Hamilton: Ferrari je sada vrlo teško pobjediv

Izdvojeno

Lewis Hamilton kaže da je Ferrarijeva pobjeda na VN Singapura dokaz da će biti teško pobijediti talijansku momčad na preostalim utrkama ove sezone.

Ferrari je očekivano nakon ljetne stanke uzeo pobjede u Belgiji i Italiji, ali je mnoge iznenadio slavljem na ulicama Singapura. Hamilton vjeruje da ta neočekivana pobjeda nije stigla samo zbog nadogradnji njihovog bolida.

“Možda su imali dobar bolid cijelu godinu, ali jednostavno nije funkcionirao na pravi način. Malo je vjerojatno da su uspjeli donijeti nadogradnje koje su im toliko poboljšale downforce ili performanse,” tvrdi Britanac.

Kako god da im je to uspjelo, prema Hamiltonovom mišljenju, Ferrarijeve performanse u Singapuru pokazale su da su kandidati za pobjede i na preostalim utrkama, te da Mercedes mora biti na najvišoj razini ako ih žele pobijediti.

“Očito je da njihov bolid sada funkcionira na svim stazama, bit će ih teško pobijediti. Pogotovo zato što su brzi na pravcima. Trenutno im ne možemo parirati na tom području”

“Ranije smo pobjeđivali na stazama koje nisu odgovarale našem bolidu. Sve ovisi kakav posao napraviš kroz vikend, a čini se da je Ferrari trenutno bolji na oba područja.”

“Ako ćemo biti bolji u operativnom području, onda mislim da ih možemo pobijediti. Baš kao što sam ja u Singapuru napravio dovoljno dobar posao tijekom prvog stinta da izađem na stazu kao vodeći, no cijeli proces jednostavno nije funkcionirao na pravi način. Moramo nastaviti s radom.”

– Lewis Hamilton

Odgovor

27 komentara

  1. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Nada umire zadnje… Iako je realnost drugo ali nadam se nadam se… ima jos do kraja prvenstva jedno hamiltonovo odustajanje, pobjeda Vettela, nadam se da Max moze otrgnut koji bod Hamiltonu…. zasta se ne nadat… ajmooo GO, GO, GO VETTEL!!!!



    18
    16

    2
  2. splico3107 Prikaži

    kroz svaki komenatar se pitaju kako su uspili tako brzo dobit downforce, njušin neku istragu…



    15
    10

    5
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Pa ako vama navijacima Ferrarija to nije sumnjivo mozda vam je bar cudno kako je bolid odjednom dobar i na “sporim” stazama – ili je uvijek bio dobar a nisu ga znali srediti pa su ga sredili tokom ljetne pauze ili nije legalan, no ajmo pricekati sljedecu utrku pa ce nam biti jasnije.



      3
      -21

      24
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        Makni više taj bedž.
        Znači Ferrari jedva dobio sve 3 utrke i ti tu smaraš i trollaš dva dana kako bolid nije legalan, šta misliš onda po tvom – šta bi netko trebao reći za Mercedesovih 8 pobjeda u 8 utrka i to na prvih 5 sve 1-2 ?!



        30
        30

        0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        E volim sarmu sad jos i vise haha



        6
        5

        1
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Čuj sumnjivo, pričaš kao da je prije pauze bolid bio u rangu Williamsa, a sad odjednom dominira. I čuj ovo odjednom dobar na sporim stazama, koje su to spore staze? Ili radiš zaključak na temelju samo jedne gdje je taktika odigrala 80% posla?


        0
        0

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        @Sarma
        “Makni vise taj bedz” – evo odma…

        Ne znam ja da sam bilo gdje napisao da je bolid ilegalan, samo sam naveo to kao mogucnost tu trebas napravit razliku.

        8 pobjeda na u 8 utrka bi trebao biti skolski primjer konzistentnosti, a mogli bi ga i zvati “Mercedesov poucak” ;) Salu na stranu, ja kao ni ti ne znam je li neki bolid ilegalan ili ne, imaju ljudi koji znaju (trebali bi znati)…


        0
        -15

        15
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Da da.. Već vidim istrage i senzore.. ??



