Raikkonen pojasnio razlog pozivanja Ericssona u Belgiju

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Nakon što je jutros obznanjeno da će Marcus Ericsson, rezervni vozač Alfa Romea, umjesto na IndyCar utrci u Portlandu biti prisutan na VN Belgije, Kimi Raikkonen je objasnio zašto će Šveđanin biti s Alfom.

Naime, Raikkonen je očito imao uzbudljivu ljetnu stanku pa je tijekom iste istegnuo mišić. Iako on vjeruje da će se moći utrkivati, kaže kako nije siguran i bilo bi “glupo” da momčad nema spremnu zamjenu.

“Istegnuo sam mišić pa ćemo vidjeti kako će biti. Moramo imati rezervni plan. Mislim da bi trebalo biti u redu, ali nikad se ne zna.”

“Bilo bi glupo ne imati trećeg vozača u slučaju da ja ne mogu voziti, to bi bio najgori scenarij. Postoji razlog zbog kojeg svaka momčad ima trećeg vozača. To je normalno. Za njega je to teška situacija jer je imao utrku, ali tako je kako je.”

– Kimi Raikkonen

Finac nije precizirao način na koji se ozlijedio, no potvrdio je da je riječ o sportskoj ozljedi:

“Sport. To je opasno. Uvijek sam govorio da je opasniji – piće je vjerojatno sigurnije. Većinom se ne ozlijedite, samo ste mamurni.”

– Kimi Raikkonen

Ericsson je nakon 2018. izgubio trkaće mjesto u Alfi – tadašnjem Sauberu – ali je ostao njihov rezervni vozač. Trkaće mjesto je pronašao u IndyCaru sa Schmidt Peterson Motorsportom, no njegovo mjesto za 2020., kad SPM ulazi u suradnju s McLarenom i Chevroletom, nije sigurno te mu propuštanje utrke u Portlandu sigurno ne ide u korist.

Zanimljivo, Raikkonen nije jedini F1 vozač koji se uspio ozlijediti tijekom ljetne stanke. Lando Norris, koji je dio stanke proveo u Hrvatskoj, ozlijedio se prilikom trčanja. Ima upalu tetive u lijevom stopalu, no očekuje se da neće biti problema s nastupom. Ako problema ipak bude, McLaren na raspolaganju ima Sergeja Sirotkina, zajedničkog rezervnog vozača McLarena i Renaulta.


Odgovor

6 komentara

  1. Iceman86 Prikaži

    Kimi drmni jednu vodku i da vidiš, nema bolova ????



    9
    8

    1
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    koji je ovo lik :D

    Sport. To je opasno. Uvijek sam govorio da je opasniji – piće je vjerojatno sigurnije. Većinom se ne ozlijedite, samo ste mamurni.

    ima li negdje video gdje je to izjavio?



    8
    8

    0
  3. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Stavit 100 kuna na pole position i pobjedu kimia na spa ?????????



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.