Vettelu prva pobjeda sezone na VN Singapura!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 5 min 139 komentara

[glasovanje utrka=”115″]

Sebastian Vettel stigao je do svoje prve ovosezonske i 53. pobjede u karijeri na VN Singapura. Vettel je profitirao ranijim ulaskom u boks te je preskočio Hamiltona i momčadskog kolegu iz Ferrarija Leclerca. Prva je ovo pobjeda za Nijemca još od prošlogodišnje VN Belgije, a treća uzastopna za momčad Ferrarija.

Charles Leclerc je do kraja, unatoč zbijanju poretka s čak tri sigurnosna automobila, ostao iza Vettela, dok je treće mjesto pripalo Maxu Verstappenu koji je u boks ušao kad i Vettel.

Mercedesima se nije isplatila kocka s duljim ostajanjem na stazi – Lewis Hamilton je na kraju završio četvrti, dok je Valtteri Bottas ostao na petom mjestu ispred Alexa Albona.

Mjesto najboljeg od ostatka pripalo je Landu Norrisu ispred Pierrea Gaslyja. Nico Hulkenberg je završio deveti unatoč kontaktu s Carlosom Sainzom na samom početku utrke zbog kojeg su obojica morala u boks, a posljednji bod pripao je Antoniju Giovinazziju koji je neko vrijeme čak vodio utrku. Drugu godinu zaredom najbrži krug utrke odvozio je Kevin Magnussen, no s obzirom na to da je završio posljednji, bod za najbrži krug nije dodijeljen.

Start utrke je prošao relativno mirno, uz tek nekoliko manjih kontakata u sredini poretka. Vodeća šestorka je ostala u identičnom poretku, dok su iza njih kontakt u zavoju 3 imali Hulkenberg i Sainz. Obojica su morali u boks, a Španjolac je izgubio daleko više vremena od Nijemca. Prednje krilo je oštetio i George Russell.

Na samom vrhu se odvijala prava taktička igra – Leclerc je diktirao vrlo spor tempo, a ostali su prihvatili tu igru čuvanja guma te su sve do boksova bili na oko sekunde zaostatka jedni drugima, bez ikakvih pokušaja napada. Norris je kasnio samo tri sekunde kao vodeći od ostalih, a top 10 su zatvarali Giovinazzi, Magnussen i Gasly.

U 19. krugu dolazi do prvih zaustavljanja u boksu vozača iz vrha poretka – Vettel s trećeg i Verstappen s četvrtog mjesta prvi su povučeni u boks, što se ubrzo pokazalo kao bolja solucija. Leclerc iz vodstva odlazi u boks samo krug kasnije, ali na stazu se vraća iza momčadskog kolege. Strategija je svima bila ista – prelazak na hard.

Bottas je ušao u boks u 22. krugu te je ostao između Verstappena i Albona, dok je Hamilton odlučio ostati na stazi najduže od vodećih. U 25. krugu su on, Giovinazzi, Gasly, Ricciardo i Stroll – četvorka koja je startala na mediumu, odnosno Gasly na hardu – činili vodeću petorku kao jedini bez promjene guma. Hamilton je otišao u boks u 26. krugu te se vratio iza Verstappena, na realno četvrto mjesto.

Antonio Giovinazzi je tako nekoliko krugova imao čast da bude vodeći čovjek utrke, a onda ga je u 31. krugu prošao Sebastian Vettel. Leclerc je za to vrijeme tek prošao na četvrto mjesto ispred Ricciarda. U iduća dva kruga je prošao i Gaslyja te Giovinazzija, no Vettel je već sagradio prednost od preko šest sekundi. Giovinazziju su gume očito u potpunosti otišle, počeli su ga pretjecati sa svih strana, a uslijed toga je imao i kontakt s Danielom Ricciardom u zavoju 7 – Ricciardo je nakon dotad sjajnog proboja bio preoptimističan, napao je Giovinazzija u istom zavoju kao i Albon te je došlo do kontakta u kojem je Ricciardu probušena stražnja desna guma. U 35. krugu Giovinazzi napokon odlazi u boks.

Sve do 36. kruga smo imali neobično mirnu utrku na Marina Bay Street Circuitu bez da je Bernd Maylander vodio ijedan krug – u tom krugu dolazi do kontakta između Georgea Russella i Romaina Grosjeana u kojem je Williamsov Britanac završio u zidu, čime je Williamsu upisano prvo ovosezonsko odustajanje. Na stazi izlazi sigurnosni automobil, a to za drugo zaustavljanje koristi Nico Hulkenberg.

U 41. krugu akcija se nastavlja, no nije dugo potrajala. Lance Stroll je u 42. krugu nakon kontakta s Gaslyjem probušio prednju lijevu gumu, a krug kasnije na stazi staje drugi Racing Point Sergija Pereza, čime je izazvan drugi izlazak sigurnosnog automobila. U 48. krugu utrka se nastavlja, ali ni taj nastavak nije dugo potrajao – naprijed je sve bilo mirno kao i prošli put, ali je u sredini opet bilo kaosa. Kvjat je preoptimističnim napadom u zavoju 1 iz utrke izbacio Kimija Raikkonena te je treći put na stazu morao sigurnosni automobil u 50. krugu utrke.

Utrka se nastavila u 52. krugu, a do kraja nije bilo većih promjena. U vrhu smo vidjeli manji pritisak Hamiltona u odnosu na Verstappena, no nije došlo do prilike za napad. Ni u sredini poretka nije bilo većih promjena, jedino vrijedno spomena je da je Kevin Magnussen stavio novi set softa pred kraj utrke i tako došao do najbržeg kruga.

Već za tjedan dana slijedi utrka za VN Rusije u Sočiju!

# Vozač Momčad Vrijeme
1 5 Sebastian Vettel FERRARI 1:58:33.667
2 16 Charles Leclerc FERRARI +2.641s
3 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA +3.821s
4 44 Lewis Hamilton MERCEDES +4.608s
5 77 Valtteri Bottas MERCEDES +6.119s
6 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA +11.663s
7 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT +14.769s
8 10 Pierre Gasly SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +15.547s
9 27 Nico Hulkenberg RENAULT +16.718s
10 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +17.855s
11 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI +35.436s
12 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +35.974s
13 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES +36.419s
14 3 Daniel Ricciardo RENAULT +37.660s
15 26 Daniil Kvjat SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +38.178s
16 88 Robert Kubica WILLIAMS MERCEDES +47.024s
17 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI +86.522s
7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI nije završio
11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES nije završio
63 George Russell WILLIAMS MERCEDES nije završio

Odgovor

139 komentara

  1. Ferrari
    Race Prikaži

    Toooooo 1-2
    Vettel je pokazao da jos ima krvi u njemu…3 u nizu cudoo nisam se tome nadao..ali nismo jos otpisani…forza!!! :D



    32
    22

    10
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Bravo Seb, napokon iskupljenje nakon Kanade! ??

