Marino Sato u Camposu do kraja sezone

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

20-godišnji Japanac Marino Sato debitirat će u Formuli 2 na utrkama u Belgiji te će do kraja sezone voziti za Campos Racing.

Sato će biti već treći različiti vozač u bolidu #14 ove sezone – prvih pet rundi je u tom bolidu sjedio Dorian Boccolacci, a na posljednje tri ga je vozio Arjun Maini. Boccolacci je osvojio 30 bodova, dok je Maini u šest utrka ostao bez bodova. Vodeći vozač Camposa Jack Aitken trenutno drži peto mjesto u vozačkom poretku sa 134 boda.

“Želio bih se zahvaliti svima koji su omogućili ovo te Adrianu [Camposu, šefu momčadi] na toploj dobrodošlici. Ovo će biti najveći izazov u mom životu dosad, ali stvarno sam uzbuđen i veselim se tome.”

– Marino Sato

Satu je ovo uvjerljivo najbolja godina u trkaćoj karijeri – natječe se u Euroformuli Open gdje s 8 pobjeda u 12 utrka uvjerljivo vodi u prvenstvu sa 108 bodova prednosti ispred drugoplasiranog. U tom je prvenstvu ostalo još šest utrka, a s obzirom na preklapanje Euroformulina vikenda u Silverstoneu i F2 vikenda u Monzi idućeg vikenda, Sato će morati propustiti dvije utrke u nižoj kategoriji, no svejedno će mu ostati ogromna prednost.

Raniji rezultati mu nisu impresivni – u dvije sezone u Talijanskoj F4 je ostvario samo jednu pobjedu, dok u prošle dvije godine u Europskoj Formuli 3 nije imao nijednu pobjedu. Najbolji ukupni rezultat mu je 10. mjesto iz prve sezone u jednosjedima, u Formuli 4 2015.

Sato je s Camposom već surađivao na testiranju u Abu Dhabiju krajem prošle godine.

“Drago nam je što možemo pružiti dobrodošlicu Marinu u momčad. Sato je već odradio predsezonska testiranja s nama te smatramo da je on obećavajući talent sa svjetlom budućnošću. Zajedno ćemo naporno raditi kako bismo bili uspješni u preostalim utrkama sezone i kako bismo postavili temelje za budućnost.”

– Adrian Campos

Konačni rezultati Formule 2 2019.

Adrian Campos i Marino Sato

Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Da vidimo sta zna novi Kobajasi.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.