Hamilton do 80. pobjede karijere u fantastičnoj VN Velike Britanije!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 5 min 158 komentara

[glasovanje utrka=”110″]

Lewis Hamilton stigao je do svoje šeste pobjede pred domaćom publikom u iznimno uzbudljivoj VN Velike Britanije. Drugo mjesto pripalo je njegovom timskog kolegi Bottasu koji zbog manjka sreće u tajmingu safety cara nije mogao iskoristiti pole position i pretvoriti ga u pobjedu. Treće mjesto pripalo je Charlesu Leclercu koji nam je zajedno s Maxom Verstappenom pružio najviše zabave na stazi, dok je četvrti na kraju završio Pierre Gasly, po prvi put ispred timskog kolege Verstappena koji je nakon sudara s Vettelom izgubio gotovo siguran podij.

Šesto mjesto i mjesto najboljeg od ostatka pripalo je Carlosu Sainza nakon sjajne i duge obrane od napada Daniela Ricciarda, dok su osvajače bodova zaključili Kimi Raikkonen, Daniil Kvjat i Nico Hülkenberg. Sebastian Vettel je nakon sudara s Verstappenom ostao bez bodova te završio 16.

Utrku je započeo Justin Whiting, sin pokojnog trkaćeg direktora Formule 1 Charlieja Whitinga. Valtteri Bottas je imao dobar start te je uspio sačuvati vodeću poziciju ispred Hamiltona, Leclerca i Verstappena. Vettel je bio prvi od vozača koji je promijenio poziciju u odnosu na start prošavši Pierre Gaslyja, a po jedno su mjesto napredovali i Ricciardo te Hulkenberg. Günther Steiner je vjerojatno doživio novi živčani slom nakon što su se njegovi momci Grosjean i Magnussen sudarili u Aintreeju i tako obojica u prvom krugu morali u boks. Magnussen je ubrzo zaostao cijeli krug, a u osmom krugu utrke odustaje.

Sjajnu borbu gledali smo na samom vrhu u četvrtom krugu – Hamilton je ostao u Bottasovoj DRS zoni cijelo vrijeme te je u tom krugu napao i prošao s vanjske strane Brooklandsa, no njegovo vodstvo nije dugo trajalo – Bottas boljom trakcijom vraća vodstvo u Copseu.

Pravu poslasticu gledali smo od 11. do 20. kruga jer su se u direktnom okršaju za treće mjesto našli protagonisti VN Austrije, Charles Leclerc i Max Verstappen. Verstappen je napadao sa svih strana, ali Leclerc je sve napade uspio odbiti. U 14. krugu obojica ulaze u boks, a Max zahvaljujući boljoj izvedbi Red Bullove momčadi prolazi ispred Leclerca. Međutim, to nije potrajalo – Verstappen radi greškicu na ulazu u Loop, a to sjajno iskorištava Leclerc koji prolazi s unutarnje strane.

Bottas ulazi u boks i ponovno prelazi na medium u 16. krugu, ali to se ispostavlja pogrešnim tajmingom – Antonio Giovinazzi izlijeće na ulazu u posljednju šikanu te ostaje zaglavljen u šljunku. Na stazu izlazi safety car, a to je značio jackpot za sve koji nisu bili u boksu. Među njima je bio i Lewis Hamilton koji je time preuzeo vodstvo besplatnim ulaskom u boks. Vettel je također profitirao i preuzeo treće mjesto.

Verstappen je i drugi put otišao u boks, s drugog mediuma prelazi na hard i riješava se obvezne promjene guma, a tek dva kruga nakon izlaska safety cara tu strategiju prati Ferrari sa Charlesom Leclercom. Leclerc nakon softa i mediuma prelazi na hard, ali pada iza Verstappena. Srećom za sve gledatelje, to je značilo novu veliku borbu nakon restarta koja je kulminirala Leclercovim neuspješnim napadom s vanjske strane posljednje šikane nakon koje Verstappen na kratko izlazi sa staze, ali uspijeva proći naprijed s vanjske strane Loopa i odvojiti se. U 28. krugu Verstappen prolazi timskog kolegu Gaslyja koji je profitirao safety carom. Prilikom restarta dolazi i do kontakta između Pereza i Hulkenberga, Meksikanac tu oštećuje svoje prednje krilo i pada na začelje.

U 36. krugu Gasly pada i iza Leclerca, a ispred se odvija nova borba Ferrarija i Red Bulla, u obrnutim ulogama napadača i obrambenog vozača. Verstappen je sustigao Vettela, a u 37. krugu prolazi s vanjske strane Stowea, međutim, šok par metara kasnije – Vettel udara u Verstappena. Verstappen je završio u šljunku, ali se bez većih oštećenja vratio na stazu i pao na peto mjesto. Vettel je oštetio prednji dio bolida i nakon boksa pao na 16. mjesto. Suci su ga proglasili krivcem za sudar i dali mu 10 sekundi vremenske kazne.

U 45. krugu Bottas odlazi u boks na obveznu promjenu guma, prelazi na soft i vraća se ne stazu ispred Charlesa Leclerca, odnosno na drugo mjesto na kojem je i bio. Za to vrijeme smo uživali u borbi Carlosa Sainza i Daniela Ricciarda za šesto mjesto.

Hamilton je do kraja ostao vodeći bez bilo kakve prijetnje te tako stigao do svoje sedme ovosezonske pobjede i 80. pobjede u karijeri. Također, ovo mu je rekordna šesta pobjeda pred domaćom publikom, a točka na i bio je i najbrži krug utrke odvezen u posljednjem krugu čime Hamilton iz Silverstonea nosi 26 bodova.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Njemačkoj!

# Vozač Momčad Vrijeme
1 44 Lewis Hamilton MERCEDES 1:21:08.452
2 77 Valtteri Bottas MERCEDES +24.928s
3 16 Charles Leclerc FERRARI +30.117s
4 10 Pierre Gasly RED BULL RACING HONDA +34.692s
5 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA +39.458s
6 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +53.639s
7 3 Daniel Ricciardo RENAULT +54.401s
8 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +65.540s
9 26 Daniil Kvjat SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +66.720s
10 27 Nico Hulkenberg RENAULT +72.733s
11 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT +74.281s
12 23 Alexander Albon SCUDERIA TORO ROSSO HONDA +75.617s
13 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES +81.086s
14 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES +1 krug
15 88 Robert Kubica WILLIAMS MERCEDES +1 krug
16 5 Sebastian Vettel FERRARI +1 krug
17 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES +1 krug
99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI nije završio
8 Romain Grosjean HAAS FERRARI nije završio
20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI nije završio

Odgovor

158 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Karma napravila svoje zbog zadnje utrke – Max izletio i Charles zbog toga završio na postolju. Oh, ne može slađe!

    Sjajna utrka, 10/10



    28
    16

    12
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Citam na wikipediji da je Vettel cetverostruki prvak…



    34
    -1

    35
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ovo je F1!



