Binotto Leclercu: Oprošteno ti je!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 34 komentara

Ferrarijev šef Mattia Binotto je nakon kraja utrke u Italiji na team-radio odlučio poručiti Charlesu Leclercu kako mu je oprošteno, referirajući se pritom na ulogu koju je Leclerc imao u plasmanu svog timskog kolege na kvalifikacijama dan ranije.

“Sei perdonato,” rekao je Binotto. “To znači da što god se dogodilo proteklih dana, a o čemu smo raspravljali – to će ostati između nas trojice [Leclerc, Vettel, Binotto], ali je barem sad napravio dobar posao.”

“To je bio moj način da mu kažem da smo barem sretni s poslom kojeg je odradio u nedjelju.”

Na upit hoće li situacija imati utjecaja na ekipu, Binotto je odgovorio da je Vettel već nastavio razmišljati o stvarima koje dolaze:

“Neće to utjecati na stvari. Najprije smo raspravili između sebe. Možda imamo različita stajališta iz čega je proizišla jako neobična situacija za sve nas.”

“Mislim da je važno ono što je Sebastian rekao na početku: okrenut ćemo stranicu i gledati unaprijed.”

“Mislim da su ovi dečki sjajni i mogu računati na njih. Ovo neće utjecati na stvari, siguran sam. To ne znači da se neće ponoviti, jer, nikad ne znate. Duh je takav da što god radite uvijek imate nešto novo za naučiti. Prema tome, moramo izvući pouke iz ove lekcije.”


Odgovor

34 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Maske off.. Chivalry is dead, nice guys finish last :zubo:



    9
    8

    1
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ferrari nakon dvije pobjede ove godine:

    – vozači se međusobno poklali
    – navijači doživjeli renesansu
    – Leclerca nazivaju novim Schumacherom

    Mercedes nakon 10 pobjeda ove godine:

    – još jedan običan dan na poslu



    47
    41

    6
    • Brawn Gp
      toripuru Prikaži

      Razina na kojoj je Merc organizacijski i razina na kojoj je Ferrari organizacijski uopće nisu usporedive.

      To se vidi po tome šta je jednima pobjeda prirodni rezultat rada bez obzira na okolnosti, dok je drugima to rezultat igre slučaja, s naglaskom na točno pogođene okolnosti.
      Drugim riječima, za jedna znaš da će izvuć maksimum iz situacije, drugima se moraju poklopit zvijezde da naprave nešto vrijedno spomena a i to ako ne uprskaju nešto.



      26
      25

      1
  3. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    Nije za zgorega ponoviti riječi koje je izgovorio Leclerc prije zadnjeg pokušaja u q3 u Spa: I do not need a tow, let’s go! I ode čovjek na pole position i u legendu.

    Čisto da se dobije perspektiva na ovo oplakivanje Vettela. Lec vs Vet 7:0 na poleu u zadnjih 7 utrka.

    Jedan članak veličanje Leclerca i desetak članaka o oplakivanju Vettela.



    10
    -11

    21
  4. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Drugim rijecima Vettel ce dobiti pedalu ubrzo…Hehe



    6
    -19

    25
  5. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    While Binotto was unwilling to elaborate on what Leclerc needed to be ‘forgiven’ forr.

    …meanwhile in Croatia, Ante Vetma read minds.

    “referirajući se pritom na ulogu koju je Leclerc imao u plasmanu svog timskog kolege na kvalifikacijama dan ranije”



    14
    3

    11
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      “It means whatever happened in the last days, that we discussed – and that’s something that will remain between us three – at least he did a good job.”

      E sad, ili je riječ o kvalifikacijama ili je Leclerc baš u subotu spoilao Binottu i Vettelu finale Game of thrones pa se Binotto referira na to. Tko će znati…

      Nego, da ne mudrijamo previše, kako ti komentiraš činjenicu da je Leclerc pobijedio za Ferrari u Monzi po prvi put nakon 2010. godine, a prve riječi koje mu šef kaže na team-radio budu “oprošteno ti je”? Što misliš o tome?



      23
      12

      11
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Vetma pa Camilleri je rekao na Sky poslije utrke da je nakon kvala bila rasprava…

        Pronađi na netu kada daje izjavu i potvrdio je da u Q3 nije bilo baš sve po planu…



        4
        3

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Realno i Leclercov tow nije bio po planu kako je trebalo , pa je mozda vratio uslugu. No ako je itko kriv kriva je svaka ekipa koja je preksano poslala vozace van i sto ih nisu na vrijeme upozorili na istek vremena. Leclerc se nije pokazao do sada kao neki neobuzdani klinjo koji neslusa naredbe tima , tako da vjerujem sa je kriva situacija na stazi koju su zakuhali drugi.



