Leclerc: Idući put ću vjerojatno malo više pitati o taktikama vozača oko mene

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 122 komentara

Charles Leclerc je jučer propustio pole position pretvoriti u svoju treću uzastopnu pobjedu, a strasti oko Ferrarijeve taktike još se ne smiruju.

Sebastian Vettel je u boks ušao jedan krug prije Leclerca i time ga je preskočio usprkos sporijem zaustavljanju.

“Ne vjerujem da sam mogao učiniti puno toga drukčije. Jedino ću se idući put malo više raspitivati o strategijama ljudi oko mene.”

“Nisam bio svjestan da će Vettel ranije u boks pa ne znam jesam li trebao ranije pritisnuti tijekom prvog stinta… Ne znam, imamo jako puno podataka pa ću to proanalizirati.”

Leclercu je ekipa četiri kruga prije ulaska u boks javila da može pritisnuti. U tom krugu vrijeme mu je bilo 1:48.7, a nakon toga je vozio redom:

1:48.3
1:47.8
1:49.0
1:49.6

“U to vrijeme gume su bile prilično mrtve, ali sam prije toga imao jako puno rezerve. U prvih par krugova smo probali ići što sporije kako dečki iza nas ne bi imali prostora za obaviti undercut. U tom periodu sam mogao biti puno bolji, ali sam se držao plana i mislim da nam je to pomoglo da dobijemo 1-2 na kraju.”

Na kraju je dodao kako je ipak ekstremno sretan:

“Kao što sam rekao – u bolidu je to bilo vrlo frustrirajuće, ali sad bolje shvaćam cijelu situaciju. Ekstremno sam sretan za ekipu, vrlo sretan za Seba također. On to zaslužuje. Sad idemo dalje.”

“Očigledno, htio bih da sam bio jednu stepenicu više na podiju, ali ponekad to tako ide. Vratit ću se jači idućeg vikenda u Rusiji.”


Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.