Dnevnik: F1 u Hrvatskoj – 4. epizoda – Kako je GP1 postao GP3

Izdvojeno / Kolumna

Ante Vetma

Prije 5 godina 9 min 31 komentara

Epizoda 1: Početak igrom slučaja
Epizoda 2: Svi učimo u hodu
Epizoda 3: Priča o komentatorima i komentiranju
Epizoda 4: Kako je GP1 postao GP3
Epizoda 5: F1puls u povojima
Epizoda 6: Regrutacija novinara i neuspjela akvizicija konkurencije
Epizoda 7: Kako je portal bio srušen 8 dana
Epizoda 8: U kontaktu s F1 ekipama
Epizoda 9: Kad ide – ide
Epizoda 10: Finale

Možda protivno mišljenju nekih koji su popratili priču oko svih ovih portala, Dado i ja nikad nismo bili i nemamo razloga biti u lošem odnosu. Ja sam ga pozdravio korektno, a on je meni godinu dana kasnije korektno zaželio sreću s tad novootvorenim F1pulsom. Naravno, tvrdio je pritom da mu je dizajn GP1 ipak nešto bolji od našeg novog, što je bilo smiješno, ali to je sve simpatična nuspojava. Ja bih vjerojatno rekao istu stvar da neki “odmetnik” danas ode s F1pulsa i napravi svoj portal, ma koliko dobar bio.

GP1 je u to vrijeme imao jako, jako dobru postavu. Danas je teško običnom čovjeku objasniti zašto bi itko volontirao u ovom poslu i na dnevnoj bazi pisao članke i trošio vrijeme umjesto da se bavi nečime što donosi direktan prihod. Na to pitanje već sam odgovorio u prvom tekstu – ako vam neće (a neće) donijeti financijski profit, onda će vas povezati s ljudima koji će vam sutra pomoći kad biste najmanje očekivali. Zašto je onda puklo? Naravno, sve se svodi na novac. Odnosno, na iluziju novca. Taj portal je u startu bio trošak vlasniku, ali se to moglo podnijeti dok je dio istog projekta bio i prijenos utrka na lokalnim televizijama. Čim je Kreator ostao bez prijenosa, kad su to preuzeli neki veći igrači – GP1 je ostao jednostavno čisti trošak i živi samo zato da se čini kako lova dosad uložena u njega nije bačena. Istovremeno, svi koji rade na njemu navikli su na nekakve, kakve-takve honorare, a to se s vremenom ili a) smanjivalo ili b) nije uopće dolazilo. Ja sam već krajem 2013. bio na nekim drugim projektima (poput Croski) koje je Kreator realizirao, a obzirom na to da je Dado vidio što mogu izvesti s portalom (ne sadržajno nego programerski) onda me uključio u projekt izrade sustava mreže skijaških natjecatelja kroz različite kategorije, natjecanja i vrste. Kako svaka priča postavljena pogrešno u startu vrlo vjerojatno ne može doći do cilja – tako je bio slučaj i tu. Kombinacija stvari, između ostalog puno sudionika, spor sustav, neodgovarajući honorari, loša komunikacija (…) – sve to je dovelo do moje odluke da se zahvalim na suradnji i nakon četiri godine pozdravim i Dadu i GP1 i Croski i sve ostale projekte koje smo radili. Započeti projekt skijaša pokušala je dovršiti druga ekipa, ali nikad nisu odradili do kraja prvotni plan. Šteta, sve je bilo postavljeno da hrvatski skijaši jedini na svijetu (osim službenog FIS-a) imaju sustav online live timinga, rezultata i praćenje profila od najmlađih do seniorskih kategorija. Nedavno sam se čuo s jednom djelatnicom Saveza da malo popričamo o starim vremenima i projektima pa mi je potvrdila da ono što smo doveli do 70% dovršenosti zapravo nikad kasnije nije zaživjelo.

