Dok se priča o Hulkenbergu i Alfi – Binotto pružio javnu podršku Giovinazziju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Mattia Binotto je javno izrazio “podršku Ferrarija” prema Antoniju Giovinazziju, nakon što je Haas potvrdio da će zadržati Romaina Grosjeana za iduću sezonu.

Ostankom Grosjeana propala je naizglednija prilika za Nicu Hulkenberga, te je Nijemac sad potencijalna opcija za Alfu koja još nije potvrdila tko će biti timski kolega Kimiju Raikkonenu.

Giovinazzi je ove sezone dva puta osvajao bodove, a najbolji rezultat karijere mu je 9. mjesto na nedavnoj utrci u Italiji. Tjedan dana ranije se razbio u pretposljednjem krugu dok je bio također na 9. mjestu.

“Greška u Belgiji ga je koštala, ali tada je bio u bodovima. U Monzi je također ušao u top 10.”

“Antonio je sve bolji, ali mu treba podrška kakvu zaslužuje. Trenutno mislim da mu fali mirnoće pa je u redu da osjeti kako ima podršku Ferrarija. On je ipak jedan od naših vozača.”

“Ispred njega su važne utrke u kojima može potvrditi svoj rast. To nije test nego prilika da dokaže ono što je već pokazao u prošlim utrkama.”

Giovinazzi je prije dolaska u Alfu bio Ferrarijev testni vozač, a 2017. godine je mijenjao Pascala Wehrleina u Sauberu.

“Ove sezone još nije imao priliku pokazati svoj puni potencijal, ali treba uzeti par stvari u obzir. Najprije, i najvažnije – dvije godine nije bio aktivan na stazi.”

“Vidjeli smo sad kako se drastično popravio u kvalifikacijama i došao vrlo blizu Kimiju. U utrci još malo plaća cijenu tog pauziranja, pogotovo u borbama s drugim vozačima.”

“Mislim da se taj nedostatak sigurnosti može povezati s dvije godine pauziranja, ali ono što vrijedi primijetiti jest pozitivan trend.”


Odgovor

9 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Binotto ima vaznijih briga od alfe i njihovog 2. Vozaca.



    13
    12

    1
  2. avalon Prikaži

    mislim da hulkenberga ne žele u alfi da ne bi “pomeja” kimija ka šta je radija sa perezom u FI ili sada sa ricciardom u renaultu . srića lewisa ili maxa šta u mercedesu ili RB ne žele vidit klasu NH jer da ga angažiraju vidili bi i LH i MV “čija majka crnu vunu prede” . ovaj komentar je unaprid osuđen na “propast” ali jbga … nisam moga odolit …..



    23
    12

    11
  3. Milan0078 Prikaži

    I horner je davao podršku gaslyu pa je ovaj dobio prekomandu



    16
    16

    0
  4. etnes Prikaži

    Uff, stvarno bih volio vidjeti Hulka u Alfi. Kimi tjera taj bolid jako dobro i stvarno bi bilo odlicno vidjeti njihov medjusobni dvoboj, a i s konstruktorske strane mislim da bi se mogli uzdic.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.