    A ovaj Singapur je najgora staza na svijetu.

    Vrućina, sparina, dugo traje, ne može se pretjecati, publika nepostojeća… Izmoren sam psihički.



    43
    39

    4
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Toooo Forza Ferrari.. Bravo Seb.. Stari lisac se vratio.. Charles odlična utrka i pametno odvozio do kraja.. Vidi se u svoj toj mladosti i agresivnosti i doza smirenosti i zrelosti.. Bravo momci.. JEEEEEE.. Samo tako naprijed..



    29
    27

    2
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo Seb kralju Singapura :thumbs:
    Gdje nitko nije očekivao, uzemo 1-2 :party:



    24
    15

    9
  5. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    E Merc,koja vam je ovo taktika?



    32
    32

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Hello Houston, Mercedes has a problem



    12
    8

    4
  7. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bravo Ferrar,i bravo Vettel,bravo Max sto se nisi u nikog zabio u prvom zavoju i na trecem mjestu. Jel se Vetma onesvijestio ??



    27
    26

    1
  8. Fia
    Realista Prikaži

    Neka Vettel zahvali pit wallu,
    opet vozac broj 2 dobiva bolju strategiju



    16
    -31

    47
  9. Gagi032 Prikaži

    Da se zna ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Bravo CRVENIIIIIII Bravo Majstoriiiii!!! ????????



    6
    -1

    7
  10. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Aaaaa kako mi je drago zbog Sebaa ?
    Lec placko? :D



    20
    -3

    23
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ne nego opet Ferrari daje bolju strategiju krivom vozacu, tj ne onom koji vodi utrku sto je manje vise pravilo u svakoj momcadi, koliko puta Bottas nije mogao u boks jer Hamilton treba ic prvi i ima prednost zbog pozicije na stazi.
      Ali neka Vettel uziva, nece ga svaki put strategija spasit



      16
      -17

      33
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ove sezone Vettel uglavnom ima bolju strategiju (pogotovo na početku sezone). To bi bilo razumljivo da rastura maloga pa da se momčad posveti njemu, ali lec više manje stalno brži ,a pitwall ga jebe.



        14
        4

        10
      • Ayrton Senna
        Lakinen Prikaži

        Po cemu je zasluzio Charles da je broj 2 u Ferrari?brzini,statistici



        5
        -1

        6
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Evo danas je Bottas od iza otiso prvi pa kad su vidjeli da ce proc Hamiltona, trazili su da smanji tempo za 3 sekunde da ga ne prodje i Albon..



        18
        17

        1
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Bottas mora usporit da se ham vrati ispred tako da ne treba o njihovim taktikama pricat, ham ima 3 utrke prednosti i svejedno mu se mora ugadjat, prosle godine u rusiji je razumljivo al danas stvarno nije bilo potrebno, plus bottas mu pokusa oslobodit free pit stop za prvog safeta, sramota.

        Navijam za ferrari a volio bi zbog tih stvari da ih nagodinu bilo tko pobijedi.



        7
        6

        1
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Kaj mislite da su znali da je bolje prije u box svi bi pohrlili Vet i Max probali i ispalo super nema teroije zavjere LecLerc dramatizira previse nije bilo garancije da ce to upalit jer je Vet prvi iso u box. Ispalo bolje Ferrariu 1 i 2 odlicno bolje nemre niko nije s namjerom zeznuo LeClerca lako pametovat poslije kad se vidi kaj je bilo bolje a u tom trenutku nije lako povuc odlucan potez jer se moze dogodit da gume ne izdrze do kraja kao Maxove u Madarskoj



        9
        9

        0
  11. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Ferrari odlična taktika s Vettelom, očajna s Charlesom, možda je Charles trebao prvi u box, ali lako je biti general poslije bitke… Verstappen odvozija koliko treba, Hamilton promašena strategija, a Gasly i Norris sve pohvale…
    Utrka dosadna toliko da sam za vrijeme Safety cara otišao igrat igrice, al šefove to ne zanima kad je posjećenost vikenda bila 268000 ljudi…



    12
    8

    4
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Danas je zbog tempa bilo jako tesko prvi trepnut, kako bi rekli..
      Ali da je Lec prvi doso do gapa u kojeg je uso Seb – svakako..Uostalom, mogo je Lec dic tempo..
      A opet, 1-3 u 1-2… Dobar posao



      11
      10

      1
  12. Histri Prikaži

    Za pola sata, novinar pita :
    „ Toto kako vidite današnju utrku“
    „ Nelegalna, Ferarri ima nelegalan bolid a Fia Se pravi slijepa, “
    „Kako znate da je nelegalan“
    „Znam, ja sam pisa….. nemam vremena “



    24
    5

    19
  13. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Kakva vožnja Vettela, bravo Ferrari :thumbs:



    16
    11

    5
  14. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Čestitke Sebi, Norris best of the rest :thumbs: . Sainz uvijek nekako najebe…



    12
    12

    0
  15. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Bottas vodonošo ?
    Go seb go charles, idemo po 4.zaredom
    Forzaaaaaa



    18
    14

    4
  16. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Morate priznati, svima je barem malo falio prstić ☝️



    30
    25

    5
  17. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Bravo za Ferrari,bravo i za Maxa,Norris isto dobar,Gasly izvrsan u Toro Rossu! Utrka nije bila losa bilo je nesto pretjecanja u F1.5,a na vrhu slabo nista!uglavnom ne lose! 5 od 10!!



    5
    5

    0
  18. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Bravo Vettel, bravo Ferrari, prvi 1-2 nakon ne znam koliko vremena. Giovinazzi odlično odradia utrku, rezultat bi bio bolji da ga nisu toliko dugo držali na stazi. A Grosjean, stvarno nemam više komentara za njega i njegove gluposti i sve manje i manje mi je jasno zašto su njega odabrali naspram Hulka.

    Sve u svemu, Ćaća se vraća!



    13
    12

    1
  19. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Konacno Seb!!!!.
    Napokon pobjeda i napokon 1 i 2.
    Dali je ovo prvo postolje bez Mercedesa ili se ja varam!?



    10
    10

    0
  20. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Svaka cast ferrarijima prvo na nadogradnjama koje su ih dovele u situaciju za pobjedu, drugo napokon bolja taktika od merc i na kraju bravo vozaci na savrseno odvozenoj utrci.

