Verstappen: Honda mora više napredovati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 31 komentara

Max Verstappen kaže da je VN Francuske pokazala kako Honda nije napravila dovoljno dobar pomak u svojoj C specifikaciji motora.

Honda je drugu nadogradnju donijela u Azerbajdžanu, a prošlog vikenda su treću isprobali Max Verstappen, Pierre Gasly i Daniil Kvyat. Verstappen je izrazio zabrinutost brzinom napretka:

“Mogli ste od prvog kruga vidjeti da nam fali maksimalne brzine u odnosu na top dečke. McLareni iza nas su bili jako brzi na pravcima.”

“Balans bolida nije strašno loš, ali treba nam veći napredak po pitanju motora kako bismo bili zaista kompetitivni.”

“Mogli ste vidjeti da Renault u jednom krugu ima nekakav kvalifikacijski režim ili što god koriste. Kad toga nema onda više nisu prijetnja. Ali, mi bismo se definitivno mogli poboljšati u jednom krugu.”

Verstappen misli da Hondine nadogradnje stižu u nadolazećim utrkama, ali nije uvjeren da će domaća utrka u Austriji biti spektakularna za njih:

“Ovog vikenda to neće biti puno bolje, da budem realan, ali vidjet ćemo…”

“Staza u Austriji ima puno pravaca i nema puno zavoja u kojima se to može nadoknaditi.”

– Max Verstappen

Odgovor

31 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Pocelo je.



    18
    14

    4
  2. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Jos 2 godine i la papa



    10
    7

    3
  3. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Tak nešto su i u McLarenu govorili prije nekog vremena.



    10
    8

    2
  4. Red Bull
    Maxi09 Prikaži

    Iskreno nije mi velika briga što ovaj napredak nije velik kao što je, valjda, Max želio. Iz Honde su potvrdili da je ova specifikacija više za pouzdanost nego za snagu. Tek će sljedeća specifikacija donjesti velik boost koja je predviđena za Spa i Monzu.
    Tako da ništa zato, neka samo Honda pogodi tu sljedeću specifikaciju pa će se lakše disati za sljedeću sezonu.



    2
    2

    0
  5. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    “Karma!” F. Alonso 2017 AD



    4
    3

    1
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sta se dogodilo sa “fali nam 10bhp”?



    7
    5

    2
  7. Honda
    Red Bull no1 Prikaži

    Neracunajuci Gaslija Verstapen je pobjegao u prvom stintu oko 16 sekundi Norisu a do kraja trke je bilo i skoro 50 sekundi u odnosu na Sainca koji je tada bio vodeci Mclaren.Na kraju je malo popustio ali sto se trke tice Mclaren je jos daleko iza Red Bula.Honda je valjda najavila znacajan pomak snage od Belgije pa sad hajde da vidimo da li ce biti tako.



    2
    -1

    3
    • Master_F1 Prikaži

      Biti 50 sec iza Red Bulla ili 25 sec, to McLarenu ne znači ništa. McLaren je diktirao svoj tempo jer je bio 4. najbrža ekipa u Francuskoj. Nije bilo potrebe pritiskati bolid na maximum kada vodeći bježe sekundu po krugu. Kao što je Sejdl rekao, fokus prema naprijed, ne obaziremo se na ekipe iza.



      6
      4

      2
  8. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Krenulo je. Motor im se ne kvari i nije slab. Opet ne valja. Pročitao sam članak gdje govore kako jemč ustvari hondin napredak pokazao koliko je rb zakazao sa šasijom.



    4
    2

    2
    • Red Bull
      Maxi09 Prikaži

      Koliko god da Honda ili Red Bullova šasija bila dobra/loša, Max je ovdje pogriješio sa napadom na jedan dio bolida. Skockao se na stazi, bilo bi dobro da komentarima daje podršku ekipama koje se bore napraviti što bolji paket. Nema smisla sad sputavati paket kad su se već prebacili na njega kao zadnja opcija koju imaju.
      A isto tako vjerujem da će okrenuti mišljenje kad dođu u Belgiju i Honda isporuči motor sa najvećom nadogradnjom u sezoni kako je i planirano. Ovako nije veliki bed za Hondu, oni su isporučili motor koji se još nije pokvario i vjerujem da je na razini Renaulta koji se u bolidu RB prošle godine kvario. Tako da je pomak vidljiv barem sa te strane.



