FIA odgovorila Hamiltonu na njegove prozivke o nekažnjavanju Leclerca

Izdvojeno

FIA-in trkaći direktor Michael Masi objasnio je zašto Charles Leclerc nije bio strože kažnjen nakon što nije ostavio dovoljno prostora Lewisu Hamiltonu tijekom njihovog dvoboja na VN Italije. Hamiltonu nije bilo jasno zašto je Leclerc prošao bez kazne nakon incidenta zbog kojeg je Britanac morao izaći van staze.

Slični incidenti, uključujući onaj između Maxa Verstappena i Valtterija Bottasa na istoj stazi prošle godine, rezultirali su vremenskim kaznama.

“Cijelo vrijeme tražimo konzistentnost u sudačkim odlukama. Utvrđeno je pravilo i ono se na današnjoj utrci nije poštivalo, a kazna nije bila uobičajena.”

“Stvarno ne znam zašto je to bilo tako. Suci su vjerojatno ustali na krivu nogu,” rekao je Hamilton.

Verstappen je na prošlogodišnjoj VN Italije kažnjen s pet sekundi. Međutim, Masi je uoči prošle utrke rekao da se vraća crno-bijela zastava koja će prije kazne upozoriti vozače o nesportskom ponašanju. Prvi put smo je vidjeli upravo na prošloj utrci u Belgiji kada je njome upozoren Pierre Gasly, a isto se dogodilo i Leclercu nakon incidenta s Hamiltonom.

“Onda je i Verstappen trebao dobiti tu zastavu prošle godine,” kaže Hamilton. “Tražimo konzistentnost, isto pravilo trebalo bi se primijeniti svaki put.”

Masi je rekao da se Leclercov incident tretirao nešto blaže nego Verstappenov zato što Ferrari nije imao dodir s Mercedesom.

“Maxov incident iz prošle godine je bio ozbiljniji, došlo je do kontakta – to je jedan dio priče,” objašnjava Masi.

Masi je dodao kako je povratak crno-bijele zastava još jedan razlog zašto se ova dva slučaja tretiraju različito.

“Moramo uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Prvi je razgovor s vozačima u Bahreinu o ‘slobodnijem utrkivanju’ i nakon toga rasprava koja se nastavlja sa šefovima momčadi, vozačima i sportskim direktorima.”

“Zatim, to posebno promatrajte u kontekstu utrke u Belgiji gdje smo vratili upotrebu zastave za nesportsko ponašanje. Tamo je Gasly bio upozoren crno-bijelom zastavom,” zaključuje Masi.

– Michael Masi

Odgovor

67 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Realno i ti Lewise si trebao pobrat u zadnjih 3 4 godine barem 10 kazni pa nisi. Tako da nekad je bolje šutiti i poklopiti se ušima. Zbog ovakvog karaktera ga nikad nisam volio niti hocu, cvili ko baba na pijaci a zaboravio je sve odluke u njegovu korist iz prijasnjih sezona pa cak i ove godine.



    59
    48

    11
  2. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Kao i uvijek, kad nešto nije po njegovom ili plače na radio ili proziva suce…Kazna za Charlesa bi bila apsurd nakon što je Verstappen u Austriji prošao bez ikakvog upozorenja za guranje van staze.



    34
    27

    7
    • OnlyAlonso Prikaži

      Taj Hamilton mi je tako odbojan da ti to nemogu opisat,uzas



      24
      16

      8
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Gledao sam Leclerca iz F2 i mladjih kategorija… Decko je nevjerovatno agresivan i u nspadu i u odbrani. Iznenadilo me ono u Austriji kako ga je crashstappen izbacio sa staze. Decko je postovao F1 pravila, popio lekciju i rekao sebi… Necu da kmecim, vidjecete sta je trkanje. I odmah smo imali pravog Leca u Britaniji. Onaj duel i lekcija Crashu i naravno F2 preticanje Gaslyja.

      Da rezimiram! Decko izvlaci maximum iz SF90, rezultati se vide. Iz F2 znam da je vrhunski vozac, ali decko napreduje mnogo brze od ocekivanja. Po meni je spreman za titulu. Dajte mu bolid gospodo iz Ferrarija i imacete sampionat! U to sam 100% siguran!



      13
      8

      5
      • Japan
        RA300 Prikaži

        lol

        Ono u Silverstonu nije bila lekcija. Ono je bilo za crnu zastavu. Lik pod 300 + km/h zatvara prekasno. Ne mozes mi to opravdat da se na trepavice postavis.

