Saslušanje o Alfinoj žalbi održat će se krajem rujna

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 8 komentara

Nakon što su oba vozača Alfa Romea zbog tehničkog prekršaja kažnjena poslije VN Njemačke vremenskom kaznom od 30 sekundi koja ih je izbacila iz bodova, momčad je odlučila podnijeti službenu žalbu na tu odluku.

Objavljeno je kako će saslušanje na Međunarodnom žalbenom sudu biti održano u četvrtak 24. rujna u Parizu, u tjednu između VN Singapura i VN Rusije.

U Alfi vjeruju kako imaju dovoljno čvrste dokaze za promjenu sudačke odluke, a ako se to dogodi, bez dijela bodova će ostati Romain Grosjean i Kevin Magnussen, dok će Lewis Hamilton i Robert Kubica izgubiti sve bodove osvojene na VN Njemačke jer će ponovno ispasti iz prvih 10.

“Kažnjeni smo te smo se nakon utrke odlučili žaliti. To je normalna procedura kad ste kažnjeni i mislite da imate dokaz za pobjedu, inače to ne bismo radili.”

“Proces traje, ne mogu vam dati više informacija. Sve će biti objavljeno 24. rujna, kad se održava saslušanje u Parizu.”

– Beat Zehnder, sportski direktor Alfa Romea

Raikkonen je na startu skočio s petog na trećeg mjesto, no tvrdi da mu greška na kvačilu nije donijela nikakvu prednost:

“Mislim da je to bio prilično normalan start. Dobro je izgledao samo zato što su Red Bullovi imali loš start.”

“Ako ih pitate, oni će vam zasigurno reći da su imali usran start. Mercedesi i mi smo bili slični, stoga je samo izgledalo mrvicu bolje. To stvarno nema nikakve veze sa svim ovim stvarima [oko kvačila].”

– Kimi Raikkonen

Jedna od osoba koja se zasigurno nada da žalba neće proći je Claire Williams – Kubicin bod zasad je jedini bod kojeg je britanska momčad osvojila ove sezone. Ipak, tvrdi da potencijalni gubitak tog boda neće napraviti veliku razliku.

“S obzirom na broj bodova kojeg smo ostvarili u našoj povijesti, veseliti se oko jednog boda bi bilo pomalo pogrešno.”

“Svi su u Williamsu ove godine naporno radili, za nas je ovo bila još jedna brutalna sezona. Stoga, pretpostavljam da bismo trebali uzeti bilo kakvu nagradu i prihvatiti je, iako je Alfa podnijela žalbu na to. Morat ćemo pričekati i vidjeti.”

“Za mene, kao Williams, jedan bod nije nešto čime mogu biti zadovoljna i ne vjerujem da je naš tim pretjerano uzbuđen oko toga.”

– Claire Williams

Inače, sličnu smo situaciju imali i prošle godine kad se Haas žalio na diskvalifikaciju Romaina Grosjeana s VN Italije. Konačnu odluku smo čekali sve do studenog, a žalba je u konačnici odbijena. Williams je tada također zahvaljujući kazni osvojio bod – bio je to jedini bod sezone za Sergeja Sirotkina.


Odgovor

8 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Brzo i efikasno.



    6
    4

    2
  2. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Mogli su sljedeće sezone održat saslušanje :)



    2
    2

    0
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Wilijams i fazonu ko da ima 300 bodova pa ih boli k za taj jedan a ne u zadnje 2 sezone bod u ruci i bod na grani



    2
    2

    0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Oni su u ovoj priči i najjači. Sve kao nije ih briga za taj jedan bod kojeg je Kubica osvojio, a sigurno su nakon Hockenheima okrenuli barem 10 paških janjaca i 2 odojka da bi proslavili taj bod.



      1
      1

      0
  4. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Bome brzo….



    1
    0

    1
  5. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Potpuno na razini hrvatskog pravosuđa.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.