        6
        1

        5
      • Lewis Hamilton
        F1FanCro Prikaži

        @Ante Vetma o tome mislim da dok pišeš članke i dok ti piše glavni urednik uz tvoje komentare da ono što napišeš treba dolikovati tituli koju si sam sebi nadjenuo.

        Otvori dodatni nick i s njim trolaj po vlaatitom portalu.

        Dodatno, kad već trolaš u člancima koje pišeš red je da te se proziva. Na taj način se moraš malo i oznojiti za kruh koji zarađuješ takvim člancima.

        Za tebe bi bilo jednostavno da baciš kost, a da se mi u komentarima pokoljemo i kreiramo ti promet.

        Nas je tu nekoliko koji te nećemo pustiti da se lako izvlačiš ;)

        Kad si tu već, jel Leclerc dere Vettela?



        13
        2

        11
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        @Alonso1983: Evo lijepa službena analiza: https://twitter.com/F1/status/1171408871270899714

        @F1FanCro: Simpatično je vidjeti kako preslikavaš svoj plemenski način navijanja na mene. Nemam nikakvog problema reći da je Leclerc brži od Vettela. Zašto je tebi problem reći da je Leclerc nasamario ekipu u subotu? Puno si teksta napisao, ali nisam vidio konkretan odgovor na moje pitanje. Umjesto da raspravljamo jedan od drugom, možda da pričamo o temi? Ili ti to iz nekog razloga ne paše? :)



        7
        0

        7
      • Lewis Hamilton
        F1FanCro Prikaži

        @Ante Vetma

        Rasprava je o tome kako si ti napisao neistinu na osnovu nagađanja. Dok drugi portali nisu to napisali već ono što sam ti i u prvom postu i napisao.

        Da ni sam nemaš nikakv drugi izvor od nagađanja i sam priznaješ.

        Nadalje, komentar “plemenski” samo dalje potvrđuje činjenicu da si najobičniji trol koji je otvorii svoj portal jer bi ga na drugim portalima banirali. Ovo kako se ti ponašaš je u najmanju ruku tužno uz titulu koja ti stoji uz ime.

        Bezimeni komentatori se.ovdje mogu izražavati tako, ali kad se netko ne libi takvog izražavanjw sa svojim punim profilom onda je jasno kolika je devijacija u pitanju.



        11
        -3

        14
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Recimo, kad Binotta upitaju o kvalifikacijama u Monzi, a on umjesto da jednostavno kaže da nema ništa problematično odgovori “mislim da je važno da krenemo dalje i gledamo ono što je ispred nas”, zapravo je tim izbjegavanjem odgovora rekao jednako koliko i ti govoriš time što izbjegavaš komentirati moje pitanje od maloprije. Znači, nećeš odgovoriti ili?



        9
        4

        5
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ante ja nebježim od mogućnosti da je Leclerc to napravio namjerno. Svi su oni egomanijaci kada dode situacija da pokažu svoju crnu stranu. Dok je sve lijepo i krasno idu hvalospjevi a na,prvom incidentu je pukla ljubav kao npr odnos Hamiltona oko Leclerca na Spa i nakon monze. No uvjeren sam isto tako da je Leclerc dobio tow od Vettela kako spada da bi njegovo vrijeme u kvalama bilo jos brže. Vettel mu je trebao davati tow na ciljnom pravcu a on je lovio renaulte u zavjetrini. Moje misljenje da ni jedan ni drugi nisu to odigrali timski i možda je problem malo dublje prirode, odnosno možda jedan nije htio pomoći ovom prvom pa ni kasnije taj prvi nije učinio to drugom . Oprosti ali meni u kvalama Vettelov tow je izgledao da više koristi renaultu nego Leclercu. Ako cemo rezonirati sve onda treba pogledati cijele kvala i pitati se dali je Vetel dao Leclercu ono što se od Leclerca ocekivalo da uzvrati nazad? Meni to izgleda kao raspad sitema među njima dvojicom a jedan od argumenata za to su mi poudravi vozača nakon kvala ili utrka gdje Vettel doslovno nije u nekim situacijama Leclarca niti pogledao dok npr Mercedesovi vozači dođu čestitiati. Zanima me misliš li ti da je posrijedi tako nesto ili samo neposlusnost Leclerca? Meni djeluje sve pomalo ali i sa začinom od strane Vettela u prvim brzim krugovima u q3.