        Uvijek kontra Ferrarija i Mercedesa! Njima je bas sve dozvoljeno, kao sto pokazuje trazenje opravdanja za Vettelov krug u kvalama. Sramotno kao i vecina Ferrarijevih naslova u ovom sportu.



        4
        -17

        21
      • Ferrari
        nelinjo Prikaži

        Pricam o decku koji je umjetnik za volanom! To je velika cinjenica. U Austriji su oslobodili konjica!

        Trazili ste slobodno trkanje.!? Gledajte…



        12
        9

        3
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ako je tebi ono u Silverstoneu bilo za crnu zastavu onda radije nemoj više trošiti vrijeme na gledanje formule. Ono je bio možda i najbolji duel otkad ja pratim formulu i usto jako korektan, a o tome svjedoči i činjenica da su oba vozača bila puna respekta prema protivniku nakon utrke.



        5
        5

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        nelinjo

        A sta da gledamo? Ili je sljedeci vikend opet Spa pa opet Monza ? :)


        0
        -5

        5
    • Lewis Hamilton
      F1FanCro Prikaži

      @vekinator zato jer Max u Austriji nije bio kriv



      3
      0

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Jedva cekam dan kad ce mu netko tako uletiti i izgurati ga sa staze udaranjem u bolid i da vidim onda njegov stav i stav onih koji to opravdavaju. Udaranjem u drugi bolid i prisiljavanjem isti da izade van staze je uvijek bilo nesto sto nije bilo dozvoljevoljeno osim izuzecima koji imaju protekcije zadnjih godina u f1.



        11
        9

        2
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Alonso1983 onda je i Sainz trebao dobit kaznu kad je zguro Albona al to se dopusta i ja nemam nis protiv toga
        Zivjelo utrkivanje kazna samo kad namjerno vozac onesposobi drugi bolid da mora odustat ili u box
        Nakon Kanade sam u potpunosti zadovoljan sa sudenjem i nemam primjedbe ni na jednu situaciju



        3
        1

        2
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Iako navijam za ferrari ne bih kaznio maxa za austriju. Palmer je imao zanimljivu analizu te situacije i usporedbu sa duelom hamilton i rosberg iz 2016. Slažem se sa kolegom alonsom da je verstappen imao protekcije zadnjih godina, ali ove su se stvari uvijek radile u f1. Ako si s unutarnje strane zavoja i na izlasku iz zavoja je proširenje, onda vozač s unutarnje strane uglavnom pusti bolid do granice staze i natjera ovoga s vanjske da ide van staze ili zakoči. Odmah mi na pamet pada prošla utrka u spa kad je ham izgurao vettela na startu i nije bilo nikakvih primjedbi, a takvih situacija ima svaku utrku. Evo kolega ispod je komentirao i duel sainz vs albon. Ja sam za to da se što manje kažnjava, a kažnjavao bih samo neke izuzetno opasne manevre.



        9
        9

        0
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        @F1FanCro moram se ne složiti oko ovoga, kao što sam pročitao negdje na ovom forumu sa čime se slažem..na ovaj način bilo koji vozač može pretjecati, uđeš s unutarnje strane i odeš široko pa vozač ili će se maknuti i izgubiti poziciju, ili ćeš ga izgurati sa staze. Krug prije isto ga je napao i ostavio mu mjesta pa su se vozili kotač uz kotač, da je bio strpljiviji prošao bi ga svakako do kraja utrke jer je bio brži. Navijam za pravo utrkivanje, a ne guranje.



        3
        1

        2
      • Lewis Hamilton
        F1FanCro Prikaži

        @alonso1983 uletio mu je Vet u Britaniji ;)

        Leclerc je ovdje kriv. Pogledaj snimku. Hamilton je onaj koji je u napadu i u zoni kočenja je prošao više od pola bolida Leca i u tom trenutku Lec skreće u Hama. Da se Ham nije maknuo dodatno van staze Lec bi se zakucao u Hama i za taj incident bi bio jače kažnjen Lec. Dodatno, u utrci je dobio i upozorenje da se miče u zoni kočenja. Nisu ga kaznili i neka nisu samo neka i dalje budu dosljedni i utrkivanje će biti za nas gledatelje zanimljivije.

