Hamilton o odlasku u Ferrari: Vrijeme će pokazati…

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 25 komentara

Peterostruki svjetski prvak Lewis Hamilton vjeruje da može biti u potpunosti zadovoljan svojom karijerom čak i ako ne ode u Ferrari.

Hamilton je cijelu svoju karijeru u Mercedesovoj obitelji i nikad nije vozio bolid koji nije pogonjen njihovim motorom. Iako je s tom ekipom izuzetno uspješan, pogotovo u turbo-hibridnoj eri – mediji ne prestaju sa špekulacijama o Ferrariju. Na upit bi li bio zadovoljan ostvarenim bez prelaska u tabor Tifosa, Lewis odgovara:

“Mislim da da. Morate tako razmišljati kad ste dio Mercedesa. To znači da ste dio ove obitelji za cijeli život.”

“100% bih bio zadovoljan da završim ovdje. Ferrarije mogu voziti na cesti.”

“Hoće li mi biti žao da se nisam utrkivao za njih? Mislim da ne možete žaliti za stvarima koje na poznajete, iskreno. Sviđa mi se boja bolida, vidite kako su navijači strastveni, ekipu, ljude ispod podija… To je drukčije od bilo kojeg drugog mjesta.”

“Međutim, neke stvari su suđene, a je li ovo dio plana za moju budućnost – ne znam. Vrijeme će pokazati.”

Hamilton kaže kako cijeni Mercedesovu vjernost vozačima.

“Dio ste povijesti i oni se pobrinu za vas do kraja života.”

Iako ne planira – svejedno ne isključuje mogućnost odlaska u Ferrari ako osjeti potrebu za promjenom sredine.

“Kad dođem u Monzu puno navijača me pita kad ću doći u Ferrari. Primam puno poruka od Ferrarijevih navijača koji kažu da navijaju za Ferrari, ali da me poštuju.”

“Nikad to neće biti isto kao da vozim za Ferrari, ali bilo kako bilo – malo po malo se to mijenja.”

“Nisu osvojili naslov od 2007., što znači da su navijači željni uspjeha. Siguran sam da je to možda povezano s činjenicom da sam ja osvajao naslov prošlih par godina.”

“Ali, oni sad imaju dva sjajna vozača i siguran sam da su sretni što Leclerc postaje nova mlada zvijezda. Ja sam također jako uzbuđen vidjeti kako će napredovati.”

– Lewis Hamilton

Odgovor

25 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Ako Ferrari bude jaci od Mercedesa evo njega u Ferrariju



    6
    -1

    7
  2. splico3107 Prikaži

    i oni se pobrinu za vas do kraja života.
    Eto jadan, umrit će od gladi.



    5
    -3

    8
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    U fazi karijere kad ima bolid s kojim osvaja naslove i koji mu pruža sigurnost kao ni jedna ekipa trenutno da će to i u budućnosti biti vrlo moguće, što za njeg znači stizanje i obaranje najjcjenjenijih rekorda, nije lud da napušta takvu sredinu radi nekog prestiža u drugoj, koja se organizacijski ne može porediti s njegovom trenutno.

    Mislim da Hamilton nema šta se razmišljati o drugim ekipama sve dok ne prestigne Schumaherov rekord u pobjedama, a u titulama stigne, pogotovo jer bi sljedeće godine to vrlo lako moglo doći. Ako bude tako onda će biti u odličnoj poziciji da bira način kako da lovi 8. titulu. Ako ostane u Mercedesu to će mu vjerojatno umnogome biti lakše, ali u drugoj ekipi protiv neke mlade zvijezde ako osvoji to će mu se mnogo više cijeniti i dodatno mu podići vrijednost, a ako ne uspije mnogo manje gubi, jer će za alibi imati svojih 36 godina života.

    Kako god, trenutno sumnjam da se mnogo lomi oko toga, ako i ikako, jer mu trenutna momčad daje najveću garanciju da s njom stigne i prestigne rekorde, koji su jako blizu, ali ne mogu biti toliko blizu da mu daju komociju da ih lovi s drugom ekipom.

    Ako iduće godine ne osvoji titulu, bit će mnogo interesantnije pratiti šta će odlučiti za dalje, jer bi tu već i neka panika nastupila, pogotovo ako bi prvak bio iz Ferrarija. Ali to držim kao jako malo vjerojatan scenarijo i dajem velike šanse Hamiltonu i Mercedesu da ae i iduće godine okite titulama.



    18
    17

    1
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Nisi za Ferrari nikako, a i Leclerc ce te pojest ;)



    14
    -2

    16
  5. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nema razloga da ide.
    Od stare slave se ne živi :chill:
    Eventualno ako osvoji sve rekorde, može da odigra na tu kartu da osvoji prvenstvo sa Ferrarijem. Mislim da je to veliki rizik, koji ne bi trebao sebi dopustiti.



    4
    1

    3
  6. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Bas bi volio da vidim kako mu crveno stoji…Hehe
    8. naslov u Ferrariju bi bio vrh! ;)



    3
    -7

    10
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Iskreno svaka čast na vozačkim sposobnostima i umjeću tu je jedan od najboljih svih vremena ali po karakteru i načinu na koji brzo popljuje vlastitu momčad kad nešto nije po njegovom.. Ne hvala.. Nadam se da nikad neće doći u Ferrari..



    9
    5

    4
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      e vidiš tu smo mi Ferrarijevci u krivu.
      Imamo Seba koji brani momčad i kada su oni krivi, krivi sebe. I tko od toga na kraju ima ikakve koristi? Seb najmanje, a Ferrariju je očito pasalo da se skrene drvlje i kamenje na njega.
      Mnogo puta je on stajao pred kamerama dok su oni pakirali kofere nakon svakog većeg zajeba…ako momčad nije u stanju reći oke sjebali smo i stati iza vozača, zašto bi Vettel isto?
      Previše je dobra osoba i na žalost takav vozač nama u Ferrariju ne treba, barem ne ovakvom.
      Jer Ferrari je još daleko od posložene momčadi i dok god se gleda Vettela kao problem br 1 neće biti napretka.
      Treba vozač koji će reći, hej radi bolid po mojoj volji, nemoj ga mijenjati u 3 godine 3 puta, pa kad zajebu strategiju kao najveći amateri treba reći tim je kriv, ne kriviti sebe….
      Ima Hamilton dosta osobina koje nedostaju Vettelu. Možda Seb promijeni te neke stvari. Ja bi radije vidio naslov sa Sebom nego Hamiltonom, međutim vidimo svi da ovaj Sebov stav ne vrijedi u Ferrariju previše.
      Leclerc se pokazao dobricom pred kamerama pa na stazi igra druge igrice, i to je ono što mu je donijelo plodove.



      9
      8

      1
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        pogodio si u sridu.
        seb je vozačina ali nije kompatibilan s trenutačnim karakterom ekipe ferari. zapravo, teško mi priznat ali seb bi bolje u mercu funkcionirao a lewis bi bolje prožvakao ovaj ferari (govorim o psihi ekipe u odnosu na vozača. ne o tehnikalijama i bolidima)


        0
        0

        0
  8. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Nadam se NIKADA…



    3
    2

    1
  9. lukarak Donator Prikaži

    Ako u ove 2 godine osvoji jos 2 naslova, trebao bi otici u F da se onda zajedno trude da nadmase njihovog dosadasnjeg rekordera.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.