Hulkenberg: Pretjecanja su teška kao i prije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Renaultov Nico Hulkenberg kaže da je danas kao i bilo kad u prošlosti jako teško slijediti drugi bolid unatoč promjenama tehničkog pravilnika nakon prošle sezone i novim prednjim krilima koja su trebala olakšati praćenje i pretjecanje.

FIA-in tehnički direktor za jednosjede Nikolas Tombazis je tvrdio da simulacije bolida za 2019. godinu pokazuju kako bi pretjecanje moglo biti poboljšano čak i do 50% na određenim stazama, a do 10% na nekim drugim. Međutim, neki vozači nisu uvjereni u to, a među njih spada i Hulkenberg.

“Mislim da je jednako loše kao i bilo kad u prošlosti, da budem iskren. Posebno ako ste jako blizu… Možda pet desetinki iza drugog bolida. Ako vozač ispred vas zapleše ili napravi pogrešku – iznenadni gubitak gripa je ponekad drastičan i morat ćete pustiti gas ili ćete izletjeti sa staze.”

“To je kao da udarite u Kineski zid ili vam netko makne tlo pod nogama.”

Hulkenberg je dodao kako bi se situacija mogla popraviti s drukčijim konceptom koji se priprema za 2021. godinu.

Podsjetimo, Lewis Hamilton je nedavno rekao kako smatra da planovi za 2021. nisu ni blizu stadija u kojem bi trebali biti.

“Ne znam na što on [Hamilton] misli, ali čini mi se da tehnički pravilnik ide u pravom smjeru. Što se mene tiče – najveća tema su pravila oko aerodinamike koja bi trebala omogućiti dobro, neizvjesno, čisto utrkivanje.”

“Svi su to shvatili na našem sastanku nekidan i činilo se da svi želimo isto jer, na kraju krajeva, svi želimo pravo utrkivanje i to je vrijednost Formule 1. Nisam siguran na što je on mislio ili što je htio.”

– Nico Hulkenberg

Odgovor

2 komentara

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Da ste vi napravili aerodinamički savršen bolid kao Mercedes ili Red Bull nebi tebi smetalo kad bolid ispred tebe zapleše ili napravi pogrešku. Budimo realni Nico.



    2
    -1

    3
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Pa ova pravila su vjerojatno uvedena da se spriječi još teže pretjecanje nego prošle godine.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.