        Što se tiče Maxa u Austriji. Nije bio kriv, nije ga ni kaznila FIA. Osim naravno ako ćemo opet u neke urote. Tu je još jasnije da je Lec krivac. Max je onaj koji je u napadu i prolazi ispred Leca i ima putanju kroz zavoj. Lec ostaje bez staze i dodiruje kotačem Maxa. Kako je Max prošao naprijed i kako nije bilo posljedica nema ni kazne za Leca.
        .



        2
        0

        2
      • Lewis Hamilton
        F1FanCro Prikaži

        @vekinator da li razumiješ da nije kažnjen, da nije ni istraživano? Nije kriv. Lec ga je dodirnuo kotačem kad je Max već imao i zavoj i uspješno obavljeno pretjecanje.

        Onaj koji je u napadu ako prođe više od pola bolida ima pravo na zavoj. Ovaj drugi mora odustati.

        To je dobar primjer, kao i Ham-Vet prvi zavoj Spa2019, za asfaltne izletne dijelove. Ja sam protivnik šljunka i zidova pored staze. Asfalt je omogućio Vetu da unatoč ostajanju bez staze u duelu u prvom zavoju ode široko van staze i da se vrati u borbu na kraju ravnice i skine Hamiltona. Šljunak ili zid bi uništio to pretjecanje. Isto je mogao učiniti i Lecrec u Austriji, ali je znao da nema smisla ići široko jer ne može skinut Maxa do kraja ravnice.

        Mišljenja sam da se odlučio na mali bezazleni dodir kotačima gdje je brzina smješna kao da stoje i sve je bilo kontrolirano, ali jasno upozorenje protivniku za slijedeće duele.



        1
        0

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Borba Sainza i Albona je nesto sasvim drugo. Tu je Albon isao svjestan rizika sa vanjske strane u zavoj gdje je nemoguce da obojica ga normalno produ takvom brzinom jedan pored drugog. Meni je takvo utrkivanje ok. Ako je u Austriji bilo sve cisto onda ovdje nema rasprave da treba biti kazne za ovu obranu Charlesa. Decku su suci dali do znanja kako se moze braniti i on sad to koristi maximalno.



        2
        1

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        F1FANCRO u Leclerca se Max zapucao pa opoet nije bilo kazne tako da opet ponavljam ako ono u asutriji nije kazna sa izguravanjem Leclerca van uz kontakt onda nije ni ovo. Jer ako decka netko napuca i izgura van staze u borbi za pobjedu i bude nekaznjen vala bi bilo prestrogo da kada on napravi slicno bez kontakta da njemz daju kaznu, nije li tako?



        2
        1

        1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Po mom mišljenju ovdje nema govora o kazni za leclerca, čak mu ne bih pokazao ni crno-bijelu zastavu. Neznam zašto neki govore da je hamilton bio ispred leclerca kad to jednostavno nije istina. Hamilton niti u jednom trenutku nije bio ispred, čak mi se čini da je bio malo iza dok su bili kotač uz kotač. Dojma sam da je hamilton dosta forsirao pretjecanje jer je možda mislio (ispravno) da više neće imati takvu šansu, ali jednostavno mislim da nije bio u poziciji da izvede ovo pretjecanje čak i da mu je charles ostavio koji centimetar prostora više. Smiješno je kako svi navijaju za pravo muško utrkivanje (vozači i navijači), a onda čim netko vozi do granice odma kuknjava o kaznama.



        1
        0

        1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Kao i uvijek ako nije u njegovoj koristi treba se kaznjavat,standardni dvolicni Hamilton



    22
    15

    7
    • Lewis Hamilton
      F1FanCro Prikaži

      @onlyalonso i kažnjen je Leclerc, dakle kriv je. Hamilton je rekao da bi trebala biti 5s kazna umjesto crno-bijele zastave upozorenja aludirajući na prošlu godinu i Max-Bot.

      Pretpostavljam da je za neke dvoličan i dok šuti, ali ovdje nema nikakve dvoličnosti. Ovdje ima progledavanja kroz prste i to Leclercu. Uz zastavu još su ga i opomenuli za mijenjanje smjera na kočenju.

      Budimo realni, kako bi izgledalo da je Ferrari podojio u Monzi uz kaznu od 5s? S obzirom na situaciju Lecrecu se progledalo kroz prste više nego obično. Meni je to ok, nemam s tim problem iako sam navijač Hama. I dalje mi je ta utrka bila odlična i ocjenio sam je sa 9.



