Verstappen: Ovo ne mijenja priču oko naslova, Mercedes je i dalje dominantan

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 29 komentara

Pobjednik VN Njemačke Max Verstappen kaže da ovo ništa ne mijenja u borbi za naslov jer i dalje misli da Mercedes ima dominantan bolid.

Red Bullov vozač sad je treći u poretku vozača iza Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. No, njegova druga ovosezonska pobjeda ga je dovela 22 boda iza Bottasa.

“Mercedes je još uvijek miljama daleko u prvenstvu. Moj zaostatak od 63 boda je veći nego što bi donijele dvije pobjede, a mislim da su oni još uvijek dominantna ekipa.”

“Obavili smo dobar posao, ali još uvijek moramo raditi jako marljivo kako bismo uklonili zaostatak. Morali bismo se boriti za pobjedu na svakoj stazi, a do toga ima još puno posla.”

Verstappen je u kvalifikacijama u subotu bio drugi, između dva Mercedesa. Ipak, zaostatak za Hamiltonom bio je skoro 4 desetinke sekunde. U utrci je imao loš start, ali je kasnije bio gotovo bez pogreške.

“Moramo ostati fokusirani.”

“Ne smijemo priuštiti previše pogrešaka.”

“Sad nakon utrke mogu reći da sam napravio spin za publiku, ali u tom trenutku je bilo nezgodno voziti na medium gumama koje nemaju toliko gripa. Mislim da je bilo ekstremno važno da ekipa i ja komuniciramo. Mislim da smo donijeli pametne odlike i to nam je na kraju pomoglo da pobijedimo.”


Odgovor

29 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Bogme mijenja priču oko borbe za drugo mjesto.

    Da je Gasly bolji, Red Bull bi već bio ispred Ferrarija po bodovima.



    15
    13

    2
  2. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Max pušta dimne zavjese a vidi da ima hama na ne tako daleko. još da krepa jedamput mečka, jedamput da luj nesretno pogriješi, a ostalo je na max-u. Honda je nevjerovatna ove godine i pitam se što će japanci prirediti u posljednjoj nadogradnji.



    7
    1

    6
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      A kad se sjetim predsezone i testiranja i sprdanja Honde…



      4
      4

      0
    • avalon Prikaži

      ma titula bi maxu bila osigurana ako LH ne završi 3 – 4 trke , 2 – 3 završi npr 3. ili lošije , VB podbaci kad lewis kiksa , ferrari nastavi više hladno nego toplo , a max pobjedi još 5 – 6 trka , a ostale završi na postolju ….



      8
      5

      3
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        @Avalon…. Titulu bi Max uzeo Hamiltonu kada bi imao bolid od pocetka sezone na nivou koji to Hamilton ima evo vec 5 godina.Budi malo iskren nekada i reci kako je to doci na trku i znati da konkurencija nema sta da trazi jer ti imas bolid koji je brzi 0.5 sec po krugu a tako je bilo kada se sve sabere jedno 4 godine.Ako Red Bul i Honda nastave razvoj i dovedu bolid u rang Mercedesa vidjeces koliko ce se brzo Max docepati titule.



        7
        1

        6
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Tako je ! Max ove godine radi nevjerojatne stvari. Pa ka u filmu Rambo sam protiv svih što je jako teško. Biti između dva Ferarija ode Ham ko će ga više uhvatiti,zapne iza Botasa ode Ham, to se je najbole vidilo sada na utrci kada je Ham bio par mjesta iza ode Ver a Ham u zid. RB obavezno treba puno bolji vozač broj 2 ne samo radi boljih rezultata za RB nego da i sam bude od pomoči vozaču koji je u boljoj poziciji. RB treba pod hitno brzine u bolidu da može dobiti pole tada če Max biti neuhvatljiv. Eto to je moje mišljenje i mislim da če se i brzo ostvariti jer je Honda to i najavila



        7
        0

        7
      • avalon Prikaži

        Red Bull no1 .. prije nego si “skočija” na ovi šaljivi komentar možda si treba pročitat ispod onaj ozbiljniji ;)



        1
        0

        1
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      @NoBreaks
      Da samo se treba to dogoditi, također svaki put kad se to dogodi Max treba pobjediti, a ne Bottas ili neko od Ferrarija, treba sam ne odustati ni jednom do kraja sezone, isto treba zanemariti činjenicu da je Honda već na Spec 3 motoru i da ih sigurno čekaju kazne iza ljeta tj. startovi sa začelja. No osim tih par zanemarivih detalja Max je odmah iza Lewisa ?



