Leclerc: Spreman sam za borbu za naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 28 komentara

Charles Leclerc vjeruje da je spreman boriti se za naslov svjetskog prvaka, ali dodaje da ne bi trebao uopće voziti za Ferrari da nije spreman.

Prva pobjeda Charlesa Leclerca dovela ga je 12 bodova iza Sebastiana Vettela, ali su Ferrarijevi vozači tek na 4. i 5. mjestu u vozačkom poretku.

“Mislim da sam već šest utrka u boljoj formi od njega [Vettela] u kvalifikacijama. Malo sam promijenio svoj pristup.”

“U utrci je pomalo drukčija priča. Mučio sam se malo na prošle dvije utrke, ali sam nešto promijenio i čini se da se to lijepo isplatilo u Belgiji.”

“Osjećam da sam spreman boriti se za titulu. Na kraju krajeva, imam bolid i ekipi za to. Očigledno moramo još raditi jer se malo mučimo u odnosu na Mercedes, ali gledajući iz moje perspektive – naravno da imam još za učiti, ali osjećam da sam spreman.”

“Uvijek morate biti spremni kad se nađete u ovoj poziciji jer inače ne bih trebao voziti ovaj bolid.”


Odgovor

28 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Sreca za tebe pa je Vetel prenjeo formu od kraja prošle sezone, ali vidjećemo. Samo čudo ako se desi neće postati šampion, ali ne preko noći



    6
    -1

    7
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ne vezano za Vettela, on je spreman :thumbs:



      15
      11

      4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Haha jos jedan u nizu koji pokusavaju losu formu Vettela opravdati za ovako blisku borbu s Vettelom po bodovima? Ahhh ajmo malo o statistici, krepao mu motor na putu do pobjede u bahreinu, u australiji su rekli da nenapada Vettela. U Kini i Baku je sluzio za stopanje Mercedesa pa na kraju zavrsio iza Maxa. U Monacu mu ekipa s krivom procjenom ga smjestila u situaciju da se mora probijati u bodove sa zacelja. U baku ,njemackoj i monacu sudari sa 2 DNF. Vettel nema ni jedno odustajanje i imao je probleme u kvalama kao i leclerc dok Vettel jedino u prvoj q rundi a leclerc u 3. 3 puta je osvojio ove godine za Ferrari PP i vodi u kvalama. Ovo je prva utrka u kojoj je taktika nastimana da pobjedi on. Vettel je takoder grijesio u baku sa piruetom ili zabijanjem u maxa no govoriti kalo je Vettel imao losu formu a Charles ne te da je to razlog zato sto mu ke blizu nema smisla. Da mali nije imao toliko peha vec bi on Vettelu bjezao . Npr da nije prdno motor u Bahreinu vec bi bio ispred. Uz sve to tek je odradio sezonu i pol u f1 i dosao u Ferrari. Mozda mu ne treba vrijeme prilagodbe el tako? Trebao je odmah Vettela gaziti uzduz i porpijeko? Daj nemojte biti nerealni. Decko je ispunio sva ocekivanja i nista njemu vettelovi pehovi i forma nisu pomogli jer pehova i oscilacija u formi je imao i cherles.



      20
      9

      11
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Gledao sam Vetela u 2009-2013 sezoni, pa ovo je blijedo izdanje.
      I upravo zbog toga pada u formi SV se ovo dešava.
      Nema sumnje da je CL vrhunski vozač, to sam napisao i ranije, ali ima jos da pokaže.



      9
      5

      4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Gledao sam ga i ja ali ono je bio dominantan stroj a ovo nije i voze ga obojica a ne samo on. Vettel je bolje usao u sezonu no c.L sve bolje parira Vettelu ma tko sta rekao na to. I ne mozes usporedivat forme iz dominantnog bolida i sada Ferrarija koji mozda nije ni 2 bolid po brzini.