      2
      -1

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Hamiltona da se pita svi na gridu bi trebali uvijek dobiti kaznu. Velik je vozac ali tip obraza nema ni 0.000001%



        4
        3

        1
      • OnlyAlonso Prikaži

        Neznam kako ga je izgurao ako je Hamilton bio sa prednjim lijevom Leclercu na stranjem desnom kotacu,da je bilo izguravanje onda bi jedino priznao kad bi bio barem sa pola bolida kod Leclerca ,onda se slobodno moze kaznit.
        Sve drugo je za smijeh ako se vozaci zale


        0
        0

        0
  4. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    E moj lujo ne svodi se cili svit samo na tebi ja ovo ja ono,slušaj ako misliš pobjedit trebaš peistić protivnika na stazi kad vidiš da nemozeš onda izigravaš žrtvu ako ti je jedan put uspilo u kanadi ne znači da će i drugi .



    18
    15

    3
  5. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Da je Hamilton onako izgurao Leclerca i na kraju pobijedio, navijači bi razapeli i njega i suce!

    Hamilton ima dvostruke standarde, je li? A jeste li skužili da ste i vi navijači licemjerni u istoj mjeri?



    12
    -4

    16
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Da je… Ali nije!

      Sad mi je jasno zasto su iz merca kmecali posije kvala. Bili su svjesni da ce tesko proci Charlesa.

      Decko vozi, ubija. Naravno… Bice trka kad ce i on malo da popije vise… Ali za ono sto pokazuje trenutno, zasluzuje svaku pohvalu i respekt!



      11
      7

      4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Nista vise od navijaca Lewisa… u biti tesko je biti licemjerniji od onih koji brane i pravdaju dva lička medvjeda danasnje f1 lewisa i maxa. Oni smiju pobjediti ferrari i udaranjem i guranjem a najsvjeziji je primjer austrija. Jel je dobio seb kaznu u kanadi? Jel je max izgurao leclerca u astriji? Dve direktne borbe za prvo mjesto su dosudene kontra Ferrarija. To sto je vama ferrari rak rana je vas problem, no sudenje i ferrari nemaju veze jedno s drugim proteklih godina a lewis je zadnji koji se treba javiti na tu temu. Stisne maxa tako u monacu onda je to ok jel tako licemjerni navijaci meecedesa? Najbolje bi bilo da ferrari kazne cim krene utrka. Neki od lcemjernosti ne vide dalje od lewisove guzice….



      8
      5

      3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Btw vec je Leclerc izguran tako, tj joa gore. Udaren je i odguran preko rubnika van staze i sudci su proglasili to trkacim incidentom. No to vama max nije kriv….a mi smo licemjerni. Nije ni vettel bio ok u kanadi? To sto je napravio leclerc lewisu su napravili sve i jedan od njih ove sezone. Vettel je stisnuo hamiltona u kanadi u zid. Lewis maxa u monacu, max leclreca uz udarac u austriji i sada leclerc hamiltona. Jbg momci nemos se je… i ostat posten. Radili su sve i jedan to a posrani su nakon prva tri puta ostali max u monacu lecerc u austriji i vettel i kanadi….e pa dosao je red i na lewisa da mu ga netko tako metne, i vala neka je.



      13
      11

      2
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Da nije bilo u Monzi suci bi kaznili LeClerca ipak za Hama vrjede druga pravila sam Toto izjavio da su navijaci bili neprijateljski raspolozeni i da bi napravili pobunu sto nije ni cudo kad je ocita krada u Kanadi + sad da su im doma gotovo iz iste situacije to napravili bilo bi sranje vrlo lako



      4
      3

      1
  6. splico3107 Prikaži

    mali mi je drag jer ima oni drskost i aroganciju ka Schumacher, nema šanse da ga prođeš osim nekom vrstom kontakta.



    11
    9

    2
  7. Gagi032 Prikaži

    Pa ti bre CRNI nisi novmalan. Vozis bre u Monci, kakva kazna za ferari. Ti si opaljen u vugla i ne moze uvek po tvom. CAOO!!!



    8
    0

    8
  8. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Nema više Čarlija.