    21
    21

    0
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Odlicna utrka puno sreca kovala poredak al ono sto se vidi je veliki napredak RBHonde ,Austrija nije bila bljesak Maxov motor odradio utrku nakon stiskanja u Astriji a ja sam se bojao da ce taj motor van prije danasnje utrke.Steta sto je Max cjelo vrijeme bio iza nekog pa nije mogo pokazat brzinu RBHonde u potpunosti.Ferrari moze zaboravit napad na Merca imaju sad veci problem u RBHondi u borbi za 2mjesto.Steta sto Vet zaspo i zabio Maxa bas me zanima dal bi se Max priblizavao Mercovima vidjet cemo sljedecu utrku
      Sad ce utrke bit sigurno zanimljive ak nis drugo izmedu RB i Ferraria ce bit borbe Gasly bolje al nije on kalibar vozaca za RB steta sto Ricardo trune u Renaultu bile bi utrke jos zanimljivije da je ostao u RB



      5
      5

      0
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Da RB je trenutno jako blizu Ferariju i stvarno su zanimljive ove borbe između njih. Koliko je lakše i zanimljivijje kada se i Gasli može umješati malo u borbu a ne da vidimo samog Verstappena kako se bori između Feraria,to triba RB.
        Bit će još koja nadogradnja Honde i vjerojatno koja aerodinamike i RB bježi Ferariju pa se nadam borbi sa Mercedesima tj sa Ham. A ima još dosta utrka do kraja,tako da će sigurno biti zanimljivo to gledati. Verstappenu trebaju bolje kvalifikacije.



        3
        3

        0
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Vettel bio na istrukcijama kod Kvyata ali nije slusao na predavanjima ?



    21
    15

    6
  5. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Odlična utrka. Šteta za Bottasa i Norisa



    10
    9

    1
  6. Fia
    Realista Prikaži

    Ferrari opet pokazao svu svoju stratesku velicinu(sarkazam), Max dobio svoj recept, znate ono sve se vrati..
    Ocekujem neki clanak na ovom portalu sa naslovom Zasto je Vettel spreman za mirovinu?
    Najbolje da ga Vetma napise.
    Utrka za 10



    25
    15

    10
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Čestitke za Hamiltona i Mercedes.. Vettel koma.. Leclerc ipak malo i sreće na kraju ali odlična vožnja i odlično utrkivanje..
    Ali da Lewisa hoće sreća tu nema sumnje..
    Sigurnosni auto točno u pravi trenutak..
    I još najbrži krug na kraju..
    Svaka čast.. Zaslužena pobjeda..



    14
    11

    3
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Nije to sreca za Hama nego FIA zove SC u tocno trenutku koji odgovara Hamu… GIO je bio u pijesku sigurno 60tak sekundi, a maFIA zove SC tocno kadje Hamu na stazi najbolji trenutak, tik pred ulazak u box…



      10
      -23

      33
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Tocno da Giovinazzi nije talijan pisali bi kako je najmjerno izletio zbog Hamiltona



        12
        7

        5
      • avalon Prikaži

        zaboravija si dodat i da pirelli nije “talijan” pisali bi kako pogoduje mercu , a ovako svi znaju da pogoduje svojim talijanima tj ferrariu :) :) :)



        4
        3

        1
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Avalone

        Mislis na onu mladu momcad u razvoju?
        Nisu oni za igru s nekim iskusnim poput Pirellija iako su i oni njihovi talijani (sto bi ti rekao “taljani”), jer mladici kao mladici, razigrani i bezbrizni, nije im bitna pobjeda, bitno da su tu negdje 2.-3. i da se svaki drugi vikend luta po svjetskim metropolama ?

        Pirelli jos boli?



        1
        -2

        3
    • Williams
      DoDo13 Prikaži

      kada smo vidio oznaku SC i HAM kako ulazi u boks odmah sam se sjetio VN Singapura 2008 i Alonsove pobjede. Ipak čestitke HAM na pobjedi, ipak mi je žao što nam je SC uskratio borbu BOT-HAM. Ali smo zato uživali u fantastičnoim vožnjama VER i LEC, ti klinci su vantastični, nemogu ni zamisliti kakve će nam predstave oni prirediti jednog dana kada se budu borili za prvenstvo.



      4
      3

      1
  8. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Hamilton u stilu. Nije mi samo jasno sta je Bottas radio na soft gumama. Vratila se prava F1 vec dvije utrke zaredom!



    23
    23

    0
  9. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Hoće li ikad više kiša padati na utrkama F1?



    13
    12

    1
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    mislim da je Vettelu potrebna ozbiljna i stručna psihološka podrška



    23
    19

    4
    • Master_F1 Prikaži

      Za početak nek popije jedan Red Bull prije utrke, da se razbudi :D



      11
      10

      1
    • Fernando Alonso 14
      alonso05espana Prikaži

      Kak je Hamilton našao onu plavušu, mislim da mu je ona psihologinja i vidiš rezultat. Slažem se Vettelu treba psihološka pomoć ili mirovina.



      11
      10

      1
      • Ferrari
        sisavac Donator Prikaži

        Angela Cullen is officially Hamilton’s physio but during Grand Prix weekends she acts as his high-powered personal assistant, chauffeur, waitress and even alarm clock.

        Vise kratica za sve u vezi F1. Vozi ga na treninge, pomaze mu u rasporedu spavanja i jedenja, da lakse prebrodi jet lag i slicno. Vise fizicki nego mentalno. Mada vjerujem da mu to sve pomaze da se vise mentalno fokusira na trke.

        Dobro bi Vettelu dosla jedna takva. Samo sto bi onda zena rekla? ?



        15
        15

        0
  11. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Čestitke Lewisu, Bottas nema sreće sa SC…

    Gasly odma puno puno bolji kad mu se da jednak paket ko Maxu…

    Maxa i Charlesa bi moga gledat do sutra da mi je dosadi, svaka čast momci…

    Vettel opet na razini zadatka, vjerojatno ga je i ovaj put Max “breaktesta”…

    Sainz, Ricci, Kimi i Kvyat isto odlični, Russel bi možda u nekom drugom bolidu nešto i napravija…

    Sve u svemu, utrka jako jako dobra, ne bi mi smetalo da je ovakva svaka utrka



    13
    12

    1
  12. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Utrka 9/10, Vettel je ono dijete što dođe na igralište i probije loptu.



    37
    30

    7
  13. Formula1
    f1zd Prikaži

    Groteskno koliko Lujo ima sreće, ali ajde. Šteta Bottasa.
    Leclerc odličan, apsolutno, trebao je i još agresivnije prema Maxu nakon Austrije.
    Vettel nije zaslužio kaznu. Incident isti Baku 2018.
    Svaka čast Gaslyu, napokon.
    Haas, Indije užas.
    Ferrari taktika smiješna.

    Gledao sam utrku na talijanskom, neusporedivo bolje nego Croft i ekipa…



    11
    -7

    18
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Vettel nije zaslužio kaznu??? Pa zaslužio je da u narednih par utrka starta sa obližnjeg aerodroma. To nije odraz utrkivanja, već veliki znaci frustriranosti i dekoncetracije. Pa nije on početnik i neiskusan da se tako zabije



      15
      1

      14
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Ovo za nekaznjavanje Vettela si cuo od Talijana???



