Wolff: Prodavati motore McLarenu je rizično, ali smo spremni na to

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff prepoznaje rizik u prodavanju svojih motora ekipi McLarena od 2021. godine, s obzirom na to da bi mogli stvoriti novog rivala na stazi.

McLaren od 2012. godine na pamti za pobjedu, ali Wolff svejedno misli da bi im novi motori i promjena tehničkog pravilnika za 2021. godinu mogli pomoći da se vrate kao snažni izazivači.

“Nova era počinje 2021., a svi bolidi će biti bliži jedni drugima. Vjerujemo da nam je potrebno još učenja po pitanju pogonske jedinice i bit će korisno da imamo kompetitivnije kupce od Racing Pointa i Williamsa s kojima trenutno surađujemo.”

“McLaren rangiramo vrlo visoko. Zak i Andreas [Brown, Seidl] su poduzeli mjere koje obećavaju. No, prednost suradnje s McLarenom nadjačava potencijalne opasnosti koje prijete u budućnosti.”

McLaren se od Mercedesa razdvojio 2015. godine jer su smatrali da ne mogu izazvati tvorničku ekipu u ovoj V6 turbo-hibridnoj eri. Prije dvije godine su prešli na Renault, a tad Mercedes nije bio zainteresiran za suradnju. Sad Wolff kaže da se “situacija malo promijenila”.

“Shvatili smo da je prednost imati što više naših motora na stazi. Možda je upitno zbog procedura i logistike jer trebamo sve ekipe opskrbiti u isto vrijeme, ali je puno više prednosti.”

“Financijska strana nije zanemariva. To donosi više novca, a onda se i više može uložiti u razvoj. Sve u svemu, puno je prednosti. Rizik je jedino ako McLaren napravi sjajan posao – pritisnut će nas i onda možemo reći – ovi dečki imaju isti motor, a mi ne radimo dovoljno dobar posao. No, gledajući gdje smo stigli nakon sedam godina hibridne ere – spremni smo za ovaj korak.”


Odgovor

10 komentara

  1. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Tko je ono rekao kad je vozio Mercedes motor u bolidu mislim da je bio Perez u Force India da su im na jednoj trci dali neki poseban mod za voznju da su letjeli stazom i da nakon toga nikad vise to nisu imali… nesta mi je to ostalo u glavi da sam citao negdje….



    11
    10

    1
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Daj Toto ne loži bzvz ekipu…



    17
    17

    0
  3. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Još jedna Toto-izjava.



    5
    5

    0
  4. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Mercedes pametno je uradio ovo sa Mcl ,sam protiv svih u novim pravilnik je vrlo tesko,ali suradnja sa Mcl (bez navreda za Williams,Racing Point) mogu bolje parirati Ferrari i Red bull ,mozda McL ima vise potencijal za razvoj karocerije,aerodinamike,prijanja gume,menagersto itd.



    7
    4

    3
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ja sam siguran da popis modova motora u Mercedes-Mercedesu i McLaren-Mercedesu neće biti jednako dugačak jer će onaj drugi biti prilagođen potrebama McLarena, a oni baš vole malo slabiji motor :)

    Tako je Ferrero tvrdio da mi u Hrvatskoj baš volimo Nutellu s manje lešnjaka nego recimo u Njemačkoj…..



    30
    30

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.