Potvrđene promjene komponenti pogonskih jedinica – šest vozača s kaznama

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Nakon što smo već ranije izvijestili o kaznama za VN Belgije zbog nedozvoljenih promjena komponenti pogonske jedinice, FIA je potvrdila sve promjene i kazne.

Promjena je bilo mnogo – sva četiri proizvođača su na prvu utrku nakon ljetne stanke donijeli nove specifikacije pogonskih jedinica.

Mercedes je donio novi motor, MGU-H i turbopunjač. Navedene komponente su ugrađene u sve bolide s Mercedesovim motorom – Mercedes, Racing Point i Williams – a jedini vozač čiji broj komponenti prelazi dozvoljeni broj je Racing Pointov Lance Stroll. Stroll sa sve tri komponente prelazi dozvoljenu granicu, stoga je dobio kaznu starta sa začelja.

Sergio Perez je dobio novu jedinicu, ali neće nastupati s njom na utrci zbog vatrenog drugog slobodnog treninga. Očekuje se da će na idućoj utrci u Italiji dobiti novu pogonsku jedinicu koja će mu donijeti kazne. Slična stvar se dogodila Lanceu Strollu kad je Mercedes prvi put uveo nadogradnje na motor u Kanadi – bolid se zapalio na treningu i zato sad ima više korištenih elemenata od ostalih s Mercedesovim motorom.

Ferrari je donio nove verziji istih komponenti kao i Mercedes, ali su one ugrađene u samo tri od šest bolida s njihovim motorima – u oba Haasa te u Alfu Antonija Giovinazzija. Za njih nema kazni, kao što ni za tvorničku momčad neće biti prilikom ugradnje novih komponenti koje planiraju ugraditi na VN Italije. Raikkonen nije dobio nove komponente jer njega čekaju kazne.

Honda je već ranije potvrdila da će novu pogonsku jedinicu ugraditi u bolide Alexa Albona i Daniila Kvjata. Albon je dobio kompletnu novu jedinicu, dok je Kvjat dobio sve osim elektronike i baterije – obojica imaju kaznu starta sa začelja.

Renault je donio C-specifikaciju svog motora te je isti ugrađen u sve bolide osim u McLaren Landa Norrisa. Riječ je samo o motoru, stoga su Ricciardo, Hulkenberg i Sainz dobili samo 5 mjesta kazne. Ipak, nitko od njih taj motor neće imati na VN Belgije jer su svi vraćeni na B-specifikaciju. Iz Renaulta tvrde kako nema problema s pouzdanošću, već je ovo bila taktička promjena s obzirom na to da se na Spa-Francorchampsu može pretjecati lakše nego na nadolazećim stazama,

Jedan MGU-K više za 2020.

S obzirom na rekordan broj utrka za 2020., čak 22, F1 će dopustiti momčadima korištenje jednog MGU-K više nego ove godine. Ove godine su bile dozvoljena samo dva MGU-K, isto kao i dvije kontrolne elektronike i baterije. Ostale komponente su ograničene na tri.

Povećanje je zatražio Renault, a momčadi i F1 su se s time složile.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.