Bottas: Bit će teško osvojiti titulu u Williamsu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas, Williams

Valtteri Bottas je jedan od glavnih kandidata za ‘vruće’ mjesto u Ferrariju iduće sezone, te iako još ništa nije potvrđeno, tijekom vikenda u Velikoj Britaniji na pitanja novinara o mogućem prelasku u Ferrari Finac se samo zagonetno smješkao i nije želio reći ništa. Možda prvi nagovještaj mogućeg transfera je Bottasova izjava za portal F1i, u kojoj je rekao da će u Williamsu teško ostvariti svoj cilj, a to je osvajanje titule.

Williamsi su na Silverstoneu bili jako brzi, te su cijeli stint držali oba Mercedesa i kontrolirali utrku. Koliko se to činilo dobrim, bilo je dosta polemike oko toga tko bi trebao biti u vodstvu i diktirati tempo, s obzirom na to da je Valtteri na početku utrke bio dosta brži od Masse. Svakako da je Williams taj vikend bio bolji od Ferrarija, što ipak ne pokazuje konačan rezultat utrke, a već smo pisali o tome kako je Rob Smedley uvjeren da će Williams do kraja sezone prestići Ferrari u konstruktorskom poretku.

“Momčad Williamsa ja puno puta osvajala titule i uvijek sam govorio da nema razloga zašto se to opet ne bi dogodilo. Ali, činjenica je da će to biti jako teško u ovom trenutku. Postoje momčadi s puno većim budžetom od našeg, to svi znaju. Mercedesi dominiraju, a evo sada je i Ferrari malo ispred nas, tako da nije lako u ovom trenutku, ali ne kažem da nije moguće.”

Bottas ne krije da postoji mogućnost odlaska, ali kaže kako mu je najvažnije u ovom trenutku da pomogne Williamsu koliko može, ali da svakako misli o svojoj budućnosti u Formuli 1.

“Stvari se jako brzo mijenjaju u Formuli 1 i ako se jave neke prilike morate ih prihvatiti, ali isto tako morate biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Gdje god da ste, nije bitno koliko dugo, uvijek morate učiniti sve najbolje da poboljšate vašu okolinu, to je oduvijek za mene prioritet. Dakle, nije bitno jesam li u timu tri, 10 ili samo jednu sezonu, učinit ću sve da pomognem momčadi koliko mogu i ostvarim najbolji mogući rezultat.”


Odgovor

1 komentar

  1. Marros Prikaži

    Dragi moj Valtteriu bit će nemoguće osvojiti titulu, pogotovo ako će se ponavljati scene sa VN Velike Britanije. A o tome da ipak nisu tvornička momćad i tako dalje da nit ine govorim.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.