Mazepinu 15 mjesta kazne na gridu za Abu Dhabi

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

ART-ov vozač Nikita Mazepin proglašen je krivim za veliki sudar na današnjoj sprint utrci u Sočiju te je za pretposljednju utrku sezone dobio čak 15 mjesta kazne na gridu.

Rus je pred domaćom publikom dobio priliku startati s najbolje startne pozicije, no nije je uspio iskoristiti. Ni on ni drugoplasirani na startu Jack Aitken nisu uspjeli na vrijeme zakočiti za zavoj 2 te su obojica skratili zavoj kroz izletnu zonu.

Aitken se pridržao propisanog pravila da vozači prilikom izleta moraju proći s lijeve strane stiropornih blokova, no Mazepin nije te iz tog razloga dolazi do kontakta između njih dvojice. Mazepina je udarac lansirao ravno u trećeplasiranog na startu, Nobuharua Matsushitu, koji je ni kriv ni dužan zajedno s Rusom završio u zaštitnoj ogradi.

Utrka je prekinuta na otprilike 45 minuta, a nakon zabrinjavajućeg čekanja informacija o Matsushitinu stanju, uoči restarta je potvrđeno da je s njim sve u redu.

Rus i Japanac su nakon utrke iz predostrožnosti prevezeni u bolnicu na pregled gdje je utvrđeno da su obojica prošli neozlijeđeni. Matsushita će biti zadržan u bolnici preko noći zbog dodatnog pregleda.

Suci su tijekom utrke najavili da će incident biti istražen, a glavnim krivcem je očekivano proglašen Mazepin. Dodijeljena mu je visoka kazna od čak 15 mjesta na gridu za glavnu utrku u Abu Dhabiju te 4 kaznena boda. U izvještaju su naveli kako je Mazepin “pokazao potpuni nedostatak potrebne brige za kolege vozače te izazvao teški incident koji je mogao završiti puno gore”.

Snimke incidenta možete pogledati u našem izvještaju o sprint utrci.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.