Bottas koristi Hamiltonove videe da poboljša svoju borbu

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 4 komentara

Valtteri Bottas je uključio gledanje videa kako je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton napadao suparnike u prošlosti kao dio pokušaja da se on sam poboljša u borbama na stazi.

Bottasov neuspjeh da bolje izazove Charlesa Leclerca na VN Italije je istaknulo njegov problem u izvlačenju svega iz svog bolida kad je blizu suparnika i prati ga.

Bottas priznaje kako je to faktor u njegovom performansu koji mora poboljšati, što je razlog zašto pokušava dobiti bolje razumijevanje zašto je Hamilton bolji po tom pitanju.

„S momčadi, počeli smo proces da se pokušam poboljšati u tome. Bilo je prilika kad je Lewis odradio bolji posao u praćenju drugog bolida, brže se približavao i bio je u mogućnosti napasti

Tako da gledamo stvari iz kojih bi ja to mogao naučiti, i gledamo stare videe, s drukčijim utrkama i situacijama i sve to.“

– Valtteri Bottas

Bottas je jasan, međutim, da čak i da je bio u mogućnosti jače napasti Leclerca u Monzi ne bi promijenilo konačan rezultat zbog prednosti u brzini na ravnicama koju je Ferrarijev bolid imao.

„Iskreno mislim da nije bilo načina da pobijedim u Monzi, s uvjetima koje smo imali, s razlikom na ravnicama i opadanjem života guma na kraju.

„Bez obzira jesam li imao koje jako kočenje ili ne, to ne bi bio slučaj osvrćući se i analizirajući sve. Ali definitivno, to je područje u kojem se još mogu poboljšati te je to jedna od Lewisovih jačih strana.“

– Valtteri Bottas

Bottas kaže kako je rad na boljem razumijevanju što se dogodi kad se približi drugim bolidima samo jedan od primjera razine detalja koje mora gledati u pokušaju da poboljša svoj performans.

„U ovom sportu ima toliko detalja i stvari koje možete poboljšati ako uložite vrijeme u to. Ako želim pobijediti Lewisa kroz cijelu sezonu, definitivno moram posegnuti koliko god duboko mogu i preokrenuti svaki kamen. Te sam spreman za to u potpunosti, zajedno s timom.

Dobrog smo raspoloženja, s inženjerima, i na mojoj strani garaže smo poprilično udruženi oko toga da budem u mogućnosti pronaći ta poboljšanja korak po korak te napredovati.

Oni vide napretke u odnosu na prošlu godinu tako da su i oni motivirani pomoći mi. Mislim da smo sad pronašli dobar način rada te se nadam da će to donijeti rezultate u budućnosti.“

– Valtteri Bottas

Odgovor

4 komentara

  1. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Neka pogleda i koji Sennin video.. Barem iz vremena kartinga, he..
    Pa onda neki svoje utrke.. Pa opet možda neki road rage sa hrvatskih prometnica, gdje se pretječe i u suprotnom smjeru he



    1
    0

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Od Bottasa mi se cini kao da uvijek citam iste izjave. Moram se porpaviti tu i tu jer taj i taj je tu bolji…



    1
    1

    0
  3. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ma nek si ti jos bolji ali dok god tvoj potpis stoji na ugovoru koji ti je Toto dao neces pobjedit Hamiltona!



    1
    -1

    2
  4. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Ma super tako se postaje prvakom.zadivljujuće.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.