      3
      1

      2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Jbt, gdje vi vidite pljuvanje? Ne smije čovjek reći da im fali snage? Pa nije da ih je sad nešto izvrijeđao, ili da im podrugljivo govori GP2 engine…



      4
      3

      1
  9. James Hunt
    Martin089 Prikaži

    Wow već su krenuli s paljbom po motoru. Očekivao sam malo kasnije u sezoni…



    2
    -1

    3
  10. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moje misljenje oko red bula je takvo da imaju nezz ciji motor da na pravcu nikad nece 8mati brzine kao drugi bolidi jer su uvijek brzinu na pravcu kompromitirali vecim downforceom za sto bolji prolazak kroz zavoje. Jedno s drugim jako tesko ide skupa. Definitivno se slazem da hondi fali snage naspram ferrarija i Mercedesa no ni bolid red bulla ove godine nije kao proslih godina sto potvrduju zaostaci za mercedesom u nekim zavojitim djelovima odredenih staza kao npr catalunya 3 sektor. Ako se nevaram nedavno je H.M pricao o toj stvari i tom problemu rba. Kakva je Honda bila i kakva je sad je za pohvalu no budimo realni tesko je bilo i ocekivati u prvoj godini suradnje s rbom da gaze sve. No TR mi je dokaz da taj motor nije los nego solidan, a kao sto vidimo williams ni s Mercedesom nemoze sa zadnja eva mjesta. Fi takoder nisu nesto posebno na mercedesu. Mislim da su motori sada dosta blizi jedni drugima nego prije par godina i da ttenutno najvecu razliku rade bilidi jer kao sto vidimo p9 nrkim procjenama je ove godine ferrarijev motor jaci nego mercedesov no nemogu im staviti soli na rep. Rb da ima bilid na nivou prosle sezone ja vjerujem da bi bili vec ispred Ferrarija dobrano. Ako nista drugo Honda se sada moze barem utrkviati i nekrepava svako malo i to je vec veliki plus.



    4
    3

    1
  11. Daniel Ricciardo 3
    synystera7x Prikaži

    Sve je super kod honde nova specka ima sve osim snage, sreca dolaze staze kao austrija, silverstone, monza, spa gdje ce pokazat kako su stigli mercedes i ferrari, a reno je vec daleko iza njih



    2
    -3

    5
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Mislim da se renault previše omalovažava . Jer nisu oni sad odjedanput zaboravili proizvoditi dobre motore. Uostalom oni su treći ili četvrti po broju pobjeda u f1. A i ne tako davno su bili slabi po pitanju snage od 2002 sve do vrlo dobrog motora 2005. tada rade promjene i mijenjaju onaj sa kutom od 111 stupnjeva. Nakon toga osvajaju 2 prvenstva i imaju konkurentan motor i u vrijeme red bull ere. I to koliko konkurentan. A PR red bulla je radio sve da prikaže kako su samo oni zaslužni. O čudesnim mapama motora tada nije riječi.



      6
      4

      2
      • Daniel Ricciardo 3
        synystera7x Prikaži

        Bio sam sarkastican u objavi gore, renaultov napredak je vidljiv i krivulja napretka po meni je puno okomitija od hondine koja se vec 4 godine muci stvoriti solidnu PU, ova kocka koju je bacio RBR moze odnijeti osim potencijalnog buduceg prvaka maxa, i puno vise



        3
        1

        2
  12. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Vidim komentare al ak bolje procitate on se zali sto Honda nema velik pomak u snazi za 1 krug(kvalifikacije) za rad motora u utrci se ne zali a i ovaj spec citao od Honde su i rekli prije utrke da ce bit pomak za vrjeme utrke ne za vrijeme kvalifikacija
    Motor je dobar i napreduje jedino ih ocito muci kak dobit extra snagu kad im treba za kvalifikacije tak da ih Max ubrzava da to rjese jer su kvalifikacije vrlo vazne na nekim stazama vise drugima manje



    2
    2

    0
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Svejedno ima tu problema i u aerodinamici,u zavojima nisu ka prije a i sa gumama su prošle godine bili puno bolji. A za Hondu ne sumnjam da će napraviti još brži motor,jer što se tiče izdržljivosti su napravili WOW.



      1
      1

      0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Da je samo do kvalifikacija ne bi utrku u Francuskoj završio 16 sekundi iza Leclerca nego bi ga pritiskao u utrci, tako da očito i u race paceu im još dosta fali.


      0
      -1

      1
  13. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Mislim da Hondi fali snage za jedan krug ali i mislim da je Honda isporučila sve sto je dosad obećala,ipak je ovo i dalje europski sport! Honda je bila sranje u McLarenu zajedno s njima,mislim da nisam cuo da jedna Honda gigant sere po McLarenu a mogli su!!!Ljudi sute sad dal je novinar na Racefansu mislio tako,dali je slučajno bas to da Max se odluci ove godine vozit bas ovako kako je dosad ili su mu rekli mozda iz Red Bull ti si nam lider,nezz bio je clanak di vjeruje u taj projekt s Hondom,zasad nije ga barem s pouzdanoscu iznevjerila,a i da ode Max tu je Danil,a to treba RB da se malo Max i Kvyat pofightaju,a prica se da stiže nova nadogradnja za Njemačku,pa za Monzu a onda za VN Japana a tamo ce motori raditi ko od Renaulta za VN Francuske!!! Nema Renault novaca (prvi su za budžet cap a konstruktori su)ili mu država ne da kao sto Honda ima nazalost!! Honda ce ovu godinu i sljedeću ili isporucit ili odlazi iz F1 a ubrzo za njom ce i Renault,jer Mercedesa se nece stici radih”sivi zona” a ako Renault ili Honda razmišlja da su im granice jedan protiv drugog onda nikada nece uloviti niti Ferrari niti Mercedes!!!