    Prvi put od 2-4 utrke 2007-e da je ferrari pobijedio 3 za redom, prvi put u hibrid eri da je netko uspio 3 puta za redom pobijediti merc, prosle godine su ferrari i red bull uspili zajedno to napravit na pocetku sezone.

    Utrka dosadna u vrhu, ovi u sredini malo vade situaciju.

    Napokon bez merca na postolju.

    Svaka cast norris, gasly, hulk i gio.

    Sva sreca da su u haasu potpisali groznog a ne hulka.



    11
    11

    0
  21. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Cestitke Ferrariju. Cestitke Vettelu, napokon odvozio odlicnu utrku. Lec zasluzeno 2. radi spore voznje na pocetku. Mogao se odljepiti od Vettela, pa mu se nebi desio undercut.

    Mercedes debilan danas sto se tice taktike. Ne kuzim potez sa Bottasom. Neznam jel itko skuzio? Hehe
    Sad jel SC spasio gume Ferrariju necemo nikad saznat…

    Max odradio isto odlican posao.

    Ok utrka, zahvaljujuci onima iza..



    14
    7

    7
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Koštala ga je sporija vožnja definitivno i kad su mu rekli da može kreniti vozit brže nije se baš proslavio, umjesto da se odljepi Ham i Vet su ga stizali. To ga je koštalo definitivno. A i SC je definitivno spasio situaciju sa gumama.



      11
      8

      3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Možda je SC spasio nešto života u gumama, ali je isto tako izbrisao dosta prednosti. Na kraju, Hamilton je trebao riješiti Maxa da bi se uopšte mogao boriti sa Ferrarijima. A sve i da je uspio u tome računaj da bi još dodatno izgubio vremena dok bi to uradio…



        2
        2

        0
  22. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Mercedes-First half of the season: We are the champions, we are the champions!
    Ferrari- Second half of the season: Drops uno reverse card ??



    7
    6

    1
  23. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Nešto je trulo u mečkinom pitwallu.. ovoliko dugo čekanje na promjene guma kod obojice vozača nisam vidio još od – ferrarija početkom ove sezone :D



    17
    17

    0
  24. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Bravo Ferrari na prvom mijestu… Ako je ovo realno stanje vaseg rada preko stanke i ako je ovo pravi tempo zbog nadogradnji onda svaka cast!
    Ne moze uvijek pasat taktika svima ali momcadski ste ovo dobro odradili. Drago mi je da Seb dobije sta je zasluzio ali isto tako bi volio i da je brzi vozac u boljoj poziciji za boks. Prvi put da i Mercedes nesto zezne jer kako je izgledalo prije boksa mislio sam da Mercedes od Hamiltona ima bolji ritam. Jos jednom pohvale ako je to pravo stanje!
    I da da ne zaboravim “torpedo strikes again”



    3
    1

    2
  25. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Suza, suzu goni.



    5
    5

    0
  26. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Dobro jutro, Vettele ??



    1
    1

    0
  27. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Previše puta ove sezone ferrarijevi taktičari zajebali leclerca. Koliko ja znam vozač koji je isred na stazi ima prednost ulaska u boks, s razlogom se ljuti lik. Žao mi je dečka, zaslužio je pobjedu.



    15
    -6

    21
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Vettel je imao preko tri sekunde zaostatka kada je otisao u boks, a vjerujem da je taktika Ferrarija bila dobiti 1-2, odnosno da Vettel prode Hamiltona kroz bokseve. Out lap kojeg je Vettel odradio i probijanje kroz promet su mu osvojili utrku, a ne strategija (po mojem misljenju).



      37
      34

      3
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Naravno da mu je strategija donijela pobjedu, to mislim i slijepac vidi. Out lap je bio odličan, ali ovdje je dug krug i vrlo lako je na svježim gumama napravit razliku. Probijanje kroz promet je po mom mišljenju bilo irelevantno jer je tada već bio prvi i s obzirom na tip staze mogao je komotno vozit iza ovih dok ne odu u boks, jer ga ovi iza ne mogu proći.



        2
        1

        1
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Da je LEC otišao u boks i Ham bi za njim sigurno i bili bi tjesno pozivanje Vettela je opravdano imao je Lec 3
      sekunde prednosti a to što je Seb odvezao outlap maestralno i negirao tu razliku je samo na njemu i njegovoj vožnji.



      13
      12

      1
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Realno nisam bas uvijeren… Dobio je zeleno svijetlo da ubrza i nikako se nije spustao iispod 1.48 ja mislim i Hamilton mu je bio stalno za petama… Dok je Vettel bio iza i onda jos u boksu Leclerc je imao praznu stazu i 3…4s prednosti i imao je praznu stazu kad je Vettel izasao iz boksa ali vremena su mu bila ocajna. Zato su se i Hamilton i Mercedes zeznuli jer su mislili da je to pravi Ferrariev tempo i da to mogu bez problema pretec i na starim gumama a ustvari Leclerc je jednostavno tad bio puno sporiji od svih i Vettel je to iskoristio.



      19
      18

      1
    • Fernando Alonso
      tomidix Prikaži

      Po meni je najpametnija odluka za dobiti utrku 1-2 (kao momčad) pozvati drugog vozača u undercut, sačekati reakciju ostalih te onda pozvati prvog vozača i to je ono što je Ferrari napravio… Strateški su napravili sve što je potrebno za 1-2 i na tome čestitam Ferrariju. S druge strane, potpisujem A.Davidsona, Leclerc se sam doveo u situaciju gdje undercut Vettela radi i u odnosu na njega.. Također, s točke vozača koji ima prednost ulaska u boks.. smatram da i vozač ima ulogu u tome te nije korektno očekivati da će vozaču koji se nalazi iza biti zabranjen ulazak u boks dok god brži ne želi ući.. Smatram da se samo radi o prvenstvu biranja.. Sad ili krug poslije u slučaju da se poklopi da žele u isto vrijeme..



      16
      15

      1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Iskreno, mislim da se ovdje nije puno pitalo ni seba ni leca kad žele ući (jer oni uostalom niti ne mogu znati gdje će se vratiti na stazu i hoće li imati čisti zrak da iskoriste svježe gume) nego su im rekli da uđu u tom krugu. To je seb i potvrdio nakon utrke kad ga je coulthard pitao jel to bila njegova odluka ili sa pitwalla. Slažem se da je za ekipu to bila odlična taktika i vjerojatno bih i ja tako napravio da sam odlučivao, ali ne bih kritizirao toliko leclercov tempo na početku. Nije imao vrhunski tempo, ali bolidi su bili tako izjednačeni da je bilo teško napravit razliku.



