Gasly: „Rekao sam Charlesu – molim te pobijedi ovu utrku za Anthoinea“

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

Pierre Gasly je opisao ovu VN Belgije kao „najemocionalniju utrku koju sam ikad vozio“ nakon šokantnih vijesti o smrti njegovog prijatelja Anthoinea Huberta dan ranije.

„Niste spremni s 22, 23 godine proživljavati ovakve trenutke, gubitak jednog od najboljih prijatelja“, rekao je Gasly nakon što je završio utrku na devetoj poziciji.

„Odrastao sam s njim otkad sam imao sedam godina u kartingu. Bili smo cimeri, živjeli smo u istom stanu šest godina. Bili smo školski kolege, Učio sam s njim od svoje 13. do 19. godine kod istog profesora u privatnoj školi.

U šoku sam, nisam pojmio kako brzo to može doći. Jednostavno je užasno. Već sam planirao vidjeti se sa svim našim prijateljima sutra jer nitko od nas ne shvaća što se jučer dogodilo te je to užasno tužno.“

– Pierre Gasly

Utrku je pobijedio Charles Leclerc, koji je također bio prijatelj s Gaslyjem i Hubertom kad su bili mlađi.

„Rekao sam Charlesu prije utrke ‘molim te pobijedi ovu utrku za Anthoinea’ jer smo se počeli utrkivati iste godine, Charles, Anthoine i ja. Te je zapravo Anthoine pobijedio na Francuskom kupu 2005.

Utrkivali smo se zajedno godinama i svi se znamo međusobno. Između Julesa [Bianchija], prije nekoliko godina, i sad Anthoinea, mislim da su to užasne vijesti za francuski motosport. Oni su bili dvije odlične, nevjerojatne osobe. Jednostavno je jako teško shvatiti to sve.“

– Pierre Gasly

Gasly je priznao kako mu je taj sudar donio novo razumijevanje opasnosti u motosportu.

„Tijekom ljetne stanke, pričao sam o sigurnosti [s] ljudima koji nisu vozači te su oni govorili ‘F1 je jako sigurna sad, potpuno je drugačije nego što je prije bilo’ i moram priznati da sam se složio s njima jer to nije nešto o čemu razmišljate.

Kad sam u bolidu, osjećam se jako sigurno i kao da nam se ništa ne može dogoditi. Ali na ovakvim brzinama jednostavno vas vrati u stvarnost štogod da se dogodi na 200, 250, 300, možete raditi štogod želite, mislim da će uvijek biti visoka šansa smrti te je to nešto što mi kao vozači prihvatimo.

Ali nažalost, dogodila se ova nesreća da nas podsjeti sve da se radi o veoma opasnom sportu. Samo sam užasno tužan jer se radi o jednom od mojih najbližih prijatelja u sportu.“

– Pierre Gasly

Odgovor

5 komentara

  1. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Moram priznati da je i meni ovaj nemili događaj otvorio oči po pitanju sigurnosti u automobilizmu.



    15
    15

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Anthonie je bio zaista veliki talent. Bianchi veliki kandidat za mjesto u Ferrariju. I pored 2 velika prijatelja Charles je izgubio i oca.
    Jbt, kako je život okrutan.



    19
    19

    0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Charles je dusa od covjeka i vozaca. Bez obzira za koga navijas, njega ne mozes da ga ne volis. Pogotovo kada vidis jos onu djecacku facu. Neiskvarenu.

    Ovo je tek pocetak. Žil ga ceka u Japanu. Otac u Francusku…
    Ovo je bilo samo za Tonia.



    21
    20

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.