      3
      2

      1
      • Tricolore Gorila
        NoBreaks Prikaži

        to je bila šaljiva mogućnost kao razmišljanje u maksimalnom izdanju.Bottasa će vrlo brzo dostići jer je Bottas down, Do sada su se mnoge sezone pretvarale u nezamislive rasplete-sve na bod razlike. Nakon toliko dosadnih godina bilo bi zgodno da imamo jednu takvu ali sa dva različita tima a ne samo jednim. Ferrari ima strukturnih problema na mnogim područjima pa ih ne gledam ozbiljno. Leclerc je talent ali do sada je samo “crashed & burnt” i tako ga grah ide. Vettel ima najgoru godinu do sada i ne može baš puno protiv jednogodišnjeg uroka koji je možda sad,ovaj vikend poništio. Max ulazi na velika vrata u drugu polovicu i gle mu nastup. mađarska je kiša u petak, ali to je staza za RB i ponovo Max 1 ili 2. Nakon toga 2 Ferrarijeve staze a kasnije miks.Bez obzira na moguću kaznu, i tada možeš računati na barem 5 poziciju. Max garantirano ima želju “namiriti” se nad 5x svjetskim prvakom ako želi biti najvećim ikad. s Vettelom ima uspješan saldo a sa Hamom nema jer je ovaj toliko daleko (po autu naravno) da nikad niti nema šansu za obračun. Došlo je vrijeme “pljuskanja” i četverostrukog i peterostrokog prvaka te dovesti ih u stanje kako to treba izgledati



        4
        2

        2
  3. Iceman86 Prikaži

    Mislim da ce biti gusto do kraja, vec Max puše za vrat Mercedesu. Jos nekoliko kikseva Mercedesa i eto Maxa



    1
    -1

    2
  4. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Mogu samo reci da je Honda sto se tice pouzdanosti ove godine stvarno super,Gasly je odustao u Baku ali radi poluosovine,mislio sam da ce Honda krepavat u Red Bullu i u uskom pakiranju,ali svaka im čast,prvo pouzdanost pa snaga,bravo momci,nadam se da cemo iduće godine gledat najbolju turbo hibrid eru,troboj na naslov !!!!! Vtec kick in yooo!!!!



    7
    7

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      mene je bilo strah onih ‘vijest’i o vibracijama na početku kalendarske godine.
      nakon predsezonskih testiranja sam bio miran.
      sad ako spec 3 izdrži i peti vikend, to je odlično. dvije kazne nam ne ginu, ali ako ne bude treće vrlo sam zadovoljan.
      spec 4,0 u monzi, za ‘suzuka special’ pokupit kaznu u rusiji i to je to. :D



      6
      5

      1
      • Brazil
        Anonimus4138 Prikaži

        A za Suzuku je sigurno Honda special mogao bi cak i motor izgorit :P,ali zaslužili su ove pobjede,nisu odustali radili su pognute glave dok im je se cijeli svijet smijao,nadam se da ako Max skine jos koju pobjedu,da ce Honda napravit posebnu NSX MV33 ediciju!!!!! :)



        2
        1

        1
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Lipo vam je Marko govorio a večina ga je sprdala. To što on voli bocnuti to su druge igre koje triba čitati između redaka. Sve u svemu velika Honda sa velikim RB i največim vozačem, PA TU JEDNOSTAVNO MORA BITI I VELIKIH REZULTATA !



        8
        2

        6
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Prije par godina kad je McL bio Williams, a RBR kritizirao Renault sam baš pričao s ekipom kako tadašnji nesposobni McL nema pojma što u toj situaciji, da će se Honda dići kad-tad jer nisu zaboravili praviti motore, a oni će ih odbaciti. Tako je i bilo, RBR ima vrhunski nos, još su im dali godinu “fora” u B momčadi i eto ih. Kad gledaš race on-board, uopće ne izgleda da im fali brzine. Newy radi svoj posao, a bome i japanci sa svakom novom speckom.



