Wolff: Bottas je trebao Hamiltonu uzeti 18 bodova

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 49 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff smatra da je Valtteri Bottas trebao završiti na 2. mjestu i time smanjiti prednost Lewisa Hamiltona za 18 bodova.

Bottas je imao jedinstvenu priliku iskoristiti lošu Hamiltonovu utrku i drastično smanjiti prednost koja je iznosila 39 bodova. To je propustio kad se zabio u zid u prvom zavoju pa sad njegov zaostatak iznosi 41 bod.

“U svojoj borbi za naslov mogao je osvojiti solidan broj bodova da sustigne Lewisa. Bilo da se radi o 12, 15 ili 18 bodova… Mislim da je trebao osvojiti 18.”

“To bi mu dalo veliki korak naprijed, ali se nije dogodilo. No, tek je pola sezone iza nas i puno je bodova još ostalo za osvojiti. Očigledno, ovdje mu je bila dobra šansa za oporavak.”

Wolff ne sumnja da će se Bottas oporaviti:

“Mislim da vozač Formule 1 dobro osjeti kad se dogode ovakvi dani i sam sebe najbolje kazni. Ali, morate se oporaviti. Ako želite pobjeđivati utrke i prvenstva onda se morate vratiti još jači nakon ovakvih loših utrka. Valtteri je u prošlosti pokazao da je sposoban za to.”


Odgovor

49 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Realno, Bottas je bivši…kakvu silaznu putanju ima, strašno, a na početku sezonu je bio odličan…otvara se mjesto za Ocona/Russella za iducu sezonu



    12
    10

    2
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ocon u Mečku, Bottas i Russell u Haas.



    4
    2

    2
  3. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Bottas je predobar čovjek kako se vidi kroz videa i izjave.Ali nažalost to nije kriterij koji prevaže kod mercedesa. emocije i prazni epiteti nije nešto što se plaća na tom nivou..ovaj vikend je izgubio sve i možda nikad neće imati više šanse sa toliko dominantnim autom, ali je moguće da postoje neke tajne relacije u mercedesu i onih koji vladaju iz sjene (merc odbor).Oni imaju financijske okvire koji im odgovaraju a i imaju sve u luji tako da im je svejedno tko im je drugi vozač koji takvim angažmanom može imati samo psiho poteškoća kasnije kroz život. zamisli, nalacaju te,daju ti lažne pretpostavke, pomisliš da je to to i onda te šutnu nakon 2 pogreške.
    jedina sreća je što se bottas obogatio, ušao u svijet gdje se vrti laka lova i nakon karijere može mirno živjeti. nije iskoristio sve što je mogao dok je bio u poziciji. iako ima 29 ne vidim ga kao prvaka jer klinci su opasno brzi te su njegove želje za super ekipom i lovom koji je dobivao od merca -nije baš poželjan kandidat



    4
    4

    0
  4. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Bottas bi mogao bit dobar wingman i u Red Bullu,osvojio bi vise bodova od Gaslya,a i bila bi 2020 sezona super da je Ocon u Mercu pa da vidimo okrsaje Max vs Ocon vs Ham vs Leclerc vs Vettel!!!!



    3
    2

    1
  5. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Rozberg je ovako uzeo naslov. Koji nikad u zivotu ne bi uzeo u normalnim okolnostima.



    8
    1

    7
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Samo sto je tad Hamilton vozio dva puta lošije.



      1
      -1

      2
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Upravo. I uz tako losu voznju, Rozberg ne bi vidio titulu da ne bi Malezije.



        7
        -1

        8
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        To nikad nećemo saznati.
        To bi otprilike bilo kao kad bi neko rekao da bi sad imali jednog prvaka više na listi (Massa), a da bi Lewis ove godine ganjao 5. titulu, a ne 6., da nije bilo Singapura 2008.
        Ili da bi Alonso i Vettel imali isti broj titula da se u Spa 2012. nije “desio Grosjean”.
        Kao što ni Hamilton nije bio kriv za Maleziju, tako ni Massa nije bio kriv za Singapur, niti Alonso za Belgiju.