No, GP1 je bio na zdravim nogama i nije bilo razloga da ode k vragu sad kad je otišao samo jedan čovjek. Problem je ležao u tome što su polako odlazili još neki koji su uložili puno vremena na pisanje, držanje reda, ali i na inzistiranje na kvaliteti sadržaja i komentara. Marko je bio lik koji je od starta bio suglasan sa mnom kad se radi o držanju reda na portalu. Jednostavno nije bilo moguće dopuštati sve i svašta na forum i u komentare jer je to takav tip komunikacije u kojem se lavina na jedan trolerski komentar zakotrljati praktički dok se maknete s laptopa popiti jutarnju kavu. Zato je postojala politika da se problematični komentari hitno brišu dok ne povuku ostale u tu zečju rupu, a istovremeno smo konstantno naglašavali zajednici da na takve komentare ne odgovaraju nego nam ih prijavljuju. I, začudo, funkcioniralo je. Sve se počelo rušiti kad se uredništvo portala toliko počelo mijenjati da je “impressum” dio portala bio češće obnavljan nego naslovnica s člancima. Tako su došli neki novi likovi koji su ipak malo više cijenili da se napiše 100 komentara, pa kakvi god bili. Ta nova politika uređivanja traje i danas. Kad se više nije moglo šminkati statistiku oko broja posjeta jer je pad bio više nego očigledan – onda se privid uspjeha počeo bildati na broju komentara, a u tom površnom prikazu malo tko je ulazio u priču o kakvim se komentarima radi. Čak i kad bi se ušlo u to – uvijek je lako reći – “pa znaš, takva je komunikacija na internetu, što se tu može?”

To je bio prvi i osnovni problem. Drugi problem je bio u tome što su pokušavali održati privid uspjeha i na području programskog dijela portala. Angažirana je nova ekipa koja je od portala napravila ovo što vidite danas – karikaturu bez glave i repa kojoj učitavanje naslovne stranice pojede 6-7 megabajta, a da pritom sve i dalje izgleda kao osnovnoškolski kolaž. Forum više ne postoji jer ga nitko nije znao upogoniti kako spada jednom kad je zaštekao, a povjerenje definitivno ne ulijeva ni bedž koji im je Chrome dodijelio “not secure” s lijeve strane adrese portala. Problem koji se može riješiti za tri i pol minute stoji već godinama i nikom ništa. Svi ti problemi bili su očiti još 2014. kad smo se razišli mi starosjedioci GP1 portala, a iz ove pozicije je teško prosuditi je li to problem jer nitko nije htio ili nije znao riješiti.

Upravo ta godina bez portala bila je godina u kojoj sam morao riješiti i neke privatne i poslovne stvari, ali mi je u svemu tome uvijek bilo drago sjesti na kavu i grintati o starim stvarima s Markom (Explorer), Sepom ili Lukom (luka_vz). Tu i tamo bi netko bacio ideju da krenemo s nekim novim portalom, ali sam ja to uvijek odlučno odbijao. Razlozi su bili vrlo uvjerljivi. Najprije, hosting! Zakupiti server za neku statičnu stranicu na kojoj nema puno aktivnosti je mačji kašalj i koštat će par stotina kuna godišnje. Ali, kad se radi o portalu s registriranim korisnicima, komentarima, forumom, live komentarima, visokom peak posjećenošću u kratkom periodu (nedjelja nakon utrke, jasno) – onda je to noćna mora. Skupa noćna mora. Novac nije problem ako vidite perspektivu projekta, ali ja je nakon iskustva s GP1 više jednostavno nisam vidio. Potencijal marketinga je bio nepostojeći jer nitko više ne želi dati novac ni za što, pogotovo za nekakvu “internetsku reklamu”. Osim toga, problem bi bio sakupiti ponovo dobru ekipu jer su se svi koji su bili dobri pomalo ohladili od cijele priče. Drugim riječima – početni val entuzijazma je prošao. Prijenosi više nisu free-to-air, ispuhala se nada o nekom velikom uspješnom projektu. Nadalje – GP1 je bio tako dobro vođen da je broj posjeta u najboljim danima bio zaista impresivan. Gemius istraživanje nas je tada stavljalo među najposjećenijih 30 stranica u HR, a to je bilo čudo za jedan tako usko specijalizirani portal. Znajući to, kako krenuti od nule s nekim novim portalom i natjecati se s tim? Nikako. Zato mi je ideja o novom portalu bila strana i činilo mi se da bi se radilo o čistom uzaludnom trošku.

