Bottas još uvijek vjeruje u ovogodišnji naslov: Matematika kaže da je moguće

Izdvojeno

Valtteri Bottas i dalje vjeruje u svoje mogućnosti za osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka. Finac kaže da će neće odustati u lovu na Lewisa Hamiltona sve dok brojke ne kažu da šansa za naslov više ne postoji.

Bottas, koji je potpisao novi ugovor s Mercedesom, misli da će matematika imati zadnju riječ u pokušaju osvajanja svog prvog naslova. Međutim, realnost je drugačija i vrlo komplicirana.

“Ne predajem se sve dok postoji matematička šansa za naslov. To će biti vrlo teško kada pogledate Lewisove performanse,” rekao je Bottas nakon VN Italije prošlog vikenda.

“Nema smisla odustati jer u Formuli 1 su se događale lude stvari, vidjet ćemo. Ne odustajem.”

– Valtteri Bottas

Bottas je na VN Italije stigao do drugog mjesta i tako malo smanjio zaostatak za Hamiltonom. Tijekom zadnjeg dijela utrke lovio je i pobjedu, ali se zbog nekoliko grešaka morao zadovoljiti drugim mjestom. Upravo te greške istaknuo je šef momčadi Toto Wolff, koji tvrdi da su one glavna slabost finskog vozača.

Do kraja sezone ostalo je sedam utrka. Bottas je u zaostatku od 63 boda za Hamiltonom. Fincu je uistinu potrebno čudo, a s ovakvom bodovnom razlikom Hamilton bi svoj šesti naslov mogao osigurati već na VN SAD-a. Usporedbe radi, Bottas je nakon prošlogodišnje VN Italije bio u zaostatku od 97 bodova.


Odgovor

41 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    I Sirotkin je imao matematicke sanse do Belgije 2018. Nazalost, mislim da je Bottas previse mekan za taj cuveni naslov. Jedino ga moze spasiti cudo – Lewisova losa sreca.



    20
    20

    0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Neka pogleda sve snimke kvalifikacija i utrka 2016.
      Po meni mu mozda fali maloo z brzine, ali puno mu vise fali mentalne snage da izdrzi cijelu godinu i odveze je kao Rosberg.
      Nisam bio iznenaden cak Rosbergovim umirovljenjem zato jer vjerujem da je bio mentalno a i fizicki iscrpljen nakon te sezone. Sve je dao u tu sezonu.
      Hamilton osvaja u Meksiku.



      16
      15

      1
  2. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Al zato kemija kaže da je nemoguće.

    Šalu na stranu, Bottas je baš onakav kakvog ga Mercedes treba, da skuplja bodove za momčad i da ne smeta Hamiltonu po stazi.



    19
    18

    1
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Kad se pogleda 2007. godina i prednost Hamiltona koju je izgubio u zadnje dvije utrke, nije ova izjava ni blesava.
    Ili prednost Laude 1976. prije Njemačke.
    Šanse su jako male, ali postoje. Ne treba se ni predavati dok god ima šanse :thumbs:



    12
    10

    2
  4. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Jedino da umlati Hamiltona negdje iza garaže



    24
    24

    0
  5. Alpine
    Alpine Prikaži

    Hamilton će biti prvak ove godine.
    Zato jer vozi kao Prost nekad. Kad je najbrži pobjeđuje, a kad nije najbrži ne radi gluposti po stazi, završava utrke, i skuplja bodove. Što znači, da ako su npr. Verstappen ili Leclerc ispred njega i ako vidi da je situacija takva da nema siguran prolaz, da nije brži, ne junači se i ne srlja gdje mu ne treba.To što nije beskompromisan, to mnogima nije po volji, ali definitivno vozi mozgom i zna procijeniti situaciju na stazi.
    A to što mu se stalno nabija Mercedes na nos, i to je samo dokaz toga da je znao procijeniti i koju momčad izabrati na kraju priče. Naravno da ima vozača koji su zaslužili šansu pa ju nisu dobili, ali ima i vozača kao npr. Alonso koji su dugo vremena mogli baš birati gdje će, pa su uvijek izabrali – krivo.



    36
    31

    5
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Hamilton je svjestan u cemu sjedi i da na duge pruge Merc dere i da nema potrebe ici na noz. Dok ovi ne-merc bolidi su u deficitu i moraju riskirati dosta. Ala Max, sto njemu znaci ici na noz s bilo kim, za naslov se ne bori ali opet ocekujem neku pametniju voznju u ostatku sezone ako misli zavrsiti 3. Ako ne misli onda neka radi show svaku utrku.