        6
        0

        6
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ovo je prava Vettelova forma samo bolid nije dominantan ;)



      7
      -12

      19
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Stani malo na kočnicu,Hamilton mora završiti najmanje 4utrke ispod 10 mjesta,da možeš ti tek u borbu za titulu,al ti su najbolji sto misle da nakon jedne pobjede vec se bore za titulu.
      Znate onu.Kako je ušao tako i izašao,nit dobar dan nit doviđenja.Harmonikaš.Ma harmonikaš se vukao 100 metara na harmoniku.


      0
      -12

      12
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Treba nekad shvatiti neciji komentar pa onda komentirat, ili zbilja mislis da se to odnosi na ovu sezonu?



        5
        3

        2
      • Mercedes
        Serviser Donator Prikaži

        Treba napravit prvo pouzdan bolid,onda tek može u borbu za naslov.



        1
        -1

        2
      • avalon Prikaži

        pouzdan nije isto šta i konkurentan no valjda je lako pomišat lončiće zar ne ? :) :) :) a ako bi pričali o pouzdanosti koju ferrari navodno treba postić da bi neki njihov vozač krenija u borbu za naslov onda … pogleda sam odustajanja vozača ferraria zbog “nepouzdanosti” tj teh problema od 2010. do sada i “rezultati” su alonso u 5 sezona 3 odustajanja , massa 2 , kimi 4 i seb 1 = 12 odustajanja u nepunih 9 sezona . zaista i ovo pokazuje da je Serviser u pravu …. ferrari nikako da složi pouzdan bolid :) :) :) usporedbe radi ako pričamo o POUZDANOSTI ( ne konkurentnosti ;) ) u razdoblju od kada mercedes dominira tj od 2014. do danas lewis je ima 5 , rozberg 4 i bottas 2 = 11 odustajanja zbog teh problema ;) rezultat ferrari nepunih 9 sezona 12 : mercedes u nepunih 6 sezona 11 odustajanja zbog “tehnike” . toliko o POUZDANOSTI . a ako pričamo o KONKURENTNOSTI čak ni tu ferrari nije bija katastrofa … u dominaciji seba/RB uz malo više pameti i muda fernando/ferrari su mogli , bili vrlo blizu prekidanja dominacije RB . lani uz više mudrosti , odlučnosti MA i recimo koncentriranosti seba ferrari je također makar na sezonu moga “zaustavit” LH/mercedes …. tip pouzdanost nije = konkurentnost šta broj navedenih činjenica o odustajanjima teh prirode jasno iskazuje ;)



        5
        4

        1
  2. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Jos malo iskustva i ne vidim razlog zasto ne bi bio prvak, naravno uz konkurentan bolid.



    8
    6

    2
  3. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Uuuu iduca godina ce bit najbolja sezona u ovoj eri(2014-2020) Max Leclerc stari Hamsta, Vettel,(mozda Albon,Ocon Riccardo ,Bottas) pravila ostaju ista,Ferrari ce bit jaci sigurno,Merc isto RB isto nadam se i McLarenu i Renaultu da ostvare podije i da kidaju bodove trojki!!!!



    7
    6

    1
  4. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    “Na kraju krajeva, imam bolid i ekipu za to” e baš to dvoje nemaš prijatelju moj ? i ja mislim da si ti spreman i možeš biti spreman koliko te volja, ali bez ovog dvoje u konkurenciji druge dvije top ekipe teško će to ić, odnosno nikako.