Kako se bližio kraj sezone 2014. situacija se počela mijenjati. GP1 je bio u očiglednim problemima jer je sezona F1 bila loša, Mercedes je sve poharao, a u takvim ekstremnim situacijama – i komentari znaju biti ekstremni. Kvaliteta je dodatno padala, a čitanje takvog portala uz jutarnju kavu sve češće je bilo mučno. Ja sam u međuvremenu sredio neka bitna osobna pitanja i ponovo se pojavio period u danu koji je bio slobodan za buljiti u zid. Za osobu koju odmaranje umara – to je bila savršena prilika za novi projekt. Stavio sam sve na papir, pozvao Marka da ga pitam za mišljenje, a on se odmah složio i navratio da pokušamo mozgati koje ime portala uzeti. Nazvao sam Sepu da ga pitam što on misli i da mu zakupim materijal o povijesti F1 kojeg znam da je imao napisanog. On je to odmah ustupio i rekao da neće imati puno vremena sudjelovati, ali da imam podršku oko svega što mi zatreba. Poslao sam zahtjeve F1 ekipama za pristup media centrima i prošao po arhivi mailova da se prisjetim dobrih autora i kolumnista s bivšeg portala. Javio sam se Davidu (felipe), Damiru (clark), Zoranu (grga), Otonu i još nekima koji nisu imali vremena ili volje za sudjelovanje, što je značilo da je nova ekipa bila spremna. Slagalica je polako počela ličiti na nešto, komadići su padali na svoje mjesto, ali je još uvijek ostao veliki znak upitnika oko promocije stranice. Kako do posjeta? Kako pogurati uzbrdo u toj prvoj fazi pokretanja stranice? Mnogi su tada (a još i dan danas) povezuju Kreator s prijenosom F1 iako godinama već nemaju veze jedno s drugim, ali to je GP1 portalu dalo kredibilitet. Odakle nama sad kredibilitet i kako se riješiti imidža “bunch of wankers”? GP1 je bio miljama ispred nas, a ulagati novac u marketing pokraj svega što smo Marko i ja uložili u hosting – to se nije činilo pretjerano mudro.

Rješenje mi je bilo ispred nosa. Kao što sam rekao na početku ovog teksta – puno ljudi je prošlo kroz ovaj projekt i nisu svi financijski profitirali od onog što su radili. Međutim, stekli smo neka poznanstva, i sad je bilo pravo vrijeme da to probam iskoristiti.


Odgovor

31 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    O suncetiljbm nasitno li si ga isjeckao… al vrijedi. Respect.



    17
    17

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Always leave them wanting more.. Well, mission accomplished.. Odoh pripremat rostilj..



    20
    20

    0
  3. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Ali stvarno učitavanje na gp1 je nevjerojatno dugo cijelu minutu nekad 2



    1
    1

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ja ti urednički na gp1 zamjeram jedino Blažičkov “članak” o Jergoviću. To je bilo ispod razine bilo koje javne publikacije.

    Također, impresum je bio lažni, Kreator grupa kao pravna osoba nije postojala, a mislim da niti danas ne postoji.



    5
    5

    0
  5. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ante, mudro zadržavanje F1 entuzijasta na stranici za vrijeme ljetne stanke. A ima li ujutro uz kavu što ljepše od “insajderskih” informacija i priči o usponu? Teško. ? Svaka čast, dečki, trud se stvarno isplatio. Iskreno, prva ste stranica kojoj sam u životu nešto donirao, i još ću.



    16
    16

    0
  6. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Bio sam dio ekipe koja je čitala i komentirala GP1 na njihovom vrhuncu, onda je baš bilo tužno gledati kako zajednica kao takva propada. Međutim, pojavilo se dosta toksičnosti (i tada su bile neke glasine koje su potvrđene u ovoj priči) i bio sam dosta sretan kada se desio F1 puls. Sada je ovo bolje nego što je ono prije ikada bilo :)



    11
    11

    0
  7. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Bas je gust citat ovakve stvari.. Jednostavno dobijes uvid u to koliko se truda treba ulozit da bi ja nakon utrke ili kvalifikacija doso, posro ferrari za koji navijam, presutio koju ruznu rijec za maxa i luju i procito dosta interesantih komentara.. Sve zahvaljujuci vama, najaci portal u hr definitivno..