      8
      4

      4
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Evo netko se sjetio također: https://streamable.com/8lgan

      Otvoren sam da mi promijenite mišljenje, ali po meni ako jedan nije kazna, nije ni drugi..



      10
      10

      0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Mislim da u Bakuu nisu dobili kaznu jer su se dovoljno kaznili sami ali i ja ko Ferrarist smatram da je Vettel kriv. Pa valjda i ovi golubovi sra zive uz Grobnicku pistu znaju da tako blizu drugog bolida gubis downforce koji je uzasno bitan za kocenje… Jos uvijek mislim da je Vettel super vozac ali tocno se vidi da ga frustracija sve vise ubija. Dajte mu Lewisow bolid pa ce te opet u njega gledati ko u boga ali bojim se da to nikad vise necemo saznati



        4
        2

        2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Heh, vidi, fakat isto
        Vjerovatno su u Bakuu uzeli u obzir činjenicu (a ne bi trebali, jel?) da su iz iste ekipe.
        A danas je kazna bila OK.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        07drogo … “Dajte mu Lewisow bolid … ” bojim se da ni u bolidu LH ne bi pružija očekivane vožnje . pokuša je napustivši RB ( možda ne baš 100 % svojom voljom ) napravit nešto slično MS . iako je ferrari bija u boljem “stanju” ( kad je seb potpisa ) nego ferrari ( tada “razvaljen” , nagrižen dugogodišnjim neuspjesima ) kad je MS potpisa evidentno je da za razliku od MS seb nije , a čini mi se da ni neće uspit . za razliku od psihički čvrstog , stabilnog MS seb se psihički “raspada” …. bar mi se tako čini . šta više sezona , trka iza njega čini mi se da sve više griješi , lošije vozi . upravo zbog toga mislim da ni u bolidu LH ne bi bija puno bolji , uspješniji . da je moguć neki restore u 2010. – 2013. tj u tadašnju “formu” onda … ali ovako mislim da će “završit” ka i alonso . alonso je posli 2 titule stalno bija tu negdje ali titule nigdje . seb je sta na 4 , bit će i on tu negdje ali mislim da je to sve od njega
        šta se tiče titula u F 1 . možda se varam ali prošla i ova sezona do sada ukazuju na to . jer dovoljno je bilo vidit današnju borbu CL Vs MV , a zatim kako je max lako izaša na kraj sa sebom . i ovo nije prvi put da se njihovi dvoboji završavaju u korist maxa ….. sebu izgleda fali ono šta je rozberg za vrime “kolegovanja” sa MS uvidija pa izjavija ” Ratnički mentalitet koji je Michael imao je bio fenomenalan. Živio ga je i disao svakog dana, nekad i preekstremno” … ratnički mentalitet i psihološka stabilnost , čvrstina , da to pokazuje seb od dolaska u ferrari ” slika” F 1 bi ove zadnje 4,5 sezone bila bar ponešto drugačija .



        5
        3

        2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Avalon
        Sve to stoji… On nije Michael niti ce napraviti sta i on ali jos uvijek mislim da su te frustracije i greske odraz njegovog nezadovoljstva. Mislim da opet ima bolid kao sta je bio Red Bull ili kako sam rekao Lewisow Mercedes da bi vrli brzo usao u ritam kao i prije. Samo sta ni ja ne vidim da ce se to ostvariti. Evidentno je da karakterno nije ni blizu jak kao Schumacher ali mirni Vettel je nesto drugo jedino sta tu mirnocu moraju stvoriti svi oko njega jer sam ocigledno ne moze



        4
        4

        0
      • avalon Prikaži

        07drogo … ” mislim da su te frustracije i greske odraz njegovog nezadovoljstva. ” a ko je od nas konstantno zadovoljan u poslu kojim se bavimo ? + , neuporedivo smo manje plaćeni od seba . kad sam već spomenija MS spomenut ću ga opet …. misliš da je bija zadovoljan u mercedesu ( performansama bolida ) one 3 sezone ? pa usprkos svemu borija se ka lav . naročito 2012 . zamisli australija start sa P 4 , odustajanje u 10 . krugu – mjenjač . u maleziji P 3 , grosjean P 6 , ramain starta Ok ali kontakt sa MS … oba su izgubili nekoliko pozicija . kina P 2 , odustajanje u 12. krugu zbog kotača . bahrein … prvo problemi sa DRS – om , zatim mjenjačem koji je prominjen = + 5 mista down . sudar u španjolskoj sa brunom s i zbog toga kazna sljedeću trku ( MC ) di je MS odovzija za P 1 no zbog kazne starta sa P 6 . odustaje zbog pritiska goriva u 63. krugu . kanada P 9 , odustaje u 43. krugu zbog DRS – a koji je osta otvoren . zašto ovo pišem kad nema veze sa topicom ? zbog ove tvoje rečenice ” mislim da su te frustracije i greske odraz njegovog nezadovoljstva. ” 5 odustajanja u 7 trka , jedna ( bahrein ) uke*ana problemima sa DRS – om mjenjačem ( izmjena ) , jedna nadobudnim startom grosjeana ( malezija ) . jedan novinar je u razgovoru sa MS ( a s obzirom na startne P pozicije ) zaključija da bi bez ovih sra*a MS posli 7 trka bija 2. ili 3. u prvenstvu . je li to trebalo frustrirat , razbuktat nezadovoljstvo 7 x prvaka ? a šta je on uradija ? posli svih problema u tih 7 trka u valenciji se popeja na postolje ka 3. zatim je osvaja bodove u engleskoj , njemačkoj u mađarskoj odusta zbog teh problema pa opet osvaja bodove u belgiji i italiji . znači , posli fijaska na početku MS je umisto nezadovoljstva , frustracija kvarovima , bolidom ( brawn je izjavija kako su izdali MS ne doslovno nego zbog svih sra*a ) MS je u sljedićih 6 trka 5 X osvaja bodove . posli prvih 7 trka rozberg je ima 67 , MS 2 boda ! posli italije rozberg je ima 83 , MS 43 boda . znači od valencije do italije ( 6 trka ) nico je osvojia 16 , a MS 41 bod . čak i kad je mercedes presta razvijat bolid ( vidili su da im je to za kur …gume nisu mogli riješit ) NR je presta osvajat bodove , a MS ni tada nije odusta od svoga svoga fenomenalnog ratničkog mentaliteta ( kako je izjavija rozberg ) nego je u zadnjoj trci sezone osvojia 7. misto = 6 bodova . kad si “ratnik” prihvatiš izazove problema , konkurenata , potisneš frustracije i boriš se do “zadnje kapi krvi” . je li moga npr i leclerc bit nezadovoljan nekim odlukama ferraria , frustriran zbog bahreina , austrije ( možda i MC , bakua makar malo ) ali jučer je vožnjom , borbom sa maxom pokaza da je to “zaboravija” , potisnija . je li moga bit nezadovoljan , frustriran početkom sezone i gasly ? moga je ali jučer je i on pokaza “nerv” . neiskusni prevazilaze ono šta ne može 4 X prvak u 14. sezoni sa 229 trka “u nogama” ?!?!?? možda bi seb i moga npr u mercedesu ( kako pišeš ) ponovno bit onaj “stari” ali mislim da bi mu trebala totalna psihološka restauracija ….. možda bi treba primjenit onu njegoševu ” boj ne bije svijetlo oružje nego srce u junaka” . tada bi seb bija puno tvrđi orah , moga bi gubit ali uz borbu do kraja , a ne ovako griješit kad je “gusto” …. btw , uz sve navedeno seb možda počima bit fustriran i “izvedbama” leclerca na treninzima , nekim Q pa i trkama momčića . CL je tek nekoliko bodova iza seba .