        1
        -1

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nije problem Lecov tempo na početku utrke, to je bio dio strategije. Problem je njegov tempo kad su mu rekli da stisne, neposredno prije Maxovog i Vettelovog boksa.



        5
        4

        1
  28. Dali Prikaži

    Pomijesani osjecaji…sretan sam i tuzan…drago mi je do neba zbog Seba i isto mi toliko zao Carlija…merca nema na podiju napokon XD



    6
    3

    3
  29. Ferrari
    josipakabrondi Prikaži

    Bravo za Ferrari!!
    Taktika iako se činila kao očita, svejedno mi se čini kao da u ovome ima nešto dublje. Možda iskupljenje za prošlu trku i pokazatelj da će on ostati broj 1 i iduću sezonu.



    2
    -2

    4
  30. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Grande Seb.
    Malo sreće dobro dođe da se iskupi “pobjeda” u Kanadi. Bojim se za moje da je Ferrari pogodio sa nadogradnjama te da su sad definitivno nedostižni. Sad se možemo jedino nadat da Lujo ima jedan kvar da prvenstvo bude zanimljivo.

    Što se tiće mojih.
    Max iskoristio ponuđeno, dobar podij s obzirom da su bili sporiji od Ferkana i Luje.
    Albon, ništa nije pokazao. Al barem je u top 6.

    Gasly za mene DotD. Odlična predstava i pokazuje da mu je nešto smetalo u RB-u. Malo je nedostajalo da pređe Landa.

    Mercu 3 SC nisu išla na dušu, nisu mogli iskoristiti novije gume. Tek je Lujo na kraju zadnjih 3/4 krugova mogao ući unutar pola sekunde. Da nije bilo safeta mislim da bi definitivno skinuo Maxa pa bi onda vidjeli pravo lice strategije. Lako im je zamjeriti sada, ali da su išli sa Leclercom u box bi svejedno izašli iza oba Ferraria. Razumno su htjeli pokušati pritisnuti poslje i nadati se situaciji kao u Mađarskoj sa Maxo-m.

    Za Singapur odlična trka, borbe su F1.5 su bile gušt za gledat.



    6
    4

    2
  31. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nadam se da je ovo početak brzog i konstantnog Ferrarija. Bravo cijela ekipa!



    6
    6

    0
  32. Nando
    andrej12 Prikaži

    Eh Bottas dragi, dođeš na utrku u majici “To whom it may concern, f@ck you” i na kraju ne pokažeš zube..
    Šteta, a u borbi je za prvenstvo (recimo)



    8
    6

    2
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Toliko je mlak da imam osjećaj i da je sam u mercedesu opet ne bi bio prvak.



      12
      10

      2
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Ma da nisam mogo vjerovat da je zastopo sebe i Albona da Ham bude 4ti jer taktika je bila tak losa od Hama da ga je jedino SC mogo spasit al nije doso tak da bi zavrsio 6ti da vodonosa nije obavio svoj beskicmenjacki posao
      2 vozac za pozelit nikad prvog vozaca od njega



      4
      3

      1
  33. splico3107 Prikaži

    Maloga pokralo jer se mora opravdat di ide 50 M eura godišnje.
    Bravo naši i nakon ko zna koliko godina kritika sve pohvale strategiji.
    3. trku zaredom su ubili do sad nepogrešive Mercedese.
    Znači lako je pizdit za strategiju kad bižiš po minute u odnosu na 2-3 misto.



    4
    -19

    23
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Kako su ga pokrali? On je zeznuo sam sebe i Hamiltona. Imao je 4 s vise od Vettela, dobio je zeleno svijetlo da ubrza i imao je praznu stazu isto kao i Vettel samo sta su njegova vremena bila ocajna i Hamilton i Mercedes su mu bili na repu bez problema. I oni su mislili da je to pravi Ferrariev tempo i bili su uvijereni da ce ga proc i na starim gumama a ustvari on je bio spor u tom stadiju. Vettel je jednostavno napravio ono sta je Leclerc trebao a to je ubrzati. Lijepo se vidjelo po vremenima koliko svi na gridu brze voze na starim gumama ili u malo cistog zraka a Leclerc je imao praznu stazu i min 4s ispred Vettela i uspio je to izgubit sa vremenima iznad 1.48 ako se na varam dok je jedan Sainz vec tad isao 1.45



      16
      11

      5
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Potpis… drag mi malac al je fakat udavio tempo dok je vodio. Vjerojatno ni oni sami nisu znali koliko će gume držati pa su išli na ziher, ali to ima svoju cijenu u obliku undercuta. Onda sa Sebom napraviš undercut i nadaš se najboljem. Ukoliko gume izdrže Seb prvi ukoliko ne ostaje Lec… vjerujem da su i oni zatečeni svojim tempom.



        7
        7

        0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Tako je… Meni je trenutno najdrazi vozac i tim i ako su ga zeznuli sa taktikom ranije u prvenstvu ovaj put mislim da je najvise sam kriv. Realno prednost u stadiju kad su krenuli boksevi nisu davale gume vec samo cisti prostor. Oni su vjerojatno dogovorili spori tempo jer su znali da ce ih tesko pretec na ovoj stazi a htjeli su sacuvat gume da mogu samo jednom u boks tako da su njegove a i od ostalih gume bile vise nego sposobne za najmanje 3s brze krugove i to je taman to koliko je Vettel profitirao cak i sa pola sec sporijim pitom. Jednostavno nije pokazao tempo koji je imao danas u tom stadiju zbog x y razloga i to ga je kostalo jer da je vozio i 1.5s sporija dva kruga opet bi bio ispred ali on je bio znatno sporiji od gotovo svih



        7
        7

        0
      • splico3107 Prikaži

        kako su ga pokrali? znači drža je tempo u početku da svi ostanu stisnuti kako bi undercut uopće bija moguć (znači timski rad), jer je toliko mali brži od švabe da su znali ako da gasa, ovoga nema nigdi i vjerojatno bi švaba još sidija na školjci i sra u ritko (proliv, ako nisan svaćen).
        A onda šlag na tortu, 4 sekundu di su malom gume prminjene za 2,4 sek, a švabi za 3,0 i ovi izađe isprid njega. Alo, pa nemoj me prcat bez one stvari! Niko sritniji od mene šta su oni 1-2, ali mali je moga to dobit da mu je bila dopuštena njegova vožnja.


