Leclerc: Nisam dovoljno dobro čuvao gume, strategiju smo prilagodili tim problemima

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 13 komentara

Charles Leclerc danas je imao otvoren put prema pobjedničkom postolju kad je prošao Valtterija Bottasa koji je usput oštetio svoje prednje krilo, ali za mladog Monegažanina danas nije bio dobar dan. Bio je sporiji od timskog kolege i uz to je više trošio gume pa je s medium guma morao prijeći na hard.

“Gume su odlazile… Išli smo prilično rano u boks u prvom stintu, uglavnom zato jer sam se mučio s gumama.”

– Charles Leclerc

“U drugom stintu na kraju sam se opet mučio s gumama, sa stražnjim gumama.”

“To je definitivno nešto što Seb radi bolje od mene u dužim stintovima kad je visoka degradacija. Moram to proanalizirati i pokušati se poboljšati.”

Novinari su ga pitali bi li za njega bilo bolje da je išao na istu strategiju kao Vettel:

“Ne, strategiju smo prilagodili mojim problemima – nisam mogao više izdržati.”

– Charles Leclerc

S druge strane garaže – Sebastian Vettel je produljio stint na medium gumama na kojima je startao i 30 krugova prije kraja je otišao na soft.

Sporo zaustavljanje i povratak u promet su ga usporili u hvatanju Leclerca, ali je tri kruga prije kraja ipak uspio.

“Pokušao sam sve, očigledno, ne mogu biti sretan jer nismo bili dovoljno brzi. 60 sekundi zaostatka u 70 krugova je naše realno stanje. Možda nismo imali apsolutno najbolju strategiju, ali sve u svemu – jednostavno nismo bili dovoljno brzi.”

– Sebastian Vettel

“Ovo nije ništa novo, znali smo za ove probleme i na nama je da se bavimo time u idućih par mjeseci tako da riješimo problem do kraja godine.”


Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ferrari minutu iza prvoga, MINUTU!

    Katastrofa.



    13
    13

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ne vidim zbog cega se dize tolika prasina oko Ferrarijevih performansi. Naravno da smo zadnjih nekoliko sezona navikli da je Ferrari druga najbrza momcad i da su blizu Mercedesa, ali mora se priznati da je Mercedes rijesio svoje probleme s gumama i bolidom na sporijim stazama. Ferrari je htio rijesiti probleme na brzim stazama, no napravili su pogresku u razvoju bolida te im ove sezone paket nije ni blizu za napad Mercedesu, ali i dalje su daleko ispred performansi iz 2014. , pa cak i 2015. u kojoj je Red Bull bio sporiji. Ne bih rekao da je situacija iz 2016. na snazi jer Ferrari i dalje nije toliko ispod Red Bulla. Svi znaju kakve staze odgovaraju Red Bullu i bilo je za ocekivati ovo s obzirom na Ferrarijevu ovogodisnju formu. Isto tako je u Kanadi Ferrari bio najbrzi bolid. Bilo je ove sezone puno timskih gresaka sto vozaca, sto vodstva, a Max vozi svoju najbolju sezonu do sada. Misljenja sam da se previse baca drvlje i kamenje po Ferrariju zbog zadnjih par utrka, ali i ocekivano.Navijacima je do neki dan Vettel bio za mirovinu, a sad je super. Nakon Bahreina 2018. Im je Max bio balavac kojeg treba staviti u Toro Rosso, a danas je bolji od Hamiltona…Ferrari je malo podbacio ove sezone, ali nista sto vec nismo vidjeli.



      19
      17

      2
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Pitaš zašto se diže prašina?

        Hmm, možda zato što su u sezonu ušli kao favoriti, a sad propadaju prema trećem mjestu?



        9
        4

        5
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Favoriti? Nikako…Pa bilo je jasno i da je Mercedes na kraju prosle sezone bio brzi tim i tim s konstantim rezultatima. Mercedes je uvijek favorit za naslov, a ovo sto fanovi ocekuju od Ferrarija je da pobjede Mercedes koji ima nevideni momentum. Iako vise od 10 godina nisu vidjeli naslov, njihov je bolid izuzev 2009. i 2014. uvijek bio sposoban osvajati postolja. Razocaranje je ova sezona naspram prosle, to stoji, ali nisu toliko losi koliko se prica. Uostalom puno je bodova i prokockano vozackim i timskim greskama, a ne samim performansama



        14
        13

        1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Bili bi blesavi da su forsirali kad su i ovako imali minutu prednosti pred McLarenom. Dakle, sumnjam da je Ferrari odvrnuo bolid do kraja.



      6
      1

      5
    • lukarak Donator Prikaži

      Minutu iza prvoga. Uz dva boxa vs jedan box.


      0
      0

      0
  2. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    ja jednostavno ne razumijem ovog malca. on se išao trkati protiv timskog kolege u predzadnjim krugovima i vettel ga mora gurati prema van a da leclerc nema uopće guma. ili je dečko jako isfrustriran ili nešto nije u redu sa mozgom, a drag mi je kao mlada nada. još je u prvom krugu imao sa bottasom dodir u kojem je definitivno leclercov trzaj bio neuobičajen a bottas gubi krilo.



    8
    3

    5
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Leclerc ima problema sa tempom u pojedinim dijelovima utrke i dosad ga je u skoro svakoj to pratilo, do čega najčešće dolazi zbog neoptimalnog tretiranja guma.

    Također mu i ja zamjerim ono agresivno branjenje pozicije od Vettela, kad je bilo izgledno da gubi poziciju, što je Vettela natjeralo da ga gura vani, ali tu i ekipa ima svoju krivnju, jer je morala to bolje iskomunicirati.

    I da, onaj potez protiv Bottasa u prvom krugu je stvarno nejasan i nepotreban, bio sam uvjeren da će ga kazniti za ono.



    8
    6

    2
  4. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Mozda bi bilo bolje da se Ferrari prebaci u Porsche Cup (sarkazam) posto u F1 nemogu nista napraviti vec desetljece… ;p


    0
    -9

    9
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Dobar ka kruh


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.