        2
        0

        2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Avalon
        Super opsezno i detaljno kao i uvijek (samo da napomenen da ja cak i izivam u tvojim komentarima) i sve za 5 ali nekako imam osjecaj da se vrtimo u krug. Da Michael je ratnik ibbori se do kraja a Seb ocigledno nije i u tome se slazemo. Opet ponavljam mislim da on tako nesto nece izboriti ali isto tako ja mislim da se sad nekim cudom stanje boluda, momcadi i prvenstveno njega vrati u Red Bull dane da bi opet bio sta je bio nekad a Lewisow Mercedes sam naveo zbog toga sta je nepobjefiv kao bolid a i evidentno je da je Mercedes daleko najzrelija i najorganirizanija ekipa na gridu


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Istina, borio se Schumi u tom osrednjem Mercedesu, i imao je puno tehničkih problema. Ali je imao i svojih grešaka. Zabijanje u Vergnea u Singapuru je bilo gore nego ovo što je Vettel uradio Maxu. Ono opasno branjenje pozicije protiv Barichela, za koje je dobio kaznu u Monaku. Jesu li i te greške zbog frustracije i nezadovoljstva? Ne vidim kako je to drugačije od ovog Vettelovog. A ako ćemo realno, za ovo što Max radi je i trenutno najiskusniji vozač na gridu govorio da je opasno. Čak su te poteze bili i zabranili nakratko. I ako se pogleda snimak vidi se da je nemoguće za izbjeći. Šta je Vettel trebao, da ne pokušava nikako? A koji bi vozač to uradio, pogotovo kad mu je Max omogućio tako dobru priliku za napad onim malim silaskom sa staze. Vettel je u tom trenutku bio puno brži, i kad mu u takvoj situaciji uradiš ono što je Max uradio, nema šanse da se izbjegne. A kao što je neko rekao, ista situacija je prošle godine prošla bez kazne…



        2
        1

        1
  14. Bernie Ecclestone
    Comi_mcree Prikaži

    Leklera danas samo ferari pobedio



    12
    6

    6
  15. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Grande Seb, sjebao si nam kraj utrke i borbu za P2, al eto karma pa si ostao bez bodova.
    Uglavnom odlična utrka i borba između Ferraria i Red Bulla. Šteta da Merc postoji pa nije bilo za pobjedu, ali zadovoljni možemo biti nakon ove borbe.
    Svaka čast Max i Charles.



    9
    -14

    23
  16. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Odlicna utrka dok ju nije ugasio 4struki prvak svijeta! Hehehe

    Ham cestitike!!!

    Lec-Max, Bot-Ham, ostali…masu duela..bez udesa…VET 1 duel i BOOOM!! HEHEHEHE
    Ja neznam jel ovo zadnji dokaz okorjelim Vettelovim navijacima dokaz da je taj vozac panj i najveca prevara u F1. ;)

    Pocnite navijat za Leclerca ili Maxa i bit cete sretniji u zivotu. ;)



    10
    -9

    19
  17. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Trka dobra, kakvo bi prvestvo bilo dobro da nema mercedesa sekundu brzi po krugu!
    Leclerc i max odlicna borba, svaka cast obojici
    A incident max i vetell, krivim vettela sta ga je lako tako prosa max, al nesmatram ga krivim, max otisao siroko on ga pratio pokusao napast iznutra max zatvoria vrata prekasno i vettel ostaje bez downforca i nemoze usporit bolid tako da za incident je puno vise kriv max, sjetite su bakua prosle godine



    10
    -4

    14
    • Imola Prikaži

      Ma daj molim te, ako ovo nije Vetel ova greška neznam kaj je



      10
      5

      5
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      Ma da, kriv je Max, tako da tebe neko naguzi na cesti reci da si ti kriv jer jbg ovaj iza nije ima downforcea… U Bakuu nije niko kažnjen jer je dovoljna kazna za Red Bull bila šta su im oba bolida izletila… Valjda se vozačima među prvim lekcijama govori da se na kočenju izmaknu u stranu zbog downforcea, al Vettel se priljepio uz Maxa i izgubija kontrolu, čista njegova krivnja, pa nije mu Max uletija ispred njega u zadnji tren već su se pratili cijeli pravac iza Stowea



      6
      3

      3
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Max ricardo baku 2018?? Je da ja cu izletit iz desne trake u livu sa 100 a ovi vozi 150 i govno me naguzi ma daj
        Al sve u svemu drago mi je da je dobio i od seba jer kolko je on trka usra sebu, al bitno je vettela napast
        Ii btw vettel je krenho prema desno kad je ovi zatvoria livo al je bilo prekasno



        7
        2

        5
    • Charles Leclerc
      _splico Prikaži

      Ma daj ovo je Sebova krivnja 100% pa nije mu prvi put da koci u necijoj zavjetrini, nakon toliko godina voznje F1 bolida treba je predvidit koga napada i sta ce se dogodit.
      Po meni je treba bar 50 metara prije pocetka kocenja otic desno i uvatit siroki luk na ulaz u krivinu, vjerovatno bi ima puno bolju trakciju od Maxa i sljedeci sansa za napad bi bila na T3 sa vjetovatnim uspjehom…



      1
      -2

      3
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        50 metara prije kocenja je bilo dovoljno mjesta s unutrasnje strane, a to sta treba predvidit da je to max o cemu pricas, on je glup i triba ga pustit da dobije, pa s glupin igraj glupo, ja bi isto sto i seb napravia, max se branio kasno seb preagresivno al jedino tako i triba protiv njega
        Kako nekomentirate kako je udria leclerca, il je i to leclerc triba znat pa kocit i pustit poziciju? Ako moze max mogu i svi, tako i da je kriv 100% na sebovoj san strani jer zasto da to bude samo njemu dozvoljeno



        6
        0

        6
    • Ayrton Senna
      madgalico Prikaži

      Ti kao da si isao na tecaj kod Vetme…sto se tice downforcea kad je pitanje navijaca za kojeg navijas… ;p



      6
      1

      5
  18. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ovaj Ferrari je takva nakupina debila da to nije normalno. Kladio sam se sam sa sobom da će zajebati box. RB obavio puno brži, i onda sam se kladio da neće pozvati Leclerca u box pod SC-om. Ali to nije sve, umjesto da umirove Vettelov bolid oni ga gare još 12 krugova.

    Leclerc je trenutno možda i najbolji što se tiče obrana. Fantastična borba njega i Maxa.
    Utrka bomba.



