Abiteboul: Hulkenberg je patio jer smo se fokusirali na Ricciardovu strategiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 25 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul kaže da je ekipa iznevjerila Nicu Hulkenberga sa strateškim odlukama na VN Velike Britanije jer su se u teškoj utrci fokusirali uglavnom na Daniela Ricciarda.

Ricciardo je na kraju završio na 7. mjestu, iza Carlosa Sainza u McLarenu. Hulkenberg je uspio doći do 10. pozicije. Krenuo je na mekšim gumama na kojima je ostao predugo, a nije mu pomogao ni kratkotrajan problem s pogonskom jedinicom.

“Što se Nice tiče, on je frustriran na drugi način, njemu nismo baš pomogli u nedjelju. Imao je izazovnu utrku s nekoliko manjih problema. Na promjenu guma smo ga pozvali vjerojatno prekasno, a bili smo vrlo fokusirani na borbu Daniela i Landa [Norrisa]. Brinuli smo se o tome kad da ga zaustavimo, da odaberemo undercut ili overcut.”

– Cyril Abiteboul

“U tako napetoj utrci nikad nije jednostavno, a i gume nisu bile sasvim jasne. S Nicom smo se zaustavili malo prekasno, izgubili smo poziciju i onda je bio u zaostatku do kraja.”

“Imao je mali problem s motorom jer smo nakratko izgubili snagu zbog lošeg senzora kojeg je trebalo resetirati. To ga je koštalo još jedne pozicije. Sve u svemu, njegova utrka je bila pomalo kompleksna.”

Usred utrke Hulkenberg se našao u borbi sa Sergijom Perezom u Racing Pointu, gdje je oštetio stražnji kraj svog Renaulta.

“Nije sasvim jasna šteta koju je imao, moramo provjeriti podatke. Čini se da je bilo nekih oštećenih dijelova. Malo smo se igrali s diferencijalom, ali nije sasvim jasno kakav je imao problem.”

“Bio je iza Daniela u kvalifikacijama, bio je iza Daniela u 1. krugu, a također – pozvao nas je na promjenu guma prije Daniela. Iskreno, njegova pozicija je trebala biti iza Daniela, da budemo fer.”

“Unatoč tome, mogli smo mu olakšati nedjelju i osvojiti više bodova za ekipu. Ali, najviše nas je oštetio sigurnosni automobil.”


Odgovor

25 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Šta je to i Hulkov trkaći inžinjer prebacio fokus na Ricciarda?
    Uglavnom Hulk im je se izgalamio na radio poslije trke.



    11
    10

    1
    • Pirelli Intermedium
      crofessional Donator Prikaži

      Da to sam i ja tek skužio na službenim highlightsima. Bas je otvorio dušu čovjek.Hulk mora popraviti formu u kvalifikacijama, Ricci je uvijek negdje 0,2 sec ispred i onda se može slikat.



      8
      8

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Osim ako i u kvalifikacijama nije sav fokus na Ricciarda… Hulk je do sada bio protiv svih kolega odličan u kvalifikacijama, i često je čupao Renault u prethodnim godinama.



        11
        9

        2
      • Pirelli Intermedium
        crofessional Donator Prikaži

        Kako to mislis u kvalifikacijama je sav fokus na Riciarda? Ako pri tom koriste iste gume…



        2
        0

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        U Austriji je Daniel bio za 0.020s brži od Hulka. Daniel je otišo u Q3, a Hulk 11.

        Daniel je bio na novom Spec 3 motoru, dok je Hulk zbog mogućih kazni vozio na izraubanom Spec 2.

        Na utrci ga je dobio isključivo zbog strategije, Hulka pozvali u box prerano, otprilike kada i Ferrari Leclerca.

        Ne tuče njega Daniel uopšte, Hulk je vrhunski vozač, njegova najveća nesreća po meni je to što nije bio dio akademije top 3 ekipe, jer do sada je trebao da vozi bolji bolid.