        10
        7

        3
      • Fia
        Realista Prikaži

        Hamilton je izgubio naslov zbog losih startova,i s otkazivanjem motora da je normalno startao utrke koje nije, imao bi dovoljno bodova i bio bi prvak, Rosberg je to iskoristio i pobijedio par utrka zbog Hamiltonove lose voznje(starta), sam si je kriv..
        A sigurno je i Rosberg zadnji dio sezone malo opreznije vozio jer je znao da mu trebaju druga mjesta i bit ce prvak, da to nije bio slucaj, gledali bi i drugacijeg Rosberga koji vise riskira, tako da nisam ni siguran da bi Hamilton pobijedio te zadnje utrke u drugim okolnostima



        7
        7

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      A kakve su to bile nenormalne okolnosti? Te godine je Rosberg bio vodeći u prvenstvu ogroman dio sezone (17 utrka je on bio vodeći, Hamilton samo četiri – tamo u sredini sezone). Rosberg je ponovo preuzeo vodstvo u Singapuru, a Maleziju je dočekao ispred Lewisa i prije problema s motorom.



      7
      4

      3
      • x1x1x1 Prikaži

        Je,dočekao je Maleziju ispred Lewisa,ali ju je trebao završiti iza Lewisa,kao i cijelo prvenstvo…



        2
        -7

        9
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Teško je znati kako bi se završila utrka u Maleziji da na početku utrke Rosberg nije bio žrtva Vettelove greške, a da Hamiltonu se nije pokvario PU.

        I jedan i drugi su imali peh tu utrku i nisu imali nikakvu krivnju u tome ni jedan, samo što Rosberga peh nije koštao cijele utrke, a Hamiltona jest. Ali jbg, dešava se… Desilo se i njemu u zadnjoj utrci 2014. kad je imao šansu za naslov. Da je npr. tad Lewisa neko pokupio na startu,a Rosberga poslužila PU on bi bio favorit za naslov i vjerojatno ga uzeo. Zbog čega su varijacije s pehovima razne i mogu izvrnuti stvari naglavačke…

        Isto tako, da se Lewisu nije desio kvar motora u Maleziji, Rosberg vjerojatno ne bi onako ziheraški odvezao zadnjih 4-5 utrka. Šta bi bilo u tom slučaju do kraja, nitko ne može znati.

        Za mene je on vrijednost tog naslova izgubio zbog tih par zadnjih utrka, a nikako zbog Hamiltonovog peha u Maleziji, ali njega boli briga, uzeo ga je kako je najbolje znao i ne može mu ga niko uzeti ni osporiti.



        4
        4

        0
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Nenormalne okolnosti su indisponiram Lewis i njegovi mehanicki kvarovi.

        Toj tituli vrijednost jedino daje Lewis, to svi znamo. Svaka recenica o Nikinoj tituli pocinje ili barem zavrsava argumentom da je ostvarena u istom autu kao i Lewis.

        Kakve veze ima sto je bio vodeci. Koliko je Kimi bio vodeci 2007? Vettel 2010?

        Uostalom imao je i manje pobjeda od Lewisa.



        1
        -5

        6
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        9 mjeseci indisponiranosti? Bome teška godina… Ispada da se Nico našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, a zaboravit ćemo da je ogroman dio sezone bio ispred Lewisa. Pamtimo da ga je Lewis deklasirao u zadnjih par utrka, a zaboravimo recimo da je Rosberg njega deklasirao na početku godine. Za to ćemo reći da je Lewis bio pospan.

        Nema veze što nije bio ispred, bitno je tko je ispred nakon zadnje utrke, ali to prilično dobro razbija tezu o tome kako mu je Malezija poklonila naslov.



        6
        4

        2
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Momci, ako vi ovako slabo pamtite događaje od prije tri godine kako pamtite nešto od prije dvadeset i više godina, pratite li vi uopće formulu ili je samo površno pratite?
        Pa što da je Lewis imao kvar, koliko ih je Nico imao, da nije gubio od Nice bio bi prvak, uostalom mogao ga je poslije Malezije pobijediti u Japanu, nije, pobijedio je Niko , zar ste to zaboravili, poslije je Nico rutinski sve odradio, uz sav Lewisov trud koji ga u zadnjoj trci nije uspio zeznuti.

        Znam da vas je Lewis razočarao, ali j… ga, sr… se dešavaju, već sam napisao pa što, dešava se.



        6
        4

        2
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Rosberg je bio bolji te godine i zato je uzeo naslov.. Sve ostalo su price za malu djecu..



      10
      9

      1
    • Max Verstappen
      DaveGilmour Prikaži

      Kad se priča o 2016. svi spominju samo Hamiltonovo otkazivanje motora u Maleziji, no trebalo bi spomenuti i neke druge utrke te godine kako bi se dobila potpuna slika.

