Gasly o setupu: Nismo trebali raditi promjene uoči kvalifikacija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Red Bullov Pierre Gasly kaže da su donijeli pogrešnu odluku uoči kvalifikacija kad je njegova strana garaže promijenila setup bolida. Nakon što je na 3. slobodnom treningu bio blizu Maxu Verstappenu – Gasly je poželio još malo fino uštimati bolid, a to je rezultiralo novim katastrofalnim kvalifikacijama.

Tako će u utrku krenuti na soft gumama s 9. pozicije na startnom poretku. Prva osmorica imat će medium gume.

“3. slobodni trening je bio solidan, bili smo šesti. Onda smo nešto mijenjali i mislili smo da idemo u pravom smjeru, ali to moramo još proanalizirati.”

“Izgubili smo puno gripa i puno performansi, a na kraju nisam uopće mogao voziti na mediumu u Q2. Sve u svemu – ritam nije bio dobar.”

Gasly kaže da je Verstappen zadržao setup koji je imao na posljednjem treningu.

“Oni su zadržali ono što su imali, a mi smo mijenjali stvari. Ne želim sad ništa zaključivati, ali znam da smo na 3. treningu bili kompetitivni – bili smo šesti sa sličnim tempom kao Max. U kvalifikacijama smo uvjerljivo izgubili pa moramo provjeriti što smo točno napravili.”

“Ne vjerujem da smo napravili pravu stvar. Prerano je znati što ćemo napraviti sutra. Prognoze još kažu da će biti zaista vruć dan pa neće biti lako sa ovim gumama, ali moramo pronaći način da profunkcioniraju.”

“Dečki ispred kreću na mediumu, a od vozača koji su iza mene ne vjerujem da će netko odabrati soft. Možda možemo napraviti nešto drukčije sa strategijom.”


Odgovor

9 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nespermno je dosao u Red Bull. A i da ga hoce maknut/zamjeniti, nemaju neku zamjenu. Ni Kvjat ni Albon nisu u rangu Rikarda. Ni blizu nisu. Tako da kako tako vam je. Imajte strpljenja.



    4
    -2

    6
  2. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Uvik nešto
    Ali činjenica je da RB zaostaje više nego na početku. Baš se muči.



    1
    1

    0
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Nemoš vjerovat kako je RBR tanak s vozačima. A 2015. je izgledalo nevjerojatno sa Sainzom i Maxom u Toro Rossu.



    5
    5

    0
  4. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Nije lako Gaslyju. Obruč se sve jace steže, a samopouzdanje mora da je sve niže, a u takvoj situaciji je, siguran sam, sve dalje od maksimuma svog potencijala.
    A bojim se da nema karakter i dovoljno fajterskog duha i drskosti da znacajnije okrene stvari, pogotovo s Maxom, koji bi mogao ispast njegov grobar…


    0
    0

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Neće ga mijenjat usred sezone, jer nemaju koga staviti, a do kraja ima još vremena da se pribere.



      1
      1

      0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Slazem se. Vjerujem da im i odgovara ovako.
        Ali za Gaslya sam zabrinut u kojoj mjeri “nema zube”.



        1
        1

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ja mislim da kraj Maxa bilo tko izgleda lošije nego što zaista je. Prerano su ga gurnuli u RB, trebao je još godinu biti u TRu, ali kad ih je Ricciardo iznenadio…


        0
        0

        0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Otom potom da nece.. sve ovisi o konkurentnosti ostalih momcadi. Red bull je trenutno u solidnoj bodovnoj prednosti, ali treba imati na umu da ih je McLaren jucer skoro skinuo u kvalifikacijama (i bi da su Maxu ponistili onu prevaru od kruga).. danas cemo vidjeti omjer snaga u utrci, pa naravno i na ostalim stazama je li ovo McLarenovo cudo samo kratkog tinjanja ili ih je stvarno taj novi ovjes priblizio Red Bullu.. poanta.. da, ovakav Gasly nije problem kad znas da si siguran na 3. mjesta u konstruktorima a nisi dovoljno blizu da ugrozis 2. pa imas status quo dok god se Max muva oko postolja a Gasly skuplja kakve takve bodove. Ali ako se to promijeni pa odjednom Max izgubi od McLarena, a Gasly nastavi prosipati bodove, siguran sam da ce Stari brzo povuci neke poteze po tom pitanju. A sto se tice situacije s vozacima i Red Bullom.. hah.. kako sijes tako i zanjes.. odnos Marka prema pojedincima je odraz toga sto ima.. Sainz bi na mjestu Gaslyja donio rezultate koji se od njega ocekuju, ali bi unio nemir u Verstappen world..



        1
        0

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.