Leclerc kaže da je izletna zona u Hockenheimu “neprihvatljiva”, ali da je on “u potpunosti kriv”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 24 komentara

Charles Leclerc kaže da je asfalt bez puno gripa koji je bio položen u izletnoj zoni posljednjeg zavoja neprihvatljiv. Odmah nakon toga je dodao da je izlijetanje “potpuno njegova krivica”.

“Razočaran sam samim sobom danas… Nije to bila velika pogreška. Mala greška, a radio sam tijekom sezone puno veće.”

“To ne popravlja stvari, ali onaj asfalt u izletnoj zoni je neprihvatljiv. To se ne smije imati u F1 po kišnim uvjetima.”

“Ne može se dogoditi da ima toliko područja s niskom razinom gripa. Vidio sam i druge vozače da tamo izlijeću, možda sam ja bio jedini na gumama za suho, ali vozio sam 60 km/h i apsolutno nisam imao gripa. To nešto znači.”

“Sve u svemu, to ne opravdava moju pogrešku. Potpuno sam kriv i to je ogromna sramota. Jako mi je žao zbog navijača i ekipe.”

S druge strane garaže – godinu dana nakon slične male Vettelove pogreške s ogromnim posljedicama – ova utrka je bila dostojno iskupljenje.

“Ovo je bila duga utrka, u jednom trenutku se učinilo da nikad neće biti gotova. Bilo je zabavno i vrlo teško zbog ovakvih uvjeta. Bilo je jako teško shvatiti što je najbolji potez. Sretan sam zbog ishoda.”

Vettel nije imao sjajan tempo na početku na intermedijima, ali je u kasnijem stadiju utrke poletio stazom. Istovremeno, klonuo se pogrešaka poput one prošlogodišnje koje su danas imali svi ostali vozači.

“Čestitam Maxu, vozio je izvrsno. Mi smo išli korak po korak, bolid po bolid. Prije posljednjeg sigurnosnog automobila sam imao puno bolji tempo i bilo mi je drago pretjecati druge. Bio sam malo brži i mogao sam obaviti pretjecanja kako treba.”

Početak utrke
Verstappen se okreće na gumama za suho
Norris odustaje, Stroll se vrti u pozadini
Leclerc u barijerama
Hamilton u barijerama
Kaos u boksu Mercedesa
Hulkenberg u barijerama
Hamilton izlijeće u 1. zavoju
Bottas izlijeće u 1. zavoju
Vettel prolazi Sainza za P4
Vettel prolazi Kvyata, reakcija publike
Gasly se zabija u Albona
Vettel team radio
Kvyat team radio


Odgovor

24 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Drag mi je skroz vozač ali se ne slažem s njim u ovom slučaju, izletne zone bi trebale biti takve da kažnjavaju greške, iako je onaj asfalt sklizak bilo je vozača koji su se izvukli tipa Kimi, tako da nije toliko strasno, i onakva izletna zona je uvelike zaslužna za show koji smo vidjeli danas.



    20
    19

    1
  2. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    ovo je jako loša “ledana” koju su privremeno morali nekako riješiti. čudi me za švabe da nisu predvidjeli ovako jako opasnu situaciju po kiši. ali da popljugaju svi na tom zavoju zato što su bili prebrzi za 10 na sat je malo pljuga. pa nisu svi finci za vožnju po ledu kao pod normalno.kimi je jedini pokazao što znače nordijski uvjeti i znanje vožnje. kad se jednom dogodi to je ok, ali kad se na istom mjestu događa 7x ista situacija to nije za prolaz iako je nama fora vidjeti novonastali krš



    2
    -10

    12
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Taj je asfalt ipak van granica staze, a van granica staze nije ni predviđeno da se vozi. Ko izađe van, jbg plati cijenu. Vettel je lani na drugom mjestu izletio minimalno, ali je pored staze odmah bio pijesak. I nije mogao izbjeći zid. Dok su neki na nekim drugim mjestima izlijetali široko i vraćali se bez problema… Jbg, treba imati i sreće, a najvažnije je ne silaziti sa staze.



      12
      11

      1
      • Tricolore Gorila
        NoBreaks Prikaži

        ma to je ok što kažeš, ali ovo nije ok u smislu apsolutno nikakvog trenja po kiši a vettel nije trebao kočiti po šljunku i izvukao bi se. seb se razbio sa 20 kmh a kočenjem nije mogao zakrenuti kako bi mogao bez kočnica.



