Wolff protiv preranih promocija mladih vozača: “Ne bih želio da George izgori”

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 4 min 23 komentara

Šef Mercedesa Toto Wolff kaže kako još uvijek ne razmišlja o promoviranju Georgea Russella u svoju momčad jer općenito smatra da nije dobro stavljati mlade vozače u veliku momčad tako rano.

Russell se nakon trećeg mjesta u europskoj F3 2016. pridružio Mercedesovom juniorskom programu te je u dvije godine osvojio dvije najbliže kategorije Formuli 1 – GP3 i Formulu 2.

21-godišnji Britanac je ove godine debitirao u F1 za Williams gdje briljira pored iskusnog povratnika Roberta Kubice – u kvalifikacijima ima čistih 12-0 u odnosu na Poljaka, dok u utrkama ima 9-2. Na njegovu žalost, baš je jedan od ta dva poraza u utrkama Kubici donio jedini Williamsov bod sezone 10. mjestom na VN Njemačke nakon Russellove male, ali skupe greške. Unatoč tome, Russell je nastavio sa sjajnom formom te je u Mađarskoj briljirao kvalificiranjem i završavanjem na 16. mjestu, nadmašivši time brojne različite bolide iz sredine poretka dok je Kubica ostao prikovan za začelje.

[vozac broj=”63″ ime=”George Russell” momcad=”Williams” sezona=”2019″]

Iako u zadnje vrijeme sve češće viđamo vrlo mlade i neiskusne vozače u top momčadima – Red Bull je nedavno zamijenio Pierrea Gaslyja za debitanta Alexa Albona – Toto Wolff ne namjerava koristiti takav pristup za Russella.

“Mislim da u Mercedesu nemate priliku za učenje jer se nalazite u bolidu koji može osvajati utrke i prvenstva u okruženju s vrlo visokim pritiskom. Mislim da bacanje mladog vozača koji ima potencijala za postati svjetski prvak u okruženje pored najboljeg vozača svoje generacije koji je s nama sedam godina može užasno poći po zlu. Ne bih želio da George izgori.”

– Toto Wolff

Mjesto pored Lewisa Hamiltona zasad je službeno otvoreno, no očito Wolff tamo ne planira ubaciti nikoga osim Valtterija Bottasa ili Estebana Ocona. Russell je potpisao višegodišnji ugovor s Williamsom, a Wolff smatra da je to trenutno prikladno mjesto za njegov razvoj.

“Mislim da je mjesto u Williamsu za njega vrlo dobro, njima je pomoglo da se vrate u formu, a njemu dalo priliku da uči i cijeni kad bolid dobro radi. Vidjeli smo se nakon kvalifikacija [u Mađarskoj] i bio je uistinu sretan zbog činjenice da napokon bolje razumiju kako postaviti bolid.”

“Smatram da su ovakvi trenutci nešto što mora naučiti cijeniti kako bi jednog dana, ako se nađe u bolidu kojim se može boriti za pobjede i naslove, cijenio i to. Zato smatram da bi bilo prerano [prebaciti ga u Mercedes], a osim toga, pokušavam poštovati sve ugovore koje smo potpisali, a potpisali smo ugovor, znali smo što radimo, napravili ga s Williamsom, stoga je to njegovo mjesto na kojem će učiti.”

Jedan od primjera vozača koji su vrlo brzo ubačeni u top bolid je svakako Max Verstappen koji je nakon samo 23 utrke dobio mjesto u Red Bullu s 18 godina i postao najmlađi F1 pobjednik ikad već u prvoj utrci za momčad. Ipak, trebalo je vremena da Max sazre, stoga je Red Bullovo strpljenje nešto što Wolff ističe kao njegovu prednost u takvoj situaciji.

“Ti dečki ulaze u F1 vrlo mladi i postoje iznimke poput Maxa Verstappena koji je u Toro Rossu dobio prostor za učenje i greške, a onda je čak i u Red Bullu imao prostora za greške.”

“Impresivno je pratiti njegov napredak u svim aspektima. Sa strane osobnosti, nema nikakvih ružnih riječi o Hondi, govori samo lijepe stvari o momčadi, predan je i to je apsolutno ispravno ponašanje jednog vozača. Ništa drugo ne bismo očekivali.”

“Ali, on je imao mogućnost, iako je vrlo talentiran i dobro razvijen od strane okruženja, da uči, što je zasigurno prednost Red Bulla i Toro Rossa.”

– Toto Wolff

Odgovor

23 komentara

  1. Williams
    Montoya Prikaži

    Nebi me nimalo iznenadilo da se Ocon pridruži Russelu sljedeće godine u Williamsu.