    16
    15

    1
  19. Master_F1 Prikaži

    Čestitke Mercedesu. Vidi se da su u svojoj dimenziji. Hamilton sa 32 kruga starim gumama uzeo najbrži krug, to je dokaz koliko Merc ima potencijala. Ferrari očaj, Red Bull brži od Ferrarija po brzini. Pohvale za Gaslyja i Sainza, loša strategija za Norrisa, mogli su biti 6 i 7. Kvjat izvukao maximum, Hass katastrofa.



    6
    5

    1
  20. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Predobra utrka, zao mi Landa zbog taktike je bodove izgubio.



    4
    4

    0
  21. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Najbolja utrka koju sam ikad gledao u ovih 26 godina.

    Dobra borba mercova, Lewisu se posrecilo sa SC, ali svejedno bi pobijedio jer bi svakako isao na hard, a bottas jos jednom u boks. Smijesno da bottas nije mogao postavit najbrzi krug.

    Leclerc pokazao maxu zube, spasio i njega SC, jer bi max sigurno otisao i nebi ga seb torpedirao koji je u strasnoj krizi u duelima, jest da se uvijek cinio takvim i prije.

    Max jako dobar, gasly se malo probudio jest da je leclerc napravio amatera od njega. Na silverstoneu koji je downforce staza RB drugi najbrzi.

    Sainz odlican, steta landa, ricci isto odlican, hulk torpediran, kimi izvlaci maksimum i uziva, kvjat dobar.

    Ostali li-la, perez padobranac, ova dva iz haasa su idioti da ne mogu bit veci, ajd sto u svakoj utrci imaju neki dodir s nekim ali sto imaju jedan sa drugim to je katastrofa.

    Nadajmo se da cemo imat ovakvih utrka uskoro i za prvo mjesto.



    7
    -2

    9
  22. vpeternel Prikaži

    zašto je bio SC an ne VSC??? molim pojašnjenje. hvala



    6
    5

    1
  23. Mclaren
    KERS Prikaži

    what a race..10/10..cestitke svima..bas kako treba utrka F1 i izgledati..?



    7
    7

    0
  24. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Odlična utrka za 10. Dojma sam da je SC bio totalno ne potreban VSC bi bio i više nego dovoljan ali…… Po meni Bottas pokraden za pobjedu.
    Vettel tone sve više i više. Lec i Max borbe u budućnosti me vesele naravno ako ostanu u konkuretnim ekipama.



    11
    8

    3
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      Hamilton je ionako ima strategiju one stop, Bottas bi još jednom mora po soft, a do kraja šta bi bilo kad bi bilo, nema smisla govorit o krađi pobjede Bottasu kad bi nas sigurno čekali dueli do kraja utrke, makar Lewis na starim gumama protiv Bottasa na novim



      2
      -2

      4
    • Ayrton Senna
      madgalico Prikaži

      Sve stoji ali Ham bi ga skinuo samo je bilo pitanje vremena…Pogledaj samo najbrzi krug sa H starim gumama…VSC nije dovoljno siguran kad je bolid izvan staze na takvoj poziciji..Nitko ne zeli repliku Bianchija..



      7
      5

      2
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        to stoji i vjerovatno bi ga prošao ali bi to morao napraviti na stazi, a to donosi rizik kao što smo vidjeli zorno između maxa i vettela.
        Ovo je sve akademska rasprava šta bi bilo da je bilo, činjenica ostaje da smo ostali uskračeni za to.
        narano da nitko ne priziva nesreću ali te dvije situacije nisu za usporedbu. kod prve je kišilo kao ludo i tamo je trabo biti SC a ovdje nije bilo potreba za njim.



        3
        2

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kod Bianchijevog slučaja VSC nije ni postojao. Bile su dvostruke žute zastave, a Bianchi nije dovoljno usporio. Kod VSC-a je rigoroznije pravilo, i mora se usporiti na čitavoj stazi.



        2
        1

        1
  25. Lewis Hamilton
    shaxlele Prikaži

    Kakva utrka! Nisam očekivao tako dobru borbu između njih. Leclerc je imao malu sreću, ali i nesreću kad ga je Verstappen prošao na boksu. Ipak su to Ferrarijevi mehaničari.
    Šteta za Norrisa, opet neki problem na kraju utrke kao i u Francuskoj.
    Bravo za Kvjat.
    Mercedesi odlični, pomislio sam da će se sudariti. :D
    Leclerc i Verstappen su definitvno budućnost!



    2
    2

    0
  26. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Vettel je previše srdačan, teško podnosi gubitak pozicije, ok razumijem, ali ako ti čitav vikend nije u vinklu, jasno se vidjelo da nije naspanovan kako treba i onda čemu forsiranje, tj vraćanje svoje pozicije na silu?

    Prosipa bodove bez veze…

    Nikako da se opameti od Monze, da proba idući krug vratiti svoju poziciju, ali, ali, ali i vazda ali…

    Čestitke Leclercu, momak je sve bolji i bolji.



    6
    4

    2
  27. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Super utrka, sadržajna. borbe na stazi… Vettelu treba opaki mentalni reset ili nek ide u penziju. Leclerc vozi odlično, i da ima bolju podršku ekipe, bio bi 40 bodova ispred Vettela sa pokojom pobjedom. Što se tiče sudara, krivica po meni 70:30 Vettel kriv. Žao mi je Norrisa.



    4
    1

    3
  28. F1 fan Senna Prikaži

    Puno puno premalo se prica o Sainzu. Covjek vozi sezonu bez i jedne greske, uvjerljivo best of the rest a nesmijemo zaboravit kakav je pocetak sezone imao i koliko je jos bodova vise mogao imati da nije bilo malo nesrece u prve 3 utrke. Jako podcijenjen vozac. Kapa dole. Norris i Sainz jedna od najboljih i najkonstantnijih postava na gridu.
    Jos treba jednom istaknut kakav je Leclerc vozac, kako se danas dobro postavio prema Maxu, nije mu milimetar prostora ostavio i onda jos kao slag na tortu pretjecanje Gaslya. Veliko rivalstvo nas ceka u narednim godinama.



    23
    23

    0
    • Master_F1 Prikaži

      Sjetimo se prošle utrke, kako je Sainz kroz utrku obišao 10 bolida i uzeo bodove. Na svu sreću režisera nismo vidjeli ni jedno preticanje, ali zato smo vidjeli dosta gluposti kako vozači voze jedan iza drugoga u razmaku od 1.5 sec bez ijedne zanimljive situacije.



      12
      12

      0
      • F1 fan Senna Prikaži

        Taj reziser u Austriji nije vrijedan spomena. Ako se nevaram niti jedno Sainzovo pretjecanje nije bilo prikazano, a covjek u Mclarenu doso sa 19 na 8 mjesto. Srecom kasnije se pojavila snimka sa svim pretjecanjima onboard.



        6
        6

        0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Premalo se prica o Sainzu..al neka..doci ce njegovih 5 min..osjecaja sam da ce prije uzeti titulu nego Max..Nadam se da ce to docekati u Mcl.



