Honda je pronašla bolje performanse nakon VN Francuske

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Hondine performanse od uvođenja 3. specifikacije motora na VN Francuske poboljšale su se nakon što su odradili određena fina podešavanja nakon te utrke u Paul Ricardu.

Red Bullov Max Verstappen tvrdi da je japanski proizvođač prestao biti konzervativan upravo nakon te utrke. Tamo nisu bili kompetitivni, ali je Verstappen zatim pobijedio u vrućoj Austriji, bio na podiju u Britaniji, ponovo pobijedio u Njemačkoj i bio na poleu u Mađarskoj.

Masashi Yamamoto tvrdi da nije stvar samo u učenju o novom motoru:

“Mogu shvatiti zašto Max uspoređuje Francusku i Austriju. Puno smo naučili od Kanade do Francuske, pogotovo o visokim temperaturama.”

“Zatim smo poduzeli neke mjere prije Austrije i zaista je pomoglo. Shvaćam zašto Max kaže da smo u određenim uvjetima pritiskali motor.”

Verstappenova pobjeda u Austriji došla je nakon Mercedesovih problema s pregrijavanjem. Hondine mjere očito su dobro funkcionirale jer je Nizozemac mogao pritiskati sve do posljednjeg kruga utrke.

Toyoharu Tanabe tvrdi da fino uštimavanje motora nije prestalo tada:

“Naučili smo nešto u Francuskoj i to poboljšali za Austriju. Zatim smo naučili nešto u Austriji i poboljšali se za Njemačku.”

“Pokušali smo sve optimizirati.”

“Nije savršen tajming uvođenja novih motora jer smo tada po prvi put vidjeli drukčije uvjete, a u takvim prilikama se morate dodatno uštimati.”

“Ako su vam loše performanse – možete voziti. Ali ako imate problema s pouzdanošću – snaći će vas velika kazna i nećete moći voziti. Prema tome, uvijek moramo tražiti balans između performansi i pouzdanosti.”

“Moje stajalište je takvo da najprije morate pružiti određenu razinu pouzdanosti pa onda možete početi gurati performanse.”


Odgovor

6 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Drago mi je da su se vratili. Samo strah me upravnog odbora i njihovih odluka. Nikad nije dobro ako je F1 na dnevnom redu uprave korporacije.



    14
    14

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      a tako bi trebao odlučivati u korporaciji?
      to je tako u svakoj korporaciji, u svakoj tvorničkoj ekipi. ne odlučuju tanabe i yamamoto, niti toto* niti cyril niti, niti binotto.
      *on je ipak manjinski vlasnik, pa ima nekog manjeg utjecaja.

      ko što rekoh, ne bojim se odluke hondinog upravnog odbora, ostajemo 100%.



      7
      7

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Sada kada ih je krenulo i kada se počinju isplačivati godine patnje nikako ne bi smijeli odustati. imaju bolno iskustvo sa Brawn GP i preranim odustajanjem. Pogotovo sa ovim Hypom oko Maxa i RB-a gdje ih Marko i Horner hvale na sva usta. ovo im je samo još dobra reklama. Bili bi ludi odustati.



      8
      8

      0
  2. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Mala vam se greška potkrala. Spominjete Bahrain koji tu ne bi trebao biti.



    3
    3

    0
  3. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    to što su izjavili je bilo vidljivo zdravom oku i maxovim hiper performansima na idućoj utrci u austriji. Van teme- jeste li pogledali MOTO GP iz austrije? Pogledajte jer mi se čini da ta staza postaje totalno napeta u utrkivanju bilo čega po njoj.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.