    I slažem se potpuno s ovom izjavom. I Vettel se kalio u Torro Rossu, Webber i Alonso u Minardiju ……



    9
    9

    0
  2. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Tko zna, možda bi baš Hamilton izgorio uz Russela. Impresivan je i od svih ovih mladih vozača čini mi se najstabilniji u psihološkom smislu.



    3
    -6

    9
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      lako je biti stabilan u uvjerljivo najgorem bolidu bez previše borbe. Tako da o tom dijelu se sudi tek kad upadne u borbu sa drugima, ali da se dečko čini vrlo zrelim to se moram složiti.



      13
      13

      0
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Po meni od ovih vozača godište kasne 1990. on djeluje najzreliji, čak i od Charlesa i Maxa mi djeluje zreliji lik i sređeniji u glavi.



      3
      -6

      9
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        @LH44, ti baš želiš srušiti svoju karmu? Po Maxu slobodno deri, ali gdje na Charlesa udaraš… :mrgreen:

        S obzirom na bolid i količinu pritiska koju on nosi u odnosu na druge, teško je realno procijeniti koliko je Russell zreo, ali slažem se da izgleda vrlo zrelo. Neću reći da je podcijenjen, ali mislim da je previše prošao ispod radara. Oko Leclerca, koji je uoči ulaska u F1 osvojio GP3 i F2, je stvoren ogroman hype i na krilima istog je stigao do Ferrarija već u drugoj sezoni. Russell je napravio identičnu stvar u zadnje dvije godine, ali oko njega nigdje ne primjećujem nikakav hype, što smatram da nije pošteno. GP3 nikad nisam pratio, stoga neću uspoređivati njihove performanse u toj klasi, ali F2 sam pratio kad su Leclerc i Russell vozili i usuđujem se reći da je Russellov naslov čak impresivniji s obzirom na konkurenciju – naslov je osigurao tek u posljednjoj rundi, ali jedine šanse imao je Albon i to čisto teoretske, da nije na nekoliko utrka zbog problema s bolidom odustajao, vjerojatno bi Russell to i ranije riješio.

        Vožnja u Mađarskoj je bila genijalna i pravi pokazatelj njegovog talenta. F1 je nakon utrke objavila onboard njegovog starta, prekrasno je prošao dva bolida u zavojima 3 i 4. Kao da sve to odrađuje premirno pa nema nikakvog hypea, hladno riješi sve, odvozi na maksimumu i ostvari vrhunski rezultat bez ikakvog problema.

        Međutim, slažem se s ovom Wolffovom izjavom – neka se još kali u slabijim momčadima. Nije dobro, koliko god talentirani bili, mlade vozače prebrzo trpati u top bolide – ne može se svaki prilagoditi jednako brzo – Gasly je jedan takav primjer, on je baš izgorio.



        9
        8

        1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        @croaticf1 Ma neće karmi ništa bit, karma se ruši na udarnim vijestima :D

        Napisao sam da “djeluje” nisam rekao da jest ili nije, ali prema svemu viđenom, kako vozi bez neke drame, kako ne puca pod pritiskom, mirno ali brutalno, a van staze se isto čini kao jako ozbiljan i zreo lik za svoje godine, po tome sam išao zaključivati kakav je. U Mađarskoj je stvarno rasturio, kvali krug maltene’ bez greške ikakve s obzirom da vozi najlošiji bolid po pitanju upravljanja. Startove odrađuje jako dobro, u borbi ne puca i ne pravi greške.

        Sad, vozi za tim koji nema velika očekivanja, pa odmah nema ni ogromnog pritiska kao što je recimo Charlesu u Ferrariju, onda kolega mu je hendikepiran, pa realno nema ni konstantan pritisak kao Charles ili Lewis što imaju, Max dok je imao Ricciarda do sebe, nije baš najmirnije vozio. Tako da tu je velika razlika i nije za usporedbu sigurno, najsporiji bolid ekipe koja nema nikakva očekivanja osim da se približi sredini i pobjednički bolida ekipa koji pucaju na pobjede i titule. Pritisak i odgovornost nebo i zemlja.

        Opet gledajući niže serije kako ti spomenu, stvarno je impresivno vozio i složio bih se da je Russelova titula čak i impresivnija od Leclercove jer je se borio sa žešćom konkurencijom nego Charles godinu prije. Mislim ko je to u F2 vozio protiv njega pa odmah iduće godine uletio u F1 sjedište? Niko. Dok je se Russel borio sa vozačima koji trenutno voze za McLaren i Red Bull.

