Magnussen krivi Grosjeana za novi kontakt – Francuz se ne slaže

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Nova utrka i novi bliski susret Haasovog veselog dvojca – iako ovaj put nije bilo posljedica kao na VN Velike Britanije, Gunther Steiner sigurno nije uživao u novom kontaktu Kevina Magnussena i Romaina Grosjeana.

Grosjean je s vanjske strane pokušao proći ispred Magnussena na kočenju za ukosnicu nakon Parabolike, no Danac je s unutarnje strane zatvorio vrata te je došlo do kontakta gumama – sličan je kontakt u Velikoj Britaniji obojicu izbacio iz utrke. Ovog su puta stigli do cilja i osvojili 9. i 10. mjesto, prve bodove za američku momčad još od VN Monaka.

“Nemamo pravilo koje nas sprječava da se međusobno borimo. Jasno nam je rečeno da se ne smijemo dodirnuti i ja ne vidim razlog zbog kojeg smo to morali napraviti.”

“Jasno je da sam ja bio s unutarnje strane, nisam naglo ‘zaronio’ s unutarnje strane, a on je zatim odlučio skrenuti u mene. Ne znam što je radio.”

– Kevin Magnussen

Grosjean prvotno nije htio komentirati incident, ali je onda ipak rekao svoje mišljenje:

“Ne želim to komentirati. Imali smo sreće”

“Pretpostavljam da ćemo opet morati do Guntherovog ureda. Ali, mislim da sam ja bio ispred i šteta je [što je došlo do kontakta].”

– Romain Grosjean

Magnussen svejedno kaže kako njihov odnos nije pretjerano narušen:

“Iznimno ga poštujem [Grosjeana].”

“Mislim da smo mogli izbjeći ove incidente. Postoje druga područja na kojima možemo dobro surađivati kao timski kolege, stoga moramo prijeći preko ovoga.”

– Kevin Magnussen

Steiner je već nakon prošle utrke bio na rubu živaca, vidjet ćemo kako će reagirati nakon novog incidenta.

Steiner o svojim vozačima: Ovo nije prihvatljivo!
https://streamable.com/kfe3d

Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    We look like a bunch of wankers



    4
    4

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ovo dvoje je po meni jedna od najgorih vozackih postava. Hass svih ovih godina odkada je u F1 je uvijek imao bolide za osvajati bodove od 6-10 mjesta da ima imalo sposobne vozace. Cesto u kvalama uzmu dobre pozicije na startu a skoro svaku mogucu utrku sve useru. Ja bi ih obojicu nagodinu najurio iz ekipe posebice zbog ovih sudaranja medusobno. Moje misljenje je da je Hass svih ovih godina mogao uz dobre vozace se boriti da bude 4 ekipa ili barem 5. A oni ce na kraju ispast najgori izuzev williamsa.



    9
    7

    2
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ništa novo a ni neočekivano od A je to dvojca. Zanima me vozačka postava za iduću sezonu.



    1
    1

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Kad Ocon i Russell ne bi bili vezani za Merc, što bi oni mogli ostvariti u HAAS-u kroz par godina, ali ako RB trpi Gaslyija, može i HAAS ovu dvojicu još malo…do zime



    2
    2

    0
  5. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ova dvojica ko da su u srednjoj imala dosta ovih naredbi:
    “Molim vas, nakon predavanja odmah u moj kabinet da malo popričamo!!” :D



    1
    1

    0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    sad kad gledam ovaj clip, ispričavam se groznom.
    kmag uopće ne pogađa apex.



    2
    1

    1
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako je gledati standarde Mattie Binotta onda je Rich Energy Haas f1 team novorodena momcad, tek na svojem ulasku u sport…Haas ima predispozicije napredovat. Moram priznati da sam bio malo i razocaran kada sam vidio da americka F1 momcad nije povukla americkog proizvodaca motora (vjerujem da bi to pomoglo “amerikanizaciji” sporta koju provode), a pogotovo ovaj neki nepisani status Ferrarijeve B momcadi. Jos jedna stvar koja je kontradiktorna s pojmom profesionalizam je “Rich energy” koji i dalje nastavlja s djecijim prepirkama s Haasom preko drustvenih mreza (sto automatski privlaci gledatelje s kokicama, ali ne i fanove takve farse). Trenutno se Mclaren vraca na stari put, Renault ima veliku prednost u financijskom stanju kao i Mclaren naspram Haasa tako da i nisu favoriti za best of the rest, ali naravno da je tu zelja i to mi se svida. Trenutna slaba karika u timu je Romain koji konstantno radi greske (zalosno s obzirom da je vozac u F1 od polovice 2009.), no i dalje vjerujem da je sposoban za osvajanje bodova i dobre predstave (covjek ima 11 postolja ako se ne varam i podigao je Haas kada im je to bilo najpotrebnije). Magnussen je dobar vozac, posljednji osvajac postolja za Mclaren i itekako sposoban za osvajanje bodova, no nazalost stil njegove voznje je poput magneta za ovakve sukobe. Iako jedva cekam Guentherove predstave pred medijima mislim da je bolje da i on i svo vodstvo sjednu i rasprave o situaciji umjesto sto krive vozace. Danas su vrlo lako i oni mogli biti na mjestu Strolla ili Kvyata, no nisu. Dok se oni prepiru s Rich energyem, napredak bolida je slabiji od Mclarenovog ili Racing pointov prema tome ne treba kriviti vozace za sve. Ne kazem da nisu i oni prosuli neke bodove i pruzili lose predstave, ali dvije sezone ste zeznuli Australiju, zeznuli razvoj bolida i po svemu sudeci izabrali krivog naslovnog sponzora. Koliko god se i Guenther cinio cvrst, mislim da ima itekako velikih propusta u timu.



    4
    4

    0
  8. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Zakaj ovdje nema komentara njihovog führera..Kralj će doslovce prošvikat s ovim tarabama..Kaže pa neću valjda ja morat ići vozit umjesto jednog od njih,to tak skoro nećete vidjeti,-vrh!!! Veli ne volim momčadske odredbe ali druge mi nema,umjesto da razvijamo nedostatke ja sa pit line-a ih svaku trku moram rastavljat..Kakav je ovaj Steiner meni car nebi se čudio da ih jednom na cilju dočeka pajserom i zatuče obojcu od bijesa koji mu nj mulci navlače…Najjača faca od glava ekipa?????


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.