        0
        -4

        4
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ta tvoja stisni gas od pocetka ne drzi vodu… Sta mislis zasto se vozilo sporo i zasto su svi radili brza vremena i nakon 20 krugova? Cuvali su gume da ne idu dva puta u boks jer je dugacak ili su cekali da bude safety car pa da onda udju… Da je mali lako ti kazes vozio pun gas od pocetka sigurno ne bi napravio prednost za dva boksa. I tempo nije problem niti to sta su svi bili stisnuti jer imao je prednost jer su njemu prvom javili da napravi razmak a da je on odvozio tri brza kruga kako su mu rekli onda bi on usao prije i izasao tamo di je Seb a kad su vidjeli da mu ne ide onda je logicno da su zvali Seba da undercuta Hamiltona. Sam je kriv a Ferrari je prvi put postupio kako treba.



        2
        1

        1
    • splico3107 Prikaži

      jbg 07drogo ne dilimo isto mišljenje.
      znači gori san napisa da je Ferrari napokon prijeba Mečke po pitanju strategije i ne može bolje za momčad od 1-2, ali san uvjeren da bi borba bila opet između njega i crnoga do zadnjeg kruga i na kraju bi mali opet slavija.


      0
      -1

      1
  34. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    mixed feelengs… drago mi za Seba al žao za Leca… a najviše mi žao zbog potencijalnih problema u momčadi… ne obistinilo se… al kad-tad to ispliva kad imaš dva jaka vozača u ekipi…. jbg



    2
    2

    0
  35. joker505 Prikaži

    ne mogu vjeroavti da je ova staza jos u kalendarau, a staza kao sepang vise nije. Ferrari odlicna utrka nadam se da mogu nastaviti sa ovakvom formom do kraja sezone.



    8
    7

    1
  36. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo za Seba, odlična taktika za njega, a očajna za Leclerca, još gora za Hama. Lord bio super, Norris isto.
    Već za tjedan dana Rusija, nadam se da će opet biti blizu ekipe.



    3
    0

    3
  37. Nando
    andrej12 Prikaži

    Bit će zanimljivo sad vidjet kako će se Merc postavit, Sochi je tradicionalno jaka staza za Bottasa :D



    6
    6

    0
  38. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Bravo za Ferrari, zbilja fantasticna serija i neka je Seb pobijedio. To znaci jos bolji Ferrari ubuduce sa vise samopouzdanja . Trebalo je to Vettelu. Nekada se strategijom probijes naprijed a nekada izgubis. Slazem se da je Leclerc trebao imati predbost kao prvi no bitna je pobjeda crvenih i to 1,2. Naslovi su ionako fantazija tako da sam prezadovoljan ovakvim raspletom i bravo za Maxa. Nakon 2 kiksa jedna dobra utrka bez incidenata sa dosta dobrim tempom iza prva 2. Sve u svemu dobra i zanimljiva utrka i bravo opet i za Norisa kao best of the rest. Leclerc mi je daleko drazi no u Spa je on bio taj kojem je Vettel cuvao leda a danas Mislim da je Ferrari isao na sigurno. Vjerovatno su se bojali pustiti Lewisa naprijed ako povuku Leclerca van kako bi to izgledalo . Sada ispada da bi Leclerc pobijedio da je isao prvi u boks no tko je mogao znazi kakav ce tempo imati Lewis a kakav Ferrari na hardu. Bitno je da ne bude trzavica i da to rijesavaju momcadski kao danas.



    1
    -3

    4
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Spa je on bio taj kojem je Vettel cuvao leda a danas Mislim da je Ferrari isao na sigurno

      Nije Ferrari ništa išao na sigurno nego je (u boljem slučaju) tražio undercut Hamiltona ili (u gorem slučaju) su se štitili od undercuta Verstappena. Vettelovo zaustavljanje u boksu je bilo 0,6 sporije od Leclerca, a na novim gumama je u jednom krugu morao dobiti 4 sekunde da preskoči Leclerca. Istovremeno, par krugova ranije je ekipa javljala Lec da mora ubrzati, a on je radio vremena sporija od Kvyata.

      Ići na sigurno bilo bi reći Leclercu da čuva leđa Vettelu u drugoj polovici utrke (kao što je rečeno Vettelu u Belgiji, npr), ali to bi bilo suludo, sutra bi bio desant na Maranello da su to rekli Leclercu. Umjesto toga – daju im odriješene ruke za borbu. Na uličnoj ulici, u situaciji kad već imaju 1-2. Jedva čekam obrnutu situaciju i komentare na to. :)

      Najzanimljiviji moment utrke bio mi je Jamesovo mrmljanje Bottasu kako od njega trebaju krug 1:48, a sve kako bi Hamilton izišao ispred njega nakon promjene guma. Bottas je tad svoj tempo sa 1:45 spustio odmah na 1:48 i sve je prošlo ok. Tako da je to odgovor za vas koji se pitate što će biti u Rusiji gdje je “Bottas tradicionalno dobar”. Bottasa ni njegova vlastita ekipa ne uzima za ozbiljno, što se vidjelo jučer u Q3, ali tad su ga samo ignorirali. Danas su ga usporili kako ne bi uzeo 2 boda čovjeku koji ima 100 bodova prednosti pred prvim konkurentom. Tako se to radi, a Ferrari će još ove sezone dobro iskusiti što to znači imati dva pijetla u jednom kokošinjcu. S Monzom je tek sve počelo, ovo je lagani “comeback”, ali pravu akciju između njih dvojice ćemo tek vidjeti.

      I još jedan detalj – opet se pokazuje kako je vrlo lako biti genijalan taktičar na pit-wallu Mercedesa kad imate bolid iz drukčije serije u odnosu na ostale. Što sad kad su pod pritiskom i bez dominantnog bolida?



      28
      18

      10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Kako god Vettel je otisao na gume koje su bile drasticno bolje. Krug je dugacak a vidjelo se po toro rosu i renaultu na hardu da su najbrzi na stazi . Logicno bi bilo da je obaj tko vodi na izboru kada ce ici u boks (bar je uvijek tako bilo). Da je Leclerc otisao prvi u boks pobijedio bi ma tko sta danas rekao. A sto se tice Leclercovog tempa na softu, vjerovatno nije bi mogao brze jer se vidjelo kada je Lewis ostao vodeci da moze puno brze. Vozaci iza koji su bili brzi nisu bili na istim gumama. A da je Leclerc jedini bio toliko spor i zadrzavao Hama i Vettela valjda bi ga ovi barem probali napasti. Leclerc je prije boksa bio 4 sekunde iza seba. Kada je izasao van i kada su prosli sve do p1 i p2 kasnio je za sebom preko 6.5 sec. Do seafty cara se spustio na 4 sekunde. Tek pred kraj je odustao ili su mu gume bile gotove no to ne mjenja cinjenicu da je mali opet bio brzi od seba i prvenstveno taktikom je Vettel pobijedio jer bez tog poteza cisto sumnjam da bi prosao Lewisa pa Leclerca na istim gumama. Drago mi je zbog 1 ,2 no definitvno je Ferrari htio ovdje napasti Vettrlom na Hama undercotom i uspjeli su. Vjerovatno nisu ni ocekivali da ce proci obojicu naprijed. Upit za Bottasa je sramotan od ekipe jer on se kao bori za naslov sa Hamiltonom a jos jadnije je da je ovaj to poslusao. Ja na njegovom mjestu nebi jer zbilja je potrcko u garazi Mercedesaa kakav nije viden skoro.