    6
    0

    6
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Hahahhahhahhaha…… hahhahahhahaaa…..

    :rofl: :rofl:



    8
    8

    0
  5. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Iako bih volio da je istina, ne slažem se s Britancem :D



    4
    4

    0
  6. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ako su moje sumnje opravdane, već u rusiji će stvari biti puno bolje za merc…doduše crveni su se poboljšali ali mislim da aero nadogradnje nisu donijele toliko koliko se pokazalo već noćni uvjeti…no, živi bili pa vidjeli i nadam se da sam u krivu…



    10
    9

    1
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Kako je teško do pobjede doći kada nisi u komfornoj zoni.



    8
    2

    6
  8. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Jos jedan Hamiltonov izlazak na WC!



    8
    7

    1
  9. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    A day late and a dollar short for that one, im affraid.
    M. Brundle.



    1
    1

    0
  10. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Dosta te više, Lewise…



    1
    0

    1
  11. Sebastian Vettel
    Icestorm Prikaži

    Baš je naporan.



    2
    1

    1
  12. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Isto je govorio nakon nekoliko uzastopnih pobjeda
    Taktika i bacanje prašine u oči svima, a najviše navijačima
    Ali, priznajem da je zabavan postao zadnjih par godina, prije je bio običan mrgud i pljačljivko..
    Sad je vrhunski stand UP komedijaš
    Ali i višestruki šampion, tako da ga svi preozbiljno shvaćaju.. Hehe



    3
    3

    0
  13. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Svaka izjava osim možda onih “vruće glave” se treba čitati između redova. Iza nje stoji vozač, stoji njegov menađer, stoji tim, stoji frakcije unutar tima i PR koji to sve zaglađuje. Sve me je to podsjetilo na nešto što sam davno pročitao. Kada su Todt i Schumi zajedno sa Rossom vladali Ferkanom nitko im unutar ekipe nije mogao ništa. LDM ih nije mogao smisliti zbog toga ali je Todt potpisao najbolji duhanski ugovor ikad. No kako je vrijeme prolazilo i rezultati bili lošiji tako se LDM dignuo iz pepela i iza leđa potpisao predugovor sa Kimijem (čini mi se da je bio Kimi), dok je Schumi htio Valentina Rossija kao timskog kolegu ( u to vrijeme je čini mi se Rossi radio konkurentna F1 vremena na testu). Kako su Schumi ,Todt i Ross bili uvjereni da su još uvijek jaki zaprijetili su odlaskom i tada LDM koji je imao figu u đepu im je rekao odite imam Kimija. I tu se onda Shumi umirovio, čini mi se da je i Ross i ranije otišao. Ovu priču sam ugrubo ispričao po sjećanju. Možda nije sto posto točna, ali bilo je to davno.
    Uglavnom, što sam htio reći ovo je možda samo lagana izjava Lewsia koja može značiti , dečki ove godine smo prvi, ali slijedeće možda nećemo biti prvi ako se ne uozbiljite pa ja gibam u Ferrari sa kojim koketiram.
    Sve to možda i nije istina, ali nekako što više vremena pratim tu formulu ništa nije onako kao što se čini. Sve su to nekakve dimne bombe tako da sam se prestao hvatati navijački na svaku takvu izjavu. Sve je to slojevito kao luk.



    3
    3

    0
  14. Jody Prikaži

    Dvostruka pobjeda u Singapuru je dobrim dijelom bila na neki nacin i slucajna. Hocu kazati da je Ferrari ocito brzi u kvalifikacijskom krugu nego sto ima tempo u utrci u odnosu na Mercedes. Kvalifikacije su bile kljucne, voznje i strategija pogodjene, sto se u odnosu na strategiju rijetko moze kazati. Ali da je Merc imao startnih 1 i 3, tada bi se pricala druga prica.
    Nije Ferrari bas toliko odjednom poludio. Volio bih da jeste. Idemo po poker.
    Uvijek kazem da je SV meni za sada drazi vozac radi korektnosti i dosadasnjih zasluga u momcadi. Ali evidentno je da je CL nesto izuzetno, brzo i stabilno u glavi, te da i Lewis i Seb i Max to znaju i nije im svejedno.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.