Sainzov motor iz Belgije je “živ”, Norrisa očekuje kazna za VN Italije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

Momčad McLarena je na VN Belgije imala vikend za zaborav – nijedan bolid nije uspio stići do cilja te je četvrtoplasirana momčad u konstruktorskom poretku po prvi put nakon VN Kanade ostala bez ijednog boda.

Carlos Sainz je uoči utrke na Spa-Francorchampsu dobio kaznu za novu, C specifikaciju Renaultovog motora, no kao ni vozači tvorničke momčadi, nije nastupio s njom u utrci, već je koristio stari motor B specifikacije.

Španjolčeva utrka nije dugo trajala – na startu je imao problema sa samim pokretanjem bolida, zatim se bolid ponovno ugasio u boksu, a onda je u trećem krugu utrke stao u izletnoj zoni Bus Stop šikane.

Taj je motor ipak preživio i moći će se koristiti za treninge, dok će za ostatak vikenda u bolid biti montirana C specifikacija motora za kojeg je već odrađena kazna.

“Sada znamo u čemu je bio problem. Dobra vijest je da je motor živ i da ćemo ga moći ponovno koristiti na sutrašnjem treningu te vidjeti kako će to proći.”

– Carlos Sainz

Landu Norrisu je VN Belgije trajala duže nego Sainzu, no bila je krug prekratka – mladi Britanac je bio na putu do sigurnog petog mjesta, ujedno najboljeg rezultata F1 karijere, a onda je krajem 43. kruga došlo do kvara zbog kojeg je Norris stao par metara nakon prelaska startno-ciljne crte.

Norris je bio jedini vozač koji nije dobio C specifikaciju, stoga će mu ista biti ugrađena u bolid za VN Italije. Njegov motor s VN Belgije nije preživio, no McLaren je ionako planirao ugraditi novi motor te uzeti kazne u Italiji.

Na pitanje o tome može li biti siguran da se problem neće ponoviti, Norris je odgovorio:

“Ne znam mogu li biti siguran. Volio bih to reći, ali to nije moje područje.”

“Pronašli su problem i imaju rješenje za ovaj vikend, to nije nešto što se ranije dogodilo. Rade na svemu: momčad i Renault. Želim reći da se ovo neće ponoviti i da nećemo imati nikakvih problema, ali ne mogu to garantirati.”

– Lando Norris

Osim Norrisa, kazne će imati i Max Verstappen te Pierre Gasly koji će dobiti najnoviju Hondinu Spec 4.

Norris je ranije danas predstavio posebnu kacigu koju će koristiti na VN Italije u čast svom idolu, MotoGP legendi Valentinu Rossiju.


Odgovor

5 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Norris kralj



    2
    2

    0
  2. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Bila mu je krug preduga, a ne krug prekratka. :)



    3
    3

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Sve mi se više sviđa momak. Forza Vale, forza Lando! Da te jednog dana zovemo The Doctor za F1, kao tvog idola ?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.