Matevos Isaakjan do kraja sezone mijenja Correu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

21-godišnji Rus Matevos Isaakjan vozit će za Sauber Junior Team by Charouz do kraja sezone kao zamjena za ozlijeđenog Juana Manuela Correu.

Podsjetimo, Correa je teško stradao u tragičnoj nesreći na Spa-Francorchampsu te se još uvijek oporavlja od teških ozljeda. Amerikanac je i dalje u induciranoj komi, a njegova obitelj redovito daje informacije o njegovom stanju:

“Juan Manuel se i dalje nalazi u jedinici intenzivne njege u stanju inducirane kome. Iako se su njegova pluća postupno oporavila, njegove respiratorne funkcije i dalje podupiru ECMO i ventilator za disanje.”

“Juan Manuelove ozljede nogu su i dalje važna briga te će biti operiran jednom kad njegova pluća dovoljno ojačaju za taj proces. Više informacija bit će objavljeno kad budu dostupne.”

– posljednje službene informacije o Correinu stanju (17. rujna)

Isaakjan će tako u Formuli 2 debitirati pred domaćom publikom u Sočiju, posljednjoj rundi ove sezone uoči finala u Abu Dhabiju.

Posljednji angažman imao je prošle godine kad je za SMP Racing vozio četiri utrke u WEC-u, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2017. drugim mjestom u posljednjoj sezoni Formule V8 3.5 koju je osvojio Pietro Fittipaldi.

Sauber-Charouz je na prošloj rundi u Monzi nastupio sa samo jednim bolidom, isto kao i momčadi Ardena te Tridenta. Tridentu je jedan bolid zaplijenjen zbog sudjelovanja u tragičnoj nesreći u Belgiji, stoga je Alesi, čiji je bolid zaplijenjen, u Italiji preuzeo Boschungov bolid. Švicarac bi se trebao vratiti u bolid u Sočiju.

Što se tiče Ardena, nije poznato hoće li do kraja sezone popuniti bolid tragično preminulog Anthoinea Huberta.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.