        6
        0

        6
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        definitvno je Ferrari htio ovdje napasti Vettrlom na Hama undercotom i uspjeli su. Vjerovatno nisu ni ocekivali da ce proci obojicu naprijed

        Slažem se.



        7
        4

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Nije Leclerc imao prednost od 4 sekunde (ustvari bilo je 3 i nešto kad je Vettel otišao u boks) zato što je bio brži, nego je to standardni razmak koji se održava da ne uništiš gume. Zaostatak je stalno varirao između njega, Hamiltona i Vettela. To se zove držanje odstojanja. Ne znam kako to neki povezuju sa brzinom. Pa to je tako očigledno. Neki su na početku nakon Vettelovog napada na Hamiltona odmah komentarisali da je brži, da bi onda nakon par krugova rekli da ipak nije, i da ga ne može pratiti. A bilo je potpuno logično da ga pokuša napsati na startu, i u prvom krugu. Ako ne prođe, drži odstojanje i čuvaj gume. Jer na ovim gumama je nemoguće napadati stalno, a da ti gume izdrže 20 krugova na ovako dugoj stazi. A Leclerc je tu imao najbolju situaciju za čuvanje guma, sa čistom stazom ispred sebe. Bilo je stvarno za očekivati da malo više digne tempo kad je Vettel otišao u boks. Tako da gubitak prve pozicije leži i na njemu.
        Kasnije taj Vettelov tempo poslije boksa, uradio je koliko je trebalo u izlaznom krugu. Kasnije je samo kontrolirao utrku. Nije bilo potrebe da pritišće i da dodatno troši gume.



        8
        8

        0
      • Clay Regazzoni
        Ber Prikaži

        Slažem se..
        A također najmoment utrke kad su usporili bottasa, iako je jadno..
        Mogli su barem na stazi zamijeniti pozicije, bilo bi gledljivije..
        Ovako rade majmune od vozača i navijača..
        Pazi.. U F1 tražiti da netko uspori 3!! sekunde



        3
        3

        0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Eto Pastor je jedan od rijetkih koji shvaca sta se desilo



        2
        2

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        @Ber
        Posto je Albon bio iza Bottasa, Hamilton bi pao i iza njega, tako da.. Uradili su sta su uradili…



        1
        1

        0
  39. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Pretvorili 1-3 u 1-2 na štetu Leclerca u pokušaju da podignu samopouzdanje Vettelu.. Naravno bolje 1-2 nego 1-3, ali osobno bi volio vidjeti da Vettel to izbori sam za sebe rađe nego da mu momčad u tome pruži veliku pomoć. Siguran sam da ćemo vidjeti sumnju u odluke stratega od strane Leclerca u budućnosti zbog ovoga, pogotovo kada će on biti u poziciji kada može izgubiti bolju poziciju. Nadam se da odnosi između vozača neće biti oštećeni jer mislim da Vettel nije imao veze s ovakvom odlukom. Postoji samo jedan način na koji će se Leclerc pomiriti s ovakvom odlukom, a to je da mu momčad dokaže da 1-2 plasman nije mogao biti ostvaren na bilo koji drugi način. Ako to nije slučaj možemo očekivati probleme. Najviše mi je žao Sainza, imao je tako dobru šansu skupa sa Norrisom, ali normalno moralo se nešto dogoditi. Lando je zadržao P7 nakon napada Gaslya na svježim gumama i svaka mu čast na tome, ali šteta što nije i drugi vozač bio u bodovima jer je brzina bila tu. Sve u svemu dobra utrka. Nakon prvih par krugova je bila stvarno dosadna jer su svi vozili lagano, ali se brzo zahuktala kada se otvarao pit window i onda je do kraja bilo stvarno napeto.. Sva sreća novu gledamo za 7 dana.



    4
    -8

    12
    • Ferrari
      GRID.N01 Prikaži

      Ovo je bila mudra i čista 1-2 taktika za Ferrari. Nema mjesta za ljutnju. Da je odvozio malo brže, ostai bi 1, ali nije. Prema tome, sve je ok.



      9
      7

      2
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        To je tvoje mišljenje, a navedeno je moje mišljenje. Ako nije bio svjestan da je Vettel otišao u boks, a nije jer je sam to rekao nakon utrke, nije znao da treba podići tempo. Isto kako nije mogao znati da je undercut toliko značajan u ovoj utrci.To su informacije koje je trebao dobiti od momčadi, a nije. Zato kažem, ako se 1-2 plasman nije mogao na nikakv drugi način ostvariti, onda je ok. Ali ako se ispostavi da se mogao ostvariti 1-2 plasman tako da Leclerc zadrži vodstvo, a nije se tako postupilo, onda to sigurno nije “ok”.



        2
        -7

        9
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        nije znao da treba podići tempo

        Odakle ti ta informacija uživo u prijenosu su mu rekli da digne tempo što više mali je sam pitao da li smije stisnuti i to su mu potvrdili sa pitwall-a.
        A to što je u tom trenutku bio najsporiji na stazi nije Vettelova krivica koji je uspio negirati 4 sekune prednosti i to usprkos 0.6 sekundi sporijem zaustavljanju u boksu.
        Lec si je sam kriv što nije pobjedio danas i nitko drugi.



        9
        6

        3
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Odakle ti ta informacija

        Iz intervjua Leclerca nakon utrke. Ja nisam čuo taj team radio s tom informacijom, ali pogledat ću utrku opet kao i svaku pa ću pozorno pratiti da vidim jesam li možda u krivu. Ne slažem se s tobom uglavnom. Da su uloge okrenute Vettel bi imao iste kritike kao i Charles i sa opravdanim razlogom. Onaj koji je prvi ima pravo prvi u boks. Kažem, jedino ako je to bio jedini način uzeti 1-2 pa ajde. I to negiranje 4sec prednosti se zove undercut. Nije Vettel bio ništa brži od Leclerca. Sve šta je Leclerc radio do boxa je bilo u skladu sa uputama s pit-walla… Tako da reći da si je sam kriv isto nije točno.



