Leclerc: Kompromitirao sam svoj prvi pokušaj, ali sam u drugom dao sve

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 13 komentara

Ferrarijev Charles Leclerc je u životnoj formi: nakon što je pobijedio u Belgiji i Monzi danas je u Singapuru došao do svog trećeg uzastopnog pole positiona.

Time je postao vozač s najviše pole positiona ove sezone.

“Bio je lud krug. Prvi pokušaj sam promašio jer sam bio preblizu Lewisu. To me poremetilo u srednjem sektoru, a zatim je bio velik pritisak jer je ostao još jedan pokušaj.”

– Charles Leclerc

“Dao sam sve. Bilo je par pogrešaka, izgubio sam bolid par puta i vidio sam se u zidu bar dva ili tri puta tijekom tog kruga.”

“Ali, osjećaj je bio sjajan, bolid je bio sjajan.”

“Petak je bio težak. Doći danas tu i osvojiti pole nakon tako teškog dana je zaista sjajan osjećaj.”

Leclerc nije objasnio kako je zadržao kontrolu u tim momentima:

“Postane instinktivno. Bio sam iznenađen što nisam izgubio puno vremena. Sve nakon toga je bilo glatko, dao sam sve od sebe. Bio je intenzivan krug, ali sam jako sretan.”

– Charles Leclerc

Sebastian Vettel je na kraju uspio biti tek treći, s 2 desetinke zaostatka za Leclercom. Vettel je u drugom krugu zaplesao par puta i odustao je od kruga kad je vidio da se ne neće poboljšati.

“Već sam izgubio malo u prvom sektoru i shvatio sam da je trud uzalud. Pokušavao sam zatim više riskirati, ali se nije isplatilo i zadnji krug se nije sastavio. Sve u svemu – dobar rezultat, 1. i 3. mjesto za ekipu je sjajno.”

– Sebastian Vettel

“Ovo nije staza na kojoj smo očekivali biti ovako dobri. Sretan sam zbog toga, ali nisam sretan zbog samog završetka Q3. Bolid je bio dobar i pole je bio moguć, ali idemo vidjeti što će biti sutra.”


Odgovor

13 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Vettel nikako da poveze jedan dobar vikend od petka do nedjelje. Nadam se zbog njega da ce to uskoro doci. Moze on biti brz , i treba resetirati svoju glavu. Leclerc je brz i biti ce top klasa jednog dana no on se ne treba osvrtati na njega. Treba se koncentrirati na svoje utrke i glavni problem po meni je trenutno kod Vettela sto vec jako puno utrka u nizu u kvalama bude iza Leclerca a onda je tesko zavrsiti ispred. Mora definitivno poraditi na tom jednom brzom krugu da ima sto bolju poziciju u utrci a onda ce u tom slucaju Leclerc raditi ono sto je on radio na spa. Mercedese mogu pobijediti jedino timski a logicno onaj koji je ispred ima u utrci prednost. Vettel se mora dovesti u tu situaciju vec u subotu i onda nedjeljom probati raditi ono sto je Leclerc zadnja dva gp-a. Zbilja je ovo predug period bez njegove pobjede i vjerujem kada upise novu pobjedu da bi nakon toga moglu biti njemu puno lakse.



    3
    -1

    4
    • Lewis Hamilton
      F1FanCro Prikaži

      @Alonso1983 zašto jednog dana?? Pobjeđuje Vettela koji je 4x prvak.

      Što treba drugo raditi da bi dokazao da je već sada top klasa?



      13
      10

      3
    • ZX10R Prikaži

      Leclerc je već sada top klasa svi mi koji možda malo duže pratimo f1 to vidimo i znamo,a govorili smo to i prije,samo je bilo važno da ferrari proradi,odnosno da bude kao što je danas
      Možeš biti top klasa koliko hočeš ali ako nemaš bolid sve ti je đabe,rezultati govore sve
      Botas je dobar vozač,ali nije top klasa ,on je morao i trebao puno više sa mercedesom
      Hamilton je top klasa ali vidimo da ga se može dobiti i u kvalama a i u utrci
      Nadam se danas zanimljivoj i napetoj utrci



      2
      1

      1
  2. Honda
    f1-kralj Prikaži

    Dosta ljudi govori kako je ferrari donjeo dobre nadogradnje, ali mercedes je osigurao oba naslova i sada je prebačen fokus na 2020-u.
    Inače Leclerc pomeo Vettela,koji je 4 puta pobjeđivao na ovoj stazi.



    2
    -12

    14
  3. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Nisam ocekivao bas da ce Lec uzet pole, tj da ce Ferrari biti jak na ovoj stazi, ali sta je tu je Ferrari je odradio super posao.
    Ja neznam hoce li start sutra ostat cist do prvog zavoja. Top 5 vozaca su u full tenziji. Bottas nezadovoljan kao 5., Vet kao 3., Ham zeli skinut Lec i Max kojeg nije bilo 2 utrke….Uglavnom ocekujem dobru utrku…



    2
    -1

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.