Correa potpuno pri svijesti, u nedjelju ga čeka velika operacija noge

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Nove pozitivne vijesti stižu iz Londona – Juan Manuel Correa sada je potpuno pri svijesti, a pluća su mu se oporavila brže od očekivanog.

Međutim, pred njim je još uvijek najavljena velika operacija desne noge koja je očito najteže ozlijeđena u tragičnoj nesreći na Spa-Francorchampsu. Operacija će trajati preko 10 sati, a Amerikanac će joj biti podvrgnut u nedjelju.

“Ranije ovog tjedna Juan Manuel je prevezen u novu bolnicu u Londonu u Engleskoj koja je specijalizirana za ortopedske operacije, s obzirom na to da se fokus prebacuje s njegovih pluća na njegove donje tjelesne ekstremitete. Juan Manuel je sada potpuno pri svijesti, a pluća su mu se oporavila puno brže od očekivanog. Njegov fizički napredak i snaga volje su impresionirali liječnike. Glavni cilj ovog tjedna bio je dovesti Juana Manuela u najbolje moguće stanje za operaciju u nedjelju koja će trajati više od 10 sati.”

“Nedjeljna operacija bit će ključna za Juan Manuelovu budućnost. Liječnici će po prvi put nakon nesreće imati puni pristup ranama na donjem dijelu njegove desne noge. Moći će odrediti stvarnu razinu štete na njegovoj cjevanici, gležnju i stopalu. Tijekom operacije će spasiti ono što se može spasiti i ukloniti ono što treba ukloniti kako bi se donji dio njegove desne noge ponovno sastavio na najbolji mogući način. Kirurzi su vrhunski u svome području te su oprezno optimistični s obzirom na ubrzan oporavak kojeg je Juan Manuel imao prošlog tjedna.”

“Ozljede koje je Juan Manuel pretrpio su ozbiljne i operacija je vrlo složena. Liječnici su Juanu Manuelu ponudili opciju rekonstruktivne amputacije desnog stopala. On je odlučio odbiti amputaciju te nastaviti s operacijom, shvaćajući sve izazove koje to uključuje.”

“Dodatni detalji o stanju Juana Manuela bit će objavljeni kad budu dostupni.”

– službeno priopćenje (27. rujna)

Nadamo se da će se i nakon nedjelje niz dobrih vijesti o Juanu Manuelu nastaviti.


Odgovor

2 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Napokon dobre vijesti, nadam se da će nedjeljna operacija dobro proći po njega i da mu neće amputirati nogu. Drži se Correa! :D

    Svaka čast Lovro na ažuriralnosti, nisam se nadao ovoj vijesti včrs. Svaka čast na trudu :thumbs:



    3
    2

    1
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Ako sam jedan update ulovio i objavio oko 3 ujutro, ovo je ništa :mrgreen:

      Ako sam dobro shvatio iz ovog priopćenja, amputacija je bila opcija “samo” za stopalo, a ne cijelu nogu. Nadam se i ja da će operacija proći bez problema, s obzirom na trajanje očito neće biti nimalo lak posao za kirurge, ali trebamo vjerovati da će uspjeti obaviti posao i da će JM nakon ovoga moći stići i do potpunog oporavka :thumbs:



      2
      2

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.