    8
    6

    2
  9. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Gledao sam Leclerca iz F2 i mladjih kategorija… Decko je nevjerovatno agresivan i u nspadu i u odbrani. Iznenadilo me ono u Austriji kako ga je crashstappen izbacio sa staze. Decko je postovao F1 pravila, popio lekciju i rekao sebi… Necu da kmecim, vidjecete sta je trkanje. I odmah smo imali pravog Leca u Britaniji. Onaj duel i lekcija Crashu i naravno F2 preticanje Gaslyja.

    Da rezimiram! Decko izvlaci maximum iz SF90, rezultati se vide. Iz F2 znam da je vrhunski vozac, ali decko napreduje mnogo brze od ocekivanja. Po meni je spreman za titulu. Dajte mu bolid gospodo iz Ferrarija i imacete sampionat! U to sam 100% siguran!



    8
    7

    1
  10. renato2107 Donator Prikaži

    Jedino ove godine što je trebalo biti kažnjeno je Vertapen u Austriji, nepotrebno je izgurao Lecreca van iako je bio vidno brži i prošao bi u idućem krugu, te Vettelu nije trebalo kazne u Kanadi, koja je direktno utjecala na ishod utrke. Ostalo je sve u redu bilo, tako i ovo, granično ali prvi put samo opomena i, a dalje kazna.



    8
    7

    1
  11. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ali zbilja je nevjerovatan kada nije prvi i kada ne pobjeđuje!
    Jendostavno druga osoba kada dominira i sve je ko po špagi ili kada nešto krene “po zlu”…

    A o onim instagram objavama i sličnim pizdaraijama neću niti govorit!



    7
    6

    1
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Pero svake minute su razgovori tokom utrke,samo što se sve ne prenosi.Komentator nebi imao posla komentirati utrku već bi šutio ko zaliveni.Sve se svodi na stvar režije,koja objavljuje necije primjedbe ili neznam što već.


      0
      -1

      1
    • ZvoNik Prikaži

      Ma i kada vodi u utrci. Koliko puta je kukao da mu nevaljaju kočnice, da motor nema snage i slično, a odmah nakon toga napravi FL. A izjava od prije 7 – 8 godina da ga kažnjavaju zato što je druge piture. Kao vozač svaka čast, a kao karakter ženski spolni organ iste boje.



      1
      1

      0
  12. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Kmeeee kmeee…

    Pa dokle više… Svaki put kad izgubi utrku netko je drugi krivac…
    Daj više prestani cmizdrit jer naprosto ostat creš upamčen kao najveci cmizdravac među vozacima, umjesto da budes jedan od največih šampiona…



    4
    2

    2
    • Smooooth Operatooor Prikaži

      Apsolutno svi vozači se žale na team radio, SVI! Hamilton ni više ni manje od ostalih vozača. To sto njega čuješ najviše, je stvar režisera utrke koji zna da Hamilton privlaci najvise pozornosti javnosti i time najvise reakcija publike. To isto mozes vidjeti na ovom portalu gdje ne mogu proći 2 dana da nema nesto o Hamiltonu..
      To sto ti i tebi slicni to do sada niste shvatili, govori nesto o vama.



      2
      -3

      5
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        To sam i ja u par prilika pokusavao objasniti , ali vjeruj mi da nema smisla. Nema tog objasnjenja i te realnosti koja bi mogla sprijeciti navijace Ferrarija da blate Hamiltona, jer im je realno ,poslije toliko poraza pretpljenih od Lewisa,samo to i ostalo.

        Samo ih podsjetis da je ovo Formula 1 i da nas je sviju manje briga za team radio,nego na ucinak na stazi,gdje ih Hamilton redovno gazi. Prvo su se kleli u Vettela,pa kad ga je Hamilton oduvao na sve moguce nacine kroz par sezona,sad su dobili novu uzdanicu,za kojeg su govorili na pocetku sezone da treba jos da uci i da je u pravu Ferrari kada mu naredjuje da ne napada Seba ili da ga pusti na stazi.



        2
        0

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        To sam i ja u par prilika pokusavao objasniti , ali vjeruj mi da nema smisla. Nema tog objasnjenja i te realnosti koja bi mogla sprijeciti navijace Ferrarija da blate Hamiltona, jer im je realno ,poslije toliko poraza pretpljenih od Lewisa,samo to i ostalo.