      9
      8

      1
  29. Safety Car
    bulletdodger Donator Prikaži

    Jedva čekam da Ferrari Charlesa shvati ozbiljno. :)



    10
    9

    1
  30. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Odlicna utrka.
    Nema straha za F1 uz obakve mlade nade – Charles, Max, Gasly, Lando… decki su se odlicno utrkivali zajedno sa starijima. Osim Vettela. On je zgleda dobio “torpedo” sindrom. ?‍♂️
    Pohvala Hamsti za rusenje rekorda. Imao je pomoc u Bottasovoj strategiji i srecu sa SC-om, ali kaj je tu je.



    7
    5

    2
  31. idijot Prikaži

    Bravo Vettel!!! Dao si mu malo njegove medicine. Dao mu je Leclerc. Edukativna utrka za Maxa.
    Kaznu je zaslužio, ali vrijedilo je.
    Mercedesi očito i preočito imaju još uvijek veliku zalihu snage. Kad se snage izjednače Max i Leclerc će pojesti Lewisa za doručak.



    8
    -7

    15
    • Mclaren
      raca Prikaži

      & Idijot Pa jel se na tome temelja načela f1 da se svetiš suparniku i pokušaš ga izbaciti iz utrke, i ne osvojiti bodove? Kakvo ti je to razmišljanje?



      3
      1

      2
      • idijot Prikaži

        Napisao sam da mu je dao malo njegove (Maxove) medicine. Dakle mislim da je vrijeme da Max vidi da i drugi mogu biti takvi kao on, ali nisu. Najlakše se pravit blesav i prolazit nekažnjeno. Drago mi je da su, izgleda, neki vozači odlučili stati tome na kraj. Kad već FIA i suci ne žele.



        2
        2

        0
  32. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Utrka 10+, uživao sam od 1 sve do 52 kruga, a još kad se sjetim da Formula E ima finale sezone večeras… Čestitam Luji makar mi je žao Bottasa koji je super vozio, jako se dobro branio, i baš se vidjelo da želi ovu pobjedu, ali znate onu staru: “bolje se rodit bez ku*ca nego bez sreće”.
    Leclerc i Max savršeni, gušt je bio za gledati njihov duel, a konačno i Gasly nešto s Maxovim postavkama. Za Vettela nemam puno toga za reći osim da je mentalno uništen i polako gotov.
    Pohvale Sainzu na još jednoj fenomenalnoj utrci, a nismo ga vidjeli ni minutu, Kimi opet vuče Alfu i naravno oba Toro Rossa u bodovima. Williams nije zadnji :)



    3
    1

    2
  33. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Iskreno ne razumijem kako je hamilton na 100 krugova starom hardu odvozio najbrzi krug??? Hard ispada da traje vjecno i sto su gume starije bolje drže. I normalno samo mercedesu pašu.



    5
    4

    1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Jer je najbolji bolid pa i najbolje pasu :)

      Za onaj FL je zasluzan najvise Lewis odlicnim krugom i lagan bolid. OK, hard ne bi trebao biti toliko brz, ali tolko puhanje oko toga je isto pretjerivanje



      1
      -6

      7
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Naravno da mu pasu jer su stvorene po mjeri. Godinama Merc jede i pregrijava gume i sad odjednom Pirelli uz svu sumnjivu blisku proslost sa Mercedeson napravi gumu koju treba izgleda zagrijat na brener da im proradi!? U Austriji je valjda bilo toliko vruce da ih je Merc uspio pregrijati i nije tesko zakljuciti da je logicno sta su pasale Red Bullu posto su oni nesto iza Mercedesa sa downforceom koji vrsi vece trenje guma pa su slucajno pogodili tire window. Kad su gotovo svi isli sa logikom ako Pirelli radi gume koje manje traju logicno je da su mekse i brze se griju i rade slabiji downforce pritsak a kad ono bummm vidi slucajnosti samo Mercedes pogodi formulu haha



        8
        5

        3
  34. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    E moj Sebastiane: pa šta si to uradio, uništio si nam završnicu utrke!! Norrisa i Leclerca je uništio onaj SC, a Bottasa su trebali ostaviti na stazi kao i Hamiltona, imao je i on medium gume na startu. Ovo pokazuje da postoji hijerarhija u Mercedesu i ove godine: Hamilton je prvi vozač, a Bottas drugi.

    Odlična utrka, jedna od najboljih koje sam gledao uživo.



    6
    1

    5
  35. Marlboro
    Alonso1965 Prikaži

    Četverostruka prijevara.



    9
    1

    8
  36. OnlyAlonso Prikaži

    Napokon utrka kakve trebaju bit,odlican dvoboj Leclerc i Max,Sainz i Ricciardo ali kako vozii taj Leclerc pa to je strasno,bravo.
    Izlijetanje A.G. je pomijesalo karte i promijenio tijek utrke.
    Nemogu se otet dojmu koliko taj L.H. ima srece u zivotu pa da mu se sve tako poklopi rekao bi Alonso AMAZING



    2
    0

    2
  37. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži

    Bravo za pobjednika, Valtteri nije imao sreće , da nije bilo SC moglo je biti obrnuto. Veseli me utrka Gaslya, vidi se da ima talenta.Sudar Seba i Maxa, izgleda kao da Seb nije vidio štop svjetla na Maxovom bolidu. Nadam se da nisam uvrijedio navijače Ferrarija.



    2
    1

    1
    • Michael Schumacher
      ruzinavi Prikaži

      Gasly da ima talenta, koristio bi svoje postavke i vozio ovako svako utrku. Vjerujem da je pod pristiskom da zadrži mjesto u teamu ali imam osjećaj da je bolje vozio prošle sezone u TR nego ove (do ove utrke).



      2
      2

      0
  38. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Najadniji su mi ovi sto vise ne znaju na koje nacine da ospore Lewisa Hamiltona,pa svaku mrvicu koja padne kupe sa poda i guraju je na stol !!

    Kad njihovi puleni ne mogu nista Hamiltonu onda se navija za Bottasa. Govori se da je Hamilton imao srece zbog SC? Kakve crne srece,prestigao bi Bottasa i ovako i onako. Bolji je vozac od Bottasa ako ne 100 puta bar ovih 5 ( titula ) puta od njega.

    Ista stvar sa Maxom/Gaslyem… dovoljno je reci da Max u istom bolidu prestize lagano Vettela i ravnopravno se pola trke bori sa Leclercom,dok Gasly na pocetku odma gubi od Vettela,a onda kasnije i lagano od Leclerca.

    Lewis je pobjedio 6 puta na Silverstonu,kao niko do sada u istoriji i on je imao srece u nekoj bitci protiv Bottasa??? Bottasa??? Kojeg Bottasa??

    Kada vidim te pateticne i jadno ofucane komentare,ne vjerujem dokle ide ljudska pakost i glupost.



    10
    -5

    15
    • NoOne Prikaži

      Iako ne navijam za LH, momentalno kombinacija LH+MB nema dostojnu konkurenciju. Visoko iznad svih. VB mu ništa ne može. Ferarri uopće ne može pratiti MB. Veseli što RB Honda postaje sve brža.



      3
      2

      1
  39. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Kimi Bog formule.



    5
    1

    4
  40. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ovaj moj Ferrari izgleda da pravi bolide od papira. Kad gledam kako drugi izlete i nista a Vettel se izvrti i sve naopako u bolidu gotovo pa uvijek.



