino bitno. idemo papat nešto fino….



          3
          -3

          6
  3. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Tko o čemu nego k..va o poštenju..samo to imam za reći. Što nisi sebe nazvao neodgovornim kad si uletio u Kimija ko Kolinda u svlačionicu Vatrenih.



    24
    18

    6
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Rugala se sova sjenici



    5
    3

    2
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …vidim da su svi više manje složni oko max-a ja ću samo dodati: …’what goes around, comes around’…



    8
    7

    1
  6. Fia
    Trapgio Prikaži

    Ova mlada generacija je agresivnija, svi su vidili koliko se može, koliko je se Maxu dopuštalo, pa tako i Lecler, iako je ovo njegova greška, ali ništa što nismo viđali dosad.



    2
    2

    0
  7. Robinjo Prikaži

    Nekako mi se Max cini isfrustriran izgubljenom konstantom od sredine sezone jer nije prevelika konkurencija Ferrariju. Danas je Leclerc pogrijesio, ali i po snimci se vidi jasno da nije namjerno, sto se bas ne bi moglo reci za Austriju u slucaju Max-a, A max prosao bez ikakve kazne… Karma is a Bitch!



    4
    2

    2
  8. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Čista situacija – Leclercu je bolid klizio prema sredini, max je imao više kontrole i želio je najbolji racing line za sebe. I evo dva ovna na istom mjestu. Kaboom.



    4
    2

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Max se držao vanjske strane. Ništa nije mogao uraditi. A Leclerc iako je izgubio bolid nenamjerno, njegova je greška, jer je imao prostora sa unutrašnje strane.



      2
      1

      1
  9. Formula 1
    Luka98 Prikaži

    On je zadnji koji treba nekoga kritizirati…



    2
    1

    1
  10. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    hahah najjače kad čitam maxovu izjavu i pročitam “imao je loš start pa je odmah htio ispraviti tu grešku u utrci koja je duga i s mnogo šansi. Zaista šteta što se ovo dogodilo.” pa ybte jel nas on zayebava? hahahah koliko puta je on to napravio hahah



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.