Massa otovren za WEC i Formulu E u budućnosti; Buttona ni u snovima ne zanima Formula E

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 3 min 2 komentara

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa je izjavio kada njegova F1 karijera završi, da bi bio zainteresiran za pokušaj u WEC-u ili Formuli E. U razgovoru s novinarima za vrijeme Vn Velike Britanije, Williamsov čovjek je upitan o mišljenju završnice Formule E koje se održavalo prošli vikend; vidjeli smo slavlje njegovog sunarodnjaka Nelsona Piqueta Jr. koji se okrunio naslovom u prvoj sezoni.

“Bilo je zanimljivo, svakako kompetitivno. Možda staza nije bila tako sjajna zbog toga jer je teško pretjecati tamo, tako da treba popraviti neke stvari za budućnost. Neke zanimljive ideje i brži automobili su nužnost. Uglavnom, ideja je vrlo interesantna i lijepa.”

S nekoliko bivših F1 vozača i Brazilaca koji nastupaju u seriji, Massa je upitan razgovara li o drugim serijama sa svojim kolegama.
“Da, svakako, oni su sretni s prvenstvom. Kada nisi u F1 to može biti druga opcija.”

Nije odbacio mogućnost da bi sudjelovao u Formuli E.

“Možda. Ne znam, imam mnogo različitih stvari o kojima bih mogao razmišljati u ovom trenutku! Možda nakon što napustim F1 ću razmišljati o drugim opcijama… poput Formule E ili  WEC-a kojeg isto smatram sjajnim natjecanjem. Mislim da su tamo najbolji automobili nakon F1, tako da sam više zainteresiran za to. Nakon što završim s F1, morati ću uzeti vremena za razmišljanje. Ne možete Formulu E staviti u isti koš, Formula 1 je Formula 1.”

Manje pozitivan je bio Jenson Button. Britanac je jasno označen kao kandidat za WEC serije kada napusti F1 i nema nikakvog interesa za Formulu E.

“Jesam li gledao utrku (u Battersea Parku)? Ne. Gledao sam neke utrke ove godine i razlog nisu automobili, razlog su vozači. Tamo je mnogo vozača s kojima sam se utrkivao proteklih godina. Mislim da je tamo 13 bivših F1 vozača i to je ono što čini ovu seriju zanimljivom: imaju zaista pravih talenata tamo; napravili su dobar posao što su stavili tako talentirane vozače u automobile. Mislim da je to sjajno mjesto za električno-utrkivanje – ako mogu to tako nazvati – ali mislim da je sjajno što se možete boriti s kvalitetnim vozačima koji su tamo. Nažalost, to nije nešto što mene interesira. Motorsport je motorsport za mene. Nešto što volim je miris, brzina i zvuk – to je ono što čini F1.”


Odgovor

2 komentara

  1. ClarenceF1 Prikaži

    I dalje ne kontam…mi da se vozimo na skupi benzin, a oni da se trkaju na jeftinu struju…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.