      Kao npr. Kinu gdje je Lewis startao zadnji zbog kvara u kavlifikacijama. Ili npr. Rusiju gdje je startao 10. zbog još jednog kvara u kvalama. Zatim imamo Spa gdje je opet bio prisiljen startati zadnji zbog promjene pogonske jedinice što je uzrokovano prije spomenutim kvarovima. A možemo spomenuti i Bahrein gdje ga je Bottas pokupio u prvom zavoju.

      S druge strane, Rosberg je jednom morao startati 6. zbog promjene mjenjača (Austrija) i imao je tu nesreću da ga je Vettel zakačio u Maleziji.

      Po meni je jasno tko je te godine bio brži, a tko sretniji vozač :chill:



      3
      -5

      8
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Znači lošiji vozač u toj sezoni je osvojio naslov na sreću? Ima li još neka sezona u novijoj povijesti da se to dogodilo?



        3
        3

        0
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        Znači lošiji vozač u toj sezoni je osvojio naslov na sreću?

        Po mom mišljenju da. Hamilton je te godine, kao i prethodne dvije, bio bolji vozač od Rosberga.

        Ima li još neka sezona u novijoj povijesti da se to dogodilo?

        Definiraj noviju povijest, ali u turbo eri nema.
        Pri tome ne uzimam u obzir da pojedini vozači imaju sreću voziti u bržem bolidu jer bi u suprotnom ušli u zamršene rasprave kojima nema kraja.


        0
        -4

        4
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ne mislim samo na turbo eru, to je samo Mercedes praktički. Recimo od 2000. – ispada da je Rosberg jedini prvak koji je naslov osvojio na sreću, ili ne?



        3
        2

        1
      • Ayrton Senna
        madgalico Prikaži

        Rosberg je odlican vozac i zasluzio je potpuno naslov te godine. Bottas nije ni blizu Rosbergu.

        Rosberg bi mozda imao i vecu prednost ove godine nego sto ima Hamilton naprem Bottasa, jer u njemackoj ne bi bio bolestan. ;p



        1
        -3

        4
      • Max Verstappen
        DaveGilmour Prikaži

        @Ante

        Pretpostavljam da ciljaš na 2008. :)

        2016. mi je još uvijek relativno svježa u pamćenju pa o njoj mogu raspravljati, ali što idemo dalje to mi je teže ulaziti u neke duboke rasprave. Ali evo, ovako na prvu mi se čini da bi se o 2012. moglo raspravljati u sličnom kontekstu, a potencijalno i o 2010. (sjećam se da su i Vettel i RB dosta griješili te sezone, ali se ne mogu sjetiti za ostale). 2008. mi je već stvarno izblijedila iz sjećanja, ali znam da je Massa imao nesreće u Mađarskoj i Singapuru, ali sigurno je i Hamilton imao negdje nesreće koje se ne mogu sad sjetiti.

        Dalje od 2007. se ne usudim ić jer tu već stvarno postoji mogućnost da lupim neku težu glupost :mrgreen:



        2
        1

        1
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Rosberg Sr. je još bolji primjer. Ne stoji priča da najbolji uvijek pobijedi.
        Hamilton je vozio loše 2016. griješio, ali je toliko bolji od Rosberga da je i uz takve vožnje trebao do naslova.



        1
        -1

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ne ciljam ni na što konkretno, samo me zanima zašto je 2016. godina na koju dosta ljudi reagira tako da je sretan vozač pobijedio. Da je Alonso 2010. osvojio naslov bi li govorili o tome kako je srećković jer je Vettel izgubio tri čiste pobjede zbog problema s bolidom? To je 75 ekstra bodova. Kao što si rekao, u svakoj sezoni se može pričati o više ili manje sreće, ali sezona traje ~20 vikenda i zaista su jako, jako malene šanse da naslov osvoji netko tko je bio sretan, a da pritom nije bio barem blizu ili izjednačen s konkurentom. Rosberg je Hamiltona prečesto pobjeđivao da bi se pričalo o čistoj sreći.

        To da je Hamilton brz nitko ne poriče, meni osobno je očigledno brži i puno simpatičniji od Rosberga, ali isto tako se ne može poreći da Hamilton ima previše vikenda kad je sposoban potpuno se pogubiti. Kvragu, zbog te njegove sposobnosti nam se čak i Bottas učinio kao potencijalni prvak.