      4
      4

      0
  5. avalon Prikaži

    i jedan ozbiljni komentar … ovo sa RB me podsjeća na ferrari kad su vozili alonso i massa . max vozi ka fernando ( izvlači maximum ) , a gasly ka massa . alonso/ferrari nisu bili baš na nivou RB ali to zbog vožnji fernanda nije bilo tako očito isto ka šta mislim da RB/max još nije u rangu mercedesa ali to zbog vožnji maxa ove sezone nije baš očito .



    6
    -1

    7
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Massa je doktor za Gaslya :)



      17
      16

      1
      • avalon Prikaži

        rakiću … očekiva sam da ćeš ka novinar shvatit poantu napisanog . nisam uspoređiva vozačke vještine nego razlike u osvajanju bodova fernanda Vs masse i maxa Vs gasly – a . zbog masinog “oskudnog” osvajanja bodova 2010./13. ferrari usprkos odličnim vožnjama i osvojenim bodovima alonsa je završava na 3. mistu konstruktorskog ;) isto se događa i sada , max odlično vozi sezonu , donosi bodove , gasly “šteka” . da je odvozija bolje ferrari i RB bi bodovno bili vrlo blizu . šta se tiče doktora mislim da i sam znaš da je neozbiljo uspoređivat massu koji je kad mu je “doša” fernandom 2010. ima iza sebe 7 sezona i 114 trka i gasly – a koji iza sebe ima jednu sezonu i sad na pola 2. tek 37 trka . iako je nazahvalno/nemoguče uspoređivat nekad i sad u svojoj prvoj sezoni massa je osvojia preračunato 26 bodova , gasly lani 29 . istina lani su bile 4 trke više nego te massine prve sezone . u 2. sezoni massa je do kraj prvenstva osvojia preračunato 34 , a gasly na pola prvenstva 55 bodova . ne mislim da je PG doktor ali bogme to nije bija ni massa na početku karijere , a pierre je upravo tu … na početku . nastojim bit realan i zaključit da je PG pod velikim pritiskom , em je novi u timu , em vozi sa iskusnijim , vrlo inspiriranim maxom . ova sezona može odlučit daljnu sudbinu PG , “stolica” se trese ( zanamo kako u RB postupaju prema vozačima … npr kvyat pa i ricciardo je bija zapostavljen uz maxa ) i ko ne bi bija i stresu ? ipak poanta je količina bodova koju su donosili alonso&massa i sad max & gasly , a ne “doktorstvo” vožnje . drago mi je šta su neki poant shvatili , a oni drugi će valjda shvatit sada :)



        2
        -3

        5
      • avalon Prikaži

        21 : 43 ( na portalu ) horner o doprinosu gasly – a “Mislim [da je moguće] ako počnemo osvajati bodove s oba vozača. To nam je cilj za drugi dio sezone, da stvarno zatvorimo taj razmak.” 20ak sati prije od mene kad sam pisa o gasly – u “da je odvozija bolje ferrari i RB bi bodovno bili vrlo blizu . ” čini mi se da smo se horner i ja “poklopili” u razmišljanjima ;) sad ću sebi dat minus jer mi je komparacija alonso & massa i max & gasly kad je u pitanju osvajanje bodova bila sasvim neprikladna (: (:


        0
        -3

        3
  6. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    RBHonda je postala ozbiljan tim najbrzim napredovanjem ove sezone al cak i ak naprave bolid/motor sposoban dominacije trebaju pomoc drugog vozaca da drzi mercove na nizim bodovima a to Gasly nije sposoban niti ce ikad bit sposoban . Zato sto prije Torpedo u RB ak nis drugo da se ubace u borbu za 2mj u timskom poretku
    Dobro da idiot od Gaslya nije sjebo Albona uzasan vozac jedan od najgorih sto je f1 vidio a kaj je tek bio onda onaj Hartly prosle godine kad je Gasly za njega bio pro



    4
    3

    1
  7. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    ruku na srce puno stvari mu se poklopilo. Ferraria nije bilo u Q3, a i ona njegova pirueta u utrci je lako mogla završiti u šljunku.
    bio je najbolji ovu trku, ali kako je i sam rekao, Merc je i dalje dominantan. teško da će u “normalnim” uvjetima doći do pobjeda.



    1
    -1

    2
  8. Ferrari
    IG57 Prikaži

    Nažalost, mislim da je u pravu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.