    1
    0

    1
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Sve to pomalo zvuči LOŠE za F1 ja mislim da bi i Mercedes mogao otiči u formulu E koja je sve popularnija i auto-moto industrija teži ka tome,svi veliki proizvođači ulaze u to natjecanje i preskaču F1.
      Ja mislim da Merc ako ih promjena pravila bude bacila natrag oni odlaze a i RBR jer nisu konkurentni … loše loše bit će na kraju FORMULA FERRARI


      0
      -1

      1
  14. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    slažem se s maxom. nije otkrio toplu vodu.
    tanabe svako malo istu stvar govori.



    3
    3

    0
  15. Ferrari
    Max Prikaži

    Max ide u Ferari a Vetel u penziju na kraju godine??mala sala ali sve moze da se desi….licno milsim da ovo sa Hondom nece uspeti na kraju ili bar ne do 2021…u Kanadi se videlo da Ferari nije toliko brzi na pravcima ( u odnosu na Merc i Red Bull) moje misljenje je da su pravili razliku na izlascima iz sporih zavoja tamo je Vet uvek pravio kljucnu prednost u odnosu na Hamiltona…i sada u Francuskoj sam gledao maksimalne brzine i razlike su jako malo cak je Honda u Toro Ros-u bila brza od Ferarija



    1
    0

    1
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Ma čak i to mjerenje maksimalne brzine nekada nije dobar pokazatelj realno.
      Jer moguče je da tih 315 ili 325 km/h je Mercedes u odnosu na Hondu postigao 200/300 metara ranije što je ogromna ralika,znači Mercedes je več u 8 dok su ovi još u 6 brzini puno ranije … A onda i Merc ima više snage i može staviti više krilaca i imati veči downforce pa je brži u zavojima a krajnja brzina im je ista kao i Hondi.
      Znači to ti ne govori mnogo taj kilometar sat brzine na nekom pravcu …



      1
      0

      1
  16. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Verstapen govori NO POWER … A Helmut govori kako bi Honda trebala promjeniti način razmišljanja:”Red Bull motorsport advisor Dr Helmut Marko says the team must change the “thinking culture”
    DALI VAM TU ŠTA ZVUČI POZNATO
    Kaka se po Alonsu da uništava momčadi a evo šta sada RBR govori,isto kada je bilo GP2 engine Alonso je govorio NO POWER isto ponavlja sada Max,Iz MCL su govorili isto što sada govori Helmut da moruju neke poglede mjenjat i dozvolit ulazak drugih inžinjera u Japan bla,bla…
    Eto malo pomalo i RBR je počeo po Hondi samo čekajte 2020 ako ih još kojim slučajem skine Mcl koji put u utrci čučemo mi svega od Helmuta i ekipe al glavno da se pljuvalo po Alonsu da on uništava ekipe.
    Gle Ferrari,isto se pričalo da je Alonso kriv i sada je došao Šumaher 2 i on če dignuti Fer gle 5 godina je prošlo Vetel puca po šavovima od pritiska i naslova nigdje u 5 godina i di je tu Alonso u toj priči šta je još uvijek on kriv što ovi ne mogu sklepati bolid isto vrijedi i za Hondu 5 godina pa kada misle počet prestat govorit o pouzdanosti.
    Ono čega se F1 može bojati je odlazak RBR iz natjecanja što bi Ditrih Matešič uskoro mogao napraviti ako ne bude rezultata , mislim da će oni imati još manje strpljenja od Mclarena i da če več druge godine ako se nastave loši rezultati a to podrazumjeva da RBR ne može dohvatiti postolje i pobijedu i da se muče s brzinom i pouzdanošču,oni če več 2020 oplest po Hondi po meni.
    A Alonso je po meni bolji vozač od Vetela barem je to pokazao njihov stint u Ferrariju,Alonso je prgav ovakav onakav al dao je zadnji atom snage u tom Ferrariju svaku utrku tek 2014 pred kraj je malo posustao a Vetel svako malo neke greške a oboica nemaju konkurentan bolid za naslov ali Alonso je više izvlačio iz takvih situacija.



    5
    4

    1
  17. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    A da pitaš MCL ili Alonsa u čemu je problem?
    Možda ga sretneš dogodine na Indy-ju


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.