Raikkonen potpuno predan Alfi i njihovom projektu

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 8 komentara

Šef Alfa Romeo F1 momčadi Frederic Vasseur je izjavio kako odnos momčadi s Kimijem „funkcionira savršeno“ te mu pomažu „crno-bijele“ rasprave.

Raikkonen je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sauberom, koji se pretvorio u Alfu Romeo za 2019., nakon što je saznao kako će izgubiti poziciju u Ferrariju na kraju 2018.

Posljednji Ferrarijev svjetski prvak je trenutno osmi u ukupnom poretku vozača. Osam od dvanaest utrka ove sezone je završio u bodovima te je osvojio 31 od 32 boda koje Alfa Romeo trenutno ima u 2019.

„Prednost s Kimijem je ta da prije nego što je potpisao [ugovor] proveli smo sate raspravljajući, o momčadi, pozitivnim i negativnim stvarima, gdje možemo napredovati i gdje moramo napredovati.

Bili smo jako otvoreni o tome kakva je prava situacija u kompaniji. I mislim da ga ne iznenađuje kad imamo problema jer smo to već znali.

Potpuno je predan našem projektu. Ne znam kakav je bio prošle godine u Ferrariju, nisam bio tamo, ali za nas ovo funkcionira savršeno.“

– Frederic Vasseur

Raikkonen je debitirao u F1 vozeći za Sauber u 2001. te je pričao ove godine koliki utjecaj ima to da vozi za momčad gdje je sretan, bliže domu u Švicarskoj i slobodan od sve politike koju povlači vožnja za vodećeg proizvođača.

Vasseur je rekao kako nije mogao predvidjeti hoće li se Raikkonenu svidjeti rezultati s momčadi, ali je rekao da se Raikkonen uklopio u momčad kako je i očekivao.

„Najvažnije mi je bilo da se pobrinem da bude predan. Predanost znači da je prisutan u tvornici, da pritišće dečke i da bude zahtjevan.

Zahtjevan je, i ne želim da se opusti, to definitivno nije slučaj. Želim imati nekog u momčadi tko pritišće prema rezultatima. To je također dobra situacija i za inženjere i to je važno.

Ali razumije da nije u Ferrariju ili Mercedesu i da se ne može sve popraviti za dva tjedna.“

– Frederic Vasseur

Raikkonen je zaintrigirao mnoge ranije ove godine kad je opisao F1 „više kao hobi“ otkad je prešao u Alfu, što je bilo u referenci s time koliko ponovno uživa u utrkivanju te je Vasseur rekao da to igra ulogu u tome kako dobro Raikkonen vozi.

„Morate odraditi posao i u subotu i u nedjelju te morate biti u potpunosti uvjereni da svi pritišću u pravom smjeru. Psihološka strana ovoga je veoma važna.

Po meni, sviđa mu se atmosfera. Imamo rasprave, potpuno otvorene, crno i bijelo, iskreno poprilično je lako raditi s njim.

„Ja sam i više nego sretan s trenutnom situacijom. Obavlja odličan posao u bolidu, dolazi u tvornicu svaki tjedan, potpuno je predan. Ne može bolje.“

– Frederic Vasseur

Odgovor

8 komentara

  1. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Nekako mi je teško zamisliti kimija koji je predan ubilo što osim sladoleda



    2
    -12

    14
  2. Duklica Prikaži

    Kimi bi bio jedan od boljih pilota kada nebi bilo ovoliko podrške od inžinjera iz boxa, kao i ostale silne sofisticirane tehnologije. Vožnja bolida na ovakav način, zavisi puno više od podrške, a manje od vozača. Nekada su najbolje rezultate davali vozači godina, kao sada Kimi…



    13
    13

    0
  3. Iceman86 Prikaži

    Kimi je doktor za cijelu F1



    13
    13

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Kimi će voziti do 60 -te , nadam se ;).
    Uživa u tome i forma mu je ok.
    Sa iskustvom kojeg ima, kao malo ko danas u F1, milisekunde koje prirodno gubi starenjrm sve nadoknadi opuštenim pristupom, iskustvom i duljinom trajanja utrke .



    13
    13

    0
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ova ekipa će od Saubera napraviti nešto.

    Kimi će voziti sve dok Fred bude htio da vozi.

    Držim im fige. Ovaj gazda je na pravom mjestu, samo da ga ne kupi netko drugi….



    13
    13

    0
  6. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Volim Alfu i nadam se da će 2021. biti konkurentni za podijume, kao i to da će Kimi voziti tada, ne vidim problem ako je forma tu, samo da nema puno politike što smara Icemana :D



    11
    11

    0
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Volio bih vidjeti Micka uz Kimija. Mogao bi dosta od njega naučiti.



    6
    6

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.