Boschung ponovno u Tridentu; vraća se i Sean Gelael

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Nakon što je uoči vikenda u Austriji izgubio svoje mjesto u Tridentu, Ralph Boschung ponovno će sjesti za volan F2 bolida na utrkama u Mađarskoj.

Boschung je propustio prošle četiri utrke u Austriji i Velikoj Britaniji, a na njegovom su mjestu vozili Ryan Tveter i Dorian Boccolacci. Nijedan od njih dvojice nije uspio osvojiti bodove.

21-godišnji Švicarac Boschung je dosad osvojio 3 od 4 boda koje u prvenstvu ima Trident, uvjerljivo posljednja momčad, te drži 18. mjesto u vozačkom poretku.

Osim njega, na grid će se vratiti i Indonežanin Sean Gelael. Premin je vozač iz protesta odlučio ne nastupiti na utrkama u Velikoj Britaniji.

Naime, Gelael je na slobodnom treningu imao incident s Louisjem Deletrazom zbog kojeg prvotno nije kažnjen. Gelael je kasnije tog dana vozio kvalifikacije, a onda je uoči glavne utrke objavljeno kako su suci promijenili mišljenje te su mu dodijelili tri mjesta kazne na gridu.

Gelael je frustriran odlukom sudaca odlučio odustati od utrkivanja tog vikenda, a kasnije je izjavio da je to bila “stvar principa”. Naglasio je kako ovo nije bio jedini slučaj gdje su ga naljutili suci, već je ovo bila samo kap koja prelila čašu – istaknuo je kontroverznu glavnu utrku u Monaku gdje je više od polovice vozača pokradeno za cijeli krug kao najgori primjer ovogodišnjeg suđenja. Tada su čak i suci priznali pogrešku.

Gelaelu je u ovoj situaciji podršku dao i izvršni direktor Formule 2 Bruno Michel rekavši da iako ne želi komentirati suđenje, razumije njegovu frustraciju i reakciju.

Indonežanin trenutno drži tek 16. mjesto u prvenstvu s 11 bodova, 15 manje od timskog kolege, debitanta Micka Schumachera.

Uz Boschunga i Gelaela, za Mađarsku je potvrđen i Arjun Maini. Indijac je s Camposom potpisao ugovor na dvije runde, a sad je potvrđeno da će voziti još barem u Mađarskoj. Zasad nije uspio osvojiti bodove.

Ovog se vikenda voze utrke u Mađarskoj, a onda Formula 2, kao i Formula 1, odlazi na ljetnu stanku sve do VN Belgije na Spa-Francorchampsu krajem kolovoza.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.