    11
    10

    1
  8. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Čemu ovo ? Ne vidim slične članke na odtalim portalima.

    Zar je politika bitna i na portalima o Formuli 1 ?

    Prvi negativni pogled na vašu stranicu od njenog osnutka, s moje strane kao redovitog posjetitelja.

    Nemojte sami sebi postati svrha jer to je novinarstvo kakvo me ne zanima, zapravo – gadljivo je.



    4
    -22

    26
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Trudim se ne boraviti na jakom suncu vise nego moram.. Kad moram obavezno nosim kapu, koza namazana nekom zastitnom kremom, bocica vode uvijek pri ruci.. Hvali sunce drz se hlada



      12
      10

      2
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Cijenim i ovakvo mišljenje, ali ispod je grga napisao par dobrih razloga zašto pišem ovih 10 epizoda. Teško da će se svima svidjeti, ali koliko vidim dobrom broju ljudi je zabavno ili zanimljivo pa će ljetna stanka brže proći.



      1
      1

      0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Meni se baš sviđa, kao i mnogima, jer će kroz ovih 10 epizoda biti prikazan razvoj F1 vijesti i općenito F1 u Hrvatskoj nakon odlaska F1 sa HRTa kroz oči jednog od ljudi koji su direktno uključeni u sva zbivanja vezanih za F1 u Hrvatskoj u tom razdoblju. I upravo radi toga što ovakav tip članka nije prisutan na drugim hrvatskim F1 portalima i radi toga što velikom broju ljudi se svidio serijal članaka, za mene je to dokaz velike kvalitete ovog portala naspram ostalih(MaxF1, GP1.hr), uz naravno, ažurnost po pitanju vijesti, jako dobre i kvalitetno napisane članke i jako velikog broja kvalitetnih komentara i komentatora što čini ovaj portal najboljim u Hrvatskoj za F1, po mome mišljenju. Realno, do 2017. nisam čitao nijedan HR portal o F1, vjerovatno i ne bih da nisam na Fb nisam slučajno naletio na jedan članak od F1pulsa koji je bio dovoljan da se registriram te aktivno pratim i komentiram na ovom portalu, a ostale portale sam pogledao možda 5-6 puta dosad i razočarali su me u usporedbi sa F1pulsom. Nemoj me krivo shvatit, poštujem tvoje mišljenje iako je dijametralno suprotno mome, ali po broju minusa za tvoj komentar mogu zaključiti da se gotovo svi ne slažu sa tobom. A vezano za politiku, nisam dosad primjetio u ovom serijalu politiku i da staje na ičiju stranu u tim sukobima(npr Blažičko vs Jergović) nego se držao po strani, tako da ti taj argument nema nikakve osnove.



      2
      2

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nema ova serija članaka nikakve veze s politikom. To je kronika kako je Vetma postao novinar iz njegovog osobnog ugla, bez ikakvih karakterizacija drugih likova. Pomalo prekorektan tekst. Zapravo mu se divim kako je to uspio tako napisati. Meni ne bi uspjelo, ja bi opleo barem po nekome…. :) Svaka čast.



        6
        6

        0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @wapi Upravo to, politike nema ni u tragovima, korektan je Vetma maksimalno.



