Haas i Rich Energy raskinuli ugovor

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 3 komentara

Rich Energy od danas više nije glavni sponzor Haas F1 Teama. Američka momčad je objavila kako su sporazumno raskinuli ugovor s kontroverznim proizvođačem energetskog pića.

Rich Energy je pod vodstvom, najblaže rečeno, osebujnog direktora Williama Storeyja od prošle godine tražio ulazak u F1. Spominjao se kao mogući kupac Force Indije, a nakon što mu to nije uspjelo, pokušao je ući u suradnju s Williamsom. Navodno je bilo i kontakta s McLarenom, no na kraju je do suradnje došlo s Haasom kojem je Rich Energy postao naslovni sponzor za 2019.

Prve velike trzavice su se pojavile u srpnju kad je uoči VN Velike Britanije Rich Energy objavio tvit u kojem navode kako su zbog loših performansi momčadi raskinuli ugovor s Haasom. Iz toga se razvila jedna prava sapunica – demantirali su to iz Haasa pa su iz Richa i demantirali i potvrdili, Storey je navodno otišao iz kompanije zbog neslaganja s dioničarima, došlo je i do registracije novog imena kompanije zbog kontroverzi s ukradenim logotipom, a na kraju je Storey još uvijek tu kao izvršni direktor, dok je logotip izmijenjen na zanimljiv način.

Unatoč raznim tvitovima u kojima se izravno pljuvalo po Haasu putem Richevog službenog Twittera, Haas je zadržao njihove reklame na bolidima do danas.

“Haas F1 Team i Rich Energy sporazumno su odlučili raskinuti zajedničku suradnju u FIA Formula 1 Svjetskom prvenstvu s trenutnim učinkom. Iako su dobili znatnu prepoznatljivost brenda te značajnu izloženost putem naslovnog sponzorstva Haas F1 Teama u 2019., proces korporativnog restrukturiranja u Rich Energyju će donijeti potrebu za izmijenjenom globalnom strategijom.”

“Sukladno tomu, Haas F1 Team i Rich Energy su zaključili kako je prekid postojeće suradnje najbolja opcija za budućnost za obje strane. Haas F1 Team se zahvaljuje i želi sve najbolje dioničarima Rich Energyja.”

– službeno priopćenje Haasa

Iako je crno-zlatna livreja Haasovog ovogodišnjeg bolida inspirirana bojama Rich Energyja, ne očekuje se promjena za nadolazeće utrke do kraja sezone. Na bolidima i opremi samo više neće biti natpisa s njihovim imenom.

O raskidu se, u daleko primjerenijem tonu nego ranije, oglasio i William Storey:

“Želio bih se zahvaliti Haasu na velikom trudu u našoj suradnji. Šteta je što su se našli usred zavade dioničara koja je dovela do ovog fijaska koji se mogao u potpunosti izbjeći.”

“Momčadi želim sve najbolje, a naša strast za motosportom ostaje nepromijenjena.”

– William Storey

Odgovor

3 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Ovaj Storey ima ili dobru štelu ili novca od prije Rich Energy za ulazak u F1.



    1
    1

    0
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Samo da to neće biti prevaga za Haas-ovo napuštanje F1.



    2
    2

    0
  3. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    2. sezona Drive to Survive postaje sve bolja i bolja?



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.