        22
        21

        1
      • Pirelli Intermedium
        crofessional Donator Prikaži

        Koliko vidim jedino ga je u Australiji dobio u kvalama. …


        0
        -1

        1
      • avalon Prikaži

        da napišem da je perez vrhunski vozač neki bi me ismijali kroz replike , drugi “opalili” minuse jer kako neko može bit vrhunski , a nema nijednu pobjedu u karijeri “dugoj” 8 ( ovo je 9. ) sezona i 165 trka ? analogno tome pitam se kako neko može bit vrhunski ako ne da nema pobjedu nego nema ni postolje u karijeri dugoj 9 ( ovo je 10. ) sezona i 166 trka ?!?!? vidim da može na portalu . “diranje svetih krava” tj oprečno mišljenje ne smeta usprkos negativnih reakcija . ne mogu svrstavati NH u neku “kategoriju” vozača ali sumnjam da je vrhunski . ako je kako to da niko od šefova top timova u 9 sezona nije angažira NH ? oni ne vide njegove kvalitete , potencijal , nemaju pojma ko je vrhunski vozač ? hm , čudno jer npr pereza su već u 3. sezoni “uzeli” u McL . valjda su tome kumovala 3 postolja ( od toga 2 na 2. mistu ) u sauberu . na osnovu čega , kojih rezultata bi NH “zapeja” za oko nekom šefu top tima da ga angažira ? na osnovu toga šta nije ima top bolid ali u onima šta je vozija radija je čuda , pobjeđiva kolege ? ma da , pobjeđiva je di restu , gutierreza , palmera , sainza lani . sve krem vozači F 1 ( čast carlosu koji je 2018. tek bija doša u tim ) zar ne ? istina , pobjedija je NH i pereza jednu ( 2015. ) ali je perez njega pobjedija 2 ( 2016./17. ) sezone . btw , te 2 sezone perez je bija the best of the rest ali to niko nije napisa , spomenija . zato se spomenulo , pisalo kako je NH 2018. bija the best of the rest i “pobjednik B lige” jer naravno da su merc , ferrari i RB bili nedodirljivi . a jesu li bili nedodirljivi 2016./17. ? kad je SP bija “pobjednik B lige?” ;) istina , NH nikad nije vozija top bolid sposoban za pobjede ALI FI je bila dovoljno konkurentna za poneko postolje ( pokaza/dokaza SP sa svojih 5 postolja za FI ) no hulkenber ih je ostvarija 0 ! vrhunski u ISTOM bolid 0 , a “nevrhunski” kolega 5 !?!??! ove sezone je prerano kazat ko će od 2 vozača renauta bit bolji na kraju . trke mi nisu relevantan pokazatelj jer se svašta može izdogađat , a osim toga i bodovna razlika je tek 5 bodova u korist daniela . ovo šta piše LH44 mi nije jasno “U Austriji je Daniel bio za 0.020s brži od Hulka. Daniel je otišo u Q3, a Hulk 11.” jer u autriji NIJEDAN vozač renaulta nije uša u Q 3 . Q je NH završija na 12. , a DR na 14. mistu ali nico je završija na gridu iza daniela zbog kazne . možda se na kraju bolje plasira DR zbog strategije . o tome je teško špekulirat je mislim da ne znamo dovoljno . ovo informacija o Q austrije je netočna isto ka podatak crofessional – kako je NH pobjedija daniela samo u australiji . pobjedija ga je i u austriji . crofessional je dobija minus ( neko je uočija grešku ili … ? ) , a LH44 za svoju grešku valjda + :) :) :) spominje se i moguće fokusiranje tima na DR i u Q pa je valjda zbog toga omjer 8 Vs 2 .. kako se to “vrši” fokusiranje na samo jednog vozača kad sve ovisi brzom krugu ? zar renault žrtvuje prolaz nice u Q zbog daniela ?



        4
        1

        3
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Upravu si, zeznuo sam vikend i brojku.
        VN Francuske 2019
        Ricciardo – Spec 2 – Q2 – 1:30.369 – prošao u Q3
        Hulkenberg – korišten Spec 1 – Q2 – 1:30.544 (+0.175) – nije prošao u Q3

        Nadogradnja sa Spec 1 na Spec 2 je i bila oko 0.2-0.3s, što znači da bi Hulk sa novim motorom vjerovatno prošao dalje.

        Da li ovo potvrđuje moju poentu da je Hulk vrhunski vozač, kada u usporedbi sa Ricciardom na boljem motoru odveze ovako dobro?

        Jest da je Ricciardo malo bolji u kvalama, ali to je inače marginalno, dok su na utrkama tu negdje i taktike inače odlučuju ko je malo brži.



        5
        3

        2
      • Renault
        JP Renault Prikaži

        @avalon

        To da je Perez uspio osvajati postolja u prosječnom Sauberu i Force Indiji, a Hulk nigdje nije uspio, je točno.
        Ali postoji jedan segment utrkivanja u kojem je Hulk uspio nešto što Perez nije. Hulk je uzeo pole position u Brazilu 2010. Tad je vozio Williams koji nije baš bio brz.
        Perez trenutno drži rekord za vozača s najviše utrka bez osvojenog pole positiona.



