Alfa cilja na McLaren; Norris očekuje borbu s Red Bullom na nekim stazama

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 3 komentara

Nakon odlične VN Austrije u kojoj su po prvi put ove sezone osvojili dvostruke bodove, šef Alfa Romea Frederic Vasseur cilja na daljnji napredak i napad na trenutno vodeću momčad sredine poretke, McLaren.

Alfa trenutno drži šesto mjesto u ukupnom poretku, 10 bodova iza Renaulta i 30 iza McLarena, a u zadnje su dvije utrke jedino vozači McLarena bili ispred njihovog bržeg vozača u borbi za vrh sredine poretka. U Austriji su i Raikkonen i Giovinazzi ušli u Q3 te pretvorili to u bodove devetim i desetim mjestom, a oba su McLarena završila ispred njih, iako je Sainz startao sa začelja.

“Mislim da smo napravili dobar korak unaprijed u zadnje dvije-tri utrke. Malo moramo popraviti tempo kako bismo se mogli boriti s McLarenima, što će biti idući cilj.”

“Ako pogledate zadnjih nekoliko utrka, oni su bili ispred, ali imamo dobre nadogradnje u pripremi. Zasigurno moramo napredovati kako bismo se borili s njima u utrkama.”

“Imamo paket za Silverstone i još neke nadogradnje za Njemačku i Mađarsku, ali moramo biti realni, svi pritišću maksimalno te će i oni donijeti nešto.”

– Frederic Vasseur, šef Alfa Romea

Vasseur je također pohvalio Antonija Giovinazzija koji je na VN Austrije napokon osvojio prvi bod.

“Antonio je sad također sposoban osvajati bodove, stoga je to dobro za momčad. Trebalo mu je to jer je u zadnjih nekoliko utrka bio dobar u kvalifikacijama, bio je na Kimijevoj razini. Istovremeno su mu utrke bile nešto teže, stoga mu je bilo važno da osvoji bodove.”

“Imali smo top 6 bolida ispred nas i dva McLarena. Mislim da je to bilo najbolje što smo mogli ostvariti. Vidjet ćemo kako će biti sljedeći put.”

Dok Alfa želi borbu s McLarenom, momčad iz Wokinga gleda na još veći cilj. Nakon što su njihovi vozači u zadnje dvije utrke bili “najbrži od ostatka”, oba puta ispred Gaslyjevog Red Bulla, Lando Norris smatra da u nekim utrkama mogu konkurirati Red Bullu, vjerojatno misleći na onaj reprezentativniji u kojem sjedi najrecentniji pobjednik Max Verstappen.

Norris je u Austriji ponovio rezultat karijere, šesto mjesto, ispred Gaslyja i timskog kolege Sainza. Kaže kako je u bolidu bilo više brzine nego što je pokazao te da vjeruje kako na nekim stazama mogu izazvati Red Bull, premda smatra da to mogu samo u kvalifikacijama.

[vozac broj=”4″ ime=”Lando Norris” momcad=”McLaren” sezona=”2019″]

“U prosjeku se pomalo približavamo [Red Bullu]. Na nekim stazama možda [se možemo boriti], možda u Monzi? Oni gube na pravcima, a neke staze će to naglasiti više od ostalih.”

“Prilično sam siguran da smo u trkaćem tempu daleko od njih. U kvalifikacijama možda dobijemo priliku. I dalje imaju puno brži bolid. Možda ne sveukupno najbolji bolid, ali njihov je bolid puno brži u zavojima od našeg. U utrci manje troše gume i tempo im je bolji.”

– Lando Norris, McLaren

McLaren drži četvrto mjesto u poretku konstruktora s 52 boda, dok trećeplasirani Red Bull ima 117 bodova više, što dokazuje da je razmak između sredine poretka i top 3 momčadi i dalje ogroman.


Odgovor

3 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    lando će biti samo takva vozačina….možda bolji od maxa i leclerca



    9
    7

    2
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Pa ako izdrži Renaultov motor, šasija McLarena će sigurno biti bolja i tu ne vidim razloga da im se približe. Sainz ih je dostigao sa posljednjeg startnog



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.