      8
      7

      1
    • avalon Prikaži

      Alpine .. sa svime bi se složija ali ovo o procjeni LH u koji tim doči mi je malo diskutabilno . ne prelazi se iz vrlo solidnog ( blago rečeno ) McL u odnosu na mercedes u periodu 2010/12. tek tako . … bez ikakve “garancije uspjeha” jer na predsezonskim testiranjima prvi utisci LH o F1 W04 nisu bili dobri . spomenija je kako je “njegov” MP4-27 iz 2012. bija stabilniji i sa poprilično boljom trakcijom od mercedesa priremljenog za 2013 . ! u prilog ove tvrdnje ide i činjenica da je 2013. u prvoj sezoni sa mercedesom ostvarija tek JEDNU pobjedu šta mu se NIKAD nije dogodilo u karijeri . a onda dolazi 2014. , nova/stara era u F 1 … turbo . je li mercedes ima tip šta će se događat od 2014 . ka šta je “natuknija” bernie jer sigurno da se odluka o promjeni nije desila preko noći , a tada je u mercu brawn bija No 1 ? je li brawn “obogaćen” tom spoznajom da nekakav tip LH zbog čega je preša u mercedes … o tome možemo špekulirat . ako je samo zbog procjene LH preša u mercedes onda je on “baba vanga F 1 ” ( za razliku od fernanda kojeg spominješ ) ili se ipak radilo o tipu “sa strane” ? jer npr MS je “izgubija” 4 sezone “priprema” za ono šta se desilo , seb se još uvik ( 5. sezonu) “priprema za revilal ,a LH je “izgubija” tek jednu sezonu tek na osnovu … svoje procjene ? niko sa strane mu nije “šapnuo”” ništa ? ;)



      6
      6

      0
      • Alpine
        Alpine Prikaži

        avalon , sve je moguće, do nas ionako dolaze samo informacije koje su vrh ledene sante onoga što se zapravo događa ispod površine u f1.
        A tako nam je i svima u životu, tko se kako uspije “snaći” , tako mu je…
        :-)



        1
        1

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Avalon

        Ne znam sto tocno zelis reci kada kazes “sapnuo” ali pretpostavljam da mislis na nesto sto je Mercedes znao a nije smjeo znati. Tko bi nesto takvo tek tako rekao vozacu protivnicke momcadi?

        Mozda je “garancija uspjeha” bio kratki razgovor s Brawnom u kojem je predstavljen planirani budzet i ljudski resursi, uz napomenu kako se spremaju za buducnost/promjenu pravila i da ce on biti vozac broj 1 bez iznimke. Pretpostavljajuci da je Lewis znao kako stvari stoje u McLarenu mozda je lako mogao napraviti usporedbu…

        Da Mercedes nije i hibridnoj eri ovo sto je i da je Lewis 2014. zavrsio kao 3.-4. vozac, mozda bi ga gledali u Ferrariju, odnosno ja mislim da bi lako naso sljedecu momcad.



        1
        -1

        2
  6. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    A zna i on da je poražen, ali što drugo da kaže.

    Nemoć koju je pokazao u Monzi jasna je i njemu.

    Kad je on došao na red da ugrozi Leclerca izgledalo je smiješno u odnosu na ono što je dotad radio Hamilton.



    17
    14

    3
  7. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Neću se niti ja predati u osvajanju Eurojackpota. Nadohvat mi je ruke već 10 godina. Samo da pobjedim matematičku mogućnost od 1 prema 100 milijuna.



    17
    16

    1
  8. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja vjerujem da je moguce dobiti na lutriji, a moje misljenje je da cu ja prije dobiti na lutriji nego sto ce Bottas ove godine osvojiti naslov u F1. Nisam vjerovao u njega prije dolazka u Mercedes , nisam vjerovao u njega da moze do naslova u prosle 2 sezone . A nisam vjeovao da moze do naslova i nakon 2 pobjede ove godine. Ostvarilo se ono sto sam ocekivao, Lewis je formu podigao nakon prvih utrka i to Bottas jednostavno nije mogao pratiti. U Njemačkoj je imao priliku za povratak u igru i ukakio sam, a u singapuru mislim da dolazi tocka na i o njegovim sansama ove godine. Zna bljesnuti tu i tamo i to je to a tako se prvakom u F1 nemoze postati. Apsolutno se slazem da svatko treba vjerovati u sebe da bi nesto uspio u zivotu pa tako i on ima pravo na to. Ne bi imalo smisla da netko vozi u F1 i misli da ne moze napraviti nesto no realnost u ovoj sezoni je takva kakva je da Bottasu treba bar 3 katastrofalne utrke Lewisa i jos nekoliko njegovih pobjeda. Znaci treba napraviti nesto sto nije napravio u 3 godine u Mercedesu u zadnjih 7 utrka da bi postao prvakom. Sanse za takav rasplet su matematicki moguce no kad stavimo na papir koliko je vremena bilo potrebno Bottasu za 5 pobijeda i koliko je Hamilton puta odustao u ove 3 godine dodem do zakljucka da je to gotovo neizvedivo. Hamilton sigurno nece riskirati da ostane na 0 bodova u utrkama do kraja godine sto je pokazao u duelu sa Leclercom. Ici ce na sigurno i skupljati dobre bodove i uzeti titulu bez obzira na ono sto ce raditi Bottas.



