Stroll: Perez me tjera da budem najbolji što mogu biti

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Lance Stroll tvrdi kako je prisustvo Sergia Pereza u Racing Pointu barem do 2022. pozitivna stvar za njih jer smatra da mora izvući sve iz sebe kako bi pobijedio svog meksičkog kolegu.

Perez je dio momčadi od 2014. kad se još zvala Force India, osvojio je za njih pet podija te titulu „najbolji od ostatka vozača“ dvije sezone, završivši te sezone na sedmom mjestu u ukupnom poretku.

Prošli mjesec je potvrđeno kako će Perez ostati u Racing Pointu – koji je od polovice prošle sezone u vlasništvu Strollovog oca Lawrencea – do 2022., nakon što je potpisao novi trogodišnji ugovor.

Stroll je ostvario najbolji rezultat sezone za Racing Point 2019. kad je završio VN Njemačke na četvrtoj poziciji, ali je uvelike bio u sjeni Pereza ove godine.

Stroll je samo jednom odradio bolje kvalifikacije od Pereza te Stroll ima 19 bodova u odnosu na Perezovih 27 u ukupnom poretku.

„On je jako dobar vozač te je ostvario dosta bodova za momčad tijekom godina.

Tako da je to pozitivno za nadolazeće godine, on je vozač koji donosi bodove i iskorištava prilike koje mu se pružaju. Bio je na podiju osam puta [u svojoj karijeri].“

„Gura me do [mojih granica] 100% te me to čini jačim, te ako želim biti kompetitivan moram biti najbolji što mogu biti.

To čino ovo zabavnim. To je bit natjecanja i bit ovog sporta, taj kompetitivni duh, taj zdrav odnos unutar momčadi, mi to imamo.“

– Lance Stroll

Perez je jedini vozač na gridu koji je posvetio svoju budućnost F1 momčadi do 2022., a Stroll to smatra pokazateljem pouzdanja u dugoročne planove momčadi.

„Sve se radi o budućnosti kod nas. Na puno načina, početak ove sezone nije bio dobar kao što smo se nadali da će biti, ali je budućnost jako uzbudljiva.

Počeli smo vidjeti određene napretke i želimo nastaviti s napretkom kako se momčad bude razvijala.“

– Lance Stroll

Odgovor

4 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Nisam ni sumnjao da je ovo najbolje što možeš.



    5
    2

    3
  2. Brawn Gp
    toripuru Prikaži

    Općenito sam naklonjeniji Strollu nego većina.
    Momak nema dobar one-lap pace, ali mu je racecraft na razini (starta dobro, dobro se drži u utrci, brani se dobro).
    Ok, ima tu priče o talentu i tatinim parama, ali sve u svemu, dobio je priliku (bez obzira kako) i koristi je što bolje može.



    4
    2

    2
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Racing Point je žestoko podbacio u odnosu na zadnjih par sezona Force Indije. Čak i sa onim oduzetim bodovima, prošle godine su imali dosta bolje rezultate nego RP ove godine. Dobro, navikli smo da i Force India nekada nespremna uđe u sezonu, ali su se uvijek vraćali. I to kako. Ove godine je isto kasnila velika nadogradnja, ali i kad je stigla to nije bilo ni blizu FI nadogradnji. Izgleda da je nestala magija Force Indije sa odlaskom Mallye, i jednog od šefova. I ko zna ko je još otišao.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.