        Wolff je upravu, po meni je i Kvyat pokazatelj da se u top ekipi može vrlo lahko izgoriti i mali pad performansi odmah stvara ogroman pritisak koji rijetko ko može prevaliti, osim ako nema punu podršku ekipe, kao što je recimo Max imao otkako je ušao u F1. Gasly i Kvyat ni u jednom momentu nisu imali toliku podršku i desilo im se da im karijere idu nizbrdo, a Russelu bi još teže bilo uskočiti u pobjednički bolid ravno iz Minardija… ovaj Williamsa :zubo:

        Kako god okrenemo, neuporedivo je, ali to je čisto moje viđenje po onome što sam do sada upratio – Russel mi od ovih novih vozača djeluje najzrelije i najsređenije u glavi, jednostavno nisam vidio nijedne mane kod njega koja bi me razuvjerila. Ima to tiho samopouzdanje koje je strašnije od onog Maxovog koje je totalna suprotnost. Sad vidjet ćemo iza 2021. ako nam FIA priušti gušći grid i male razlike među ekipama (nadam se kao 2012, sebično nema šta :mrgreen: ) onda ćemo tek vidjeti da li sam ja bio upravu.

        Do tada samo “djeluje” da je najzreliji :D



        6
        5

        1
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Slažem se u potpunosti s ovim što si napisao :thumbs:

        Lijepo si nabrojao sve argumente zbog kojih je trenutno prerano suditi o Russellovoj vozačkoj zrelosti. Kažem, podržavam Wolffovu filozofiju postepenog razvoja, nema nikakvog razloga da ga odmah gurne u vatru i vidi kakav je pod maksimalnim pritiskom kao što to Red Bull radi. Čak i da mu da bezuvjetnu podršku kakvu je Max imao, opet je bolje da “odrasta” u manjim momčadima, da tamo skuplja iskustvo i sprema se za veće zalogaje.

        Smatram da je riječ o vrlo talentiranom momku, ali naravno, samo će vrijeme pokazati njegov pravi doseg. Velikog hypea oko njega nema (što je za njega opet bolje=manji pritisak), iako ga je, po mom mišljenju, dosadašnjim rezultatima zaslužio.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Nebi bas leclerca tako podcjenivao i njegove suparnika pa.albon je bio s njin u sezoni i osvojia je 66 bodova, dok je sljedece sezone albon osvojia puno vise (isti su bolidi) i svo vrime je bia prosjek nista specijalno, jer albon nije ni tolko mlad 23 godine tako da nije bas i nezrel, al govorit da pari ozbiljniji od ostalih, isto nemos govorit i williamsu di je uspjeh kad prode 2 auta nakon starta i dizu ga radi toga, dok je leclerc trku izgubia u bahrenu radi kvara drugu trku prvenstva gdje je prosa i hamiltona i vettela rame uz rame, al daleko od toga svi oni jos imaju dosta za ucit, pa cak je i verstapen treba vremena za naucit bia je brz al puno grijesia radi toga sta je uvik bia u borbi dom russel kao da je u drugoj kategoriji, s brzima nemoze nista a kubica je nazalost gotov



        1
        1

        0
      • Pirelli Wet
        F12013 Prikaži

        Nemojte zaboraviti Hamiltona u rookie sezoni zbog kojeg je baš Alonso izgorio. To nitko nije mogao pretpostaviti. Sve je moguće u F1.



        1
        -8

        9
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Alonso izgorio? Ako me sjecanje dobro sluzi, Hamilton je nakon 4 pobjede 2007. upisao jos 18 pobjeda do kraja 2013. i u tom razdoblju dvaput bio u borbi za prvenstvo od kojih je jednom i osvojio (2010. je bilo gotovo nemoguce da osvoji sa zaostatkom od 25 bodova za Alonsom). S druge strane Alonso je pobjedio 13 pobjeda, imao 2 intenzivne borbe za naslov i tri druga mjesta na kraju sezone, a jedine dvije sezone kada je zavrsio iza Hamiltona su bile 2008. kada je Hamilton postao prvak i 2009. u onom zalosnom Renaultu. Ljudi zaboravljaju da je nekada Lewis imao pet susnih sezona i uvijek bio izvan borbe za naslov prvaka i vjerujem da nitko nije mogao ni sanjati da ce taj covjek doci do brojke od 81 pobjede. U sezonama izmedu 2010. i 2014. Alonso je uz Vettela bio smatran najboljim vozacem na gridu (za vecinu i najbolji onda) i vjerovalo se da ce upisati barem jos jedan naslov prvaka. Nakon zimskih testiranja 2014. bogovi Formule 1 su odlucili poslati nam Mercedesovu dominaciju i od onda Lewis pise povijest.