    5
    5

    0
  5. Fia
    Realista Prikaži

    Vetma se zaletio s ovakvim clancima, mora da je mazohist :D



    6
    -5

    11
    • Mclaren
      raca Prikaži

      @ Realista, koji je tebi klinac? Ak ti ne paše, znaš put



      7
      2

      5
      • Fia
        Realista Prikaži

        Volim ja njega bocnut iz fore, nista lose, a ne znam sta tebe muci haha



        7
        0

        7
      • avalon Prikaži

        anti ferrari , anti vetma virus ? ne objaviti članak/mišljenje darovitog vozača koji vozi jedan od 3 top bolida današnje F 1 bi zapravo bija vetmin “pogodak” , a ovako je “promašaj” ? možda bi “pogodak” bija da vetma napiše npr šta je danas doručkova max ili vjest važnu za F 1 o tome kako je lewis “lansira” lanac neat burger u londonu di je otvoren prvi u valjda nizu i di će se jesti vegetarijanski burger . velika greška vetme je šta nam još 2017. nije prenio vrlo bitnu vijest tj da je LH preša na vegetarijansku prehranu zbog čega i pokreće neat burger . jbš ovakav F 1 portal koji ne donosi ovakve bitne vijesti nego nekakve izjave , razmišljanja mladog , talentiranog vozača o negovoj (ne)spremnosti u borbi za prvaka ….. mene više zanima današnji maxov doručak ili npr je li lewisov neat burger bolji od krustyevog burgera …. oni koji gledaju simpsone znat će o čemu govorim :)



        7
        6

        1
  6. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Forza Lec..
    Mali ima “ono” nesto za bit prvak… Prije svega ima glavu…



    1
    1

    0
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    SV je od prošlogodišnje Njemačke u padu, prvenstveno psihički pa se to odrazilo na njegove preformanse. Mislim da se cipelari “mrtav konj”. Mislim da trenutno nije spreman boriti se sa Lewisom na toj ili barem prošlogodišnjoj razini i to LH zna i malo mu trlja sol u ranu. Što je legitimno. S druge strane CL je vrlo brz mladac koji ide glavom kroz zid. Pokazuje znanje, vještinu i brzinu, ali i neke dječačke pogreške što je normalno s obzirom da sjesti u Ferkana nije samo tako. Ove sezone dva DNF-a Lewisova bi ih vratilo u borbu što je znanstvena fantastika, a za budućnost treba vidjeti kako će Ferrari izbrusiti ovaj dragulj i kakav će mu paket ponuditi.



    2
    0

    2
  8. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Svi su spremni za biti prvak ali uvik nešto fali…
    I ja sam isto.
    Prošle godine sam se malo nasmijao kada je nakon par utrka u Alfi rekao spreman sam za Ferari i doša je u Ferari.


    0
    -1

    1
  9. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    CL je pokazao vec prosle godine kolko je dobar stalno se svodi ko je dobar ko je los i LeClerc i Vettel su odlicni vozaci
    Te price vjeroatno i Merc forsira da napravi metez u Ferrariu .Mediji cjelu godinu kure frku pa na los potez Vettela pisu kak napusta F1 pa pitaju Vettela a on im kaze od kud im to da tak nes nije nikad izjavio
    Ima Ferrari vozace treba poradit na bolidu napustit ovaj aerodinamicki tip i ic na downforce ko Merc i RB i definitivno trebaju bolje ljude za taktiku



    2
    2

    0
  10. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Zaboravio je kvalije u kojima je Vettel imao probleme s bolidom i bez njegova utjecaja je ostvario bolje vrijeme.



    1
    0

    1
  11. ZX10R Prikaži

    To bi bilo super,no mislim da je malo kasno
    Da se nisu dogodili neki pehovi bilo bi veće šanse
    Na kraju tu je uvijek brzi i opasni Hamilton i njega se nešto pita tako da mislim da će biti teško,no nitko sretniji od mene da ferrari bude broj 1,ili barem da imamo napete utrke do samoga kraja,nema ništa bolje za nas koji volimo f1
    Neka pobijedi brži i bolji
    Sretno svima !!!


    0
    0

    0
  12. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Mislim da je malo požurio sa izjavom,nije upitno da može biti prvak jednom,ali..ove sezone teško i neizvedivo,to što je pobjedio ne znači da je automatski prvak.
    Njegovo vrijeme tek dolazi a ovakve izjave mu baš i ne pomažu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.