Melbourne produžio ugovor s Formulom 1 do kraja 2025.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Nakon što je 2015. ugovor produžen do kraja 2023., danas je objavljeno kako će Melbourne GP Circuit ostati domaćin VN Australije sve do kraja 2025.

VN Australije neprekidno se održava još od 1985. Prva je lokacija bila ulična staza u Adelaideu, a 1996. se utrka preselila u Albert Park u Melbourneu. Dotad je VN Australije redovito bila na samom kraju kalendara, a od 1996. je premještena na sami početak – samo 2006. i 2010. VN Australije nije bila prva utrka sezone.

Tradicija otvaranja sezone u Melbourneu nastavit će se i iduće sezone kada staza slavi svoju 25. F1 utrku, a Formula 1 slavi 70 godina postojanja.

Prošlog je tjedna potvrđeno kako će VN Velike Britanije ostati na Silverstoneu još barem pet godina, čime još samo tri staze iz trenutnog kalendara nemaju ugovor za 2020. To su Hockenheim, Hermanos Rodriguez i Barcelona. Budućnost nijedne u kalendaru Formule 1 nije optimistična, ali se ovih dana u medijima spominje da bi VN Meksika ipak mogla opstati te da je usmeni dogovor s Liberty Medijom postignut jer vlasnici sporta žele sačuvati brojku od 21 utrke u kalendaru.

Trenutno je potvrđeno 20 utrka za 2020., a među njima su i nova-stara VN Nizozemske na Zandvoortu te potpuno nova VN Vijetnama u Hanoiju.


Odgovor

7 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Loša staza za današnju F1.



    9
    8

    1
  2. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Dokle god je prva staza u kalendaru bit će posjećena, inače jako dosadna utrka za gledati!



    5
    3

    2
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Velika je istina u ovome: prva utrka sezone.Osobno meni draga jer se siječam spektakularnih akrobacija iako je teško pretjecati tu se dobro vidi razlika između dobrih i vrhunskih vozača.



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.