        5
        5

        0
      • avalon Prikaži

        ajde , dobro je . očekiva sam “lošiji rezultat” . već sam jednom napisa kako se neki protiv činjenica umisto kontra činjenicama “bore” minusima . jbe mi se za minuse ali me uvik iznova iznenadi ignoriranje “krupnih” činjenica i hvatanje za “sitne” da bi se ukazalo na … šta ? da je NH vrhunski vozač ? LH44 se hvata Q francuske , spec 1 i 2 te recimo špekulacijom kako bi NH sa spec 2 sigurno uša u Q 3 jer je spec 2 bila 0,2 do 0,3 “brža” od spec 1 , a DR je u Q 2 bija brži od NH 0,175 s . e to bi vjerovatno bija krunski dokaz da je nico vrhunski jer bi onda omjer u Q bija 7 Vs 3 u korist daniela :) pa šta i da je nico ima spec 2 i uša u Q 3 ? u Q 3 je uša i giovinazzi , a kimi nije pa da li nam to nešto govori ? LH44 piše da je DR malo bolji u Q … 8 Vs 2 je malo bolje ? je li to 400 % ili ti ga 4 X bolji ? to je marginalno , a da je NH u francuskoj uša u Q 3 to marginalno ( Q ) bi bija dokaz da je vrhunski ?!?!? JP Renault iznosi drugi “dokaz” …. perez nikad nije ostvarija P 1 . william možda i nije bija baš nešto brz ali je ipak završija 6. od 12 timova . istina i da je to NH bila prva sezona pa je taj P 1 zaista nekakav uspjeh . no onda kad bi vrhunskog NR uspoređiva sa likom koji nije ima baš previše šanse u F 1 tj sa petrovom ispada da je i petrov bija blizu vrhunskog jer je ostvarija 1 FL i JEDAN PODIJ . NH je bolji za jedan FL i taj P 1 u Q ali nema podij ;) ovo je u slučaju da se idem hvatat za “slamku” pa jedan rezultat ( taj P 1 ) prezentirat ka nešto veliko . jbte pa maldonado je u tom williamsu ostvarija P1 i POBJEDU ! tada je williams ako gledam konstruktorsku tablicu bija još sporiji nego 2010. završili su na 8. od 12 timova tj 2 mista niže nego 2010. pastor je tu trku iza sebe ostavija cilu elitu F 1 ( NH je sa P 1 završija trku na 8. mistu ) , a koliki je to bija uspjeh za pastora u top timovima nekonkurentnom williamsu je govorila reakcija alonsa i kimija koji su pastora na podiju podigli na ramena ? je li itko ovo vidija makar u novijoj povjesti F 1 ? ja nisam . i šta bi zbog toga trebalo pisat kako je maldonado bija vrhunski samo nikad nije vozija top bolid ? da ovo napišem forumaši bi popadali sa stolica od smija , a zapravo NH je od PM bolji za ostvarena 2 FL jer pastor nema ni jedan ali ima pobjedu/podij . možda je to vridnija od 2 FL u karijeri NH ? ;) P 1 i 8. na kraju sa krugom zaostatka je bolji rezultat od 2. mista pereza u maleziji 2012. 2,2 s iza alonsa i 12,3 s ispred lewisa ( sada nedodirljivog 5 X , a uskoro i 6 X prvaka ) s obzirom da je sergio je u trku starta sa P 9 ? jedan P 1 je vridniji od 8 podija peraza u “top” sauberu ( 3 ) i “munjevitoj” FI ( 5 ) ? a zašto top NH to nije ostvarija u FI ? “zvonilo” se kako je lani bija best of the rest u renaultu , a ko jbe šta je perez to bija 2 X u FI ?!?!? uostalo ka šta sam već napisa kako to da niko od šefova nije i ne vidi te vrhunske performanse pa nico dobije angažman u nekom top timu ? perez je ima šansu u McL posli svojih izvedbi/postolja u sauberu …. ni perez ni nico za mene nisu vrhunski , maksimalno su vrlo dobri vozači samo šta je perez vrlo dobar + s obzirom na pstignuto . špekulacija da se tim fokusira na DR u Q pa je zato 8 Vs 2 mi je malko komična jer zar ne bi bilo u interesu tima , potencijalnih bodova naročito sad kad se renault bori sa McL ( ista PU ) za 4. misto konstruktorskog da im oba vozača ako je moguče uđu u Q 3 ? ili da budu šta bliže vrhu posli Q ? ovako po špekulacija ispada da renault ide protiv sebe , da ima šansu izgubit novac ( bolji plasman u konstruktorskom = više novca ) zbog fokusiranosti samo na DR ? !?!?? s obzirom da vozi renault koji nema šanse protiv mercedesa , RB , ferraria , da uskoro navršava 32 godine nici se može lako desit da do kraja karijer ne “vidi” postolje , a vrhunski je…. uostalom , zar nisam u prvom postu “marginalizira” trenutnu prednost daniela pred nicom šta bi se dalo protumačit da ne podcjenjujem nicu u ovom klupskom dvoboju ? ipak za sada dajem mali + DR jer je za razliku od NR “početnik” u renaultu mada je i ovo “početnik” upitno pošto su ovi bolidi drugačiji od lanjskih pa su stoga oba vozača renaulta u neku ruku “početnici”. pustimo argumente tipa “hvatanje za slamku” u svhu dokaza , pogledajmo objektivno dosadašnja ostvaranja ….