        3
        -5

        8
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        NIje možda znao da je Vettel u boksu, ali je dobio uputu da stisne. Da su ga namjerno išli izvozat ne bi to bilo tako tijesno kao što je bilo. Za početak ne bi imao brži boks od Vettela.



        13
        13

        0
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Pogledat ću opet pa ću vidjeti.. Ne mislim da su ga išli namjerno zeznut ali tako je na kraju izgledalo i Leclercova reakcija je opravdana. Dozvolili su undercut vozaču iza. Ne razumjem šta mu zamjeraju ljudi. Ista situacija je bila u 2018. na VN Njemačke. Vettel je prije boxa bio prvi, iza njega Bottas pa Raikkonen. Kimi je pozvan u box prvi i na kraju kad su svi stali je bio ispred Vettela. Prisjetimo se samo Vettelove reakcije i drame na team radiu. Ovo šta je Charles danas rekao je ništa. Ali za razliku od danas, 2018. je Kimi dobio direktivu da pusti Vettela da prođe.



        2
        -3

        5
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Za razliku od danas Kimi je tu dosta prerano ušao u boks, i trebao je ići još jednom. Tako da je zadržavanje Vettela u tom trenutku, i ono natezanje preko radija bilo potpuno nepotrebno. I pokazalo je koliko je Ferrari slab u tim odlukama. I Vettel je zbog toga izgubio i dosta vremena i dosta života u gumama.
        A dramu nije toliko stvarao Vettel, koliko tim sa okolišanjem kako da kažu Kimiju da se makne. Vettel je samo rekao da bespotrebno troši gume. A već se znalo da Kimi treba ponovo u boks.



        2
        1

        1
  40. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Takticka utrka je bila ovaj Singapur. Malo sc upilio ali inace po meni super. Cestitke vettelu. A Charles se malo pobahatio. Nije li ipak seb pomogao u Belgiji da Charles uzme pobjedu. Bilo bi ok da mu je i sad vratio uslugu lec. Hm postaje zanimljivo izmedju leca i seba



    16
    13

    3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Pomogao mu je seb u belgiji, ali ovo je dosta drugačija situacija od te. Tamo seb nije imao nikakve šanse za pobjedu i odlučili su ga zadržati par krugova duže na stazi da uspori hamiltona, ali ne može se reći da je on izgubio pobjedu zbog toga. Ovdje je ferrari izveo odličnu ekipnu taktiku da osigura 1-2, ali su time uskratili leclercu pobjedu.


      0
      -4

      4
  41. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Kratka poruka svima koji su se rugali groznim Ferrarijevim taktikama zadnjih godina i današnjoj “groznoj” taktici za Charlesa.

    Sada i ekipa iz Mercedesa vidi da nije jednostavno donositi odluke na 3. mjestu. Zakazali su i previše usredotočili na taktiku vodećeg umjesto na svoju. Nisu ništa naučili od Ferraria posljednjih godina. Zaslužuju facepalm za današnju situaciju.

    A za sve koji misle da je danas Charles imao “lošiju” taktiku, neka razmisle da li neka druga bila bolja za Ferrari. Ovo je bila Ferrarijeva taktika za 1-2, a da je Charles bio samo mali brži, mogao je on biti taj 1. Obožavam ga, on je moj novi Crveni heroj, ali danas je Ferrari imao najbolju taktiku i to je najvažnije.

    Možda je vozačko prvenstvo “završeno”, ali konstruktorsko bi još moglo biti zanimljivo. I tome se veselim do kraja sezone, jer sada crveni tim ima konja za utrku.



    20
    19

    1
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      U cijelosti se slažem sa komentarom i dodao bih da je od kvalifikacija Mercedes paralizovan …danas on uopšte nije imao taktiku …da je imao ,(.kad su vidjeli da Leclerc vozi sporije nego što bi trebalo da može ) trebali su poslati Botasa po nove gume i uraditi ono što je uradio Vettel.
      Držati Hamiltona toliko dugo na mekim gumama da je pao na 6 mjesto ..tj. pao bi da nisu naredili Botasu da ..USPORI ..
      Dugo pratim F1 i još nisam cuo da neko od svog vozaca traži da vozi 3 sek sporije …ako je i od Mercedesa ..previše je..
      Lako je imati uvijek uspješnu taktiku …kad si dominantan.
      A što se tice današnje taktike Ferraria ..mislim da je slucajno ispalo dobro … a da im je osnovna ideja bila zaštiti Vettela od Maxa.



      7
      6

      1
  42. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Grande Seb, pokazao da ipak nije za staro željezo!
    Pitanje je jedino, ono i što se Leclerc pita, da li bi imali 1-2 da je Leclerc išao ranije u boks od Seba. Ono sa Gaslyem je bilo škakljivo ali ak FIA kaže da nema problema, onda ga nema. A Lec se ipak malo više mučio sa RP i TR.
    Da nije bilo SC-a Ham bi bio na postolju ali sumnjam da bi išta više napravio.
    Iduća utrka će pokazati više ali ovo je već naznaka zanimljivog završetka sezone.



    6
    5

    1
  43. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Prosječna utrka, na trenutke i dosadna – pogotovo prvi stint. Zato sam dao 5/10.
    Ferrari je taktički potpuno nadmurio Lewisa i Mercedese. Leclerc je trebao prvi u box, ali odluka je donešena u sekundi. Jedva su mehanicari bili spremni za Seba i Maxa.
    Bottas izgubio jos ono malo navijaca koje je imao iz užeg kruga obitelji. Ali vozi da ima posao i to je to.
    Za mene ipak vozač dana Pierre Gasly. Bilo je vrijeme da mu se vrati za sva “poniženja” u RB.



    7
    5

    2
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Jedan od najrealnijih komentara ovdje. Dosta ljudi pametuje kao da je Ferrari znao točno kakav će tempo biti u utrci, da će biti 3 safety cara, i da će Vettel skinuti 4sec u jednom krugu..



      7
      6

      1
  44. Formula 1
    Luka98 Prikaži

    Bravo za Vettela, bravo za Ferrari
    Vettelu je tako trebala ova pobjeda, inače mislim da bi potpuno potonuo. Leclerc je danas spletom okolnosti završio drugi, ali vjerujem da će sigurno htjeti objašnjenje od ekipe zbog pozivanja Vettela prvog u boks. Sviđa mi se što nije cmizdrio tijekom intervjua (iako je bio vidno nezadovoljan), nego je gospodski najavio da će se vratiti još bolji.