        Samo ih podsjetis da je ovo Formula 1 i da nas je sviju manje briga za team radio,nego na ucinak na stazi,gdje ih Hamilton redovno gazi. Prvo su se kleli u Vettela,pa kad ga je Hamilton oduvao na sve moguce nacine kroz par sezona,sad su dobili novu uzdanicu,za kojeg su govorili na pocetku sezone da treba jos da uci i da je u pravu Ferrari kada mu naredjuje da ne napada Seba ili da ga pusti na stazi.



        2
        0

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        To sam i ja u par prilika pokusavao objasniti , ali vjeruj mi da nema smisla. Nema tog objasnjenja i te realnosti koja bi mogla sprijeciti navijace Ferrarija da blate Hamiltona, jer im je realno ,poslije toliko poraza pretpljenih od Lewisa,samo to i ostalo.

        Samo ih podsjetis da je ovo Formula 1 i da nas je sviju manje briga za team radio,nego na ucinak na stazi,gdje ih Hamilton redovno gazi. Prvo su se kleli u Vettela,pa kad ga je Hamilton oduvao na sve moguce nacine kroz par sezona,sad su dobili novu uzdanicu,za kojeg su govorili na pocetku sezone da treba jos da uci i da je u pravu Ferrari kada mu naredjuje da ne napada Seba ili da ga pusti na stazi.



        2
        0

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        To sam i ja u par prilika pokusavao objasniti , ali vjeruj mi da nema smisla. Nema tog objasnjenja i te realnosti koja bi mogla sprijeciti navijace Ferrarija da blate Hamiltona, jer im je realno ,poslije toliko poraza pretpljenih od Lewisa,samo to i ostalo.

        Samo ih podsjetis da je ovo Formula 1 i da nas je sviju manje briga za team radio,nego na ucinak na stazi,gdje ih Hamilton redovno gazi. Prvo su se kleli u Vettela,pa kad ga je Hamilton oduvao na sve moguce nacine kroz par sezona,sad su dobili novu uzdanicu,za kojeg su govorili na pocetku sezone da treba jos da uci i da je u pravu Ferrari kada mu naredjuje da ne napada Seba ili da ga pusti na stazi.



        2
        -2

        4
      • ZvoNik Prikaži

        Na ovom portalu, kažeš. A gdje i kada su to gledatelji u cijelom svijetu dočekivali zvižducima proglašenje pobjednika u crvenom kombinezonu dok ih se tvoj ljubimac naslušao.



        1
        0

        1
  13. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Lik koji napravi milion takvih poteza i lik kojeg kaznjavaju skoro pa nikad sad kuka a u drugu stranu stavlja “prijateljske” slike po instagramu itd. Dvolicnost na visini… Od njega me vise nista ne cudi i stvarno ne razumijem zasto toliko spletkari? Niiti u jednom trenutku nije bio ispred Leclerca, Ferrari je bio brzi na izlasku iz zavoja i vidio je da nije ispred i da Charles uzima stranu ali ne on stari lisac gura se di ne ide da isprovocira rekcuju ili njega ili sudaca! Znao je on dobro sta radi kao i sad… Stalno neko psiholosko prcanje. Valjda od lika koji oda telemetriju svog tima i koji ne pruzi ruku prijatelju koji pobjedi nije drugo ni za ocekivat. Prvi cu rec da je brz i trenutno dok se mladi ne dokazu najbolji ali nikad nece bit najveci makar uzeo jos 10 naslova u ovom stilu. Nekoliko utrka izuzetka ali Mercedes je taj koji pravi razliku a ne ti!



    3
    2

    1
  14. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Je da baš bi se Senna, Schumacher, ili ostali prvaci maknuli i ostavili mjesta i rekli evo frende slobodno me pretekni nije bed. Ne samo da bi ga zgurali i postavili se kao alfa mužjaci već bi mu još pokušali prst u oko gurnut da ne vidi još slijedeća tri zavoja.



    1
    1

    0
  15. Smooooth Operatooor Prikaži

    Pravilnik kaze da moras ostaviti prostora za sirinu bolida. Leclerc nije ostavio dovoljno prostora Hamiltonu i to je cinjenica i to je za kaznu.
    Po novom je to crno bijela zastava ukoliko ne dođe do dodira. Da Hamilton nije izbjegao kontakt i da je doslo do dodira Leclerc bi dobio kaznu od 5 sekundi.



    2
    2

    0
  16. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Dobro, onda vratite Vettelu pobjedu u Kanadi, govnari. To vam je jedna ogromna mrlja na suđenju ove sezone.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.