Wolff: Ferrari je izgubio momentum nakon poraza u Bahreinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff vjeruje da je Ferrari izgubio važan momentum nakon poraza na VN Bahreina na kojoj je Charles Leclerc izgubio vodstvo zbog problema na pogonskoj jedinici.

Deveta utrka je iza nas, a izuzev Austrije u kojoj je pobijedio Verstappen – Mercedes je pobijedio na svim drugim vikendima.

“Mislim da je Ferrari nekako izgubio momentum nakon poraza u Bahreina jer su tamo imali najbrži bolid i trebali su pobijediti u utrci s Leclercom.”

“Charles je bio najbrži u Bakuu prije nego se razbio u kvalifikacijama, a Sebastian je vodio u Montrealu prije nego je došla kazna. Prema tome, vrlo lako je slika mogla biti drukčija po čistim performansama.”

Wolff i dalje tvrdi da je Mercedes nakon predsezonskih testiranja bio iskreno zabrinut oko Ferrarijeve brzine.

“Bio sam zabrinut. Nisam bio zabrinut zbog prvog testa jer smo na prvom testu vidjeli vrlo impresivan Ferrari. Kad ste stajali pokraj staze mogli ste vidjeti kočenje za 1., 2. i 3. zavoj. Bili su moćni.”

“Mogli ste vidjeti da je Ferrari na stazi bio zaista dobar, ali znao sam da će naše nadogradnje u potpunosti promijeniti bolid. Kad smo ih donijeli – u ponedjeljak smo vidjeli da korelacija ne štima. Drugi dan također.”

“Mislili smo da imamo problem. Sve se promijenilo trećeg dana kad je bolid počeo nekako funkcionirati. Tijekom četvrtog dana smo imali vremena poput Ferrarija. To je bio prvi put tijekom testova da smo osjetili kako idemo razumno dobrim putem.”


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Prema Totovoj teoriji Ferrari je i dalje najbrzi bolid samo sto im vecina staza ne odgovara. Ne znam sta je tu cudno.



    43
    43

    0
  2. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Mislili smo da imamo problem. Sve se promijenilo trećeg dana kad je bolid počeo nekako funkcionirati. -jeli Hudini zaduzen za razvoj bolida ?



    19
    19

    0
  3. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    ferrari bez stratega utrke je bolji nego ferrari sa ovakvim “stratezima”!….isto kao i Belgija-dok su imali vladu gomilali gubitke, a kad godinu i pol nisu imali vladu sve se okrenulo nabolje

    zapravo….glavno rikavanje od smijeha konkurencije je upravo taj “genij”, a ne deficitaran auto



    7
    6

    1
  4. Daniel Ricciardo 3
    synystera7x Prikaži

    Uz nedeljnu kavicu citanje totovih bisera, svaki tjedan isto



    11
    9

    2
  5. FSV Prikaži

    Toto,nekad je bolje svasta jesti nego svasta pricati!



    10
    7

    3
  6. Rolex
    petar8 Prikaži

    Ee, da je F1 street race…


    0
    -3

    3
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Meni je Totto super lik. Rejser. Sve će napraviti za pobjedu svoje ekipe, a i ima trkačkog staža tako da može vrlo lako prepoznati kako stvari stoje i onda pripremiti taktiku od izjava do utrka. Ferrari bi bio sretan da im takvog jednog lika u svojoj garaži. U formuli je uvijek pila naopako pa stoga ni ne vzde razne izjave. Iako je u protivnickoj ekipi lik ima tu iskru u oku.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.