Formula 2 predstavila kalendar za 2020. – Zandvoort umjesto Paul Ricarda

Formula 2 / Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 1 min 2 komentara

Formula 2 predstavila je svoj kalendar za nadolazeću sezonu 2020. Kalendar se ponovno sastoji od 12 staza na kojima će se voziti po dvije utrke, a dogodila se samo jedna promjena u odnosu na 2019.

Sve će utrke treću sezonu zaredom biti dio trkaćeg vikenda Formule 1, a sezona će još jednom započeti u Bahreinu te završiti u Abu Dhabiju.

Iz kalendara je ispao francuski Paul Picard koji je od povratka u F1 kalendar 2018. održavao utrke Formule 2 i 3/GP3, a umjesto njega je dodan nizozemski Zandvoort na kojeg se F1 vraća nakon 35 godina pauze. Zandvoort će ugostiti drugu rundu Formule 2 te će, kao i u F1, biti prva europska postaja.

“Iduće sezone naš će kalendar ponovno imati 12 rundi, sve u sklopu trkaćih vikenda Formule 1. Zadržali smo broj utrka kakav smo imali i prethodne dvije godine jer smo pronašli pravi balans između europskih i prekomorskih trkaćih vikenda.”

“Mogu potvrditi kako je više staza željelo F2 utrku, no kao i uvijek, brinemo da prvenstvo ostane pristupačno održavanjem troškova pod kontrolom i broja rundi na 12.”

– Bruno Michel, izvršni direktor Formule 2
F2 kalendar za sezonu 2020.

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

2 komentara

  1. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Zašto se ne vozi u FRA? Ima li neki poseban razlog?


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Nije naveden nikakav poseban razlog. Vjerojatno je bilo najmanje obostranog interesa s Francuskom, a netko je morao napraviti mjesto za Nizozemsku koja će biti jedna od najposjećenijih utrka dogodine.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.