        5
        4

        1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Ante
        Šta znači totalno pogubiti? Jel to kao ovo prošli vikend ili u to računamo i kad bude 3. ili 4.? I koliko vikenda je previše vikenda?
        Ja bi rekao da je Ham najkonstantniji od trenutačnih vozača što se tiče performansi i rezultata. Naravno da tu pomaže što vozi za MB ali to je kako stvari stoje.
        I kako nam se Bottas čini kao konkurent kada nikad dosad Lewis nije u ovom dijelu sezone imao ovoliko puno bodova.



        1
        0

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        I kako nam se Bottas čini kao konkurent kada nikad dosad Lewis nije u ovom dijelu sezone imao ovoliko puno bodova.

        Nisam rekao da se čini nego da se činilo. Mislim pritom na “Bottas 2.0” hype na početku sezone.

        Šta znači totalno pogubiti?

        Puno toga. Recimo, dozvoliti timskom kolegi da osvoji 4 pobjede u nizu na početku sezone, ili dozvoliti da se dogode utrke u kojima u ovako strašnom bolidu završi negdje tipa 5. mjesto, a da je kolega prvi ili drugi… ili svojom greškom izgubiti vodstvo pa se izvrtjeti na stazi i onda tražiti od ekipe da odustanu od utrke… Ne znam, to čuti od čovjeka koji juriša prema sedmom naslovu dogodine… Recimo, da je Schumacher takvo što izjavio dosta bi mi pao u očima. Ali, nismo svi isti…



        2
        1

        1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Kad kažeš o obzirom na ovakav bolid pretpostavljam da misliš da turbo eru pa sam samo nju gledao i DNF nisam uzimao u obzir. Gledao sam rezultate van podija od 2014. naovamo:
        2014. – 0 rezultata van podija
        2015. – 1 van podija
        2016. – 2 van podija
        2017. – 8 van podija
        2018. – 3 van podija
        2019. – 2 van podija
        Ako uzmemo 5×21 utrka plus 11 ove sezone dolazimo do 116 utrka sve skupa, a 16 utrka u kojima je “podbacio” (s tim da nisam išao gledati za svaki od tih 16 rezultata jer bi bilo i manje kad bi se izbacilo tipa Mexico prošle godine di nije kriv nego mu je Vettel probušio gumu u 2.zavoju i slične rezultate).
        Ali ajde da uzmemo tih 16/116 to je 13.79% utrka u kojima je “podbacio”, a 86.21% utrka u kojima nije.
        Ne znam koji poslodavac ne bi bio zadovoljan sa vozačem koji je blizu 90% vremena na razini zadatka.
        Tako da ta fama o vikendima u kojima Hama nema kao da se dešavaju 10x po sezoni ne drži vodu, desi mu se tu i tamo naravno, ali daleko manje nego ostatku grida.



        1
        -3

        4
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Tako da ta fama o vikendima u kojima Hama nema kao da se dešavaju 10x po sezoni ne drži vodu, desi mu se tu i tamo naravno, ali daleko manje nego ostatku grida.

        Ne kažem da je 10x po sezoni, to bi bilo za izvanredni otkaz da ima toliko loših utrka po sezoni.

        Po meni su i Rosberg i Bottas dobili puno poklonjenih vikenda. Buttona da ne spominjem, tu sezonu mislim da su svi Lewisovi fanovi brzo zaboravili. Možda je razlika u tome kako vrednujemo Rosberga i Bottasa. Ja mislim da je Lewis po brzini daleko ispred njih i da si to nije smio dozvoliti (recimo, nije si smio dozvoliti da izgubi naslov u dominantnom bolidu).