        3
        3

        0
  9. Red Bull
    grga Prikaži

    Ovaj serijal je FANTASTIČAN primjer kako sezonu kiselih krastavac pretvoriti u sezonu slatkih papričica. :D Još jedan genijalan Antin trik kako iz ništa stvoriti nešto! Uživancija za čitati. Bit ću malo tužan kada završi. Kao kada Frodo ostavi Sama, Pippina i onog trećeg i ukrca se na brod s vilenjacima…
    Od mnoštva impresija koje imam izdvojit ću jednu. Unatoč pročitanim raznim putopisima svih ovih godina, nijedan mi nije ni približno stvorio ugodjaj kakav sam imao upijajući Jergovićeve analize protkane crticama iz prve ruke o tom svijetu F1 koji me očito fascinira. Mogu biti i (ne)sebično iskren pa priznati da sam stalno malo žalovao što više nemam gdje čuti ili pročitati nešto autentično iz tog famoznog svijeta. Puke vijesti su valjda nekakav minimum koji nas održava u igri, analize i kolumne su ono što se čeka, forum je super ali zahtijeva vremena, dok su ovakve crtice od iza kulisa krema koja cijeloj torti daje okus zbog koje nam cure sline kad je se samo sjetimo. :) U redu, možda nam Ante ne može iz prve ruke dati podatak gdje Roscoe najviše voli da ga Lujo škaklja poslije trke, ali meni su i ovi podaci o nastanku portala koje volimo isto tako super. Pretpostavljam da je nekakva psihološka pozadina toga pojačani osjećaj pripadnosti koju valjda moraš osjetiti kada ti glavni urednik podijeli neke informacije koje uobičajeno nisu za javnost.
    Sve u svemu serijal za 10! (od 1 do 5) Kako u ideji, tako i u realizaciji. Jedva čekam fazu života da opet mogu malo buljiti u zid. Jer će na tom zidu pisati “forum f1puls”…



    11
    10

    1
  10. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    I ja sam jedan od prebjega s GP1 portala.. pitam se, a tko nije?? :D
    Redovno sam čitao gp1, pogotovo u vrhuncu slave, a aktivno sam se pridružio komentiranju tek kad je sve polako odlazilo k vragu.. a to sam učinio samo da bih onako brojčano pojačao ferrarijevu stranu koja je postepeno bivala sve slabija (očito su ferraristi tih dana bili migrirali).. nikad nisam ulazio ni u kakve rasprave, pogotovo jer mi se nije dalo raspravljati s nekima koji su se prijavljivali samo da bi trolali, a oni su bivali sve češći..
    kad se Mladen intenzivnije uključio u rad portala (barem na papiru) i napisao svoj članak o vraćanju portala u stare dana, mislio sam da će se stanje normalizirati.. ali, njegove reakcije su bile prespore i nedovoljno efikasne, možda i zbog toga što se bojao padu posjećenosti, šta ja znam.. uglavnom, njegov dolazak na portal bio je kratkog vijeka.. s vremenom je nestao, a portal je postao pravi divlji zapad i pisalo se, čitalo se svašta.. kad su granice dobrog ukusa pale gotovo na grane klix portala bio je red napuštati brod i tražiti azil.. također, jedan od razloga napuštanja tog broda bila su katastrofalna učitavanja stranica.. nekoliko minuta učitavanja stranica, komentari koji nestaju u pustoši interneta pa se ponovno pojave i slično bili su još jedan od razloga za arrivederci..
    slučajno sam nabasao na dobrog duha koji mi je preporučio 2 stranice.. jedna od te dvije je bio f1 puls i eto, tu sam i dalje.. vidim da ona druga nije dobila na popularnosti iako je po nekima imala više šansi za uspjeh, pa nisam ni fulao u prvotnom odabiru :D
    iako nisam baš forumski aktivan, pročitam praktički svaki članak koji se objavi, a prokomentiram najviše tijekom f1 vikenda.. ono standardno..
    a sad se izgleda čeka 5. epizoda – rađanje portala..



    4
    4

    0
  11. Sebastian Vettel
    The Best F1 Driver Prikaži

    Kad si već spomenuo Sepu…
    Di je taj čovjek ?

    Nisam ga ni vidio ni čuo već odavno, ni u živo ni virtualno…


    0
    0

    0
  12. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    E kad se sjetim komentiranja, borbi i koliko mlaćenja prazne slame na Studio f1 forumu, odmah me oko srca stegne. ?
    Čitao sam svaki post, svaki odgovor. Koliko mi je to energije oduzelo. Uz godine, to je jedan od razloga zašto sada ne komentiram po forumu. Kad se samo sjetim onog Slovenca s njegovim poredbama i piljenjem živaca.
    Oooo da! ?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.