    10
    9

    1
  9. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Baš sam ljut na Bottasa nakon ove godine, poštedio nas je napete sezone u stilu 2016.



    8
    7

    1
  10. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Hahaha joj sta ne dobro nasmijao ovaj clanak. Ma botas ti jedino u igrici mozes bit prvak!



    4
    3

    1
  11. dejan_s Donator Prikaži

    Koliko vidim Bottas može Hamiltona pratiti samo u ravni besmislenih komentara. Ako vjeruje u ono što je rekao stvarno zaslužuje žaljenje. Ta jedva je dobio ugovor za narednu godinu, a nakon prošle utrke još je od Wolff-a prozvan zbog inertnosti. Ne bih se iznenadio da je morao pristati i na neki surovi aneks o njegovim performansama. Ako se kojim čudom desi pa Mercedes ne bude dominantna sila sljedeće godine mogao bi da Bottas bude akter još jednog scenarija tipa poput onoga koga je Red Bull priredio za Pierre Gasly.



    4
    0

    4
  12. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Matematika kaže da je moguće, logika i zdrav razum kažu: “Nema teoretske šanse!”



    7
    6

    1
  13. F1puls
    ivanh Prikaži

    Kako je prošle godine Vettel izgubio naslov u Njemačkoj, tako ga je ove godine izgubio i Bottas….



    1
    1

    0
  14. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    i ja još uvijek vjerujem da mogu živjet sa 8 tinejdžerica ko hugh hefner nekad



    4
    3

    1
  15. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    15.8 bodova osvaja po utrci, znaci tim tempom do kraja sezone bi imao 45 vise od Hamiltona na danasnji datum. Jako tesko da ce Ham uhvatit manje od 45 do kraja sezone tako da…matematicki ima izrazito male sanse. Otprilike kao da Lloyd Christmas zavrsi sa gospođom Swanson…



    5
    3

    2
  16. Fia
    Realista Prikaži

    Matematicki tesko, ali ako jedna od dvije iducih utrka zavrse lose po Hamiltona, DNF ili mu se dogodi Max…
    Nervoza ce se uvuci, znamo kakav je Hamilton kad mu nesto ne ide od ruke, sve je moguce



    1
    0

    1
  17. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Jedini batler sa kojim bi Bruce Wayne bio zadovoljni od Alfreda je ovaj,cuti i ne brukaj se



    1
    0

    1
  18. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Sine to što si u Monzi završio ispred Lewisa nije tvoje umijeće nego su naprosto rekli Lewisa idi ravno jer ovaj naš kako je smotan će te još opaliti pa smo bez bodova. I temeljit na temelju toga optimizam za osvajanje naslova i nije baš nešto na čemu bih drugi temeljili optimizam.



    2
    -2

    4
  19. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    On ima šanse postat prvakom isto ki ja bit prijesjednik.Mislim bilo bi mi drago da budes al jeb…i da pokažeš malo vatre al ništa od toga,lako je luji kad si mu ti momčadski kolega on ti može samo zahvalit na tome da je neko drugi bija na tvojoj poziciji nebi se on toliko naslova nagrabija.



    2
    1

    1
  20. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Fale njemu dvije glavne stvari za naslov, a to su mentalitet i vozačko znanje. Daleko od toga da nema dobru brzinu, ali kad treba pretjecati ne radi to ni blizu s lakoćom kojom bi trebao ako želi ikada osvojiti naslov. Najbolje smo to vidjeli u Monzi, Hamilton je odlično stiskao Leclerca, a Bottas je izgledao smiješno u svojim napadima.



    1
    -1

    2
  21. Iceman86 Prikaži

    Možeš ga sanjati prijatelju???


    0
    0

    0
  22. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ja još uvijek vjerujem da ću dobiti koju milju € na eurojackpot-u….. matematika kaže da je moguće,….. ako uplatim….. kombinaciju…..

    :rofl:



    1
    0

    1
  23. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    This comment section is full of people to whom it might concern.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.