        4
        4

        0
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        @Har Kl Svaka čast Hamiltonu na takvim postocima koje je postigao u zadnjih 5 godina, ali zašto se uporno zaboravljaju i podmeću pod tepih isto tako duge 4 godine(2006.-2013.) kad je svojim postupcima i budalaštinama na stazi privlačio pažnju, a ne svojim vozačkim bravurama i vrhunskim vožnjama po kojima je danas poznat. Realno, osim 2013. i 2009., imao je bolid za naslov ili barem bolid dovoljno dobar da svojim “vanserijskim i nadčoovječnim” talentom uspije osvojiti barem još jedan naslov, ali ipak nije, jer:
        1.(i najvažnije) Jako je puno pokazao “genijalnost” koja mu je štetila
        2. Alonso je realno tada vozio najbolje u svojoj karijeri
        3. Red Bull je tada imao najbolji bolid u to vrijeme i vrhunskog Vettela.
        Ok, nećemo baš Vettela zvat vrhunskim jer je imao bolid s kojim iole dobar vozač može osvojiti naslov. Ali čekaj, zar i Hamilton već 5 godina ne vozi dominantan bolid, možda čak i najdominantniji u povijesti F1, a za njega se govori da je upravo on čini razliku i da bolid nije zaslužan za to. U redu, trenutno protiv Bottasa pokazuje tko je gazda u momčadi, ali puno puta tijekom karijere je gubio protiv momčadskih kolega. Ne računajući Kovalainena koji je ipak bio drugorazredni vozač naspram Hamiltona, ostao je izjednačen protiv Alonsa 2007. godine kad je(unatoč tek 22 godine i svojoj rookie sezoni) imao punu podršku Rona Dennisa i momčad na svojoj strani, a 2010.-2012. je bio li la sa Buttonom kojeg, iako smatram vrhunskim vozačem i stručnjakom za promjenjive uvjete, držim da je ipak ponešto slabiji vozač od Hamiltona, čak i tada, ali je dosta puta bio smirenije glave od Hamiltona. Ne treba pretjerano pričat da ga je mučio, realno dosta slabiji vozač, a taj vozač se zvao Nico Rosberg, pa čak ga je i porazio 2016. Istina, Hamiltonu je otišao motor u Maleziji, ali osim toga, za tu sezonu je sam kriv što ju je izgubio jer je dosta griješio(npr Španjolska 2016. kad po prvi put u hibridnoj eri nijedan Mercedes nije završio utrku). Sve u svemu, zaključak ovog mog mitinga je da je Hamilton zasigurno u top 10 najboljih vozača svih vremena, ali daleko je on od supervozača i nadčovjeka kakvim ga njegovi fanovi i britanski mediji prikazuju. Isto tako, nije baš vozač koji zna izvući 200% iz bolida, za razliku od Schumachera,(sezone 1996. 1997. i 2003. dovoljno govore), Prosta(osvojiti 1986. naslov s 2 godine starim bolidom protiv 2 Williamsa, tj Piqueta i Mansella koji su imali možda i jedan od najboljih F1 bolida svih vremena, Williams FW11, je pokazatelj da si vraški vozač), Senne(dovoljno je da kažem Donnigton 1993.) i možda Mansella(Hungaroring 1989 i cijela ta sezona u bolidu koji se kvario kao tetrapak mlijeka). Čak i za ovaj bolid nije zaslužan on, nego ni manje ni više Schumacher i Brawn. Oni su stvorili ovakav Mercedes, a Toto i Hamilton su samo pobrali vrhnje.



        4
        2

        2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        tifosoante

        Da da Scuhamcher je pogotovo stvorio ovakav Mercedes…

        Ovakav Mercedes je stvoren jer se radilo i ulagalo para, znalo se komunicirati s trecim stranama (FIAom i Pirellijem), i naravno jer vasi dragi Ferraristi nisi imali nikakav odgovor (uz njih i svi ostali)


        0
        -1

        1
  6. Iceman86 Prikaži

    Toto ne seri, Bottas je trebao uzeti puno više bodova i ove sezone i one prošle samo da ste mu dopustili pošteno utrkivanje sa Lewisom



    7
    -1

    8
  7. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    To nikad nećemo saznati.
    To bi otprilike bilo kao kad bi neko rekao da bi sad imali jednog prvaka više na listi (Massa), a da bi Lewis ove godine ganjao 5. titulu, a ne 6., da nije bilo Singapura 2008.
    Ili da bi Alonso i Vettel imali isti broj titula da se u Spa 2012. nije “desio Grosjean”.
    Kao što ni Hamilton nije bio kriv za Maleziju, tako ni Massa nije bio kriv za Singapur, niti Alonso za Belgiju.

    Naravno da necemo saznati, iznio sam samo svoje misljenje.

    Massa jeste djelomicno kriv za Singapur jer nije gledao retrovizore (neiskustvo).Ako se sjecas ista stvar se desila i DC-u, ali on je pogledao u retrovizore prije nego je krenuo i izbjegao je potencijalnu havariju (iskustvo).

    Massa nije kriv za Madjarsku.