        4
        2

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Tow ondnosno vuča bolida iza sebe bi se trebala raditi na nacin da vozac ispred krene u krug na udaljenosti koja probija zrak vozacu iza odnosno povuce ga u zavjetrini ali opet sa razmakom da mu nesmeta kada se krene priblizavati onom bolidu koji rad tow ondnosno vuču kroz zavjetrinu. Ono što sam viđao kako to nekad vozači rade Vettelov tow je bio sve ali samo ne tow…



        2
        0

        2
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      @alonso

      Vettel nije lovio nikakve Renaulte…on je bio ispred dok Leclerc je ili zaspao ili namjerno čekao da dva Renaulta prođu pa da dobije duplu zavjetrinu, dok je Vettel stalno bio ispred svih…ovdje govorimo o prvom krugu u Q3 i vidi se sve vrlo jasno.

      Nije Seb ništa napravio već se držao toga da bude ispred samo što se Leclerc zapetljao sa Renaultima u procesu…doduše ionako je opet dobio tow, možda čak i još bolji.

      https://streamable.com/ga5jz



      3
      0

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Zaspao? Pravio si je prostor sto radi svatko a Renaulti su se ubacili i onda je i Vettel ih trebao pustiti a ne vuci renaulte. Ni jedan ni drugi u kvalama u monzi nisu ostali posteni sto god netko rekao. Vetel ako je imao za cilj davati tow leclercu onda je trebao ostati ispred leclerca i pustit renaulte pred sebe. Tako to rade normalni decki jer sumanjam da je Leclerc namjerno htio dobiti tow od renalta a moze dobiti od brzeg i boljeg auta od momcadskog kolege. Obojica au odigrali pederski i to meni tako izgleda. Nije tu samo Leclerc usro motku. Usro je prvo Ferrari koji ih je naguzio u tu guzvu na kraju a onda i vozaci sami ….



        4
        -2

        6
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @alonso

        Pa da…pogledaj video koji sam stavio. Što je Vettel trebao napraviti? Usporiti pa bi onda Renaulti usporili pa bi dobili istu situaciju kao i u drugom dijelu Q3?

        Cijela poanta je bila da se Leclercu nitko ne ubaci između…on je dopustio da se dva Renaulta ubace, a realno mogao ih je i prijeći da je želio, no on je još usporio. Zašto? Pojma nemam.

        Ali Vettel je bio ispred i ostao ispred…na ovome je da ga prati kao po naredbi.



        6
        3

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Onaj koji radi tow , radi tow i prilagodava se onom kojem probija zrak a neode u 3pm naprijed. Ako je vidio da je Leclerc usporio trebao je i on sto dovoljno govori kolila je zelja bila Vettela za tow i onda kad je usao u,brzi krug ke samo vozio svoj krug bez obzira na Leclerca. Vettel je odmaglio i odvezao svoj krug neobazirevsi se na kolegu. Leclerc se snalazio kako zna i ocito mu vratio istom mjerom nazad . Onaj tko radi tow radi to da ostane ispred kolege a ako ga ovaj odozada sustigne uxbrzom krugu onaj koji radi tow se makne s puta. Vettelove namjere ocito nisu bile takve sto pokazuje vrijeme kruga koj je odvezao …..



        1
        -6

        7
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        I prestanite vise pricat da je Leclerc ispao pizda je vettelu nije dao tow, nije ni vetel njemu i amen. Ferrari ako je trebao dati leclercu tow onda se trebao skloniti s puta renaultu i cekati leclerca. Bas zbog ovoga kako je to vettel odigrao je vrlo vjerovatno dobio isro nazad….



        2
        -4

        6
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Alonso

        To su gluposti…pod prvo samo je trebao pratiti Vettela, koji uopće nije brzo vozio…već je Leclerc skroz usporio bez razloga…

        Izašli su u 1-2 formaciji i samo si trebao ostati iza kolege. Leclerc se mora snalaziti? Pogledaj video…pa sam je usporio…nije da je Vettel stao pa ga usporio i da je ovaj pao iza dva Renaulta.

        Leclerc je usporio, Vettel je bio odmah ispred i trebao ga je samo pratiti…ili si slijepac ili ne želiš vidjeti..

        Pogledaj clip gore.



        4
        2

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pogledao sam ja to uzivo i sa onboarda taj dan. Opet stojim iza recenog, uopce nije bitno zasto je Leclerc usporio nego je bitno zasto Vettel nije njemu dao ono sto je ocekivao od Leclerca kasnije. Vettel je na pravcu bio vremenski 5 sekundi ispred Leclerca. Da li ba ubilo da je sacekao njega? Ja ti opet kazem niti je ovaj cekao Leclerca niti je ovaj nnjemu uzvratio no ocito je da to nestima jos od spa a ne monze kada izlaze iz bolida nakon q 3. Vettel se cak nije udostojio pozdraviti Leclerca a Leclerc kad je vidio da ga kolega nedozivljava se okrenuo i otisao. Nemozea mi opravdavat Vettela s tim da je Leclerc bio prespor a 8 minuta je do kraja kvalifikacija. Da je ucinio ono sto je bio plan ja sam siguran da bi i Leclerc odradio scoj dio posla. Zasto je Leclerc uspprio to samo on zna no opet napominjem tih 5 sekundi nije bilo od znacaja ni za jednog ni za drugog a ispali su obojica nekorektni jedan prema drugome.