    2
    2

    0
  41. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Sto se tice sampionata, dosadniju sezonu nisam pratio od 2013….
    Karma vratila Verstappenu za prosli vikend oduzimanjem postolja i to mi je najbolji dogadaj ovaj vikend.
    Bravo Lec, samo tako dalje.
    Hvala Krastavac sto si mi uljepsao ovaj dan.



    3
    -6

    9
  42. Fia
    Trapgio Prikaži

    Po meni dobra utrka danas, ne odlična jer je Mercedes ipak daleko, ali bar je bilo pravi borbi i nisam primjetio neku štednju guma danas. Mislim da je mali Leclerc profesor za Maxa, odlično je odreagiro posle VN AUstrije i digo razinu agreisvnosti, danas je sjajan bio i odlična vožnja njih dvojice. Uz Norrisa vozači u čijim ćemo utkrma uživati. Mislim da Bottas ništa nije izgubio SC je bi ga Hamsta svkakako prošo, on je za njega liga iznad i to je to. Što je šteta zbog prvenstva, ali je tako.



    4
    0

    4
  43. Rover
    zjurina Prikaži

    Ufff…utrka kakve dugo nije bilo !!!!! Imo za deset :thumbs:

    Čestitke pobjedniku, ali najviše Charlesu i Maxu za pruženo uzbuđenje.
    Ćestitke i Gasly.u za prve bolje bodove i plasman, Sainz.u i McLarenu koji pomalo i dišu Ferkanima za vratom.



    3
    2

    1
  44. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Prije citanja komentara, moram da kazem da sam od danas navijac Charlesa Leclera. Ja sam zabezeknut. Nevjerovatna voznja. Usudio bih se reci da je ovo bila jedna od najboljih voznji jednog vozaca koje sam ikada gledao. Cak su mu njegovi htjeli unistiti trku. I to je prebrodio uz pomoc timskog kolege. :) ako “izbacimo” mercedese koji su prica za sebe, trka je bila fantasticna. I mercedesi su imali fenomenalnu bitku na pocetku sto je jos dodatni pecat ovoj trci. Ali Charles… Sta reci za tog momka… Verstapen vise nece tako lako biti “prljav” vozac. Od sad ce dobro razmisljati sta i kako. Ako je Lec primio lekciju proslu trku, Verstapen je nadam se, danas… :)



    9
    6

    3
    • Red Bull
      Maxi09 Prikaži

      Nemojmo previše pretjerivati, iako je bila odlična utrka Leclera nebih je nazvao najboljom vožnjom ikada.
      Generalno su on i Max pokazali najviše na trci sa konstantnim dvobojima i ultra fer borbom između njih.
      Treba isto istaknuti da je veoma impresivno da su i Vettel i Max uspjeli izaći iz sljunka, kao što vidimo u tome nije Gio uspio.
      Šteta za mene kao navijača Red Bulla da ga je pokupio Vettel jer mislim da je mogao do P2 jer je imao dobar tempo u utrci što se može i vidjeti i od strane Lorda koji je na starijim hard gumama (od 13 kruga ako se ne varam) imao tek nešto sporiji tempo od Leclera.



      1
      -1

      2
      • Ferrari
        nelinjo Prikaži

        Mene je impresionirala Charlesova voznja, upravo zato sto je bio sporiji od Maxsa i Gaslyja, a drzao lekcije iz voznje. A ono preticanje nad Gaslyijem je najbolje i najljepse u sezoni. Mislim da je naucio lekciju iz prosle trke, i mislim da je bio ovako bezobrazan u Austriji da bi mozda pobjedio. I ono sto me isto raduje je da cemo sigurno gledati sve ljepse voznje od Charlesa. I cudi me da on ranije nije usao u F1. On je vjerovatno veliki buduci sampion.



        5
        2

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Brundle je na ono preticanje Gaslyja zašutio i rekao “wow”, pa onda nakon replaya opet “wow”.
        To je billo u stilu starih majstora. Mogli smo vidjeti nekoliko takvih u Vetminim retrospekcijama pod naslovom “Zoboravili smo…”

        BTW, palo mi je na pamet zašto su preticanja i vožnja bili pristojniji nekad nego sad: bolidi nisu bili tako sigurni. Nekad nisi baš bio siguran hoćeš li izvući živu glavu kad se sudariš s nekim, danas je to postalo kao lunapark.



        3
        3

        0
      • Red Bull
        Maxi09 Prikaži

        Wapi nebih se složio sa time da danas nisu pristojna preticanja, baš sam se upustio u raspravu o tome sa prijateljem. Izbacio mi face highlightse utrke iz Australije 2009, tada je bio krš i lom s obzirom na stanje danas bez obzira dal je bio start utrke ili ne.
        Ne sjecam se zadnje utrke gdje smo izgubili bolid zbog nekog udesa na startu utrke.
        Zapravo to je pohvala na stanje grida kakvog imamo da nema nekih padobranaca ili možda previše nabrijanih likova koji će nešto neočekivano glupo napravit.


        0
        0

        0
  45. Mika Hakkinen
    mikaH Prikaži

    još samo 12 pobjeda



    1
    -1

    2
  46. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Reci cu opet, kao i nakon gotovo svake utrke ove sezone: Vettel je sagorio i u njemu nema vise ni trunke materijala za šampiona, a djeluje i prilicno odsutno i nekoncentrirano…vrijeme je, ako ne za mirovinu, onda za neku promjenu…ovakve greske ne rade vise ni rookie-ji..a ja, unatoc protivljenju nekolicine ovdje, prizeljkujem da ga zamjeni Alonso…što zbog Ferrarija, što zbog F1


    0
    -2

    2
  47. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    gledao sam sad replay utrke, borbu Maxa i LeClerka je divota opet pogledati. dugo nije bilo nečeg takvog u F1.

    primijetio sam tokom trke i sad sam baš obratio pozornost na ovo

    U 14. krugu obojica ulaze u boks, a Max zahvaljujući boljoj izvedbi Red Bullove momčadi prolazi ispred Leclerca.

    je li tu bio unsafe release ili ne? meni se čini da je bio, ali pošto ga je LeClerc prestigao odmah isti krug nisu ništa istraživali.


    0
    -1

    1
    • Red Bull
      Maxi09 Prikaži

      Po meni bi više razlog da nisu gledali bio taj da nije došlo do kontakta kao što je slučaj bio sa Bottasom.
      Možda je to što ga je prošao natrag dalo neki utjecaj, ali po meni zbog toga što nije došlo do kontakta bi se vjerojatno pustilo.



      2
      2

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ako pogledate razlog za kaznu Maxa u Monaku, to je bilo upravo zbog kontakta, a ne zbog nesigurnog puštanja kako su mnogi trubili ovdje… I tamo, da nije stjerao Botasa uz zid, i da je vozio pored njega do izlaska iz boksa, kaznu nebi ni dobio.



        3
        2

        1
  48. Daniel Ricciardo 3
    miho_bubnjar Prikaži

    Mislim da su Bottasu promasili strategiju jer su ga kod prvog pit stopa vratili na zute gume,a na zutima je i startao tako da je morao dva puta ici u boks. Lewis bi odmah isao na hard i bez safety cara mislim da i pobjedio.Ne kuzim zasto Bottasu nisu stavili hard.