        13
        10

        3
      • Pirelli Wet
        F12013 Prikaži

        @Alonsoking
        Nije to bila poanta i nemoj mislit da ne znam te statistike(btw navijao sam za Alonsa u Ferrariju) , riječ izgorio zvuči krivo. Ono što sam mislio reći je da je jedan neiskusni rookie zadao glavobolje dvostrukom svjetskom prvaku i to teške. Da se ikog pitalo nitko to ne bi pretpostavio i odmahivali bi mu da je budala. Zato kažem da bi možda slično bilo i s Russelom kod Hamiltona. Hamilton nije izgorio, ne znači da bi i Russel.



        1
        1

        0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Naravno da je moguce jer kod tih stvari nema pravila. Talenta kao sto je Hamilton dobivamo jako rijetko, ali i onda je bilo drugacije vrijeme. Mora mu se priznati da je bio “vraski brz” od samoga pocetka i uza sve okolnosti koje su mu i pomogle na pocetku karijere stajala je cinjenica da vozi pored dvostrukog i ujedno aktualnog svjetskog prvaka koji je skinio s trona najveceg ikada. Stvari koje su mu pomogle su za nas samo pusti faktori koje neki razumiju, a neki i ne, ali to nama nebi ni trebalo biti bitno jer zelimo vidjeti borbu. Hamilton ue imao i koristio Alonsove setupe bolida, a dok se velik broj vozaca privikavao promjeni proizvodaca guma, Hamilton to nije morao prolaziti. Bi li Russel pobjedio peterostrukog, uskoro i sesterostrukog prvaka je velika nepoznanica. Albonu se nije ni predvidao ulazak u F1, a kamoli prelazak u top tim nakon samo 12 utrka. Russelova me situacija podsjeca malo na Alonsovu iz 2001. Vozi u daleko najsporijem bolidu na cijelome gridu, momcadski mu kolega ne pruza nikakvu konkurenciju i samo je pitanje kada ce preci u jaci tim. Moze zavrsiti poput Alonsa, a moze zavrsiti i poput Kovalainena. Ne lazu kada kazu da je sve u glavi. Alonso, Hamilton, Schumi su isto jednoga dana bili mladici tek izasli iz srednjih skola, ali su u glavi bili novopeceni prvaci i daleko zreliji nego li im je to lice pokazivalo. Russel ce imati priliku to pokazati vec mozda nagodinu.



        3
        3

        0
      • Pirelli Wet
        F12013 Prikaži

        Fino si tu paralelu izvukao s Alonsom i Minardijem. Mozda će i Russel biti u krugu tih velikana. Možda neće. Nitko ne zna. Ostaje nam vidjeti. Zato je budućnost zanimljiva stvar.



        1
        1

        0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Izgorit cu i ja gledajuci Bottasa iza Hamiltona.



    12
    10

    2
  4. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    E moj Vuce slazem se sa tobom da mladi vozaci nebi trebali odma u top 3(Merc,Ferrari,RB) tima ali ne u potpunosti Wiliams full prespor i mislim da to nije dobro za vozaca najbolje bi bilo da se vjezba u bolidu kaj bar nekaj moze a to su svi timovi sredine poretka osim Wiliamsa koji je stvarno kanta za napucavanje 2019



    2
    2

    0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Gdje ce ga poslat osim u Williams? U Racing Pointu nema sanse jer dok je tate, Lance Stroll ima sigurno mjesto u momcadi a i vozi dovoljno dobro da budu zadovoljni njime, a Perez donosi bitne novce. A da ode u neku drugu momcad isto nema sanse jer nisu ludi u Ferrariju i Red Bullu da se Mercedesov mladi vozac kali u njihovim juniorskim momcadima i klijentima(TR, Haas, Alfa), pa to je kao da si pucaju u nogu. A Renault i Mclaren imaju ili vrhunsku vozacku postavu ili odlicnog vozaca uparenog sa velikim talentom iz vlastite skole. Sve u svemu, ne bi imao nigdje mjesta osim u Williamsu.



      2
      2

      0
  5. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Znam da zvuci suludo, ali nemojte se cudit kad 2021 dodje do sljedeceg: Mercedes radi veliki remont vozacke postave i umjesto Bottasa i Hamiltona dodju Russell i Ocon, Hamilton odradjuje sezonu u Ferrariju i rusi Schumacherov rekord u broju naslova, Vettel se vraca u Red Bull i umirovljuje se nakon 2-3 sezone, Bottas zavrsava u Haasa, umjesto Raikkonena na scenu stupa Schumacher jr, a Hulk napokon uspjeva osvojiti toliko zeljeni podij??



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.