        1
        -3

        4
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Samo da se ubacim, imate video na instagramu od F1 gdje se fino vidi razlika vettelove brzine na ravnici prije parabolice u usporedbi sa leclercovom i zahvaljujuci tome dobio je 0.150 sek a to je upravo ona razlika koja je bila za pole :thumbs: znaci tow je bio efektivan koliko toliko



        2
        2

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Nick sve govori. S kim se i ti raspravljaš…

        Zavjetrina je još bolja kad imaš više bolida ispred. A Renaulti su ekstra brzi. Najbrži su bili uz Ferrari. Zato ih je Leclerc i pustio. A ne treba zaboraviti da je Vettel predvodio cijelu kolonu, tj. jedini je bio bez zavjetrine. Inače bi i u prvom pokušaju bio nered sličan onome što smo vidjeli u drugom. A u drugom Leclerc nije htio uraditi isto, odnosno nije se htio žrtvovati da bude prvi bez ičije zavjetrine, kao Vettel u prvom pokušaju. Zato su i zakasnili, a ne zato što su kasno izašli. Da nije bilo usporavanja svi su mogli započeti krug. Tako da je preglupo misliti da je ijedan tim nekoga prekasno poslao na stazu. Samo što nisu računali da će biti toliko usporavanja. Najidealnije bi bilo da je Max (koji je svakako trebao startati sa začelja) ušao u Q3 i sve ih povukao…



        2
        1

        1
    • Fernando Alonso
      tomidix Prikaži

      Dobro sad bez ikakvih simpatija prema ijednom od vas… Jasno je kao dan što se desilo u Ferrariju u subotu u Q3… Počevši od Vettelovog požurivanja Leclerca preko team radia na početku outlapa pa do zahvale na kraju kada nije stigao ući u brzi krug, do Leclercovog nevinog “what a mess”… Inače od Ferrarijevih vozača draži mi je Leclerc te recimo da čak i navijam za njega al ovo mu nije bilo ok… pri tome mislim na to da je iz boksa izašao ispred Vettela i uklopio se u sivilo truljenja i gmizanja pa ga je taj isti Vettel prešao odmah nakon prvog zavoja…



      4
      4

      0
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Nakon što čovjek pročita ovu raspravu…
      https://media.giphy.com/media/JUMLTR3dHEGpW/200.gif
      ?



      2
      1

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      https://f1i.com/news/354320-binotto-explains-why-leclerc-forgiven-monza.html

      Evo ti “dokaz” da je Vetma u pravu što se tiče opraštanja…..

      Ne znam je li Lec to napravio namjerno ili je sve to skupa rezultat idiotskog izlaska na stazu usred gužve i u zadnji čas.
      Činjenica je da je klinac mogao biti pametniji ili manje zloban (to zna samo on).



      3
      3

      0
  6. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    A jel se zna jel Leclerc oprostio Binottu šta mu je kompromitirao ili ‘pokušao’ kompromitirati 5-6 utrka do sada? Motor u Bahreinu, kvalifikacije u Njemačkoj, strategiju na utrci u Britaniji, to šta su ga ‘zaboravili’ u kvalifikacijama u Monaku ili to šta je vrlo vjerojatno jedini vozač u povijesti F1 koji je dobio 3 momčadske odredbe kontra sebe u prve 3 utrke?



    6
    -9

    15
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Budimo realni Charles je došao u Ferrari pokoriti sve što se pokoriti da. Nije došao biti BFF sa Vettelom. Takve stvari čine raziku. Nakon prvobitnog upoznavanja bolida iskoristio je Vettelovu depresiju i postavio se u poziciju Alfa mužjaka i do kraja sezone očekujem još trzavica ukoliko ih Binotto ne zaustavi. Problem leži što je sa dvije pobjede u nizu Charles kupio navijače, čak i one koji nisu strogo Tifosi i teško će mu itko išta reći. Moglo bi se reći blaža verzija Lewis-Fernando situacije.



    4
    3

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      True that.. Volio bi vidit in form Vettela sljedece sezone pa nek se kolju.. Smatram da je malac na stazi jednak Maxu po dozi prgavosti i prljavstine samo sto nije ljakse ko Max, onako na prvu, ima vise smeka pa je ovako za medije nasmijan i ugladjen ka Ocon a sve trojica su isti..
      I nadam se da ce se Seb i Lec jos pofajtat na stazi do kraja sezone..



      5
      4

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.