        3
        1

        2
  2. Daniel Ricciardo 3
    synystera7x Prikaži

    Hulk je dobio za timskog kolegu tier 1 vozaca iz rbr skole, ricci ga pere u kvalama, ali u trci su tu negdje i to je problem isti ko nekad s maxom, hulk zna vozit daleko od toga al mislim da je problem u vodstvu nadasve s cyrilom jer najvise gresaka nastaje kod renoa u vrhu, a da neko zaboravi drugog vozaca come on ocete u vrh a ne mozete odradit trku bez greske (ferrari za siromasne) , pali ste mi u ocima ko navijacu renoa



    8
    8

    0
  3. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Stvar je bila što je Gasly bio sporiji (a i nije bio u boxu za vrime SC,tako da je imao i starije gume) i sa time je namješta Maxa LC dok mu je Vet iz kruga u krug sve više bježao. Dok je Max otišao ispred brzo je napravio razliku i drastično stizao Vet. Ostatak priče znamo.Preticanje tamo nije lagano,tako da sve to ima itekako smisla.


    0
    -13

    13
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jadni. U 500 ljudi nemaju dvojicu da paze Hulka. :)



    12
    12

    0
  5. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Imaju odlicne vozace bolid bas i ne i onda jos uz to nisu u stanju poboljsat vodenje momcadi ovo je smjesna izjava za f1 bolje da je sutio sramota , ak nejde auto onda se bar pobrines da svugdje drugdje funkcioniras sto bi trebao bit najlaksi posao



    6
    6

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ovi mora da idu na instrukcije kod Ferrarijevih stratega.



    9
    9

    0
  7. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Odavno govorim da bi on svog trkačeg inženjera trebao sprašiti nogom u guzicu!



    3
    3

    0
  8. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    @JP Renault
    I osvojio bi VN Brazila u FI da ga nisu kaznili zbog dodira s Hamiltonom. Imao je Hulk puno odličnih vožnja u prosječnim bolidima kakve vozi cijelu karijeru, ali i nevjerojatno puno pehova te loših taktičkih odluka od strane momčadi. Šteta što nikada nije dobio priliku za vrhunski bolid.



    4
    4

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ja milioniti put ponavljam.
      Hulk je na X trka bio ubjedljivo best of the rest, ali je to i bilo bukvalno “best of the rest”, dakle završavao je 6 ili 7, dok su i neke prilike za bolji plasman bile spriječene pehovima, kvarovima, lošim taktičkim odlukama, a bilo je i par njegovih grešaka (mada toga najmanje), a npr. Perez je dobar dio svojih dobrih plasmana (podijuma) osvajao u nekim (polu)haotičnim trkama.
      Kada su obojica imali čist vikend od prve minute FP1 pa do samog kraja trke, Hulk je u većem broju slucajeva bio bolji od Pereza.



      5
      5

      0
    • Renault
      JP Renault Prikaži

      Da, to je bila 2012. Utrka i sezona pune događaja.
      Ovdje je taj dodir dobro objašnjen https://www.youtube.com/watch?v=w7FPGnZPOy8
      Po meni je ovo trkaći incident koji nije trebao biti kažnjen.



      4
      4

      0
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Slažem se. Mada je tu malo trebao pričekati, slijedeći krug bi ga prešao.



        1
        1

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ne vidim kako je trkaći incident, Hulkenberg je izgubio kontrolu nad bolidom i udario u Hamiltona, s čime mu je uništio utrku. Kazna ko kuća, 1/1.

        Btw. radi li ova ženska na videu za Sky? Pitam za prijatelja.



        1
        -2

        3
      • Renault
        JP Renault Prikaži

        Jasno da je Hulk izgubio kontrolu. Moje mišljenje da je ovo trkaći incident proizlazi iz toga što je Hulk u Lewisa udario slučajno. Pokušao ga je preteći, i eto, proklizao je i izgubio kontrolu. Nije ga udario namjerno i kad je proklizao, više nije bilo povratka. O ženskoj iz videa ne znam ništa :mrgreen: .
        Ja općenito u F1 skoro nikad ne bih davao kazne. Kazne bih davao samo za jako glupe poteze, npr. Grosjean na startu Španjolske 2018, kad je usred gužve napravio krafnu da se vrati u pravi smjer i tim potezom izbacio sebe, Gaslya i Hulka.



        3
        3

        0
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Mogao je tu i Hamilton bolje reagirati.



        2
        2

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.