Ricciardo: Red Bull je morao učiniti nešto po pitanju Gaslyja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Daniel Ricciardo misli da je momčad Red Bulla bila fer oko afere Gasly/Albon, te smatra da je Gasly dobio dovoljno vremena da pokaže što zna.

“Iskreno, ne mislim da nisu bili fer. Mislim da su morali učiniti nešto.”

“Nemam ništa protiv Pierrea, nemamo problema, sviđa mi se kao osoba i ne sviđa mi se vidjeti da mora natrag u Toro Rosso. Ali, realno, Red Bull mu je dao 6 mjeseci i nisam vidio nekakav znak napretka ili momentuma.”

“Očigledno, Max pobjeđuje i pokazuje što bolid može – barem biti na podiju, a Red Bull je to i očekivao. Kao Red Bullov vozač, znate kako to ide, ja sam bio u tom programu… Znate što očekuju od vas i ako se to ne dogodi – oni će pronaći nekog drugog.”

“Ne želim reći da je bilo neočekivano, a siguran sam da je i Pierre imao svojih sumnji da se nešto može promijeniti, ali to je realnost. Šteta za njega, ali mislim da je Red Bull trebao učiniti nešto.”

“Sad Albon ima priliku i vidjet ćemo kako će to proći.”

– Daniel Ricciardo

Carlos Sainz također kaže da nije bio iznenađen ovim potezom:

“Znamo kako stvari funkcioniraju u Red Bullovom svijetu i kako se može sve promijeniti, tako da me ovo ne iznenađuje.”

– Carlos Sainz

Na upit je li bilo pošteno uspoređivati Gaslyja s Verstappenom, Sainz kaže:

“Da. To je pošteno jer su vozili isti bolid. Ali, ja sam uvijek govorio da prilagodba na novu ekipu može trajati duže nego ljudi misle ili duže nego što vozači misle. Ako provedete par godina u bolidu moći ćete izvući više iz njega nego u prvih deset utrka.”


Odgovor

4 komentara

  1. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Trebali su oni čim je Ricciardo potpisao za Renault uzeti Sainza u Red Bull, najlogičniji potez. Ali ne, odlučili se onda za Gaslya koji je tek odvozio pola sezone isto kao i sad za Albona… Sainz provjereno funkcionira s Verstappenom, iskusan je (jednako kao Verstappe po broju utrka) i vjerojatno je na sličnom nivou što se tiče brzine. Smatram da su oboje prerasli one tenzije iz Toro Rossa i ličilo bi to na nešto.
    Nadam se bar za Sainza da će ostat sad u Mclarenu godinama, a Mclaren od 2021. kandidat za pobjede.



    8
    7

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      A smatras da bi Sainz pristo na RB? Doci da bude druga violina Maxu.. Smatram da je Sainz bolji od toga..
      Odluka RBa je fer i nije neocekivana, jedino sto nije bilo ok da su dali izjavu da je siguran do kraja sezone, da bi prakticki sljedeci dan dobio cipelu..



      3
      2

      1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ja se nadam da Albon nece izgorit od zelje da se dokaze kao dostojna zamjena za Gaslya u toj mjeri da frcaju crveni djelovi bolida po stazi. Jer kad se sjetim Kvyata pa Maxa ne bi me cudilo da se povijest ponovi.



    1
    0

    1
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Kaj bi izgorio ak zna, ak nezna ce zgorit pa nije trubadur ko Gasly vozac je .Nema tu ili imas znajnje i talent ili nemas ak ti pol sezone nije dosta da se bar donekle uklopis onda si trubadur ko Gasly al Albon je po meni vozac i vec na Spa mu prognoziram 6mj posto krece sa zacelja i skupljeno iskustvo u novom bolidu pa ce vec u Monzi bit spreman da izvlaci iz bolida sto se trazi od njega
      Isto tako nece bit ni na jednoj stazi sporiji od Maxa pol sec u kvalama kolko onaj trubadur Gasly imao u prosjeku u svih 12 utrka



      1
      -1

      2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.