    1
    -1

    2
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Massa nije kriv za Singapur.
      Za Singapur su krivi Bristore, Symonds, Piquet Jr., (možda i Alonso, to ne znamo), ali ako zanemarimo Renaultovu ekipu, ponajviše Ferrarijeva pit stop ekipa i tadašnji sistem sa onim senzorima/automatskim svjetlima.
      Naravno, ne znamo šta bi se događalo do kraja sezone, možda bi Hamdo osvojio titulu 2098. sa većom prednošću, čak i u slučaju Massine pobjede u Singapuru.
      Kao što bi možda i Rosberg 2016. osvojio titulu sa većom prednošću nad Lewisom, čak i u slučaju Lewisove pobjede u Maleziji.
      Dakle, zaslužena titula Rosberga zbog konstantnosti, hladne glave, zbog one 4 pobjede na startu, zbog onih nekih startova u tim pobjedama, itd….
      Sve ostalo je sranje….



      4
      3

      1
      • Daniel Ricciardo
        _bataziv_0809 Prikaži

        Za namjerno izazivanje incidenta jesu krivi nabrojani likovi. Za cupanje crijeva, krivo je dosta ljudi unutar Ferarija, ali i sam Massa koji nije pogleao u retrovizor prije kretanja.

        Sve sto ti navodis jeste moguce, pitanje je samo je li vjerovatno. Ja bas i ne bih rekao.



        1
        -1

        2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ako lollipop man (ili senzor/svjetlo u slučaju Mase u Singapuru) da signal da se može krenuti, vozač kreće!!
        Ne gleda u retrovizore.
        X puta se nešto slično desilo.
        I još x puta će se nešto slično desiti.
        Pa Kimi mehaničaru polomi nogu, itd…



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        I Rosberg je mogao još koju pobijediti na kraju sezone, da mu je trebalo…



        1
        0

        1
  8. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Titulu osvaja onaj koji osvoji najvise bodova, a ne najbolji vozac opcenito. Zasto je to tako, svi znamo.

    Lewis nije bio na svom nivou u odredjenim fazama sezone, a ne cijelih 9 mjeseci. Čim je uhvatio ritam, Rosberg je bio donji i u ozbiljnom problemu.

    Ali atipicni mehanicki kvarovi koji su, budimo posteni, ipak pogodili samo jednu stranu garaze i jednog vozaca, su uradili svoje.

    Malezija 2016 je veca prekretnica nego ta “mitska” Njemacka 2018.



    1
    -6

    7
  9. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    @Ante Vetma
    Uporno tjeraš krivo, subjektivno, mišljenje o kontekstu njegovih riječi. Jeli ti dovoljno ovo pojašnjenje?

    Lewis explains ‘retire the car’ radio message (ESPN-uk)
    7:53 PM
    ……”For one I was not feeling great, but mostly I was thinking I’m running dead last and I had calculated the chances of us scoring points,” Hamilton said ahead of this weekend’s Hungarian Grand Prix. “Then I was thinking how many races have I got to do on this engine? Could I save 15 laps of mileage on this engine? Could I save the gearbox? All those kind of things.
    “But that is the way I am always thinking. Even in practice, if they say you can do 23 laps, I will do 20. I am still cautious.”…..



    2
    -2

    4
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Meni osobno ovo lose izgleda.. Olimpijski duh.. Ako nismo u nekoj borbi, bolje da imamo DNF.. Umirovit zdrav auto jer si zadnji i neda ti se tu vozat okolo.. So lame



      5
      4

      1
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Zgodno kako se dogodilo da je “Retire the car” ekipi poručio 10 sekundi nakon njegovog spina. Je li to isto moje krivo subjektivno mišljenje ako zovem bullshit da je točno u tom periodu odradio kalkulacije i shvatio da bi mogao sačuvati motor i “all those kind of things”?



      3
      2

      1
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        Zar je zaista neshvatljivo da je nakon što je prošao ARMAGEDON od trke (TW) shvatio da se njemu i timu ne isplati više biti u trci. Mnogo vozača je na gridu ali ih, pored njega, samo jako mali broj, osim nogu i ruku koristi i glavu tijekom trke. Lewis od ožujka 2014. tako razmišlja obzirom na pravila koja od onda vrijede.
        Olimpijski duh……? Odavna je vračen u bocu.


        0
        -1

        1
  10. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Ako lollipop man (ili senzor/svjetlo u slučaju Mase u Singapuru) da signal da se može krenuti, vozač kreće!!
    Ne gleda u retrovizore.
    X puta se nešto slično desilo.
    I još x puta će se nešto slično desiti.
    Pa Kimi mehaničaru polomi nogu, itd

    Pa eto i sam vidis da je bolje da baci oko na retrovizore :)

    DC je tako izbjegao identicnu havariju takodjer u Singapuru.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.