    0
    0

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Bottas je tražio strategiju od dva zaustavljanja


      0
      -2

      2
      • Daniel Ricciardo 3
        miho_bubnjar Prikaži

        Onda je sam kriv. Bezz safety cara bi izgubio utrku.


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nije ju tražio. Mislili su prije trke da je to bolje. Merc ga je uvjerio da je to bolja strategija.

        Hamiltonu su rekli suprotno, samo su pred kraj odigrali onaj igrokaz s pozivanjem u boks.



        2
        2

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ma daj wapi…
        Šta ga Merc ima uvjeravati i ne uvjeravati.
        Mora biti neka urota pa da ga yebeš…
        On je vozio simulacije i on je morao znati šta je za njega bolje.
        Nisu testirali hard gume i on je mislio da strategija 1 zaustavljanje neće biti najbrža strategija.


        0
        -3

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nije on mislio. Mislio je strateg mercedesa kad je razgovarao s Bottasom. Od kuda bi vozač mogao znati koja je strategija najbrža? To rade oni s kompjuterima.

        Imaš danas Totovu izjavu da moraju preispitati da li momčad nesvjesno bira strategije koje pogoduju Lewisu…..
        Dakle dimi se nešto….



        4
        4

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ne kaže Bottas tako. On kaže MI.
        U Mercedesu prvi vozač dobija povoljniju strategiju. Znači mogao je da bira.
        Njemu su dali bržu strategiju. I prema Pirelliju, a i prema ostalim vozačima koji su se odlučili na 2 stajanja.
        Druga je stvar što on nije bio kompetitivan pa na mediumu nije mogao imati bolja vremena od Hamiltona na hardu.
        Kako misliš otkud bi vozač mogao da zna? Ko bi drugi trebao da zna? Kako je Lewis znao?
        Nema potrebe da se dimi bilo šta. Gdje god je Bottas bio kompetitivan tim ga nije iznevjerio.


        0
        -3

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Bottas je timski igrač pa uvijek kaže MI, a nikad JA. Strategije vozačima računa momčad. Mercedes je tvrdio da je Bottasova strategija brža, trebala je biti MMH, Hamiltonova MHM. Međutim Hamiltonu je od petka kad je radio long runove bilo jasno da ako medium drži toliko dugo da onda nema potrebe da ide drugi put u boks, ali je to njegova garaža prešutila na diskusiji o strategiji. Očito James i Bottasovi dečki te podatke nisu imali, ili su svi zajedno svjesno zajebali Bottasa.

        Nije mi dragoo gledati ovakve igrice frajera koji je ionako brži vozač i onda mu još treba i sitno prejebavanje momčadskog kolege sa strategijama utrke…..

        Toto vadi kestenje iz vatre koliko može, ali u biti nije ga briga, ako potroše Bottasa, imaju Ocona, a onda i Russela….



        3
        3

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Wapi, vozač je uvijek odlučivao aktivno u odabiru strategije.
        Ne znam odkud ti informacija da je Hamiltonova strategija trebala biti MHM, ali si pogrešno informisan. Bottas je trebao ići na MMH (dva stajanja), a Hamilton na MH (1 stajanje) eventualno S ako mu zatreba za FL.
        Sad ideš u teoriju zavjere, bez ikakvog dokaza.
        Jedno je sigurno, da je Bottas je bio na PP i imao je pravo da bira.
        Ostalo su spekulacije, koje nisi nigdje mogao pročitati. Da su ga htjeli zeznuti, zeznuli bi ga u Bakuu gdje je logičnije.
        Ponavljam još jedom, Bottas nije imao tempo na mediumu da prati Hamiltona na hardu.
        Ostalo su gluposti.


        0
        -3

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Na osnovu čega vozač odlučuje o strategiji?
        Na osnovu onoga što mu strateg prezentira. Ni Bottas ni genije Hamilton nisu sami u stanju izračunati svoju optimalnu strategiju za utrku. To radi netko drugi, prezentira im brojeve i onda se dogovore kako će u utrci, te što bi u utrci moglo brojeve pogurati u jednom ili drugom smjeru (promet, safet, kiša….)

        A odakle mi MHM? Pa evo odavde:
        https://www.motorsportweek.com/news/id/23689

        Tu imaš što su Bottasu ispričali o strategiji. Spušio čovjek spiku – još je mlad – naučit će; kao što je i rekao ;)



        3
        3

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Wapi, ponekad pomislim da se raspravaljaš samo zbog rasprave.
        Ne znam šta je Bottas razumio na tom sastanku. Imaš izjavu Toto-a gdje je rekao da druga strategija uključuje mogući jedan pit. Nije mi jasna njegova izjava.
        Pričati o nekoj sabotaži je glupost. Evo i zašto:
        1. Niko nije znao koliko mogu trajati hard gume, jer ih nisu ni testirali. Zato je Lewis sačuvao nov set soft guma.
        2. Bottas je bio na PP. Mogao je on izabrati tu opciju, ali nije. Izabrao je onu koju su mislili da je brža. On je također vozio slobodne treninge. On je i vozio utrku, Što nije rekao u utrci, gume su mi dobre hoću da ostanem na stazi? Zato što nisu bile, jer mu je Lewis konstantno visio na repu.
        3. Bottasa nije uošte trebalo sabotirati, jer je bio sporiji u svakom segmentu utrke. Pogledaj stint nakon starta utrke, gdje je Hamilton nekoliko puta pokušavao da ga napadne, a pogleda stint nakon SC gdje Bottas na svježim medium gumama nije mogao ući u DRS Hamiltonu sa svježim HARD gumama.
        Zašto bi neko sabotirao nekoga ko je sporiji?

        Da je Botttas bio na taktici LH opet bi izgubio. Jednostavno nije imao tempo za pobjedu.


        0
        -2

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        A zbog čega bi se ovdje raspravljao nego zbog rasprave. :) Što se drugo tu može postići nego zadovoljstvo raspravljanja?

        Slažem se da je bio brži, da bi pobijedio ovako ili onako….

        Po Bottasovim izjavama bi se reklo da nije imao iste informacije kao Hamilton.

        Problem postoji samo ako je nesimetrično. Ako informacije putuju u jednom smjeru, a ne i u drugom onda je jedan od njih u prednosti pred drugim. Ako protoka nema, to je ok, ali za momčad daleko od optimalnog. Ako je dvosmjeran onda je sve ok.

        Moj dojam je da je ovdje Bottasu nešto prešućeno. Tko je prešutio i s kojim motivima, nek se time bavi Bottas, ako ga muči. Meni svejedno. Samo sam primjetio. :)



        2
        2

        0
  49. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Znao sam da ima to u sebi još od maestralnih predstava u F2.
    Nisam sumnjao u njega ni trena čak i kad je dosta fanova bila skeptična i čekala je neke čvršće dokaze o njegovoj kvaliteti. Leclerc je klasa u svakom zavoju, promjeni brzine, obrani i pretjecanju.

    Hvala Charles na mnogo radosti i ponosa.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.