    Btw. zna li netko kada Mercedes nije bio na postolju zadnji puta?



    1
    1

    0
  45. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Evo o čemu sam neki dan pričao, otkud tolika mržnja prema Vettelu u komentarima? Odvozio je zbilja perfektno, strategija ga pomilovala, al to nimalo ne znači da nije zaslužio ovu pobjedu. Drago mi je, nadam se da će nam se Seb preporodit poslije ovoga.
    Ferrari nadjačao Mercedes u boksu, nevjerojatno… I odmah ide šef strategije na postolje :D Neka, baš mi drago, zaslužio je Seb, a i momčad.
    I šta sad, Ferrari izgleda jak na svim stazama, bit će ovo zanimljiva sezona do kraja. Da je bar malo manja razlika, pa da imaml borbh za naslov među momčadima.
    U Rusiji ćemk imat jakog Bottasa, njemu ova staza stanardni odgovara.



    9
    8

    1
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Danas smo vidjeli da se Bottasa ništa ne pita ako bi slučajno nešto ugrozilo Hamiltona, kako drugačije komentirati situaciju dok ga James zove neka uspori da se Hamilton vrati ispred njega kroz box, ostaje mu jedino nositi vodu do 7 naslova prvaka.



      6
      4

      2
  46. Fernando Alonso
    goran0904 Prikaži

    Ja bih zamolio Antu da skrene pažnju Novaku i Blažičku da utrka traje dva sata od starta a start više nije u 14 nego 14 :10 ( ili 13:10 , 15:10 ).
    Već dva ili tri puta ove sezone počnu govoriti isteći će nam vrijeme i broje minute do punog sata ( 16 h) iako to nije dva sata od starta utrke . .
    Danas ista situacija . U 15:48 pričaju obojica imamo još 12 minuta utrke a onda kad režiser prijenosa u 16 h stavi obavijest još deset minuta njih dvojica kao da ništa prije toga nisu rekli pročitaju obavijest da je još deset minuta do kraja.



    11
    11

    0
  47. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Odlican rezultat, bravo Ferrari. Steta sto je strategija tako nespretno ispala za LEC al da nije tako bilo vjerojatno se ne bi desio 1-2… Mozda je ovo karma za “tow” Vettelu u Q3



    6
    5

    1
  48. Formula 1
    ivanP Prikaži

    Vetela su pozvali u boks da pokrije verstapena jer je jasno bilo da ide u boks i ispalo ke najbolje moguce,izdominirao par krugova i zatvorio trku!!ispostavilo se da je bilo ko od vodecih usao u tom momentu prvi u boks pobijedio bi ovu trku pa i botas!!ko god misli drugacije grijesi!



    5
    4

    1
  49. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ispalo je kako je a svakom pravom navijacu Ferrarija treba biti drago zbog dvostruke pobjede danas. Leclerc je danas mozda strategijom ostao bez pobjede no kad bi me netko pitao dali zelim Lecerca na p1 i vettela na p3 ili 1,2 pobjedu sa Vettelom naprijed uvije bi izabrao ovo drugo. Uvijek sam govorio kao navijac ekipe Ferrarija da mi je svejedno tko ce pobijediti za Ferrari samo neka pobjeduju vise. Danas se Vettelu poklopilo i vjerujem da taktika nije bila da u jednom krugu nadonade Leclercovu prednost nego da produ Hamiltona i jedino bitno je da su uspjeli. Uostalom Ferrariju treba Vettel sa vracenim samopouzdanjem za sto bolji kraj sezone.



    10
    9

    1
  50. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Stalno nekaj pravila bi mjenjali a nemre bit bolje sezona pocela dominacijom Merca RB se lagano priblizavao pa sustigli i onda Ferka prosla i Merca i RBHondu neznam dal ce sa budget capovima bit sanse da se ovak karte ispremjesaju tjekom jedne sezone jer ipak ak zaostajes treba ti puno love da sustignes
    Svaka cast Rb i Ferrariu na odradenom poslu Merc je na pocetku sezone izgledo nepobjedivo a danas 4 i 5 najveci domet uz pomoc vodonose Bottasa koji je zastopo sebe i Albona da Ham bude 4ti



    2
    2

    0
  51. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Žao mi malog?



    1
    -11

    12
  52. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Nikako mi nije jasno toliko spominjanje da je taktika išla u korist Vettela i na štetu Leclerca, Ferrari je išao na undercut Hamiltona i osigurat se od undercuta Verstappena. A Leclerc je doslovno odmah slijedeći krug išao u box..Vettel je svojim odličnim tempom skinuo 4sec u jednom krugu, a i ostatak vožnje je bio odličan jer je prelazio bolide dosta brže od Leclerca.

    Sve u svemu 1-2 za Ferrari i eto nađu se ljudi koji traže zamjerke, a istovremeno nitko ne komentira kako je James Bottasu javio neka uspori da ne bi prošao Hamiltona, a Bottas se kao bori za naslov prvaka, komedija..



    9
    8

    1
  53. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Čestitke navijačima Ferraria na dvostrukoj pobjedi !
    Ovakav nam Ferrari treba za pravu F1.



    4
    4

    0
  54. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -čestitke ferrariju na odlično odrađenoj utrci i prvim 1-2 nakon dvije godine.
    -meni utrka dosta zanimljiva, 7/10, a razmišljao sam se o 8/10. bilo je takčkih nadmudrivanja, puno borbi u sredini i na dnu poretka (i to smo sve više-manje vidili u prijenosu), sc-i su zgusnuli poredak i bilo je fora vidit gioa, gaslya, strolla i tu ekipu ispred favorita solidan broj krugova i kako se muče preteći ih.
    -zadovoljan mojima, 3 od 4 u bodovima. max maksimalno što je bilo moguće, albon ok, gasly jako dobar, kvyat bez sreće. nažalost ništa od borbe za drugo mjesto za ferrarijem. tr i dalje šesti, to je dobro.
    -ono usporavanje bottasa i njegovo prihvaćanje naredbe je sramotno
    -lando solidan, nico dobar, gio nakraju uzeo jedan bod. ricci je bio dobar i zabavan do one greške.



    9
    8

    1
  55. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    La doppieta, idemo, FORZA FERRARI!!!
    Ajde Seb, konačno pobjeda, čekali smo to 392 dana.
    Danny Ric, rekao je da će dati sve od sebe, bio je u pravu.
    3 SC-a, previše izgubljenog vremena.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.