        2
        -5

        7
  3. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Kad pada kisa, obavezno na brzinu nabacit novi sloj asfalta sa vecim gripom? Nije da je nemoguce…



    3
    -3

    6
  4. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Mislim da je u pravu.. Nijemci bi mogli obnovit svoj asfalt.. kad usporedim asfalt ovdje u Hockenheima i primjerice onaj u Mađarskoj – nebo i zemlja..
    a nije da švabe nemaju novaca.. zar nemaju?? ;)



    3
    1

    2
  5. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    To i jesu čari F1…ja sam za vise tih pjescanih zamki…a ne hektar betona i staza u sredini… ;p



    8
    7

    1
  6. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ovo je točno ono očemu smo pričali u Francuskoj i kasnije u Austriji. Ne slažem se s Charlesom.



    5
    4

    1
  7. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Uzas komentar, ja sam protiv tih izletnih zona al ova danas se vas dobro ponasala…bas kao sljunak- izletis izvan staze i odmah si sam sebe kaznio



    4
    3

    1
  8. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Upravo suprotno moj dragi CL. Dabogda sve staze bile takve ovi novi klinci su navikli na izletne staze širine avio pista gdje mogu griješiti koliko hoće bez posljedica.
    Greške moraju nositi posljedice malo veće od samo gubitka pozicije od jednog – dva bolida iza sebe. Ovo je ipak F1 elita moto sporta.
    You make mistake you pay the price tako bi trebalo biti a staze kao u francuskoj sa kilometarskim izletnim zonama bi trebalo zabraniti.



    7
    7

    0
  9. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Prvo, ne slažem se s Leclercomu ovom slučaju.

    Drugo, Leclerc je jučer izazivao sreću (ili sudbinu) kako hoćete, jer je u istom tom zavoju izlijetao van staze najmanje 2x prije ovog zabijanja u zid. Tako da, nakon 3x iste greške u istom zavoju, ovakva posljedica po vozača je zaslužena.

    Leclercovo izlijetanje je ublažilo Hamiltonovo na neki način, zbog čega će se Leclercova vožnja u tom zavoj manje problematizirati.



    8
    8

    0
  10. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Dobro se sjecam onboarda. Sam je inducirao understeer krivim nacinom izvlacenja, jedini se Kimi izvukao kako treba. Odi malo u selo vozi kadeta c, kocku, 124ku a ne ove nove pizdarije pa ti se nece to dogadat



    7
    6

    1
  11. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Svidao mi se lik a na kraju placko nedavno je izjavio da bi staze trebale kaznjavat a sad kad je on gubitnik place zelen je jos bit ce bolje za njega u buducnosti



    3
    1

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kmecali su oni jucer svi od maxa kad se izvrtio pa do hamiltona. Tko gubi ima pravo da se ljuti. Leclerc je pogrijesio jucer par puta kao i vecina vozaca iz top ekipa koja se izvrtila bubnula zid ili letala van staze. Stoga nije jed8ni, vozio je odlicno no zelen je ocito za ovakve stvari no kao sto rekoh i drugi su se zalali na svasta jucer od strategija do guma do te izletne zone. Leclerc je zbilja ga ukakio sam jer prije toga je mogao vec vidjeti 2 puta kakav je taj zavoj jer je tamo 2 puta letao van. No ako se moze lani zaljepit u zid vettel ili ove godine Ham moze i on koji vozi godinu i pol f1. Nazalost vjerovatno bi imao sansu za pobjedu da nije kiksao no bitnije od svega je da u ovoj sezoni koja ionako nije bajna za Ferrari za ubuduce nauci lekcije sto neraditi. Brzine i talenta ima a iskustvo ce mu biti presudno u nastvaku karijere da izbjegava stvari kao u baku monacu i sada njemackoj ove godine.



      2
      0

      2
  12. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    KRIVO. Izletne zone kao u Francuskoj su neprihvatljive. Gledatelji žele DNF, a ne da suci moraju davati kazne. Sada imamo situaciju da se na većini staza greške ne shvaćaju ozbiljno, a ponekad, kao Kanada gdje Vettel iako griješi te nema nikakvu štetu na bolidu bude kažnjen zbog pravila. Dakle, riješimo probleme na način da suci šutei, a da staza sama po sebi kažnjava na najgori način – DNF.



    5
    5

    0
  13. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Ma hajde, Leclerc ti si previše zelen još. On kad bude imao puno više iskustva neće tako amaterski završavati u zidu i točka.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.