Ghiotto pobjednik glavne utrke na Silverstoneu!

Formula 2 / Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Luca Ghiotto je sjajnom vožnjom ostvario svoju prvu pobjedu na glavnoj utrci ispred Nicholasa Latifija te momčadskog kolege Guanyua Zhoua. Iza njega se smjestio Sergio Sette Camara, dok je do petog mjesta došao Jack Aitken nakon borbe s Nyck de Vriesom, koji je utrku završio na šestom mjestu. Louis Deletraz je došao do sedme pozicije, a sutrašnju sprint utrku s pole pozicije će započeti Callum Illot. Krug desetorice zatvaraju Nobuharu Matsushita i Jordan King.

Prije same utrke stigla je vijest kako će Sean Gelael propustiti glavnu utrku iz osobnih razloga nakon što je dobio kaznu zbog incidenta na treningu.

Ghiotto je odmah na početku zauzeo vodeću poziciju, dok je Hubert ostao stajati na svojoj startnoj poziciji, no uspio se vratiti u utrku s krugom zaostatka. Illot je također imao loš start te izgubio dvije pozicije, dok je Matsushita uspio dobiti tri pozicije na startu utrke. Latifi je uspio proći svog momčadskog kolegu u prvom krugu te se probio na zadnju stepenicu postolja. Boccolacci je prvi vozač koji je odustao u utrci nakon što je izgubio svoje prednje krilo prilikom udarca.

Zhou i Latifi su ušli zajedno u boks na kraju šestog kruga te je Kanađanin to sjajno iskoristio te se uspio probiti ispred kineskog vozača. Krug kasnije je ušao i vodeći Ghiotto kao i Sette Camara, no, Talijan je uspio zadržati mjesto, ali iza njega se našao Latifi koji mu se zaljepio za mjenjač. Nakon dodira, sljedeći krug je Ghitto otišao preširoko u zavoju šest te je tako Latifi uspio proći bez problema. Međutim, Ghiotto je vrebao cijelo vrijeme iza Latifija te mu se to isplatilo uz pomoć DRS-a kada je uspio s unutarnje stane zavoja 15 proći Kanađanina te se vratiti ispred njega.

Ghiottove gume su počele dolaziti na optimalnu temperaturu te je tako postavio najbrži krug te se počeo odvajati od Latifija. Deset krugova prije kraja, Sette Camara se spustio ispod sekunde zaostatka za Zhouom, no nije uspio proći ispred rookie-a. Do kraja smo vidjeli zanimljivu borbu za peto mjesto između De Vriesa i Aitkena gdje je na kraju Britanac izašao kao pobjednik. Na samom kraju utrke smo vidjeli incident između Mainija i Mazepina gdje se indijski vozač zabio u zadnji kraj ART-a te ga okrenuo.

Pozicija#VozačMomčadBroj krugovaZaostatak
18 Luca GhiottoUNI-Virtuosi29 
26 Nicholas LatifiDAMS293.3
37 Guanyu ZhouUNI-Virtuosi297.1
45 Sergio Sette CamaraDAMS2911.8
515 Jack AitkenCampos Racing2913.7
64 Nyck de VriesART Grand Prix2918.9
71 Louis DeletrazCarlin2919.4
811 Callum IlottCharouz Racing System2923.1
92 Nobuharu MatsushitaCarlin2924.2
1016 Jordan KingMP Motorsport2930.1
119 Mick SchumacherPrema Powerteam2931.1
1214 Arjun MainiCampos Racing2947.0
1312 Juan Manuel CorreaCharouz Racing System2947.7
1418 Tatiana CalderonArden International2979.1
1517 Mahaveer RaghunathanMP Motorsport2991.1
163 Nikita MazepinART Grand Prix281 lap
1720 Giuliano AlesiTrident281 lap
1819 Anthoine HubertArden International281 lap
1921 Dorian BoccolacciTrident128 laps

Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Nešto manje akcije nego što smo navikli u Formuli 2, ali svejedno solidna utrka. Borba između Ghiotta i Latifija je definitivno bila highlight utrke :thumbs:

    Čestitke Ghiottu na prvoj pobjedi u glavnoj utrci, činilo mi se da je dosad imao više pobjeda pa mi je bio čudan taj podatak na prvu. Odlično je vozio otpočetka do kraja, na startu je riješio Zhoua, a onda kasnije imao dovoljno brzine da vrati poziciju od Latifija nakon što ju je izgubio zbog hladnih guma. Latifi je također odradio odličan posao, kao i Ghiotto, na početku prolazi timskog kolegu, a zatim kroz boksove i Zhoua. Ghiotta je prošao samo zbog zagrijanijih guma, ipak nije imao brzine za borbu s njim. Zhouu čestitke na novom podiju, jest da je pao dva mjesta u odnosu na start, ali za njega je ovo odličan rezultat kojeg je isto trebalo sačuvati od Camare.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.